10 Aralık 2013, Salı 09:50:18

ATİLAY AYÇİN'DEN DUYGUSAL VEDA KONUŞMASI!

24 yıl boyunca yürüttüğü Hava-İş Sendikası Genel Başkanlığı'nı geçtiğimiz haftasonu yapılan 27. Olağan Genel Kurul'da Ali Kemal Tatlıbal'a devreden Atilay Ayçin, THY Genel Müdürlüğü önünde grevde bulunun sendika üyelerine duygusal bir konuşma yaparak veda etti.
  • Şu geçmişe dönük incelemeler bir tamamlansında bakalım o zaman ne diyeceksin. Bence incelemeler bitmeden oğlunu Avustralya'da ziyaret et. Belki bir daha görme şansın olmaz.
  • Güle güle kral :) Herhalde o koltukta ölene kadar oturmayacaktın. Babanın bakkal dükkanı mı bu?
  • Sn. Ayçin 1989 yılından 2006 yılında bizi zoraki emekli edilene kadar sendika başkanımdınız. Budönem içinide hakımız helal olsun. Eleştirileri okudum THY ben nıraktığımda nitelikli insan topluluğu var idi ancak şimdi gördümki Türkiye niye bu hale geldüğimi şimdi daha iyi gördüm.
  • Ne mağdur edebiyatı yapıyorsun. 305 kişiyi kendi hırslarına alet ettin. Millet senden kurtulduğu için seviniyor. Böyle acıklı konuşmalarla kendine yer etmeye çalışma. Kaybedeceğin zaten belliydi.
  • Atilla aycine bugun sayip sovenler yeni yetme havacilik calisanlari oldugu asikar birazda bla bla kollari uyesi havacilikla alakasi olmayan cogunlukta kotu bir aycin dusuncesi olusturmaya calisanlardir velevki ayci attgniz iftiralara layik biri 24 yil kimse gormedi mi bugun aldgn maas ve sosyal hakki cin ali mi getirdi ? 305 kisi alehinde sahitlik yapan kimdi ? Sizlere soylenecek soz yok.... atilla aycin yaptiklarin bu arkandan konusanlarin rahatlikla sayip sovmelerine olanak sagladi fakat ali baba alir elinozdekileri yillarca kor olsan isitir bilirdiniz neyin noldugunu
  • Birebir tanığı olarak şirkete girdiğim ilk gün sendikalı olmaya gittiğimde önünü ilikleyip odasına aldı ben ve arkadaşlarımı. Gerçekten ''sendikalı neden olunur ,neden sendikalıyız'' ı çok güzel anlattı. Zaman içinde gördük çalışan olarak sendikadan başka güvenecek bi yerimizin olmadığını.Keşke bu adamın kıymeti bilinseydi , göreceksiniz gelen gideni çoook ama çok aratacak. Neymiş aidatlar nereye gitmiş yok para yedi ; varsa bi dayanağın adam sölüo ''sıradan bi vatandaşım'' aç davanı ama lütfen burdan atıp tutma. Yanlışları tabi ki oldu ama böle bi sendika başkanını bulamayacağız , BULAMAYACAKSINIZ ....!
  • VAH VAH VAH NE DE ACIKLI BİR AYRILIK. SANKİ KENDİ İSTEĞİYLE SANKİ GERİDE TERTEMİZ BİR MAZİ BIRAKARAK SANKİ BÜTÜN ÇALIŞANLAR GİTMESİNİ İSTEMEDİĞİ HALDE AYRILIYOR BU ZAT 1975YILINDA EYLEM YAPMAK VE MAZARETSİZ İŞE GİTMEMEK YÜZÜNDEN BİR SÜRÜ DİSİPLİN SİCİLİYLE ORDUDAN ATILDI BU ZAT 1989 TERÖRLE DEVLETİ YIKMAK SUÇUNDAN TUTUKLANDI VE HAPSE MAHKUM OLDU BU ZAT TÜRKİYEDE HİÇBİR SENDİKANIN YAPMADIĞI BİR KANUNSUZLUĞA 305 GARİBANI ALET ETTİ VE İŞLERİNDEN ETTİ BU ZAT ŞİMDİ KENDİNE GÖRE MAZLUMU OYNAYARAK PLANLADIĞI GİBİ C H P YE MİLLETVEKİLİ OLMAYA GİDİYOR ÇÜNKİ KİLİÇDAROĞLUNUN HEMŞEHRİSİDİR VE AYNI CAMİADANDIR ANCAK T H Y ÇALIŞANLARI BU ZAT TAN 24 YILDA ZOR KURTULDU C H P NE KADAR DAYANIR BİLİNMEZ
  • Hakkını helal et.Ne toplu sözleşmeler ne THY Genel Müdürleri geldi geçti.Görüşmeler görüşmeler.Sen kazandın.Bizi kazandırdın.Yolun açık olsun.
  • Sayın yorumcular Ayçin'nin malvarlığı ortada, Sizlerin Çalıştiğiniz kuruma dişardan getirilen yöneticilerin malvarlıkları araştırılsa nelerin çıkacağını göreceksiniz. GÖZLERİNİZ GÖRMÜYORSA KULAKLARINIZDA DUYMUYORMU? TAŞRADAN GELEN SENDİKA DELEGELERİNİN OTEL MASRAFLARINI YÖNETİM HANGİ HARCAMA GİDERİNDEN KARŞILADIĞINI NEDEN SORGULAMIYORSUNUZ. ÇALIŞANLAR OLARAK BU OLAYI ARANIZDA SORGULAYIN; KAMU HARCAMALARI KIMLERİN ELİNDE.
  • Direnisciye cevap, 24 sene iscinin maasindan gecinmis birini bu kadar savunduguna gore sende o somuru carkinin parcasisindir. Yoksa senin neyine.

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası geçtiğimiz hafta sonu tarihi bir genel kurul yaşamış ve 24 yıllık Atilay Ayçin dönemi sona ermişti. Ayçin, THY Genel Müdürlüğü önünde grevde bulunan sendika üyelerine duygusal bir veda konuşması yaptı.

1989 yılından bu yana Türk Hava Yolları çalışanlarının haklarını savunmak için mücadele ve kavga ettiğini belirten Ayçin, "Arkamdan küfrettiler, beni suçladılar. Benim bu sendikasının çıkarlarını özellikle parasal anlamda kötüye kullandığıma dair beni "çamur at izi kalsın" mantığıyla suçlayanlar, artık sıradan bir vatandaşım. Varsa elinizde bir belge, bir döküman, benim bu kurumun yüzüne kara leke sürdüğüme dair her hangi bir kanıtınız... Ortaya çıkarın ben de ağzımın payını alayım" dedi.

Hava-İş Sendikası'nın kendi ailesinden daha önde olduğunu söyleyen Atilay Ayçin, "Depremde bile önce 'evimde çatlak var mı?' diye bakmadan sendikaya gidip baktım. Evim benimle, eşimin ve çocuğumun kaldığı bir yerdi. Ama sendika 50 bin kişinin eviydi. O yüzden Hava-İş benim için hep 1 numara oldu. Öyle de olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

"EĞER BEN O TALEBE UYGUN DAVRANSAYDIM... ŞİMDİ 7 SÜLALEM TRİLYONERDİ!"

Çok tehditler aldığını ancak yılmadığını ifade eden Ayçin, "Farklı siyasi iktidarlar döneminde çok tehditler aldım. Ölümle burun buruna geldim. Kurşunlandım. 3 buçuk ay yattım. Çocuğumun üzerinden, eşimin üzerinden tehdit aldım. Yolum kesildi. Köprüden aşağı atıldım. Ama ölmedim. İstenen neydi? İstenen; 'mücadeleci bir sendikacılık yerine devletin, sistemin ve patronların istediği gibi bir sendikacılık yap' talebiydi. Eğer ben o talebe uygun davransaydım. 7 sülalem trilyonerdi şimdi. Ama ben 6 ay Havaş'ın önünde direndim. Cezaevine gittim. Buradan da cezaevine gitmeyi bekliyordum. Ona gerek kalmadan sendikacılığım sona erdi" dedi.

İŞTE AYÇİN'İN O KONUŞMASIN TAMAMI



 ©AirportHaber.com 

ATİLAY AYÇİN'DEN DUYGUSAL VEDA KONUŞMASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

alonecrazy ~ 10 yıl önce
Şu geçmişe dönük incelemeler bir tamamlansında bakalım o zaman ne diyeceksin. Bence incelemeler bitmeden oğlunu Avustralya'da ziyaret et. Belki bir daha görme şansın olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güle ~ 10 yıl önce
Güle güle kral :) Herhalde o koltukta ölene kadar oturmayacaktın. Babanın bakkal dükkanı mı bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sn. Ayçin 1989 yılından 2006 yılında bizi zoraki emekli edilene kadar sendika başkanımdınız. Budönem içinide hakımız helal olsun. Eleştirileri okudum THY ben nıraktığımda nitelikli insan topluluğu var idi ancak şimdi gördümki Türkiye niye bu hale geldüğimi şimdi daha iyi gördüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edebiyat ~ 10 yıl önce
Ne mağdur edebiyatı yapıyorsun. 305 kişiyi kendi hırslarına alet ettin. Millet senden kurtulduğu için seviniyor. Böyle acıklı konuşmalarla kendine yer etmeye çalışma. Kaybedeceğin zaten belliydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Atilla aycine bugun sayip sovenler yeni yetme havacilik calisanlari oldugu asikar birazda bla bla kollari uyesi havacilikla alakasi olmayan cogunlukta kotu bir aycin dusuncesi olusturmaya calisanlardir velevki ayci attgniz iftiralara layik biri 24 yil kimse gormedi mi bugun aldgn maas ve sosyal hakki cin ali mi getirdi ? 305 kisi alehinde sahitlik yapan kimdi ? Sizlere soylenecek soz yok.... atilla aycin yaptiklarin bu arkandan konusanlarin rahatlikla sayip sovmelerine olanak sagladi fakat ali baba alir elinozdekileri yillarca kor olsan isitir bilirdiniz neyin noldugunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy çalışanı ~ 10 yıl önce
Birebir tanığı olarak şirkete girdiğim ilk gün sendikalı olmaya gittiğimde önünü ilikleyip odasına aldı ben ve arkadaşlarımı. Gerçekten ''sendikalı neden olunur ,neden sendikalıyız'' ı çok güzel anlattı. Zaman içinde gördük çalışan olarak sendikadan başka güvenecek bi yerimizin olmadığını.Keşke bu adamın kıymeti bilinseydi , göreceksiniz gelen gideni çoook ama çok aratacak. Neymiş aidatlar nereye gitmiş yok para yedi ; varsa bi dayanağın adam sölüo ''sıradan bi vatandaşım'' aç davanı ama lütfen burdan atıp tutma. Yanlışları tabi ki oldu ama böle bi sendika başkanını bulamayacağız , BULAMAYACAKSINIZ ....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
VAH VAH VAH NE DE ACIKLI BİR AYRILIK. SANKİ KENDİ İSTEĞİYLE SANKİ GERİDE TERTEMİZ BİR MAZİ BIRAKARAK SANKİ BÜTÜN ÇALIŞANLAR GİTMESİNİ İSTEMEDİĞİ HALDE AYRILIYOR BU ZAT 1975YILINDA EYLEM YAPMAK VE MAZARETSİZ İŞE GİTMEMEK YÜZÜNDEN BİR SÜRÜ DİSİPLİN SİCİLİYLE ORDUDAN ATILDI BU ZAT 1989 TERÖRLE DEVLETİ YIKMAK SUÇUNDAN TUTUKLANDI VE HAPSE MAHKUM OLDU BU ZAT TÜRKİYEDE HİÇBİR SENDİKANIN YAPMADIĞI BİR KANUNSUZLUĞA 305 GARİBANI ALET ETTİ VE İŞLERİNDEN ETTİ BU ZAT ŞİMDİ KENDİNE GÖRE MAZLUMU OYNAYARAK PLANLADIĞI GİBİ C H P YE MİLLETVEKİLİ OLMAYA GİDİYOR ÇÜNKİ KİLİÇDAROĞLUNUN HEMŞEHRİSİDİR VE AYNI CAMİADANDIR ANCAK T H Y ÇALIŞANLARI BU ZAT TAN 24 YILDA ZOR KURTULDU C H P NE KADAR DAYANIR BİLİNMEZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mücadeleci Başkan ~ 10 yıl önce
Hakkını helal et.Ne toplu sözleşmeler ne THY Genel Müdürleri geldi geçti.Görüşmeler görüşmeler.Sen kazandın.Bizi kazandırdın.Yolun açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 10 yıl önce
Sayın yorumcular Ayçin'nin malvarlığı ortada, Sizlerin Çalıştiğiniz kuruma dişardan getirilen yöneticilerin malvarlıkları araştırılsa nelerin çıkacağını göreceksiniz. GÖZLERİNİZ GÖRMÜYORSA KULAKLARINIZDA DUYMUYORMU? TAŞRADAN GELEN SENDİKA DELEGELERİNİN OTEL MASRAFLARINI YÖNETİM HANGİ HARCAMA GİDERİNDEN KARŞILADIĞINI NEDEN SORGULAMIYORSUNUZ. ÇALIŞANLAR OLARAK BU OLAYI ARANIZDA SORGULAYIN; KAMU HARCAMALARI KIMLERİN ELİNDE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Direnisciye cevap, 24 sene iscinin maasindan gecinmis birini bu kadar savunduguna gore sende o somuru carkinin parcasisindir. Yoksa senin neyine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000