15 Nisan 2012, Pazar 14:23:16

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UÇAĞA ALINMADILAR...

"Hoş geldin Filistin" isimli Avrupalı aktivistlerden oluşan bir grup, Filistin'e gitmek üzere geldikleri Atatürk Havalimanı'nda uçağa alınmayınca İsrail'i protesto etti...
  • çok güzel bi noktaya değinmişsin kesinlikle katılıyorum ipini koparan burda biyerleri protesto ediyo
  • buralarda şov yapacaklarına önce "boykot" ettikleri ülkeyle kendi ülkeleri arasındaki ilişkileri sorgulasınlar. gereksiz gürültü çıkarmak yerine hala kolonyal mantıkla ortadoğuya saldıran zihniyetleriyle yüzleşsinler.
  • israil isim listesini gödermiş eğer türk havayolları buna rağmen yolcuları uçağa alıp tel avive götürseydi çok ciddi cezalar ile karşı karşıya kalırdı, malum israil geçmiş senede yolcu gemisine tam teşekküllü özel kuvvetleri ve donanması ile saldırdı sonuçlarını gördük.. belki de uçağa havada ateş açarlardı geri dön yoksa vururuz diye..
Belçika, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinden Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli bir seferi ile İsrail üzerinden Filistin'e gitmek üzere havalimanına gelen 50 kişilik bir aktivist grup, iddialara göre İsrail'in Atatürk Havalimanı'na gönderdiği "girişi yasaklı yolcu" listesinde isimleri bulunduğu gerekçesiyle uçağa alınmadı. Uçağa alınmaması üzerine THY yetkililerine tepki gösteren grup, yanlarında taşıdıkları pankartları açarak "Özgür Filistin, Boykot İsrail" şeklinde slogan atarak, İsrail'i
protesto etti.
 
Grup adına bir açıklama yapan Fransız aktivistlerden Olivia Zemor, okul yaptırmak için Filistin'e gitmek istediklerini belirterek, "Buradaki insanların yanı sıra torunum ve ben, uçağa alınmamaktayız. Neden alınmıyoruz. Biletimiz var. Pasaportumuz var ancak yine de gidemiyoruz. Bu bir skandaldır. Türk yetkilerin bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir" dedi.
 
Stefane Mahon ise, İsrail yetkililerin girişimleri ile Tel Aviv'e alınmadıklarını ifade ederek, "Bilet ve pasaportumuz var. Filistin'e gitme amacımız bir iş için. Okul yaptırmak istiyoruz. Ancak buna rağmen uçağa alınmamaktayız" diye konuştu.
 
Avrupalı aktivistler uçağa alınana kadar havalimanında protestolarına devam edeceklerini ifade ederek, oturma eylemi de gerçekleştirdi. Marşlar söyleyen ve sloganlar atan gruba yolcuların da ilgi gösterdiği görülürken, aktivistlerden bir kısmının Tel Aviv uçağının kontuarının önünde yere yatmaları da dikkatlerden kaçmadı. 









ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UÇAĞA ALINMADILAR...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
çok güzel bi noktaya değinmişsin kesinlikle katılıyorum ipini koparan burda biyerleri protesto ediyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
buralarda şov yapacaklarına önce "boykot" ettikleri ülkeyle kendi ülkeleri arasındaki ilişkileri sorgulasınlar. gereksiz gürültü çıkarmak yerine hala kolonyal mantıkla ortadoğuya saldıran zihniyetleriyle yüzleşsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
israil isim listesini gödermiş eğer türk havayolları buna rağmen yolcuları uçağa alıp tel avive götürseydi çok ciddi cezalar ile karşı karşıya kalırdı, malum israil geçmiş senede yolcu gemisine tam teşekküllü özel kuvvetleri ve donanması ile saldırdı sonuçlarını gördük.. belki de uçağa havada ateş açarlardı geri dön yoksa vururuz diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000