20 Kasım 2012, Salı 16:22:11

ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILMASIN!

Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahabettin Bolukçu, sektörün büyük yatırımları olduğunu belirterek üçüncü havalimanı açıldığında Atatürk havalimanının tasfiyesi kararına tepki gösterdi...
  • AHL ile ilgileneceğinize gidin Kıbrıs havalimanını düzeltin önce. Onur air'e binmeye korkuyoruz personel davranışlarından dolayı.
  • ne olacagi simdiden belli...RTE
  • onur airin satışıyla ilgili tek açıklama yapmayan üst düzey yönetici,AHL kapatılacak söylentılerını duyunca açıklama yapmayı uygun görmüş, darısı açıklama bekleyen diğer konuların başına,bekliyoruz(cevap olarak çok beklersiniz yazmayın çoktandır bekliyoruz)
  • şimdi projesi yapılması ulaşım altyapısı tüm bunların oturması 10 seneyi bulur atatürk havalimanı en az 15 sene daha işlevini sürdürür. ama ilginç olan atatürk havalimanı çevresinde ki konutların fiyatında en az yüzde 30 deger kaybı olucak gibi..
  • ne diyon la hurdacı herif:d:d:d:d
  • aha buraya yazıyorum o havalimanı 15 senede zor biter.
  • Hiçbir özel ve özgün yeteneği olmadan, hatta karar vermede vasatin altinda performans gosteren arkadasim. Havaciliktan senelerden beri iyi ekmekler yiyorsun. Sana hayranim.
  • SADECE THY KULLANSIN ÇÜNKÜ THY BAŞLI BAŞINA BİR BÜYÜK HAVACILIK DEVİ DAHADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR.AHL SADECE THY YE YETER.2016 DENİYOR ZATEN BİTER BİTMEZ 3.HAVA LİMANI AHL HEMEN TASFİYESİ MÜMKÜN DEĞİL 10 SENE LAZIM KOLAYMI KOCA AHL Yİ BOŞALTMAK.BİRDE MERAKIMDAN,YENİ HAVALİMANININ İSMİ NE OLACAK!
  • Ataturk Havalimaninin ileride sadece Ic Hat ucuslari ve bazi bolgesel ucuslarda kullanilmasi kesinlikle cok faydali olacaktir. Bu yuzden Sayin Bolukcu kesinlikle hakli. Ataturk havalimanin gerek baglanti yollari gerek ise toplu tasima araclarinin elverisliligi ile bugunlere gelmesi onlarca seneye mal oldu, simdi yeni yapilacak havalimanin bu seviyeye gelmesi kesinlikle cok zaman alacaktir. Bunun yanisira WTC ve cevredeki diger otellerin kolay ulasilabilirligi Istanbul'u bircok konuda vazgecilmek kilmaktadir. Ataturk Havalimanin yogunlugun giderilerek belli bir kapasiteye indirilmesi fevkalade olacaktir. Kapatilmasi buyuk bir hata olur.

2016'da üçüncü havalimanının devreye girmesi ile Atatürk havalimanı için alınan tasfiye kararı sektörde rahatsızlık yarattı.

CNBC-E'deki bir programa katılan Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahabettin Bolukçu, sektörün Atatürk havalimanında 4,5-5 milyar doları bulan yatırımları olduğunu kaydederek karara tepki gösterdi.

Bolukçu 'Atatürk havaliman'ında bir çoğumuzun büyük yatırımları var. Belli bir yapılanma var. Bu yapılanmayı diğer havaalanına kaydırmak zaman alacağından Türk sermayesinin yıpranması açısından büyük değer kaybı olur" dedi.

Atatürk havalimanının deniz, kara ve demiryolu bağlantılı günde 1200 sefere olanak sağladığını kaydeden Bolukçu, iki havalimanının beraber yaşatılması gerektiğini söyledi.

İÇ HATLAR ATATÜRK HAVALİMANI'NA VERİLSİN

Bolukçu, 2023'te 500 uçak, 150 milyon iç hat yolcusu ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefleniyorsa Atatürk Havalimanı'nın da çalışmasının önemli olduğunu vurguladı.

Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 'Kapasiteler değişebilir. Alanlar değişebilir. İç hatların tamamı Atatürk havalimanına verilsin, diğerleri üçüncü havalimanına kaydırılabilir. Transit taşımacılıkta THY uçuşlarının bir bölümünü başka yerde, bir bölümünü başka yerde yapabilir. Çünkü uçak sayısı buna müsait olmaya başladı' dedi. 

ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILMASIN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Hayret ~ 11 yıl önce
AHL ile ilgileneceğinize gidin Kıbrıs havalimanını düzeltin önce. Onur air'e binmeye korkuyoruz personel davranışlarından dolayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ne olacagi simdiden belli...RTE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
onur airin satışıyla ilgili tek açıklama yapmayan üst düzey yönetici,AHL kapatılacak söylentılerını duyunca açıklama yapmayı uygun görmüş, darısı açıklama bekleyen diğer konuların başına,bekliyoruz(cevap olarak çok beklersiniz yazmayın çoktandır bekliyoruz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaten öyle olucak ~ 11 yıl önce
şimdi projesi yapılması ulaşım altyapısı tüm bunların oturması 10 seneyi bulur atatürk havalimanı en az 15 sene daha işlevini sürdürür. ama ilginç olan atatürk havalimanı çevresinde ki konutların fiyatında en az yüzde 30 deger kaybı olucak gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ne diyon la hurdacı herif:d:d:d:d

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bendeniz ~ 11 yıl önce
aha buraya yazıyorum o havalimanı 15 senede zor biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"O" ne diyorsa tersini yapin. ~ 11 yıl önce
Hiçbir özel ve özgün yeteneği olmadan, hatta karar vermede vasatin altinda performans gosteren arkadasim. Havaciliktan senelerden beri iyi ekmekler yiyorsun. Sana hayranim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 11 yıl önce
SADECE THY KULLANSIN ÇÜNKÜ THY BAŞLI BAŞINA BİR BÜYÜK HAVACILIK DEVİ DAHADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR.AHL SADECE THY YE YETER.2016 DENİYOR ZATEN BİTER BİTMEZ 3.HAVA LİMANI AHL HEMEN TASFİYESİ MÜMKÜN DEĞİL 10 SENE LAZIM KOLAYMI KOCA AHL Yİ BOŞALTMAK.BİRDE MERAKIMDAN,YENİ HAVALİMANININ İSMİ NE OLACAK!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
Ataturk Havalimanin THY ve diger slotu olan havayollari tarafindan Domestic & Regional ucuslar icin kullanilmasi lazim. Sadece THY tarafindan kullanilmasi rekabet kurallarina aykiri olacagi icin etik olmaz.
Ataturk Airport ~ 11 yıl önce
Ataturk Havalimaninin ileride sadece Ic Hat ucuslari ve bazi bolgesel ucuslarda kullanilmasi kesinlikle cok faydali olacaktir. Bu yuzden Sayin Bolukcu kesinlikle hakli. Ataturk havalimanin gerek baglanti yollari gerek ise toplu tasima araclarinin elverisliligi ile bugunlere gelmesi onlarca seneye mal oldu, simdi yeni yapilacak havalimanin bu seviyeye gelmesi kesinlikle cok zaman alacaktir. Bunun yanisira WTC ve cevredeki diger otellerin kolay ulasilabilirligi Istanbul'u bircok konuda vazgecilmek kilmaktadir. Ataturk Havalimanin yogunlugun giderilerek belli bir kapasiteye indirilmesi fevkalade olacaktir. Kapatilmasi buyuk bir hata olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sadece iç hatlar olunca sorun kalmayacak mı zannediyorsunuz.İç hatların yarıdan fazla yolcusu Transit yolculardan sağlanıyor.İstanbul trafiğinde iki havalimanı arasıda 80 km mesafede ulaşımı neyle sağlayacaksınız?
Transit Yolcular ~ 11 yıl önce
Transit yolcular tabii ki otomatik olarak Yeni Yapilacak Havalimanindan istedikleri son noktaya ulasabilecekler. Ataturk Havalimanin Sadece Domestic & Regional olarak kullanilmasi ozellikle Peak Saatlerde trafigi azalticak ve gereksiz taxi suresini minimize edecektir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000