22 Aralık 2012, Cumartesi 08:55:23

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA ZOR BEKLEYİŞ

İstanbul’u dün etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle uçuşları bugüne sarkan transit yolcular havalimanında uzun kuyruklar oluşturdu.
  • sınıfta kaldıar ağır olmuş, eksikleri var yani ev ödevlerini çalışmamışlar.THY işi taşere etmekle sorumluluklarından sıyrılmışlık hatasını yapıyor.teşere ettiği hizmeti takip etse, uyarı ve önlemini geliştirse , standart hizmet dışındaki o günkü ekstrem şartlara göre de verilen hizmeti ölçse, ekstrem hale göre önlemini aldırsa burada sorun yaşanmazdı. Maalesef bu durumlarda kendini iyi yetiştirmiş yani insiyatif alıp uygulayacak yönetici eksikliği ortaya çıkıyor ki THY ve TGS bu konularda çok eksik. Öbür tarafta gerçekten çaba gösteren ama ekstrem hallere ayak uyduramayan genç kardeşlerimiz tukaka ediliyorlar.Bir an önce kendilerini donanımlı olarak yetiştirmekten başka çareleri de yok. Esas problem kendilerini yetiştirseler de torpilliler dengeyi yine bozacaklardır.
  • THY nin yeni yapısı maalesef bu tip durumlarda başarısız oluyor.THY madem bir dünya devi bu tip hava muhalefetlerine karşı mutlaka hazırlıklı olmalı.THY nin yeni handling firmasının genç elemanları dün hiç bir yolcuya yardımcı olamadılar , sadece ortada şaşkın şaşkın gezip durdular.Saatlerce bir yetkili aramamıza rağmen hiç bir yetkiliye ulaşamadık.Bize nasıl yardımcı olabilirsiniz sorusuna aldığımız cevap saatlerce hiç değişmedi BEKLEYİN SİZE YARDIMCI OLACAĞIZ denmesine rağmen saatlerce bekledikten sonra kendi imkanlarımızla kalıcak yer bulduk seyahatimizide 36 saat gecikmeli tamamladık.Halbuki basit bir anonsla küçük bir açıklamayla tüm yolcular bilgilendirilip kaosun önüne geçilebilirdi.İnsanlara hiç bir yetkili çıkıp bir şey söylemeyince insanlar saatlerce durumdan habersiz bekleyip durdular.
  • Iyi havayolu ile kotu havayolu sirketi arasindaki fark, ucak bozuldugunda, hava muhalefeti oldugunda ortaya cikiyor. Resimdeki kuyruk ilerleyen bir kuyruk degil ve de insanlarin fazla umudu yok, duruslarindan belli.
  • Amma yaygara koparmışsınız burada.AHL içinde kuyruk beklerken nasıl üşünür ? Can tehlikesi ile sıra beklemenin ne alakası vardır ? Lütfen mantıklı yorum yapalım
  • Kuyrukta beklemeyle caninin kimlere emanet oldugu algisina nasil ulastiniz cok merak ediyorum? Nedir yani sizin olayiniz nedir? Nolmus yani? Pireyi deve yapmanin anlami yok tum dunyada olan bisey bu!
  • Türk hava Yolları kriz durumlarını malesef iyi yönetemiyor. Şu sıraya bakın. hem uçağınız iptal olmuş, bütün planalrınız alt üst olmuş, belki cebinizde beş kuruş para yok ve siz saatlerce hotel kuyruğu bekliyorsunuz. THY malesef profesyonellikten ve müşteri odaklı olmaktan çok uzak.
  • Merhaba arkadaslar, Insanlari bu duruma dusurenler nasil rahat rahat evlerinde oturuyorlar. Insanlar uyrukta sogukta beklerken onlar evlerinde sominenin karsisinda rahat rahat keyif yapiyorlar. Bu karda kista canimizi kime emanet edipte bu kuyruklara girip ucaga binmek icin kuyrukta bekliyoruz. Canimiz kime emanet?? Kim bu sorumlular. Canimiz sorumlulara mi emanet? Airprt haber ekibi Turkiye'nin belkide en iyi haber ekibi. Bu sorunlari gundeme getirmek o kadar onemliki, bunun onemini ileride anliyacagiz ve Airport haber ekibinin degerini gelecek nesiller daha iyi anliyacak. Hem belki bu arada canimiz kime emanet o da ortaya cikacak. Saygilar,

Önceki gün öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı, Atatürk Havalimanı’nda yolcu yoğunluğa neden oluyor. THY, yoğun kar yağışından etkilenerek, transit uçuşlarını kaçıran birçok yolcuyu otelde ağırlamıştı. Uçuşunu kaçıran birçok yolcu, Türkiye’de bir süre konaklamak zorunda kalırken yolcular bir sonraki sonra ki uçuşlarını beklemek için Dış Hatlar geliş katında uzun kuyruklar oluşturdu.

Dakar’dan Cenevre’ye gidecek olan Günca isimli yolcu, bağlantı uçağını kaçırdığı için havalimanında olduğunu belirterek, “3 saatlik gecikmeyle uçağımızı kaçırdık. Kız kardeşlerimle beraber geldim” dedi.

Uçağın gecikmesinden dolayı beklemek zorunda kaldığını ifade eden bir yolcu Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve yaşanan bu olayı değerlendireceklerini söyledi.

Viyana’dan Bingazi’ye gidecek olan İgo isimli transit bir yolcu ise, “Uçağım yarın ama umarım burada daha fazla kalmam ”diye konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA ZOR BEKLEYİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

bilen ~ 11 yıl önce
sınıfta kaldıar ağır olmuş, eksikleri var yani ev ödevlerini çalışmamışlar.THY işi taşere etmekle sorumluluklarından sıyrılmışlık hatasını yapıyor.teşere ettiği hizmeti takip etse, uyarı ve önlemini geliştirse , standart hizmet dışındaki o günkü ekstrem şartlara göre de verilen hizmeti ölçse, ekstrem hale göre önlemini aldırsa burada sorun yaşanmazdı. Maalesef bu durumlarda kendini iyi yetiştirmiş yani insiyatif alıp uygulayacak yönetici eksikliği ortaya çıkıyor ki THY ve TGS bu konularda çok eksik. Öbür tarafta gerçekten çaba gösteren ama ekstrem hallere ayak uyduramayan genç kardeşlerimiz tukaka ediliyorlar.Bir an önce kendilerini donanımlı olarak yetiştirmekten başka çareleri de yok. Esas problem kendilerini yetiştirseler de torpilliler dengeyi yine bozacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sınıfta Kaldılar ~ 11 yıl önce
THY nin yeni yapısı maalesef bu tip durumlarda başarısız oluyor.THY madem bir dünya devi bu tip hava muhalefetlerine karşı mutlaka hazırlıklı olmalı.THY nin yeni handling firmasının genç elemanları dün hiç bir yolcuya yardımcı olamadılar , sadece ortada şaşkın şaşkın gezip durdular.Saatlerce bir yetkili aramamıza rağmen hiç bir yetkiliye ulaşamadık.Bize nasıl yardımcı olabilirsiniz sorusuna aldığımız cevap saatlerce hiç değişmedi BEKLEYİN SİZE YARDIMCI OLACAĞIZ denmesine rağmen saatlerce bekledikten sonra kendi imkanlarımızla kalıcak yer bulduk seyahatimizide 36 saat gecikmeli tamamladık.Halbuki basit bir anonsla küçük bir açıklamayla tüm yolcular bilgilendirilip kaosun önüne geçilebilirdi.İnsanlara hiç bir yetkili çıkıp bir şey söylemeyince insanlar saatlerce durumdan habersiz bekleyip durdular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi-kotu havayolu ~ 11 yıl önce
Iyi havayolu ile kotu havayolu sirketi arasindaki fark, ucak bozuldugunda, hava muhalefeti oldugunda ortaya cikiyor. Resimdeki kuyruk ilerleyen bir kuyruk degil ve de insanlarin fazla umudu yok, duruslarindan belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaygaracılar ~ 11 yıl önce
Amma yaygara koparmışsınız burada.AHL içinde kuyruk beklerken nasıl üşünür ? Can tehlikesi ile sıra beklemenin ne alakası vardır ? Lütfen mantıklı yorum yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Kuyrukta beklemeyle caninin kimlere emanet oldugu algisina nasil ulastiniz cok merak ediyorum? Nedir yani sizin olayiniz nedir? Nolmus yani? Pireyi deve yapmanin anlami yok tum dunyada olan bisey bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
Türk hava Yolları kriz durumlarını malesef iyi yönetemiyor. Şu sıraya bakın. hem uçağınız iptal olmuş, bütün planalrınız alt üst olmuş, belki cebinizde beş kuruş para yok ve siz saatlerce hotel kuyruğu bekliyorsunuz. THY malesef profesyonellikten ve müşteri odaklı olmaktan çok uzak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
yolcunun cebinde para olmasına gerek yok. thy otel yol ve yemek ücreti istemiyor yolcudan
Canimiz kime emanet? ~ 11 yıl önce
Merhaba arkadaslar, Insanlari bu duruma dusurenler nasil rahat rahat evlerinde oturuyorlar. Insanlar uyrukta sogukta beklerken onlar evlerinde sominenin karsisinda rahat rahat keyif yapiyorlar. Bu karda kista canimizi kime emanet edipte bu kuyruklara girip ucaga binmek icin kuyrukta bekliyoruz. Canimiz kime emanet?? Kim bu sorumlular. Canimiz sorumlulara mi emanet? Airprt haber ekibi Turkiye'nin belkide en iyi haber ekibi. Bu sorunlari gundeme getirmek o kadar onemliki, bunun onemini ileride anliyacagiz ve Airport haber ekibinin degerini gelecek nesiller daha iyi anliyacak. Hem belki bu arada canimiz kime emanet o da ortaya cikacak. Saygilar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
somine ~ 11 yıl önce
elde kadeh, ustte robdosambr falan...teyzem ironi yapmis kimse de anlamamis.
Anguta cevap ~ 11 yıl önce
Kar yagiisini thy ve tgs yukardan yagdiriyor degil mi sonra binlerce yolcuyu bašlarina topluyor ama stresle basa cikabilme uygulamali dersini canli yapmak sizlerde figuran,havayolu sirketi belirler hava sarti cografik konuma gore ucacagini bilmiyorsan git esenler otogarina ne isin var havalimaninda

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000