20 Aralık 2013, Cuma 14:29:00

ATİLAY AYÇİN ANLAŞMA İÇİN NE DEDİ?

Hava İş Sendikası'nın başkanlığını 24 yıl yürüttükten sonra 8 Aralık'taki seçimi kaybederek Başkanlığı Ali Kemal Tatlıbal'a bırakan Atilay Ayçin, Hava İş'in yeni yönetimi ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan 24. Toplu İş Sözleşmesi'ni Twitter'dan değerlendirdi.
  • artık saçma sapan yorumlarla insanların sınırları sabırları zorlanmasın. Psikolojik olarak cok zor bir sürecten gectik ve geciyoruz.grevde 219 gün gecirmek kolay iş degil. Keza,305 diye adlandırılan arkadaslarımız da -ister direniş göstern,ister dısardan takip eden farketmez- 569 gün hep bir umut yasatarak beklediler.kitap olacak hayat tecrübeleri var ayrı ayrı.. Biraz saygınız varsA artık boş lafı bırakın.atıp tutmayın ve herkes nasipse işine gücüne baksın.işyerinde herkes eşit herkes ekmek kavgasında olacak.profesyonelliğin geregi maske takıp calısacak herkes. evet kırgınlık var belki dısarda görüşmezsiniz birbirinizle olur biter.herkesin planı baska elbet; kımi kısa süre calısacak kimi emeklilik hayali kuruyor. İdealleri olan da var, yoluma bakarım diyen de vardır.saygı duyun ve olmayan kavgayı körüklemeyin.hele ki camiadan olmayanlar hiç konuşmayın.alacakları zamlar,5500 tl brüt ve ikramiyeleri hayırlı olsun arkadaslara diyorum.gözümüz yok
  • Greve katilmayan personeli kapsar diyor. 5500 tl alacak personel de sadece sendika üyesi olanlar diye bir madde var. Sendika uyesi olmaya korkan yancilar ve parazitlere ek ödeme yok. Rev 3 e atıf yok. 3 Yıllık imzalanmış. 2015 sonuna kadar geçerli. Güzel bir tis olmuş. Tatlibal guven oyu aldı denebilir. Begenmeyenler özele canım. Naş naş.
  • ben 305 ten biri olarak,yaptığın yanlışları söylediğim için hain ilan edildim,işverenci oldum.sonrasında 20 ay boyunca sendikadan tek kuruş para alamadım.hangi direnşçilerden bahsediyorsun? neden bana para vermedin,destek olmadın? şimdi kalkmış senin avukatın,hala davası devam edenler kazandıkları takdirde %10 u nu alacağım diyor.senmisin işçinin yanında olan? çiçek parası adı altında harcadğın 160 000 tl nin hesabını ver önce.Allaha şükür olsun ki senin gibi bir işçi düşmanı başımızdan gitti.daha fazla insanın canını yakmadan kurtulduk senden.
  • Kaç para alıyorsun da böyle maşa gibi kullanıyorlar seni? Agzından birkere para istiyoruz lafı çıktımı dün konuşanların? 7 ay durduk grevde, geri döndüğümüzde " biz size boşa durdunuz demiştik" desinler diyemi işverenden hiçbirsey manevi anlamda yok bu tis te diye soru soruldu.maddiyat önemli olsaydı 4 ay önce dönerdi bu millet! Bunu istiyorlar işte, 305-grevci birbirine düşsün istediler ve sen gibi ler bunu yutuyorsunuz! Terbiyesizler diye hakaret eden ahlaksıza cvp verildi salondA,gerginliği çıkaran da kim herkes gördü.
  • Sayın sendika yönetimi,lütfen bu iş bittikten sonra 305 kişiden kaç kişinin geri dönmediğini sadece sayı olarak verirmisiniz?
  • Sendika 14000 üyesinin varlıgı ile sendikadır. O bina tüm üyelerin istediği zaman kimseye sormadan girebilecegi bir yerdir.işçinin yerinde, lokalinde ne idüğü belirsiz gencler vardı dün! Kimdi onlar hesabi verilmeli? Cok komik ya resmen olay cıksın da o gencleri grevcilerin üstüne salalım diye sagdan soldan getirmişler! Neymiş bşk ile görüşmeleri varmiş! Kimi kandırıyorsunuz? Tahrik ve taciz için oradalardı. Organize edenler de belli de, isim vermeye gerek yok. Ali kemal bey in ne işi olur o çocuklarla?!
  • 305 ile geri döndüm hamdolsun bu günlere sonsuz Teşekkür ediyorum. Ali kemal başkana. 2 gündür sendikadayim grevciler geldi ortalık gerildi. Sendika yönetimi olgun bir tavır takıldı bagirmalara cagirmalara karşı bile itidal çağrısı yaptı. Açıklama başladı. Bir de ne göreyim 305 bu grevcilerin umrunda değilmiş, biz grev yaptık bize daha çok hak vermek zorundasınız diye kavga edip durdular, 305 i unutmuslar bile enayimiyiz biz diyorlar. Kaç ay boyunca sendikadan yediginiz para haram olsun size biz maaş bile almadık. Birde keyifleri bir yerindeki acısı var demez kimse... resmen haraç almaya gelmişler. Emin olun sizler paranizin peşine dusmeseydiniz biz ekmegimize daha erken kavusurduk... yonetime tavsiyemde saf olmayın bunlar baskı kurarak para pesindeler 305 yalannn... arkadaşlarınızı odalara girip sakinlestireceginize bırakın bu cikarcilara gereken cevabı versinler..
  • Adama bak kıçına tekmeyi yedi hala çemkiriyor hala emekçiyi boş yere kışkırtıyor bir sürü insan senin yüzünden mağdur oldu utanmaz adam
  • devir-teslimde ali kemal tatlıbal'a ''305'i işe döndürün ilk sizi ben tebrik edeceğim'' dedin tebrik ettinmi ayçin? ve sendikayı karıştırmak için telefonlarla yönlendirdiğin beslemelerini yönlendirmekten vazgeç,çok pişman olacaksın,ve en kısa zamanda 2,5 trilyon borcun ve yaptıklarının hesabını yargı önünde vereceksin.
  • İşimize geri dönüyoruz arkadşalar gidip orada burada kavga etmeyin girelim işimize başlayalım eksiklikler aksaklıklar varsa adımıza ki sanmıyorum sadece davasını kazananları paralarını alanlar için bu durumun geçerli olacağını düşünyorum diğer sorunları işimize başlayaım çözeriz zatne 305'i sakat bir şekilde o kadar kabin ekibinin içinde %50 bırakmaları ne kadar mantıklı sizce ? gidip kavga etmeyin yeter diyoruz artık işimize gücümüze dönelim artık

Hava İş Sendikası'nın başkanlığını 24 yıl yürüttükten sonra 8 Aralık'taki seçimi kaybederek Başkanlığı Ali Kemal Tatlıbal'a bırakan Atilay Ayçin, Hava İş'in yeni yönetimi ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan 24. Toplu İş Sözleşmesi'ni Twitter'dan değerlendirdi.

305 personelin işten çıkarılmasıyla başlayan ve grevle devam eden sürecin dün imzalanan 24. dönem TİS anlaşmasıyla sona ermesi sonrasında eski başkan Atilay Ayçin Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Direnişe vurgu yapan Ayçin; '568 gün süren THY direnişi ve 268 gündür devam eden THY grevi bitirildi. Ben bir avuç sayıdaki 305 direnişçilerini ve grevcileri kutluyorum' dedi.

Grevcilerin biat etmediğini ifade eden Ayçin; '305 tarih yazdı,unutturmak isteyenlere inat unutturmadı kendisini. Ben haklarımda uçmak istiyorum diyen grevciler biat etmediler zorbaya' ifadelerini kullandı.

ATİLAY AYÇİN ANLAŞMA İÇİN NE DEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Barış ~ 10 yıl önce
artık saçma sapan yorumlarla insanların sınırları sabırları zorlanmasın. Psikolojik olarak cok zor bir sürecten gectik ve geciyoruz.grevde 219 gün gecirmek kolay iş degil. Keza,305 diye adlandırılan arkadaslarımız da -ister direniş göstern,ister dısardan takip eden farketmez- 569 gün hep bir umut yasatarak beklediler.kitap olacak hayat tecrübeleri var ayrı ayrı.. Biraz saygınız varsA artık boş lafı bırakın.atıp tutmayın ve herkes nasipse işine gücüne baksın.işyerinde herkes eşit herkes ekmek kavgasında olacak.profesyonelliğin geregi maske takıp calısacak herkes. evet kırgınlık var belki dısarda görüşmezsiniz birbirinizle olur biter.herkesin planı baska elbet; kımi kısa süre calısacak kimi emeklilik hayali kuruyor. İdealleri olan da var, yoluma bakarım diyen de vardır.saygı duyun ve olmayan kavgayı körüklemeyin.hele ki camiadan olmayanlar hiç konuşmayın.alacakları zamlar,5500 tl brüt ve ikramiyeleri hayırlı olsun arkadaslara diyorum.gözümüz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
34. madde ~ 10 yıl önce
Greve katilmayan personeli kapsar diyor. 5500 tl alacak personel de sadece sendika üyesi olanlar diye bir madde var. Sendika uyesi olmaya korkan yancilar ve parazitlere ek ödeme yok. Rev 3 e atıf yok. 3 Yıllık imzalanmış. 2015 sonuna kadar geçerli. Güzel bir tis olmuş. Tatlibal guven oyu aldı denebilir. Begenmeyenler özele canım. Naş naş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vicdan-sız ~ 10 yıl önce
ben 305 ten biri olarak,yaptığın yanlışları söylediğim için hain ilan edildim,işverenci oldum.sonrasında 20 ay boyunca sendikadan tek kuruş para alamadım.hangi direnşçilerden bahsediyorsun? neden bana para vermedin,destek olmadın? şimdi kalkmış senin avukatın,hala davası devam edenler kazandıkları takdirde %10 u nu alacağım diyor.senmisin işçinin yanında olan? çiçek parası adı altında harcadğın 160 000 tl nin hesabını ver önce.Allaha şükür olsun ki senin gibi bir işçi düşmanı başımızdan gitti.daha fazla insanın canını yakmadan kurtulduk senden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ulaşan a ~ 10 yıl önce
Kaç para alıyorsun da böyle maşa gibi kullanıyorlar seni? Agzından birkere para istiyoruz lafı çıktımı dün konuşanların? 7 ay durduk grevde, geri döndüğümüzde " biz size boşa durdunuz demiştik" desinler diyemi işverenden hiçbirsey manevi anlamda yok bu tis te diye soru soruldu.maddiyat önemli olsaydı 4 ay önce dönerdi bu millet! Bunu istiyorlar işte, 305-grevci birbirine düşsün istediler ve sen gibi ler bunu yutuyorsunuz! Terbiyesizler diye hakaret eden ahlaksıza cvp verildi salondA,gerginliği çıkaran da kim herkes gördü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın sendika yönetimi,lütfen bu iş bittikten sonra 305 kişiden kaç kişinin geri dönmediğini sadece sayı olarak verirmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 10 yıl önce
napıcan?
Rest ~ 10 yıl önce
Sendika 14000 üyesinin varlıgı ile sendikadır. O bina tüm üyelerin istediği zaman kimseye sormadan girebilecegi bir yerdir.işçinin yerinde, lokalinde ne idüğü belirsiz gencler vardı dün! Kimdi onlar hesabi verilmeli? Cok komik ya resmen olay cıksın da o gencleri grevcilerin üstüne salalım diye sagdan soldan getirmişler! Neymiş bşk ile görüşmeleri varmiş! Kimi kandırıyorsunuz? Tahrik ve taciz için oradalardı. Organize edenler de belli de, isim vermeye gerek yok. Ali kemal bey in ne işi olur o çocuklarla?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ulaşan ~ 10 yıl önce
305 ile geri döndüm hamdolsun bu günlere sonsuz Teşekkür ediyorum. Ali kemal başkana. 2 gündür sendikadayim grevciler geldi ortalık gerildi. Sendika yönetimi olgun bir tavır takıldı bagirmalara cagirmalara karşı bile itidal çağrısı yaptı. Açıklama başladı. Bir de ne göreyim 305 bu grevcilerin umrunda değilmiş, biz grev yaptık bize daha çok hak vermek zorundasınız diye kavga edip durdular, 305 i unutmuslar bile enayimiyiz biz diyorlar. Kaç ay boyunca sendikadan yediginiz para haram olsun size biz maaş bile almadık. Birde keyifleri bir yerindeki acısı var demez kimse... resmen haraç almaya gelmişler. Emin olun sizler paranizin peşine dusmeseydiniz biz ekmegimize daha erken kavusurduk... yonetime tavsiyemde saf olmayın bunlar baskı kurarak para pesindeler 305 yalannn... arkadaşlarınızı odalara girip sakinlestireceginize bırakın bu cikarcilara gereken cevabı versinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan! ~ 10 yıl önce
Külliyen yalandır bu insanın söyledikleri kimse kimse den para dilenmiyor atmayın!!!hiç kimse 305 umrumuzda değil demedi ben 305 im bende ordaydım direnen greve çıkan arkadaşlardan Allah razı olsun!!!!bu insanların söylediklerine inanmayın ey ahaliiiiii grevdeki insanlar haraç falan istemediler imzalanan sözleşmeyi gözleriyle görmek istediler imzalar atılmış mı atılmamış mı sendika ne bir msj attı ne de başka birşey herkes bu siteden öğrenmedi mi haberleri e bu grevciler pazartesi günü dönüp neye göre kart basacaklar sözleşmeyi imzalı görmeden olur mu akıl var mantık var ya inanmayın şu insanlaraa!!!!!
selim ~ 10 yıl önce
Adama bak kıçına tekmeyi yedi hala çemkiriyor hala emekçiyi boş yere kışkırtıyor bir sürü insan senin yüzünden mağdur oldu utanmaz adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alp ~ 10 yıl önce
devir-teslimde ali kemal tatlıbal'a ''305'i işe döndürün ilk sizi ben tebrik edeceğim'' dedin tebrik ettinmi ayçin? ve sendikayı karıştırmak için telefonlarla yönlendirdiğin beslemelerini yönlendirmekten vazgeç,çok pişman olacaksın,ve en kısa zamanda 2,5 trilyon borcun ve yaptıklarının hesabını yargı önünde vereceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
<3 ~ 10 yıl önce
sevgili ALP 305 nasıl şartlarla alınacak haberin var mı???hak kayıplarından haberin var mı??yok!borç var açık var diyenler eski sendika noterle gelin devir teslimde kayıt alın dedi almadılar şimdi açık var diyolar ama sen sev onları tamam mı bebişim sakın soru sorma öpüldün :*
kinanc 305 ~ 10 yıl önce
İşimize geri dönüyoruz arkadşalar gidip orada burada kavga etmeyin girelim işimize başlayalım eksiklikler aksaklıklar varsa adımıza ki sanmıyorum sadece davasını kazananları paralarını alanlar için bu durumun geçerli olacağını düşünyorum diğer sorunları işimize başlayaım çözeriz zatne 305'i sakat bir şekilde o kadar kabin ekibinin içinde %50 bırakmaları ne kadar mantıklı sizce ? gidip kavga etmeyin yeter diyoruz artık işimize gücümüze dönelim artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000