11 Ekim 2012, Perşembe 14:16:36

AVRUPA KOMİSYONU NE DEDİ?

Hava-İş Sendikası yayınladığı yeni bir duyuruda Avrupa Komisyonu'nun 2012 yılı ilerleme raporunu yayımladığını ve grev yasağına karşı çıktığını açıkladı...
  • arkasına YÜZDE 55 oy desteğini almış bir parti hükümet iktidar aynen böyle diyordur. yıllardır bu ülkeyi birileri yollar yürümekle aşınmaz diyerek yönetti !
  • THY'nin müdürleri acaba işsiz kalmak ne demek biliyorlar mı?Ben yeni işsiz kaldığım için hemen söyleyeyim.İnsanın dünyası başına yıkılıyor.Hele çocuğun ''baba bugün işe gitmiyormusun, o zaman eve kim ekmek getirecek,okula gitmeyecekmiyim''demesi var ya.... Rabbim inşallah başımıza ALLAH korkusu olanları getirir.Şimdi onlara sorsanız biz ALLAH'tan korkarız derler.Ama ALLAH bazı insanları kör sağır etmiştir.İsteselerde duyamazlar,işitemezler.
  • 305 insanın hem THY yönetimine hem siyası iktidara hem de sendika yönetimine söyleyebileceği çok şey var.İşten atılan işçiler işsiz kalıp kaderleri ile başbaşa kalırken,sendika yönetiminin mağdur işçiler üzerinden rapor,kınama,basın açıklaması vb etkisiz ve gereksizlikler yapması kendi iktidarını devam ettirmeyi amaçlamaktadır!Tazminatsız atılan işçilerin hukuksal süreçlerini ücret karşılığı takip etmektedirler!Bu da atılan işçileri müşteri olarak görmek analmına gelmektedir...Bu anlayış sendika yönetiminin neyi temsil ettiğini ve nerede durduğunu ortaya koyan acı bir gerçek olarak karşımızdadır.Bu nedenledir ki,THY yönetimi ve siyasi iktidar THY emekçilerini çok kolay işten atabiliyorken,çeyrek asra yakın koltuğunda oturabilen anlayışa her ne hikmetse dokunmamaktadır!Hem sendikal anlayış hem THY'yi yöneten anlayış karşılıklı olarak kazan kazan yöntemi ile bulundukları konumu korumada başarılıdırlar.Sadece sendika yönetimini değil bu anlayışı sorgulamakla işe başlanmalıdır!
  • Avrupada sirketler batmis Lufthansa, British Airways, KLM ve Airfrance o kadar yolcusunu thy ye kaptirdiki bunu AB de biliyor. O hava yollu sirketleri bir greve gittinde avrupanin durumu daha da kötüye gidiyor ve isten cikarmalar basliyor. Ben bu konuda grev yasagini yerinde buluyorum ve ABnin türkiye iyilik degil zarar verdinin kanaatindayim
  • Bu tarz raporların,ne ülkedeki siyasi iktidar ne de Thy yönetim kurulu için herhangi bir yaptırımı yoktur.Bir yaptırımı olmadığı gibi,herhangi bir önemi de yoktur.Dün sayın Temel Kotil,Anadolu Ajansı'na konuk olmuş ve demiştir ki,Afrika ve Doğu politikasını benimsiyoruz,önemsiyoruz.Siyasi iktidarın da AB hakkındaki görüşleri malumunuzdur.Her iki tutuma bakılırsa,ILO ya da herhangi başka bir kuruluşun önemi de sizlerin takdirindedir.Birkaç gündür TBMM televizyonunu izliyorum.Sendikal haklar,Toplu İş İlişkileri gibi konular görüşülüyor.Neler konuşulduğunu,bizler için ne ifade ettiğini tahmin etmeniz çok da zor olmayacaktır.2010 yılında bizlerden 'Evet' dememizi isteyen siyasi iktidar,bugün o vaadlerinin aksi yönünde yasalaştırmalara devam etmektedir.Verdiğim seçim oyum da,daha sonraki 'Evet' oyumda,bugün işsiz kalmama neden oldu.İşte en çok da bu zoruma gidiyor.Sayın başbakan,'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' derken,aslında kirli oyunların üstünü kapatma çabasındaymış.Sayglr
  • ALLAH KUL HAKKIYLA KARŞIMA GELMEYİN DEMİŞ..BUNLAR O GÜN GELDİĞİNDE NE HESAP VERECEKLER .BEN HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ BİRİ OLARAK HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...
  • dünya rezilligimizi duydu, ABde tasdikledi... olay budur iste... Koca sirketi vazifsiz insanlarin yönetirse böyle olur iste...
  • Yapılan herşeyin baştan sona hükümetle THY yönetiminin çıkarları doğrultusunda yapıldığı Avrupadan bile görülüyorken hemen burnunun ucunda cereyan eden bu insanlık ve demokrasi dışı olaya Türk basını ve aydınlar ne zamana kadar sessiz kalacak merakla bekliyoruz.Yanlış hesap bağdattan D Ö N E C E E E E E K ....!

İşte Hava İş'ten yapılan o duyuru:

Avrupa Komisyonu, Türkiye’nin son bir yılda Avrupa Birliği’ne uyum yolunda attığı adımları ve devam eden eksikliklerin değerlendirdiği 2012 İlerleme Raporu’nu yayımladı.

Raporda '4+4+4' ve sezaryen yasaları gibi önemli kararların yeterli hazırlık ve danışma süreci olmadan alındığı belirtilirken, Türkiye'de basın özgürlüğünün giderek kötüleştiği ve ifade özgürlüğü ihlallerindeki artışın kaygı verici olduğu kaydedildi.
Raporun işçi hakları ve sendikal hakları ele alan bölümünde havacılık sektörüne THY yönetiminin talebiyle getirilen grev yasağı hakkında şu saptama yapılıyor:

“Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu, havacılık sektöründeki grevlerin yasaklanması amacıyla Mayıs ayında değiştirilmiştir. Bu değişiklik, Türkiye’nin iş mevzuatını, AB ve ILO standartlarından daha da uzaklaştırmaktadır.”

Görüldüğü gibi bu saptama bir kez daha grev yasağı getirilirken bakanların yaptıkları, “Bu tür yasaklar çeşitli Avrupa ülkelerinde de var,”  açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalar olduğunu kanıtlamaktadır.

AB ülkelerinde grev hakkı sadece kimi ülkelerde hava trafik kontrolörlerine yasaklanmaktadır ve bu uygulama da Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) ilke ve kararları ile uyumludur. Bunun dışında ne AB ne de ILO havacılık sektörüne bu türden bir grev yasağı getirilmesini kabul etmemektedir.

Demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi dilinden düşürmeyen hükümeti bir kez daha ILO ve AB normlarına taban tabana zıt bu grev yasağını en kısa zamanda kaldırmaya ve THY yönetimini de, demokratik haklarını kullanarak ILO ve AB normlarına aykırı bu yasağı protesto ettikleri için haksız bir biçimde işten çıkarılan 305 arkadaşımızın işlerine iade etmeye davet ediyoruz.

AVRUPA KOMİSYONU NE DEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

çokda tın ! ~ 12 yıl önce
arkasına YÜZDE 55 oy desteğini almış bir parti hükümet iktidar aynen böyle diyordur. yıllardır bu ülkeyi birileri yollar yürümekle aşınmaz diyerek yönetti !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hak partili ~ 12 yıl önce
THY'nin müdürleri acaba işsiz kalmak ne demek biliyorlar mı?Ben yeni işsiz kaldığım için hemen söyleyeyim.İnsanın dünyası başına yıkılıyor.Hele çocuğun ''baba bugün işe gitmiyormusun, o zaman eve kim ekmek getirecek,okula gitmeyecekmiyim''demesi var ya.... Rabbim inşallah başımıza ALLAH korkusu olanları getirir.Şimdi onlara sorsanız biz ALLAH'tan korkarız derler.Ama ALLAH bazı insanları kör sağır etmiştir.İsteselerde duyamazlar,işitemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 12 yıl önce
305 insanın hem THY yönetimine hem siyası iktidara hem de sendika yönetimine söyleyebileceği çok şey var.İşten atılan işçiler işsiz kalıp kaderleri ile başbaşa kalırken,sendika yönetiminin mağdur işçiler üzerinden rapor,kınama,basın açıklaması vb etkisiz ve gereksizlikler yapması kendi iktidarını devam ettirmeyi amaçlamaktadır!Tazminatsız atılan işçilerin hukuksal süreçlerini ücret karşılığı takip etmektedirler!Bu da atılan işçileri müşteri olarak görmek analmına gelmektedir...Bu anlayış sendika yönetiminin neyi temsil ettiğini ve nerede durduğunu ortaya koyan acı bir gerçek olarak karşımızdadır.Bu nedenledir ki,THY yönetimi ve siyasi iktidar THY emekçilerini çok kolay işten atabiliyorken,çeyrek asra yakın koltuğunda oturabilen anlayışa her ne hikmetse dokunmamaktadır!Hem sendikal anlayış hem THY'yi yöneten anlayış karşılıklı olarak kazan kazan yöntemi ile bulundukları konumu korumada başarılıdırlar.Sadece sendika yönetimini değil bu anlayışı sorgulamakla işe başlanmalıdır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THYYYY ~ 12 yıl önce
Avrupada sirketler batmis Lufthansa, British Airways, KLM ve Airfrance o kadar yolcusunu thy ye kaptirdiki bunu AB de biliyor. O hava yollu sirketleri bir greve gittinde avrupanin durumu daha da kötüye gidiyor ve isten cikarmalar basliyor. Ben bu konuda grev yasagini yerinde buluyorum ve ABnin türkiye iyilik degil zarar verdinin kanaatindayim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 12 yıl önce
Bu tarz raporların,ne ülkedeki siyasi iktidar ne de Thy yönetim kurulu için herhangi bir yaptırımı yoktur.Bir yaptırımı olmadığı gibi,herhangi bir önemi de yoktur.Dün sayın Temel Kotil,Anadolu Ajansı'na konuk olmuş ve demiştir ki,Afrika ve Doğu politikasını benimsiyoruz,önemsiyoruz.Siyasi iktidarın da AB hakkındaki görüşleri malumunuzdur.Her iki tutuma bakılırsa,ILO ya da herhangi başka bir kuruluşun önemi de sizlerin takdirindedir.Birkaç gündür TBMM televizyonunu izliyorum.Sendikal haklar,Toplu İş İlişkileri gibi konular görüşülüyor.Neler konuşulduğunu,bizler için ne ifade ettiğini tahmin etmeniz çok da zor olmayacaktır.2010 yılında bizlerden 'Evet' dememizi isteyen siyasi iktidar,bugün o vaadlerinin aksi yönünde yasalaştırmalara devam etmektedir.Verdiğim seçim oyum da,daha sonraki 'Evet' oyumda,bugün işsiz kalmama neden oldu.İşte en çok da bu zoruma gidiyor.Sayın başbakan,'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' derken,aslında kirli oyunların üstünü kapatma çabasındaymış.Sayglr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KUL HAKKI... ~ 12 yıl önce
ALLAH KUL HAKKIYLA KARŞIMA GELMEYİN DEMİŞ..BUNLAR O GÜN GELDİĞİNDE NE HESAP VERECEKLER .BEN HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ BİRİ OLARAK HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaaa.... ~ 12 yıl önce
dünya rezilligimizi duydu, ABde tasdikledi... olay budur iste... Koca sirketi vazifsiz insanlarin yönetirse böyle olur iste...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik atık ~ 12 yıl önce
Yapılan herşeyin baştan sona hükümetle THY yönetiminin çıkarları doğrultusunda yapıldığı Avrupadan bile görülüyorken hemen burnunun ucunda cereyan eden bu insanlık ve demokrasi dışı olaya Türk basını ve aydınlar ne zamana kadar sessiz kalacak merakla bekliyoruz.Yanlış hesap bağdattan D Ö N E C E E E E E K ....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000