29 Temmuz 2012, Pazar 09:18:44

ATLANTİK ÖTESİ UÇUŞLAR THY'Yİ ZARARA GÖTÜREBİLİR

Akşam gazetesinin havacılık yazarı Tolga Turgut, bu haftaki köşe yazısında United Airlines'ın Newark-İstanbul hattına başlamasından sonra THY'nin Atlantik ötesi uçuşlarda zarar edebileceğini yazdı. İşte Turgut'un yazısı...
  • yolcu haklısın kardeşim, hal'deki salatalıkların pahalı olması sebebiyle united airlines türkiye'de başarılı olamaz.
  • Teknik arkandan eksik olmasın.
  • istanbul newark ucuslarındakı uçaklar cok kötü...servis kötü,hersey berbat...thy tek geçerim..
  • zaten başımıza ne geldiyse bilgisiz teknisyenlerin yüzünden geldi. Diyecek bişey bulamıyorum. Ayıp.
  • thy ve united türkiye de ve dünyada insanları kaliteey önem vermektediler dolayısıyla delta havayolları seferlerini durdurma kararı aldı çünkü rakibi united geldi. thy rekibi olamaz united havayollarının ya da deltanın neden thy nin belli bir kalitesi vardır uçakları yenidir yemekleri kalltelidir uçak içi kabinleri gayet iyidir koltuklar rahattır ekonomi servisinden söz ediyorum.. ona bakarsanız deltanın uçakları eskidir uçaktaki koltukları bozuktur ve eskidir ucuz uçmak isteyen delta ile veya united havayolları ile uçacaktır gayet doğaldır herkese göre havayolu vardır fiata göre.. ben zorunlu olmadıkça thy dışınds uçmam kuzey amerika hattında neden denedim biliyorum hoşuma gidiyor 10 saat uçuyorum koltukları rahat servis kalitedi gayet iyi. deltayla mecburen uçtum ve hiç de memnun kalmadım koltuğum bozuktu yemekleri kötüydü. donmuş yemekte buz erimemişti facia durumdu onun içn geç deltayı geç united ama ucuzcular.
  • ben açıkcası thy nin kuzey amerika hattında zarar edeceğina inanmıyorum neden. hemen söyleyeyim delta havayolları united havayolu istanbul uçuşlarına başlayınca kasım 2012 itibaren istanbul uçuşlarını durdurma kararı aldı united ile rekabet edemez aynı fiat kategorisinde 2013 mart ayının ortasında tekrar başlayacak. dolayısıyla bu dönemde thy ile united kalıyor.. thy kaliteli uçak içi servisi ile ayrıca eon model uçakları ile her zaman kaliteye önem verenlerin havayolu olacaktır dönemine göre de fiatlarında ayarlama yapacaktır. gelelim united airlines deltanın yerine geldi her daim ucuz bilet politikasını benimseyecektir yemek servisleri thy göre son derece kalitesiz olacaktır uçakları üretimden kalkmış eski boeing 767-300 modeli olacaktır. kaldıki thy nin bu hatta 777-300 er ve airbus 330-300 modeli uçakları uçmaktadır.. ayrıca thy nin her gün 3 seferi var united 1 sefer koydu. thy nin uçuşları dolu olacaktır her daim..
  • badem bıyıklıların başarısını çekemeyenler çatlasın. thy badem bıyık önderliğinde kanatlandı uçuyor. yakında cennete aktarmasız uçuşları da başlatacağız inşallah. bizi takip etmeye devam edin ey müslümanlar.
  • Hicbir bilgi ve deneyime dayanmayan birkac google arastirmasi ile yapilan sig,basit ve anlamsiz bir yazi.Bir de yazariz diye hava atarlar ortalikta,yazik.Biz de adam yerine koyup yorum yapiyoruz :-)
  • Genelde Newyork-İstanbul uçan yolcular THY'nin bu hattaki uçaklarını full görür hatta yer bulamazlar .. Bu sebepten THY'nin bu hatta çok kar yaptığı düşünülür.. Malesef işin gerçeği bu koltukların yarısına yakının codshare havayolları ( delta-us airline) tarafından satıldığıdır..Bu da koltuk başına karın yarıya yakın düşmesi demektir.. THY prestij uçuşu olarak gördüğü ABD uçuşlarında da ikramı yüksek tutarak da elde ettiği kardan düşürdüğü yüksek gider kalemindedir.. THY malesef ABD uçuşlarından fazla kar etmemekte.. Frekans sayısının artması düşük olan karı sefer sayısıyla arttırmak çünkü zaten böyle bir talep de codshare firmalarından da var.. Lakin United airlines direkt uçuşu bu codshare firmaları içinde iyi bir alternatif oldu.. Bu durumda THY kiraladığı koltuk ücretlerini revize etmek zorunda kalablir ki bu durumda karın daha da düşmesine sebebiyet verecektir..
  • önceden delta delta yokmuysu sanki o zamandamı at koşturmuyodu thy ye yazıyı yazan hiç uçakla abd ye gitmişmi acaba?????

Continental Havayolları ile birleştikten sonra United Group adını alarak güçlenen United Havayolları, 2 Temmuz itibarı ile Newark Liberty International Havalimanı’ndan İstanbul Atatürk Havalimanına tarifeli seferlere başladı. Bu gelişme, tüketiciler için alternatiflerin çoğalması, rekabetin artması ve fiyat avantajları yaratması açısından pek olumlu oldu. Zira bundan böyle İstanbul-New York arasında direkt tarifeli olarak THY, Delta ve United gibi üç alternatifimiz var. United Havayolları’nın ABD’de, Newark, Chicago O’hare ve Houston havalimanları olmak üzere toplam 3 ana aktarma merkezi (hub) bulunuyor.

2011 yılı itibarı ile başlayan United-Continental birleşmesi kısmi sıkıntılara rağmen başarı ile süregeliyor. Kesin ve opsiyonlu olmak üzere 319 adet 737Max9 ve 737-900ER, 110 adet de 787-8 ve  787-9 uçak siparişleri mevcut. Bu siparişlerin teslimatını takiben 1000 adetten daha fazla ölçeği ile kanımca THY için ciddi bir rekabet unsuru olacaktır. United son mali verilerinde olumlu sinyaller verirken, arz edilen koltuk başı mil olarak (PRASM) cirosunda bir önceki yıla oranla %5-6’lık artış kaydetmiştir. Ek olarak grubun üst yöneticisi Jeff Smisek’in, Continental’ın efsanevi eski yöneticisi Gordon Bethune’ın öğrencisi olduğunu hesaba katarsak THY’nin bundan böyle ABD hatlarında eskisi kadar rahat at koşturamayacağı sonucuna varabiliriz. Evet, United ile THY Star Alliance ittifakında ortakdır.

Ve evet, THY-United İstanbul-Newark uçuşlarında code-share anlaşması yapmıştır. Ne var ki sektörde tüm havayolları birbirinin rakibidir ve THY bundan böyle ABD uçuş noktalarında United faktörünü hesaplayarak büyümek için çabalamalıdır. Aksi halde Atlantik ötesi uçuşlar THY’yi ciddi zararlara sürükleyebilir.
 

Tolga Turgut

ATLANTİK ÖTESİ UÇUŞLAR THY'Yİ ZARARA GÖTÜREBİLİR

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

yolcu'ya ~ 12 yıl önce
yolcu haklısın kardeşim, hal'deki salatalıkların pahalı olması sebebiyle united airlines türkiye'de başarılı olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuya ~ 12 yıl önce
Teknik arkandan eksik olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü uçaklar ~ 12 yıl önce
istanbul newark ucuslarındakı uçaklar cok kötü...servis kötü,hersey berbat...thy tek geçerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
zaten başımıza ne geldiyse bilgisiz teknisyenlerin yüzünden geldi. Diyecek bişey bulamıyorum. Ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy-united rekabeti.. ~ 12 yıl önce
thy ve united türkiye de ve dünyada insanları kaliteey önem vermektediler dolayısıyla delta havayolları seferlerini durdurma kararı aldı çünkü rakibi united geldi. thy rekibi olamaz united havayollarının ya da deltanın neden thy nin belli bir kalitesi vardır uçakları yenidir yemekleri kalltelidir uçak içi kabinleri gayet iyidir koltuklar rahattır ekonomi servisinden söz ediyorum.. ona bakarsanız deltanın uçakları eskidir uçaktaki koltukları bozuktur ve eskidir ucuz uçmak isteyen delta ile veya united havayolları ile uçacaktır gayet doğaldır herkese göre havayolu vardır fiata göre.. ben zorunlu olmadıkça thy dışınds uçmam kuzey amerika hattında neden denedim biliyorum hoşuma gidiyor 10 saat uçuyorum koltukları rahat servis kalitedi gayet iyi. deltayla mecburen uçtum ve hiç de memnun kalmadım koltuğum bozuktu yemekleri kötüydü. donmuş yemekte buz erimemişti facia durumdu onun içn geç deltayı geç united ama ucuzcular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy-united çekişmesi ~ 12 yıl önce
ben açıkcası thy nin kuzey amerika hattında zarar edeceğina inanmıyorum neden. hemen söyleyeyim delta havayolları united havayolu istanbul uçuşlarına başlayınca kasım 2012 itibaren istanbul uçuşlarını durdurma kararı aldı united ile rekabet edemez aynı fiat kategorisinde 2013 mart ayının ortasında tekrar başlayacak. dolayısıyla bu dönemde thy ile united kalıyor.. thy kaliteli uçak içi servisi ile ayrıca eon model uçakları ile her zaman kaliteye önem verenlerin havayolu olacaktır dönemine göre de fiatlarında ayarlama yapacaktır. gelelim united airlines deltanın yerine geldi her daim ucuz bilet politikasını benimseyecektir yemek servisleri thy göre son derece kalitesiz olacaktır uçakları üretimden kalkmış eski boeing 767-300 modeli olacaktır. kaldıki thy nin bu hatta 777-300 er ve airbus 330-300 modeli uçakları uçmaktadır.. ayrıca thy nin her gün 3 seferi var united 1 sefer koydu. thy nin uçuşları dolu olacaktır her daim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskananlar çatlasın ~ 12 yıl önce
badem bıyıklıların başarısını çekemeyenler çatlasın. thy badem bıyık önderliğinde kanatlandı uçuyor. yakında cennete aktarmasız uçuşları da başlatacağız inşallah. bizi takip etmeye devam edin ey müslümanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos seyler ~ 12 yıl önce
Hicbir bilgi ve deneyime dayanmayan birkac google arastirmasi ile yapilan sig,basit ve anlamsiz bir yazi.Bir de yazariz diye hava atarlar ortalikta,yazik.Biz de adam yerine koyup yorum yapiyoruz :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
poco_loco ~ 12 yıl önce
Genelde Newyork-İstanbul uçan yolcular THY'nin bu hattaki uçaklarını full görür hatta yer bulamazlar .. Bu sebepten THY'nin bu hatta çok kar yaptığı düşünülür.. Malesef işin gerçeği bu koltukların yarısına yakının codshare havayolları ( delta-us airline) tarafından satıldığıdır..Bu da koltuk başına karın yarıya yakın düşmesi demektir.. THY prestij uçuşu olarak gördüğü ABD uçuşlarında da ikramı yüksek tutarak da elde ettiği kardan düşürdüğü yüksek gider kalemindedir.. THY malesef ABD uçuşlarından fazla kar etmemekte.. Frekans sayısının artması düşük olan karı sefer sayısıyla arttırmak çünkü zaten böyle bir talep de codshare firmalarından da var.. Lakin United airlines direkt uçuşu bu codshare firmaları içinde iyi bir alternatif oldu.. Bu durumda THY kiraladığı koltuk ücretlerini revize etmek zorunda kalablir ki bu durumda karın daha da düşmesine sebebiyet verecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delta varken.... ~ 12 yıl önce
önceden delta delta yokmuysu sanki o zamandamı at koşturmuyodu thy ye yazıyı yazan hiç uçakla abd ye gitmişmi acaba?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000