24 Ocak 2010, Pazar 08:02:43

ATM Dalaman'da master plan tartışmaları

Dalaman Havalimanı, havalimanları kapsamında olan master planı projesi içinde havalimanının yolcu potansiyelini artırmak ve turizmi 12 aya yaymak için toplantı düzenlendi.
  • SANKI TOUR FIRMALARI BATTI ULKEYE YOLCUYU ATM GETIRIYOR.UNUTMAYINKI YOLCUYU NE HAVAS MUDURU METIN BEY NEDE HAMDI BEY GETIRIYOR.BIZLER OLMADAN O TERMINALDE HIZMET SEKTORUDE BIR HICTIR.AMA LAFA GELINCE ATM GETIRIYOR.TUI YADA THOMAS COOK OLMASA YADA BENZER TUR FIRMALARI MERAK EDIYORUM NASIL GETIRIRDI HAMDİ GUVENÇ YOLCUYU:))
  • Yapmayın lütfen... Eminim ki yorum yapanlar ATM havalimanını görmeyenlerdir. binada bir yolcunun kullanacağı tüm bölümlerdei güneş olduğu sürece herhangi bir ışığa gerek yok, zaten önemli olan bölümler de yolcuların bulunduğu alanlar!!! mimari yapısı buna izin veriyor. gidip de düzgün bir şekilde inceleme yaparsanız apaçık böyle olduğunu görürsünüz. bir de havalimanının ATM'ye ait olmadığını söylemişler, hangi havalimanı DHMİ'nin değil? Bence eleştiri için iyi bir araştırma şart...
  • Dalaman havalimanının sahibi ATM midirki toplantıya katılanları yazmışlar, DHMİ Bş.Md. demeyi hatta Başmüdür ün adını yazmayı unutmuşlar ATM dedikleri sadece kiracı bu adamların bukadar reklamını neden yapıyorlar ülkenin yüzkarası terminalı sadece. Unumayın editör arkadaşlar havalimanlarının gerçek sahibi DHMİ dir.
  • Ülkemizin yüz karası bir meydanı. Yapılırken kimse görmedi mi acaba ? Ülkenin turizmine zarar verdiği gerekçesi ile kapatılması gereken bir meydan.
  • Özel meydanlar içinde (devlette dahil) hiç bu kadar fonksiyonel olmayan bu kadar çirkin bir meydan yok. DHMI burası yapılırken görmedimi ?
  • DHMİ'nin parası bol nasıl olsa.kendi planlarını kendileri yapamamış birde taşerona iş vermiş. bari verdiğiniz taşeron işin uzmanı olsa.master plan demek bina yapmak demek değildir.neyse daha fazla anlatmayayım nasıl olsa işi bilenler var.
  • Bugüne kadar yapılan en kullanışsız ve estetikten yoksun bir meydan. Bence yeni master plan çalışmalarında bu terminalide yıkıp işi bilen birine tekrar yaptırtın. Turist kaybediyorsunuz ve ülke kaybediyor.
  • Dalaman havaalani yeni terminalini yapan mimarin odul aldigini duymustum,bilgisi olan varmi?Bence dizayn (ozellikle ic kisim) ve ic isiklandirma acisindan cok kotu dizayn edilmis bir bina.Gunduz bile icerde heryerde lamba yakilmak zorunda kaliniyor ve yeni olmasina ragmen insanda eski bir bina izlenimi uyandiriyor.Betonlar ciplak birakilmis (dizayn konsepti o sekil sanirim) ama imalat sirasinda beton yuzey kalitesine bazi bolumlerde pek dikkat edilmemis..

ATM Dış hatlar Terminali Binası Toplantı Salonu'nda Kaymakam Ahmet Deniz Başkanlığında toplantı yapılarak, Dalaman Hava Limanı'nda nelerin yapılabileceği tartışıldı.

Dalaman Havalimanı 23 Ağustos 2009 tarihinde başlatılan Havalimanları Master Plan Projesi kapsamı içine alınmıştı. Bu çalışma programı çerçevesinde, Dalaman Havalimanı'nın yolcu potansiyelini arttırmak ve turizmi 12 aya yaymak için yapılacak 20 yıllık çalışma programını kapsıyor.

Projenin ilerleyen aşamalarında gerekli görüldüğü takdirde, Dalaman Havalimanı'nda bazı değişikliklerin yapılacağı, Proje kapsamında Dalaman Havalimanı'nın daha iyi hizmet verilebilmesi için, ek binalarının yanı sıra, yeni pistin de yapılabileceği bildirildi.

Havalimanları Master Plan Projesi kapsamında ATM Dış Hatlar Terminali Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Devlet Havalimanları İşletmesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Mimarlık Fakültesi Araştırma Tasarım Planlama ve Uygulama Merkezi tarafından Dalaman Havalimanı'nın geliştirilmesi ve yolcu kapasitesinin arttırılması için 20 yıl içinde nelerin yapılabileceği, 20 yıl boyunca koyulacak hedeflere ulaşılabilmesi için yapılacak olan çalışmalar ile ilgili Master Plan Projesi kapsamı ele alandı

Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali Binası'nda yapılan toplantıya Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Prof. Dr. Haluk Pamir, Doç. Dr. Melih M.Pınarcıoğlu, Doç. Dr. Oğuz Işık, Doç. Dr. Yıldırım Saldıraner, Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Tanyer, Dr.Nedim Kemer, Y.Şehir ve Bölge Plancısı Burak Belge, Ersan Koç, Tolga Uçar, Melih Gürçay ve Burak Bican, ATM Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, DHMİ yetkilileri, alaman Havalimanı Metereolojı Müdürlüğü yetkilileri, Havaş, Çelebi, Petrol Ofisi ve THY'dan temsilciler katıldı.

Yapılan toplantıdan önce ATM Dış hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç tarafından katılımcılara kısa bir sunum yapıldı. Güvenç; sunumunda Dalaman destinasyonunun öneminden bahsederken, ATM şirketinin vizyonu ve çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı. ATM Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç'in sunumundan sonra konferans salonundan toplantı salonuna geçildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz gelecek ile ilgili planlama yapılmasının önemine değinerek; "Gelecek ile ilgili çalışmalar konusunda planlamanın yapılmadığı yerde her zaman sıkıntılar olmuştur. Plan ve program dâhilinde yapılan her şey daha verimli ve yararlı olur. Dalaman İlçesi turizm konusunda potansiyeli artan bir konumundadır. Ama İspanya gibi ülkeleri ele aldığımız zaman Türkiye'nin veya Dalaman'ın potansiyeli kıyaslanamayacak kadar alt seviyede" dedi.

Toplantıda Havalimanları Master Plan Projesi Yöneticisi Prof Dr. Haluk Pamir tüm katılımcılara tek tek söz vererek, Dalaman Havalimanı için 20 yıllık çalışma programı çerçevesinde neler yapılabileceğini sordu.

İlk olarak söz alan Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç bu konu ile ilgili olarak turizmin ihtiyaçlarının düşünülmesi gerektiğini belirterek; "Dalaman Bölgesi turizm için elverişli bir bölge; daha önce burada yapılması planlanan Turizm Kenti Projesi Danıştay tarafından iptal edildi. Şu anda Turizm Bakanlığı tarafından tarım sahaları çıkarılarak yapılan yeni bir çalışma var. Turizm doğal çevreye zarar verilmeden de yapılabilir. bu konuda çalışmalar yapılması lazım" diye konuştu. Güvenç aynı zamanda Dalaman Havalimanı'nı yolcusunun %60'nın İngiliz olduğunu ve Rus yolcularında gün geçtikçe arttığını belirtti. Güvenç; 20 yıllık çalışma programı içerisinde İngiliz ve Rus Pazarı ile ilgili olarak daha ağırlıklı çalışılması gerektiğini söyledi.

Toplantıda Dalaman Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin artırılması için turizm konusunda bölgede yapılabilecek çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar ayrıca 20 yıllık Master Planı çerçevesinde Dalaman Havalimanı'nda bulunan eksiklikler ve daha iyi, kaliteli hizmet verilebilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşlerini belirttiler.

Toplantıdan sonra havalimanları Master Plan Projesi hakkında bilgi veren Proje Yöneticisi Prof Dr. Haluk Pamir "Bu proje Dalaman, Esenboğa ve Atatürk Havalimanları'nda uygulanacak. Bu proje 23 Ağustos 2009 tarihinde başladı. Proje 18 ay içerisinde Devlet Havalimanları İşletmesi, ODTÜ ve Mimarlık Fakültesi Tasarım Planlama ve Uygulama merkezi tarafından 18 ay içerisinde gerçekleştirilecek. Bu proje Devlet Hava meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce Atatürk, Dalaman, Esenboğa Havalimanları'nda mevcut durumların belirlenmesi ile ihtiyaç duyulan gelişime esas tesislerin bir plan çerçevesinde yapılabilmesine yönelik master planlarının hazırlanmasıdır. Teknik şartnamede belirtildiği gibi projenin iki temel bileşeni mevcut duruma ilişkin bilgilerin derlenmesi ve tespitlerin yapılması ve ileriye dönük planlama çalışmalarıdır" dedi.

Bu proje kapsamında havalimanlarını ziyaret ettiklerini ve havalimanı görevlileri ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Proje Yöneticisi Prof Dr. Haluk Pamir "Proje kapsamında havalimanlarını ziyaret ediyoruz; bu ziyaretlerimizi havalimanı ve yakın çevresinin mekânsal ve fiziksel incelemelerini yapmak, işleticiler ve master planlar ile ilgili kurum ve kuruluşlarla bilgi alışverişini sağlamak, mümkün olan tüm paydaşlardan görüş ve önerilerini almak amacı ile yapıyoruz" dedi.

Toplantıya katılan katılımcılardan beklentilerini anlatan Proje Yöneticisi Prof Dr. Haluk Pamir "İlgili Master plan projesi kapsamında önümüzdeki 20 yıllık süreçleri ODTÜ ve MATPUM tarafından planlanacak olan havalimanları ve çevresindeki olası gelişmelerin tahmin edilerek bunlara uygun gelişimlerin belirlenmesi gerekmektedir. Paydaşlardan edinilen görüşler, önerile ve takibinde ODTÜ ve MATPUM tarafından yapılacak bilimsel çalışmaların bileşkesi ilgili havalimanlarına daha sağlıklı bir gelecek planlamanın temelini oluşturacaktır. Bu nedenle, proje yönetin grubu her türlü katkıya ve fikre açıktır" dedi.

ATM Dalaman'da master plan tartışmaları

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
SANKI TOUR FIRMALARI BATTI ULKEYE YOLCUYU ATM GETIRIYOR.UNUTMAYINKI YOLCUYU NE HAVAS MUDURU METIN BEY NEDE HAMDI BEY GETIRIYOR.BIZLER OLMADAN O TERMINALDE HIZMET SEKTORUDE BIR HICTIR.AMA LAFA GELINCE ATM GETIRIYOR.TUI YADA THOMAS COOK OLMASA YADA BENZER TUR FIRMALARI MERAK EDIYORUM NASIL GETIRIRDI HAMDİ GUVENÇ YOLCUYU:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yapmayın lütfen... Eminim ki yorum yapanlar ATM havalimanını görmeyenlerdir. binada bir yolcunun kullanacağı tüm bölümlerdei güneş olduğu sürece herhangi bir ışığa gerek yok, zaten önemli olan bölümler de yolcuların bulunduğu alanlar!!! mimari yapısı buna izin veriyor. gidip de düzgün bir şekilde inceleme yaparsanız apaçık böyle olduğunu görürsünüz. bir de havalimanının ATM'ye ait olmadığını söylemişler, hangi havalimanı DHMİ'nin değil? Bence eleştiri için iyi bir araştırma şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dalaman havalimanının sahibi ATM midirki toplantıya katılanları yazmışlar, DHMİ Bş.Md. demeyi hatta Başmüdür ün adını yazmayı unutmuşlar ATM dedikleri sadece kiracı bu adamların bukadar reklamını neden yapıyorlar ülkenin yüzkarası terminalı sadece. Unumayın editör arkadaşlar havalimanlarının gerçek sahibi DHMİ dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizin yüz karası bir meydanı. Yapılırken kimse görmedi mi acaba ? Ülkenin turizmine zarar verdiği gerekçesi ile kapatılması gereken bir meydan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özel meydanlar içinde (devlette dahil) hiç bu kadar fonksiyonel olmayan bu kadar çirkin bir meydan yok. DHMI burası yapılırken görmedimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ'nin parası bol nasıl olsa.kendi planlarını kendileri yapamamış birde taşerona iş vermiş. bari verdiğiniz taşeron işin uzmanı olsa.master plan demek bina yapmak demek değildir.neyse daha fazla anlatmayayım nasıl olsa işi bilenler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bugüne kadar yapılan en kullanışsız ve estetikten yoksun bir meydan. Bence yeni master plan çalışmalarında bu terminalide yıkıp işi bilen birine tekrar yaptırtın. Turist kaybediyorsunuz ve ülke kaybediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dalaman havaalani yeni terminalini yapan mimarin odul aldigini duymustum,bilgisi olan varmi?Bence dizayn (ozellikle ic kisim) ve ic isiklandirma acisindan cok kotu dizayn edilmis bir bina.Gunduz bile icerde heryerde lamba yakilmak zorunda kaliniyor ve yeni olmasina ragmen insanda eski bir bina izlenimi uyandiriyor.Betonlar ciplak birakilmis (dizayn konsepti o sekil sanirim) ama imalat sirasinda beton yuzey kalitesine bazi bolumlerde pek dikkat edilmemis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000