10 Temmuz 2009, Cuma 12:48:53

Atatürk Havalimanı alarmı

Atatürk Havalimanı’nda her geçen gün artan hava trafiği uçakların iniş ve kalkışlarında gecikmelere neden oluyor.
  • pass bilet olayı thy de belli sınırlar içerisindedir, dhmi ye veya hehangi bir devlet kurumuna thy pas bilet vermez hiç bir zamanda vermemiştir, kişiye özel bazı zamanlarda verebilir , onun dışında hiç bi zaman böyle bi hakları olmadı.. ahl de yaşanan sıkışıklık gerçekten insanları canlarından bezdiriyor, ama istanbul trafiği gibi ahl trafiğide.. yapılabilecekler çok sınırlı.. yeni bir havalimanı yapılmadıkça bu sıkıntıların aşılması oldukça güç.. uçuşların kaydırılmasıda çok kolay birşey değil, öyle uçuşlar oluyoki 8-10 tane farklı hatta bağlantı veriyo, bunların hepsini birden kaydırmak imkansız..
  • olcay önce iğneyi kendine batırsın da sonra onu bunu istesin.. işler çok mu iyi gidiyor acaba onun sayesinde.... yorumun biri çok dikkatimi çekti pas bilettttttttt.... bu işler malezyalara ailecek giderek çözülemez.. ha bu arada torontoya da pas bilet aldı mı acaba olcay... yoksa slotu alınca mı verecek abileri ablaları.... otursun önce kendi çöplüğündeki işleri toplasın düzeltsin sonra komşunun çöplüğüne baksın... fazlada güneşte dolaşmasın malum kalbi tutuyor arada bi
  • turk usulu olduk yine... ahl'deki verimsizligi tartisirken SAW'daki handling kalitesine donduk...
  • Bence SAW da ki problem deneyimsiz personelden kaynaklanıyor. Biraz profesyonel insanlar bulsalar durumları düzelebilir. Tabii bu da para işi. Hiç kimse kolay kolay AHL den kalkıp SAW a gitmez. Herşeyin bir bedeli vardır. Tutarsın profesyonel insanları, ödersin paralarını ve doğal olarak karşılığını da alırsın. Hintlilerle ortaklık yaparken bunları düşünmeleri lazımdı. Hintliler burada meydan işletmey çalışıyor ama kendi ülkelerinde işletmeyi Çelebi yapıyor. Bu kadar biliyorlardı da neden kendi ülkelerinde iş yapamadılar ?
  • Sabiha Gökçen için sabırlı olmak lazım. İnşaatcı ve Enerjici iki grup havacı olmaya çalışıyor. havacı olmak kolay değilki. Akıl danışmanlarıda evlere şenlik. Bir gün mutlaka doğruyu bulacaklar. Ekip zayıf ancak kendilerine zaman tanımak lazım. Bu geçiş döneminde herkes hata yapabilir bir gün doğruyu bulacaklar. Kültür çatışmasıda cabası Hintli ile Türk ilk defa iş yapmaya çalışıyor. Devletin yetkili kurumlarının da kendilerine yeterince yardımcı olduklarına inanmıyorum. Ancak onlarında zaman geçirmeden uyanması lazım.
  • Sayın SG çalışanları neden gelip AHL de ki handling şirketlerinden eğitim almıyorsunuz ? Ayıp değil ki...
  • bence de haklısın Sabiha Gökçen bu işi kıvıramaz, o kadar kötü bir handlingi ve ATC'si var ki inanılır gibi değil. Şu açılacak yeni terminal ile birlikte en azından profesyonel bir handling firması ile anlaşabilirlerse ve ATC'yi biraz adam edebilirlerse ne ala, yoksa eski tas eski hamam giderler.
  • Sabiha Gökçenin maalesef hiç bir şansı yok. Boş yere ümitlenmeyin. Siz elinizdeki low costçuları kaçırmamaya bakın. O hizmetle AHL trafiğine talip olunmaz. Önce kaliteli hizmet sunacaksın, sonra havayolu bekleyeceksin. Çorlu mu ? En azından iyi bir alternatif.
  • Bütün dünyada şehrin 1-1:30 saat dışında kocaman meydan yapmışlar. Şehrin dışına yapmış çünki çok büyük meydanlar artık şehrin içine sığmıyor. Adam hızlı trenini, otobanını da kurmuş meydanın. Devamlı shuttle var. Çözüm belli geciktirmeyin. Her geçen saniye milli servetten gidiyor. Şimdi yine olayı rant muhabbetine getirecek insanlar olacaktır ama rant olmasın isteniyor ise hemen yapılması lazım yoksa zaten birileri parsayı toparlayacak öyle açıklanacak meydan.
  • Bu sorunu gündeme getiren Oktay bey çözüm önerilerinide yazısında belirtmiş. Yazının son üç paragrafının yeniden okunarak. bu çözüm öerilerinin hayata geçirilmesi gerekir. Sorun belli çözüm belli ancak irade eksikliği var. neyi tartışıyoruzki. Anlamadım.

Çok sayıda uçak iniş yapabilmek için sıra beklerken yakıt sıkıntısına girerek Sabiha Gökçen’e zorunlu iniş yapmak zorunda kalıyor.

Yaşanan bu sıkıntılı durum havayolu şirketlerini canından bezdirdi. Artan şikayetler Ulaştırma Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Dün Atatürk Havalimanı’nda DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal başkanlığında bir toplantı yapılarak havalimanında yaşanan sıkışıklık masaya yatırıldı.

Toplantıya Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, Havaalanları Daire Başkanı Cemil Acar, TÖSHİD, THY yetkilileri, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu ve Atatürk Havalimanı İşletmecisi TAV’dan yöneticiler katıldı.

Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıdan bir sonuç çıkmazken, sıkışıklığın nedeni olarak hava muhalefetinden kaynaklanan pist değişikliği gösterildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından saatte 40 uçak iniş kalkış kotası konulan Atatürk Havalimanı’nda özellikle yoğun sezon olarak bilinen yaz aylarında bu sayının çok üzerine çıkılıyor. İşte bu durumda trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bu sıkıntılardan dolayı uçaklar havada tura atmak zorunda kalmış ve bazı uçaklar yakıt kritiğine girdiği için Sabiha Gökçen Havalimanı’na zorunlu iniş yapmak zorunda kalmıştı.

AirportHaber’e slot konusunda değerlendirme yazısı yazan Oktay Erdağı’nın, bu yazısı üzerine gerçekleşen bu toplantıda slot dağıtımının DHMİ’ye verilmesi yönünde görüş ortaya atıldı. Atatürk Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu tarafından ortaya atılan bu görüş toplantıya katılan diğer kuruluşlar tarafından kabul görmezken, toplantıdan da bir sonuç çıkmadı.

SHGM’ye bağlı Slot Koordinasyon Merkezi’nde havayolu şirketlerinden temsilciler bulunuyor.

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan ve ileride de sürekli olarak yaşanacak olan bu sıkıntıya çözüm bulunması gerekiyor.

Atatürk Havalimanı alarmı

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 15 yıl önce
pass bilet olayı thy de belli sınırlar içerisindedir, dhmi ye veya hehangi bir devlet kurumuna thy pas bilet vermez hiç bir zamanda vermemiştir, kişiye özel bazı zamanlarda verebilir , onun dışında hiç bi zaman böyle bi hakları olmadı.. ahl de yaşanan sıkışıklık gerçekten insanları canlarından bezdiriyor, ama istanbul trafiği gibi ahl trafiğide.. yapılabilecekler çok sınırlı.. yeni bir havalimanı yapılmadıkça bu sıkıntıların aşılması oldukça güç.. uçuşların kaydırılmasıda çok kolay birşey değil, öyle uçuşlar oluyoki 8-10 tane farklı hatta bağlantı veriyo, bunların hepsini birden kaydırmak imkansız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olcay önce iğneyi kendine batırsın da sonra onu bunu istesin.. işler çok mu iyi gidiyor acaba onun sayesinde.... yorumun biri çok dikkatimi çekti pas bilettttttttt.... bu işler malezyalara ailecek giderek çözülemez.. ha bu arada torontoya da pas bilet aldı mı acaba olcay... yoksa slotu alınca mı verecek abileri ablaları.... otursun önce kendi çöplüğündeki işleri toplasın düzeltsin sonra komşunun çöplüğüne baksın... fazlada güneşte dolaşmasın malum kalbi tutuyor arada bi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
turk usulu olduk yine... ahl'deki verimsizligi tartisirken SAW'daki handling kalitesine donduk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence SAW da ki problem deneyimsiz personelden kaynaklanıyor. Biraz profesyonel insanlar bulsalar durumları düzelebilir. Tabii bu da para işi. Hiç kimse kolay kolay AHL den kalkıp SAW a gitmez. Herşeyin bir bedeli vardır. Tutarsın profesyonel insanları, ödersin paralarını ve doğal olarak karşılığını da alırsın. Hintlilerle ortaklık yaparken bunları düşünmeleri lazımdı. Hintliler burada meydan işletmey çalışıyor ama kendi ülkelerinde işletmeyi Çelebi yapıyor. Bu kadar biliyorlardı da neden kendi ülkelerinde iş yapamadılar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sabiha Gökçen için sabırlı olmak lazım. İnşaatcı ve Enerjici iki grup havacı olmaya çalışıyor. havacı olmak kolay değilki. Akıl danışmanlarıda evlere şenlik. Bir gün mutlaka doğruyu bulacaklar. Ekip zayıf ancak kendilerine zaman tanımak lazım. Bu geçiş döneminde herkes hata yapabilir bir gün doğruyu bulacaklar. Kültür çatışmasıda cabası Hintli ile Türk ilk defa iş yapmaya çalışıyor. Devletin yetkili kurumlarının da kendilerine yeterince yardımcı olduklarına inanmıyorum. Ancak onlarında zaman geçirmeden uyanması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın SG çalışanları neden gelip AHL de ki handling şirketlerinden eğitim almıyorsunuz ? Ayıp değil ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence de haklısın Sabiha Gökçen bu işi kıvıramaz, o kadar kötü bir handlingi ve ATC'si var ki inanılır gibi değil. Şu açılacak yeni terminal ile birlikte en azından profesyonel bir handling firması ile anlaşabilirlerse ve ATC'yi biraz adam edebilirlerse ne ala, yoksa eski tas eski hamam giderler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sabiha Gökçenin maalesef hiç bir şansı yok. Boş yere ümitlenmeyin. Siz elinizdeki low costçuları kaçırmamaya bakın. O hizmetle AHL trafiğine talip olunmaz. Önce kaliteli hizmet sunacaksın, sonra havayolu bekleyeceksin. Çorlu mu ? En azından iyi bir alternatif.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bütün dünyada şehrin 1-1:30 saat dışında kocaman meydan yapmışlar. Şehrin dışına yapmış çünki çok büyük meydanlar artık şehrin içine sığmıyor. Adam hızlı trenini, otobanını da kurmuş meydanın. Devamlı shuttle var. Çözüm belli geciktirmeyin. Her geçen saniye milli servetten gidiyor. Şimdi yine olayı rant muhabbetine getirecek insanlar olacaktır ama rant olmasın isteniyor ise hemen yapılması lazım yoksa zaten birileri parsayı toparlayacak öyle açıklanacak meydan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu sorunu gündeme getiren Oktay bey çözüm önerilerinide yazısında belirtmiş. Yazının son üç paragrafının yeniden okunarak. bu çözüm öerilerinin hayata geçirilmesi gerekir. Sorun belli çözüm belli ancak irade eksikliği var. neyi tartışıyoruzki. Anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000