31 Aralık 2015, Perşembe 15:55:14

Atatürk Havalimanı'nda park çilesi!

İstanbul'da dün gece başlayıp zaman zaman etkili olan kar yağışı Atatürk Havalimanı'nda da kendini fazlasıyla hissettirdi.
  • o gün apron da çalışan tüm arkadaşlarla allah kolaylık versin.. bunlardan biri de A.A.
  • Iyi hoş da thy sadece sıvı veriyor. Tgs geri kalanı beleş yapıyor. Tgs nin kazancı sıfır. Yeni araçları da thy alsın.
  • Iti
  • tgs bu işi çözer
  • bir çözüm bulmak için ilk önce sıkıntı neler onları saptamalı biz sorunun ne olduğunu dahi tespit edemediğimiz için doğal olarak çözemiyoruzda TGS'nin de-icing araçları yetersiz sayıda olanlarında yarısıda ilk saatlerde arızalandı.anti-icing için pozisyona giren thy uçakları bu nedenle havalimanını kilitledi THY yönetimi bunun üzerine orda bekleyen havaş ve çelebiden hizmet almayıp herzamanki gibi DHMİ'yi suçladı
  • Dünyanın bir cok yerinde kar tiipi günlercr dewam ediyor ama bizde hep aynı seyler iptallet gecikmelet. Bu kadar imkan vatken bunların olması akıl işi değil. DHmi ve Thy Occ berbat calısıyorlar. Kendilerine hesap sorulmalı
  • Simdi kimse hatirlamaz ama bir kac hafta evvel DHMI AHL icin 1250 ton deicing fluid hesap ettiklerini yazdiklarinda ben bunu neye gore yapiyorlar, ellerinde 6 aylik hava raporu mu var dedigimde okuyuculardan biri eski yil hava tahminlerine gore demisti. Aslinda mantikli bir cevapti ama global iklim degisikliginin surdugu su siralarda eski yillara gore yapamazsiniz. Ispati ortada.
  • Bu basit bir kar yağışı idi istanbul yinede altından kalkamadı benim biraz radikal ama işe yarıcak bir önerim var bir daha böyle bir durumda thy bütün uçuşlarını antalyaya kaydırsın transit uçuşlar zaten problem yaşamaz istanbul amaçlı uçuşlar ise wide bodylerle istanbul antalya arası taşınır hiçbir aksamada olmaz maliyeti de çok daha ucuz olur antalya bunu meydan büyüklüğü personeli yatıracak otel kapasitesi ve trafik kontrol tecrübesi ile fazlasıyla başarır bu kadar ufak bir fırtınayı bile böyle geçiriyorsak kar yağışında uçmaya çalışmayalım burada problem deicing uçaklar deicing yapıcak diye bütün sistem kitleniyor yankee aprona da bir deice sistemi kurmak gerekirdi hava durumu uçuş limitlerinin altına düşmemiş iken sistem çöküyorsa bir daha böyle bir eziyet ile uğraşılmamalı . Hub ı 3 günlüğüne antalyaya kaydır olsun bitsin
  • Bu isi iyi yapamadigimiz ortada kriz yonetimini beceremiyoruz veya isimize gelmiyor. Normalde zor yuruyen operasyon bu durumda hic yurumez tabi 5 saat yolcu ucakta perisan olduk kalkana kadar. Yolcu zaten kendine mahsus.ornegi yok. Dhmi mi yapar sirketlermi yapar bilmem millete eziyet cektirmeyin. Kar yagacagi kesinse kapasite cok dusurulmeli az ucak operasyonu yapilmali.
  • karda buzda çalışabilen push back aracları olmazsa bu çile bitmez. çözümü gösterdim hadi yine iyisin tgs

İstanbul'da dün gece başlayıp zaman zaman etkili olan kar yağışı Atatürk Havalimanı'nda da kendini fazlasıyla hissettirdi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları 200'den fazla seferini iptal ederken, Onur Air, Pegasus ve Anadolujet de bazı seferlerini iptal etmişti. Atlasglobal'de ise herhangi bir iptal söz konusu olmadı.

Edinilen bilgiye göre; Yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inen uçakların pist çalışmalarından dolayı park pozisyonuna 3 saate varan zamanlarda ulaşabildiği ve bu nedenle gecikmelerin yaşandığı öğrenildi. Uçakların da uzun kuyruklar oluşturduğu kaydedildi.

Yoğun karla mücadele eden DHMİ ekiplerinin çalışmaları ise aralıksız olarak devam ederken, apronda görev yapan çalışanlar ise zaman zaman zor anlar yaşıyor.

İşte Atatürk Havalimanı'ndan kar manzaraları:

















©AirportHaber

Atatürk Havalimanı'nda park çilesi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

çilekeş aa !! ~ 8 yıl önce
o gün apron da çalışan tüm arkadaşlarla allah kolaylık versin.. bunlardan biri de A.A.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Iyi hoş da thy sadece sıvı veriyor. Tgs geri kalanı beleş yapıyor. Tgs nin kazancı sıfır. Yeni araçları da thy alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De icing ~ 8 yıl önce
Iti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 8 yıl önce
tgs bu işi çözer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 8 yıl önce
bir çözüm bulmak için ilk önce sıkıntı neler onları saptamalı biz sorunun ne olduğunu dahi tespit edemediğimiz için doğal olarak çözemiyoruzda TGS'nin de-icing araçları yetersiz sayıda olanlarında yarısıda ilk saatlerde arızalandı.anti-icing için pozisyona giren thy uçakları bu nedenle havalimanını kilitledi THY yönetimi bunun üzerine orda bekleyen havaş ve çelebiden hizmet almayıp herzamanki gibi DHMİ'yi suçladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beceriksizlik ~ 8 yıl önce
Dünyanın bir cok yerinde kar tiipi günlercr dewam ediyor ama bizde hep aynı seyler iptallet gecikmelet. Bu kadar imkan vatken bunların olması akıl işi değil. DHmi ve Thy Occ berbat calısıyorlar. Kendilerine hesap sorulmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 8 yıl önce
Simdi kimse hatirlamaz ama bir kac hafta evvel DHMI AHL icin 1250 ton deicing fluid hesap ettiklerini yazdiklarinda ben bunu neye gore yapiyorlar, ellerinde 6 aylik hava raporu mu var dedigimde okuyuculardan biri eski yil hava tahminlerine gore demisti. Aslinda mantikli bir cevapti ama global iklim degisikliginin surdugu su siralarda eski yillara gore yapamazsiniz. Ispati ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hub antalya ~ 8 yıl önce
Bu basit bir kar yağışı idi istanbul yinede altından kalkamadı benim biraz radikal ama işe yarıcak bir önerim var bir daha böyle bir durumda thy bütün uçuşlarını antalyaya kaydırsın transit uçuşlar zaten problem yaşamaz istanbul amaçlı uçuşlar ise wide bodylerle istanbul antalya arası taşınır hiçbir aksamada olmaz maliyeti de çok daha ucuz olur antalya bunu meydan büyüklüğü personeli yatıracak otel kapasitesi ve trafik kontrol tecrübesi ile fazlasıyla başarır bu kadar ufak bir fırtınayı bile böyle geçiriyorsak kar yağışında uçmaya çalışmayalım burada problem deicing uçaklar deicing yapıcak diye bütün sistem kitleniyor yankee aprona da bir deice sistemi kurmak gerekirdi hava durumu uçuş limitlerinin altına düşmemiş iken sistem çöküyorsa bir daha böyle bir eziyet ile uğraşılmamalı . Hub ı 3 günlüğüne antalyaya kaydır olsun bitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yunus ~ 8 yıl önce
kelime kelime katılıyorum. bravo
Zodyak ~ 8 yıl önce
Bu isi iyi yapamadigimiz ortada kriz yonetimini beceremiyoruz veya isimize gelmiyor. Normalde zor yuruyen operasyon bu durumda hic yurumez tabi 5 saat yolcu ucakta perisan olduk kalkana kadar. Yolcu zaten kendine mahsus.ornegi yok. Dhmi mi yapar sirketlermi yapar bilmem millete eziyet cektirmeyin. Kar yagacagi kesinse kapasite cok dusurulmeli az ucak operasyonu yapilmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
karda buzda çalışabilen push back aracları olmazsa bu çile bitmez. çözümü gösterdim hadi yine iyisin tgs

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000