30 Ağustos 2009, Pazar 08:45:03

Avrupa Birliği, havayollarını uyardı

Avrupa Birliği (AB), Havayolu Şirketlerinden karbon emisyonunu düşürmelerini istedi.
  • Avrupa Birliğinin bu kararı, kendi bünyesindeki iflas eden şirketleri büyüyen şirketlerin mecburen almasını gerektiriyor. Böylece, büyüyen şirketler kotalarını yeni aldıkları şirketin 2004-2006 arasındaki emisyon değerinin %97'si kadar artırabilecekler. Bu da, Avrupa Birliği bünyesindeki şirketlerin değerinin çok üstünde tutarlarla el değiştirmelerine sebep olacak bir piyasanın ortaya çıkmasına sebep olacak. THY AO'yu bu uygulama çok zorlayabilir.
  • e tabi gurufasulye vermicekler uçanlara
  • Nasıl düşürecekler 2 sene içinde?

4 bin havayolu şirketi 2012'ye kadar CO2 emisyonlarını düşürmek zorunda

Aralarında Türk Hava Yolları, Air France, Lufthansa gibi büyük taşıyıcılarında olduğu 4 bin bin hava yolu şirketi, AB hava sahasını kullanabilmek için 2012 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını azaltmak zorunda.

Avrupa Birliği ülkeleri, Uluslararası Sivil Hava Taşıma Organizasyonu (OACI) ve Uluslararası Hava Tansport Birliği'nin (IATA) itirazlarına rağmen tek taraflı olarak bu konuda kanun çıkartmaya karar veren AB, 2012 yılından itibaren, Avrupa hava sahasını kullanacak tüm hava yolu şirketlerinin karbondioksit emisyonlarını referans alınan 2004-2006 yıllarının ortalamasına göre en fazla yüzde 97 oranında tutmaları zorunluluğunu getirdi. Hava yolu şirketlerine, satın aldıkları hava kirletme izinlerinin yüzde 15'lik bölümünü Avrupa ülkelerine ödeme zorunluluğu da getirildi.

Avrupa'da yapılan tüm karbondioksit emisyonlarının yüzde 3'lük miktarı hava taşımacılığından geliyor.

(ABhaber)

Avrupa Birliği, havayollarını uyardı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Avrupa Birliğinin bu kararı, kendi bünyesindeki iflas eden şirketleri büyüyen şirketlerin mecburen almasını gerektiriyor. Böylece, büyüyen şirketler kotalarını yeni aldıkları şirketin 2004-2006 arasındaki emisyon değerinin %97'si kadar artırabilecekler. Bu da, Avrupa Birliği bünyesindeki şirketlerin değerinin çok üstünde tutarlarla el değiştirmelerine sebep olacak bir piyasanın ortaya çıkmasına sebep olacak. THY AO'yu bu uygulama çok zorlayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
e tabi gurufasulye vermicekler uçanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nasıl düşürecekler 2 sene içinde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000