13 Mayıs 2018, Pazar 20:06:44

Asiana uçağının THY uçağına çarptığı anlar böyle görüntülendi

Atatürk Havalimanı'nda Asiana uçağının THY uçağına çarptığı anlar paylaşıldı. İşte saniye saniye o görüntüler...
  • arkadan çarpan her zaman suçludur :D:D
  • Al kırdın kırdın
  • Öncelikle suçlu aramayı bırakalım. Çok yanlış bir uygulama. Bu kazanın tekrar olmaması için neler yapmalıyız. 1.Öncelikle Marshaler zamanında yerini almalı 2. Marshaler yoksa dönüş yapmadan beklenebilir. 3. Dönüş yapıldı ise sağ sol emniyetli ise daha ileriye durmaya çok yakın bir noktaya gidilebilir son hareket ona bırakılır 4.Eğer beklenecekse mutlaka uçağın park etmediği kuleye bildirilir. 5.Sağa sola bakılır uçak gelmesine karşı 6.Çarpan uçak için söyleyebileceğim tek şey nasıl görmediklerini onlara sorup anlamak lazım, imkansız gibi görünen şey oluyor,pilotların yapması gereken tek şey çizgileri takip etmek değil, sağa sola çarpmamak, birşey ezmemek motor thrust bölgesinde gaz açmamak, akıl alır bir kaza değil muhtemel ikisi de kokpit içinde birşeyle ilgileniyor olabilirler, çok üzücü bir daha olmamasını diliyorum, kimseye birşey olmadığı için mutluyuz. geçmiş olsun...
  • PARK POZISYONUNA DONUYOR DIYE BIR SEY GOZUKMUYOR. THY PILOTU UCAGI YANLIS POZISYONDA PARK ETMIS. LANGONUN AHIRI DEGILKI. BU ISLEK BIR HAVALANI. DOGRU POZISYONDA PARK ETSEYDI SORUN CIKMAYACAKTI. SUC TAMAMEN THY PILOTUNDA.
  • Bir tane akıllı yorum yapan olmamış maalesef. Yerdeki herkes astronotmuş meğerse.. Asiana uçağı yanından geçerken bile olsa görmek zorundaydı, bizimkilerin suçu %0. Bilmeyen konuşmasın artık yeter!
  • Doco nun ahı , çıkar böyle aheste !!!
  • Net bir şekilde suçlu asiana kaptanı . Önüne bakmamis
  • E5 ortasında duran arabaya ne yapılır? O olmuş. Allah akıl fikir vermiş de kullanan nerde.
  • Çarpanda kusur yok sanki bizimkiler başlamış gene birbirini yemeye.Ne tuhaf toplum olduk böyle.G taksi yollarında 10 knot hız limiti vardır.Çevresel monitöring görevini layıkıyla yapan uçuş ekibi bu arkadan çarpma hadisesinden kaçınanilirdi.Yok yanlış durmuşmuş, yok TGS şöyleymiş, yok THY böyleymiş.Beyler uçak herhangi bir sebepten de durabilir.Örneğin fren blokaj ya da Pilotlar emniyetsiz görürler ve dururlar.Bunu sorgulamak kimsenin haddine değildir.Durursun ve durumunu raporlarsın.Herkesin başına gelebilecek cinsten bir kaza Allah beterlerinden sakınsın.Burada havacılara ve Dhmi ye düşen görev ders çıkarmaktır.
  • Kazanın hemen arkasından yaklaşık 12-13 saniye sonra kuyruğun kopan yerinden duman çıkıyordu. Ben yangın çıktı diye korktum. Sanırım APU eksozundan. Bu durumda pilotun evacuate kararı vermesi gerekmez miydi önlem olarak. Saygılar.

Atatürk Havalimanı'nda Asiana uçağının THY uçağına çarptığı anlar paylaşıldı. İşte saniye saniye o görüntüler...

Güney Koreli havayolu şirketi Asiana Airlines'ın Seul'den İstanbul'a gelen A330 tipi uçağı park halinde bulunan THY'ye ait TC-JMM kuyruk tescilli A321 tipi uçağın kuyruğuna çarpmıştı.

THY uçağının büyük hasar aldığı olayın video görüntüleri ortaya çıktı. 

Olayla ilgili THY Basın Müşaviri Yahya Üstün şu açıklamayı yaptı:

“Güney Koreli havayolu şirketi Asiana Airlines'ın OZ551 sefer sayısı ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yapan Airbus A330-300 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki 218 numaralı köprüde bulunan Türk Hava Yolları'nın İstanbul – Ercan Havalimanı seferinden dönen TC-JMM kuyruk tescilli Airbus A321 tipi uçağımızın kuyruğuna çarpmıştır.
 
Çarpma sonucu, her iki havayolunun yolcularında herhangi bir yaralanma söz konusu olmamıştır,uçaklarda maddi hasar meydana gelmiştir.”


İşte o anlar;

Asiana uçağının THY uçağına çarptığı anlar böyle görüntülendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (172)

RoLa ~ 6 yıl önce
arkadan çarpan her zaman suçludur :D:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hostes ~ 6 yıl önce
Al kırdın kırdın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 6 yıl önce
Öncelikle suçlu aramayı bırakalım. Çok yanlış bir uygulama. Bu kazanın tekrar olmaması için neler yapmalıyız. 1.Öncelikle Marshaler zamanında yerini almalı 2. Marshaler yoksa dönüş yapmadan beklenebilir. 3. Dönüş yapıldı ise sağ sol emniyetli ise daha ileriye durmaya çok yakın bir noktaya gidilebilir son hareket ona bırakılır 4.Eğer beklenecekse mutlaka uçağın park etmediği kuleye bildirilir. 5.Sağa sola bakılır uçak gelmesine karşı 6.Çarpan uçak için söyleyebileceğim tek şey nasıl görmediklerini onlara sorup anlamak lazım, imkansız gibi görünen şey oluyor,pilotların yapması gereken tek şey çizgileri takip etmek değil, sağa sola çarpmamak, birşey ezmemek motor thrust bölgesinde gaz açmamak, akıl alır bir kaza değil muhtemel ikisi de kokpit içinde birşeyle ilgileniyor olabilirler, çok üzücü bir daha olmamasını diliyorum, kimseye birşey olmadığı için mutluyuz. geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHIR ~ 6 yıl önce
PARK POZISYONUNA DONUYOR DIYE BIR SEY GOZUKMUYOR. THY PILOTU UCAGI YANLIS POZISYONDA PARK ETMIS. LANGONUN AHIRI DEGILKI. BU ISLEK BIR HAVALANI. DOGRU POZISYONDA PARK ETSEYDI SORUN CIKMAYACAKTI. SUC TAMAMEN THY PILOTUNDA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot on board. ~ 6 yıl önce
Bir tane akıllı yorum yapan olmamış maalesef. Yerdeki herkes astronotmuş meğerse.. Asiana uçağı yanından geçerken bile olsa görmek zorundaydı, bizimkilerin suçu %0. Bilmeyen konuşmasın artık yeter!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sr ~ 6 yıl önce
Doco nun ahı , çıkar böyle aheste !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucan tost ~ 6 yıl önce
Bravo şahane mantık olaylara bakış açın muazzam yarın gel km olarak başla
Hayali asiana ~ 6 yıl önce
Net bir şekilde suçlu asiana kaptanı . Önüne bakmamis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahah ~ 6 yıl önce
Pilot olmadığın ne kadar da belli
E5 ~ 6 yıl önce
E5 ortasında duran arabaya ne yapılır? O olmuş. Allah akıl fikir vermiş de kullanan nerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sharklet ~ 6 yıl önce
Çarpanda kusur yok sanki bizimkiler başlamış gene birbirini yemeye.Ne tuhaf toplum olduk böyle.G taksi yollarında 10 knot hız limiti vardır.Çevresel monitöring görevini layıkıyla yapan uçuş ekibi bu arkadan çarpma hadisesinden kaçınanilirdi.Yok yanlış durmuşmuş, yok TGS şöyleymiş, yok THY böyleymiş.Beyler uçak herhangi bir sebepten de durabilir.Örneğin fren blokaj ya da Pilotlar emniyetsiz görürler ve dururlar.Bunu sorgulamak kimsenin haddine değildir.Durursun ve durumunu raporlarsın.Herkesin başına gelebilecek cinsten bir kaza Allah beterlerinden sakınsın.Burada havacılara ve Dhmi ye düşen görev ders çıkarmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 6 yıl önce
Kazanın hemen arkasından yaklaşık 12-13 saniye sonra kuyruğun kopan yerinden duman çıkıyordu. Ben yangın çıktı diye korktum. Sanırım APU eksozundan. Bu durumda pilotun evacuate kararı vermesi gerekmez miydi önlem olarak. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ET ~ 6 yıl önce
Çıkan hidrolik sıvısı, duman degil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000