21 Aralık 2012, Cuma 15:11:29

ATATÜRK HAVALİMANI 82'NCİ İL GİBİ

Her gün 120 bin, yılda 36 milyon yolcuyu ağırlayan Atatürk Havalimanı'nda günde 40 ton sebze-meyve, 20 ton et, 10 ton tavuk, 10 ton bakliyat, 1.4 ton kahve, 550 kilogram çay, 190 ton su, 23.4 ton unlu mamul tüketiliyor.
  • sizden önce dahm yaptı onu haberiniz yokmu ata apr.
  • THY DO&CO ÇALIŞAN EMEKLİLERİ NE ZAMAN EMEKLİ EDECEKSİNİZ. SN, YETKİLİLER
  • Atatürk Havalimanındaki toplam kaç kişi çalışıyor, onlar ne tüketiyor onları da yazsaydınız daha güzel olurdu. Mesela, THY, Teknik AŞ, TGS İstanbul'da toplam 15.000 vardır. Turkish-DOCO ne kadar ikram ürüü sunuyor, ne tüketiyor. Asıl ilginç olabilecek uçaklara toplam ne kadar yakıt veriliyor?
  • Reklam kokan hareketler bunlar... Reklamlar bittiyse Haberlere geçelim Lütfen..
  • Zabıta mı :D Havalimanında nerde zabıta var? havalimanlarının zabıtası SHGM dir :D

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı, ülkenin 82'nci şehri gibi çalışıyor. Havalimanından günde 120 bin, yılda 36 milyon yolcu geçiyor. Havalimanı tıpkı bir şehir gibi, İstanbul Vali Yardımcısı tarafından mülki idare olarak işletiliyor. Limanda emniyet müdürlüğü, jandarma birliği, zabıta ve Devlet Hava Meydanları ekipleri görev yapıyor.

Terminali işleten TAV'ın İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, konuyla ilgili, 'Daha önceki yıllarda olduğu gibi Atatürk Havalimanı, 2012 için oldukça verimli ve gerek uçak gerekse yolcu için trafiği açısından iyi bir yıl olarak kapatmak üzereyiz. 2012 yılı sonu itibariyle hizmet verdiğimiz yolcu sayısı 45 milyonu, uçak sayısı ise 365 bini aşacak. Bu rakamlar bizi dünya sıralamasında 20. sıralara getirecek. Avrupa'da ise ya 5. ya da 6. sırayı alacağız yıl sonu itibariyle. Bildiğiniz gibi, havacılık sektörü tek başına bir kurumun ürettiği hizmetlerle icra edilen bir sektör değil. Diğer ana sektörleri besleyen bir ana sektör olmakla birlikte, çok sayıda kurum ve kuruluşun hizmetlerle hava ulaşım sektörü icra ediliyor. Bu anlamda dünyanın büyük havalimanlarına baktığımızda Atatürk Havalimanı'nda tüm sektör paydaşları, resmi kurumlar, DHMİ Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı, özel sektör ve özellikle THY artan filosu ve artan destinasyonları ile gerçekten burada harikalar yaratıyorlar.TAV Havalimanları olarak yolcu terminalleri işletmesini yaptığımız İstanbul Atatürk Havalimanı, bölgenin ve ülkemizin en fazla uçak ve yolcu trafiğine sahip olmasının yanı sıra, Avrupa'nın da en hızlı büyüyen ve dünyanın 30'uncu (2011 yılı istatistiklerine göre) en yoğun havalimanı konumunda bulunuyor. 2012 yılı için toplam yolcu sayısının 45 milyonu, toplam uçak sayısının ise 365 bini aşması beklenmektedir. İstanbul'un bir ilçesi olarak nitelendirilen İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yılda yaklaşık 32 milyon bagaj işlemi gerçekleşiyor. Transfer uçuşların da çekim merkezi olan Atatürk Havalimanı, her gün yaklaşık 120 bin yolcuya hizmet veriyor. Dinamik yapısı ile 7/24 hizmet sunulan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, havayolu şirketleri, yer hizmetleri kuruluşları, kamu kurumları, ticari kuruluşlar, temsil gözetim şirketleri gibi 485 kuruluş hizmet veriyor. Atatürk Havalimanı tüm bu özellikleriyle ülkenin dünyaya açılan kapısı olarak Türkiye'nin tanıtımına ve ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlıyor' dedi.

İKİ FUTBOL SAHASI İNSAN

Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali günde yaklaşık 120 bin yolcuyu ağırlıyor. Yani Atatürk Havalimanı, her gün iki derbi maça ev sahipliği yapıyor. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinden Türk vatandaşları ve Türk tescilli uçaklarından sonra sırasıyla en çok Almanlar, İtalyanlar, Fransızlar ve Ruslar uçuş yapıyor. İç hatlardan ise en çok İzmir sonra Antalya ardından da Ankara'ya uçuş gerçekleştiriliyor.

Atatürk Havalimanı, Aralık 2011-Kasım 2012 döneminde (son bir yılda) 44 milyon 463 bin 494 yolcuya ev sahipliği yaptı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nın en yoğun günleri, Pazar, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma oluyor.

24 SAAT KESİNTİSİZ VE GÜVENLİ HİZMET

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 2012'de yaklaşık 125 havayolu ticari yolcu uçak şirketi uçuş gerçekleştirdi. Bunlardan 70 şirket düzenli tarifeli yolcu taşımacılığı yapıyor.

Dinamik yapısı ile 24 saat kesintisiz hizmet sunulan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, havayolu şirketleri, yer hizmetleri kuruluşları, kamu kurumları, ticari kuruluşlar, temsil gözetim şirketleri gibi 485 kuruluş hizmet veriyor. Atatürk Havalimanı'nda bin 590 güvenlik görevlisi bulunuyor. Bin 100 polis memuru, bir bölük jandarma da Atatürk Havalimanı'nda görev yapıyor.

ŞEHİR KADAR ELEKTRİK TÜKETİYOR

Kendi trijenerasyon santrali bulunan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda elektrik kullanımı, 25 bin kişilik bir ilçenin kullandığı elektrik miktarına eşit. Atatürk Havalimanı'nın İç ve Dış Hatlar Terminallerinin enerji tüketimi İstanbul'un bir ilçesi olarak nitelendirilen İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yılda yaklaşık 32 milyon bagaj işlemi gerçekleşiyor.

Atatürk Havalimanı'nın en önemli alanlarından olan ve yüzölçümü 180 bin metrekareye yayılan 7 bin 76 araç kapasiteli monoblok otopark, Avrupa'nın en büyüklerinden sayılmaktadır. Bunun yanı sıra, 2 bin 250 araç kapasiteli açık otopark da mevcut. Bu rakamlarla otoparkların toplam araç kapasitesi 9 bin 326.

385 TON LOKUM TÜKETİLİYOR

Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminallerinin, TAV Havalimanları tarafından işletilmeye başlamasından bu yana 104 bin 696 adet eşya unutuldu. TAV Kayıp Eşya Ofisi'ne ulaşan bu eşyalardan 74 bin 891 adedi sahiplerine teslim edildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 6 bin 160 metrekare alanda, 24 mağaza ile ATÜ, duty free hizmeti sunuyor. ATÜ mağazalarında 2011 yılında toplam 385 ton lokum satılıyor.

65 noktada yiyecek içecek hizmeti veren BTA, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda günde ortalama 35 bin kişiye hizmet sunuyor. BTA'nın hizmet verdiği noktalarda ayda ortalama 40 ton sebze-meyve, 20 ton et, 10 ton tavuk, 10 ton bakliyat, 1.4 ton kahve, 0.55 ton çay, 190 ton su, 23.4 ton unlu mamul tüketiyor.

ATATÜRK HAVALİMANI 82'NCİ İL GİBİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

sizmi ~ 11 yıl önce
sizden önce dahm yaptı onu haberiniz yokmu ata apr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aa ~ 11 yıl önce
THY DO&CO ÇALIŞAN EMEKLİLERİ NE ZAMAN EMEKLİ EDECEKSİNİZ. SN, YETKİLİLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç kişi çalışıyor, onlar ne tüketiyoru da yazsaydınız. ~ 11 yıl önce
Atatürk Havalimanındaki toplam kaç kişi çalışıyor, onlar ne tüketiyor onları da yazsaydınız daha güzel olurdu. Mesela, THY, Teknik AŞ, TGS İstanbul'da toplam 15.000 vardır. Turkish-DOCO ne kadar ikram ürüü sunuyor, ne tüketiyor. Asıl ilginç olabilecek uçaklara toplam ne kadar yakıt veriliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklamlar. ~ 11 yıl önce
Reklam kokan hareketler bunlar... Reklamlar bittiyse Haberlere geçelim Lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zabıta ~ 11 yıl önce
Zabıta mı :D Havalimanında nerde zabıta var? havalimanlarının zabıtası SHGM dir :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000