21 Ekim 2013, Pazartesi 15:51:34

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İSTATİSTİKLER ALT ÜST OLDU!

İstanbul Atatürk Havalimanı Bayram’da yaklaşık 11 bin uçak seferine ev sahipliği yaptı. Seyahatlerde uzun bayram tatilini fırsat bilen yolcular, genelde dış hat seferlerini tercih etti...
  • iş yolcu rekoru kırmakla olmuyor.12 ekim sabahı ile 19 ekim akşamı dış hatlar tuvaletleri pislik içerisinde idi.tav uyuma limanına sahip çık.
  • Sn Kemal ÜNLÜ'ye bir sorum var.Bu rakorlar kırılırken sizin müdürleriniz müdür yrd.larınız şefleriniz şef yrd.larınız neredeydiler? Bu haberde bu soruyu sormak hakkım sanıyorum. Tabi airporthaber yayınlarsa...
  • Aferin, hadi bir rekor daha kırın..bir hava limanının işi budur zaten, emniyet vs, onlar önemli değil ! Bu alanın hesaplanmış bir kapasitesi yok mudur ? Yoksa eğer çok ilginç bir durum... Varsa eğer onu bir söyleseniz bilsek ve maksimum kapasiteye ne derece yaklaşılıyor öğrensek. Yoksa emniyetten feragat edilip kapasiteyi aşıp rekor mu kırılıyor ? Detaylar yok ki. Daha önce şu kadar trafik indi/kalktı, şimdi bu kadar vs, hoop rekor kırdık. Böyle hesap olmaz.

İstanbul Atatürk Havalimanı, Kurban Bayramı tatili olan 11– 20 Ekim tarihleri arasında tüm zamanların en yüksek yolcu ve uçuş trafiğine sahne oldu. 10 bin 930 yolcu uçağı bu tarihler arasında iniş ya da kalkış yaptı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Atatürk Havalimanımızda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştık. Tüm yolcularımızın konfor ve kolaylıkla yolculuklarını gerçekleştirebilmeleri için 24 saat aralıksız çalıştık” dedi.

Bayram tatilinde yapılan ek sefer sayısı 98’i dış hat olmak üzere toplamda 179’a ulaştı. Gerçekleşen ek seferlerde iç hatlarda Antalya ve Dalaman Havalimanları tercih edildi.

En çok tercih edilen destinasyon iç hatlarda, sırasıyla toplam 28 sefer ile Antalya ve 10 sefer ile Dalaman olarak gerçekleşti. Dış hatlarda ise toplam 18 sefer ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa, 10 sefer ile Almanya’nın Frankfurt ve 10 sefer ile Suudi Arabistan’ın Cidde kenti tercih edilen destinasyonlar oldu. 

Havayolu olarak bakıldığında ise İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan en çok uçan havayolu şirketi THY oldu. Toplam ek sefer uçuşların %64,25’ini THY gerçekleştirdi. Onur Havayolları %24, Atlas jet %10 ve diğerleri olarak uçuşlar paylaşıldı. Toplam yolcu trafiğinde ise, transfer yolcu hariç 145 bin yolcu ile 11 Ekim Cuma günü Atatürk Havalimanı’nın hizmet verdiği en yoğun yolcuya ulaşıldığı gün olarak kayıtlara geçti.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İSTATİSTİKLER ALT ÜST OLDU!

Yorumlar

eagle ~ 10 yıl önce
iş yolcu rekoru kırmakla olmuyor.12 ekim sabahı ile 19 ekim akşamı dış hatlar tuvaletleri pislik içerisinde idi.tav uyuma limanına sahip çık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir soru ! ~ 10 yıl önce
Sn Kemal ÜNLÜ'ye bir sorum var.Bu rakorlar kırılırken sizin müdürleriniz müdür yrd.larınız şefleriniz şef yrd.larınız neredeydiler? Bu haberde bu soruyu sormak hakkım sanıyorum. Tabi airporthaber yayınlarsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 10 yıl önce
Sarkık ruh halinde sorularla uğraşacağınıza işine bakın .
Detay ~ 10 yıl önce
Aferin, hadi bir rekor daha kırın..bir hava limanının işi budur zaten, emniyet vs, onlar önemli değil ! Bu alanın hesaplanmış bir kapasitesi yok mudur ? Yoksa eğer çok ilginç bir durum... Varsa eğer onu bir söyleseniz bilsek ve maksimum kapasiteye ne derece yaklaşılıyor öğrensek. Yoksa emniyetten feragat edilip kapasiteyi aşıp rekor mu kırılıyor ? Detaylar yok ki. Daha önce şu kadar trafik indi/kalktı, şimdi bu kadar vs, hoop rekor kırdık. Böyle hesap olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000