25 Nisan 2008, Cuma 08:25:02

Atilay Ayçin'den sert çıkış!

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY'nin yer ve yolcu hizmetleri ile satış müdürlüklerinin ihale yoluyla özel şirketlere devriyle ilgili, "İşi sadece ticari hale getirerek, uçuş güvenliği gibi konuları göz ardı edemezsiniz" dedi.
  • 20 yıldır anadoludaki garibim emekcileri yemleyip avlıyordun. yemlenip avlanacak civcivler elinden uçunça panikliyorsun.
  • atilay ağa: sen ne uçuş güvenliğini ,nede işini kaybeden işcileri düşünüyorsun..sen sadece koltuğunu düşünürsün.böyle olmasaydı:grev oylamasında emekcilerin ortak iradesini 80 ytl ye satmazdın....
  • BIRAkalım bu şiddeti. insanları zora sokmakla bir yere varamayızYorumunuz...

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY'nin yer ve yolcu hizmetleri ile satış müdürlüklerinin ihale yoluyla özel şirketlere devriyle ilgili, "İşi sadece ticari hale getirerek, uçuş güvenliği gibi konuları göz ardı edemezsiniz" dedi. Hava-İş tarafından gazeteler verilen ilanda, bu devirlerle ilk etapta maliyetlerin düşürülmesinin hedeflendiği ifade edildi. İlanda, "buna karşın THY'nin bu iki şirkete bağımlı hale gelmesi nedeniyle uzun vadedeki maliyetlerde bir değişiklik olmayacağı" belirtildi. Özel şirketlere devredilen işyerlerinde, yıllardır hizmet veren deneyimli ve eğitimli personelin yerini, taşeron firmalarda sendikal haklardan yoksun ve ağır çalışma koşuları altında ucuz ücret çalıştırılacak işçilerin alacağı; kalite ve uçuş emniyetinin öneminin, kısa vadeli maliyet hesaplarına kurban edildiği görüşüne yer verildi. İlanda , "sivil havacılık sektörünün taşerona devrinin uçuş güvenliğe zararlı olduğu" da savunularak, "THY yönetiminin Anadolu'daki birçok ilde kendi yer hizmetleri ve satış müdürlüklerini tasfiye eden kararı büyük bir hatadır" denildi.


Kaynak: Birgün

Atilay Ayçin'den sert çıkış!

Yorumlar

dagobel ~ 16 yıl önce
20 yıldır anadoludaki garibim emekcileri yemleyip avlıyordun. yemlenip avlanacak civcivler elinden uçunça panikliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dagobel ~ 16 yıl önce
atilay ağa: sen ne uçuş güvenliğini ,nede işini kaybeden işcileri düşünüyorsun..sen sadece koltuğunu düşünürsün.böyle olmasaydı:grev oylamasında emekcilerin ortak iradesini 80 ytl ye satmazdın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAHTIKARALI ~ 16 yıl önce
BIRAkalım bu şiddeti. insanları zora sokmakla bir yere varamayızYorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000