06 Aralık 2008, Cumartesi 08:08:44

"Arka koltuklar da aynı yere gidiyor"

Radikal Gazetesi yazarlarından Funda Özkan, özellikle Ankara uçaklarında ön sıraya yani 1A'ya oturma telaşını anlayamadığını şu ifadelerle açıklıyor...
  • ben bunlardan daha önemlisini bundan seneler önce gördüm.O zamanın iktidara ortak partierden birinin ulaştırma bakanını bir yakının gömleği evet sadece gömleği kendi değil 1-A koltuğunda uçtu.Şimdikiler az bile yapıyor.
  • Nedense ben her uçağa bineceğimde kontuar görevlisinden mümkünse bana en arkalardan yer vermesini isterim..
  • genelde kazalara bakılırsa uçakta en güvenli yerler ön koltuktur. belki bunun bir psikolojik etkisi vardır. Yanlış anlaşılmasın, bu kural değildir.
  • yedi derviş bir kilimde uyur ama iki padişah bir cihana sığmazmış.değerli önemsizler ve önemli değersizler.
  • bu konu sadece ankara uçuşlarında değil hemen hemen tüm iç hat uçuşlarında sıklıkla yaşanan bir durum,ön sıraların neden prestij olarak görüldüğünü anlamak mümkün değil..

Uçağın birinci sıra koltuğunun gittiği yere, arkadaki koltuklar da gitmiyor mu? Gidiyor da,  özellikle Ankara uçuşlarında ‘business’ olsun olmasın, birinci sıra koltuğa oturmak bazıları için büyük prestij konusu.

Ankara protokolü gibi, 1A’ya oturan uçağın o uçuştaki ahalisinin en ‘kıdemlisi’ anlamına geliyor. Türk Hava Yolları bir ara bu koltuk yarışından sıkıldığından, İstanbul-Ankara uçuşlarında ‘business’ uygulamasını kaldırmıştı. Sonuç alamayınca, eski sisteme geçildi, uçakta business-ekonomi bölümleri arasına yine perde kondu.

Ankara’dan İstanbul’a dönerken, koltuğum ilk üç sıralık business bölümünün hemen ardındaydı. Birinci sıranın ‘daha düşük kıdemli olan 1F’ koltuğunda Cem Uzan oturuyordu.

1A’ya AKP‘nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya geldi, yanına da AKP Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan. Derken kapıda İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu göründü. Kıdem itibarıyla birinci sıraya Bakan Aksu’nun oturması beklenir. Nitekim milletvekili Mikail Arslan hamle yaptı, ısrarla yerini Bakan Aksu’ya vermeye çalıştı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise tüm ısrarlara rağmen geldi, dördüncü sıradaki koltuğa yerleşti.

Funda Özkan / Radikal

"Arka koltuklar da aynı yere gidiyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

işçi ~ 15 yıl önce
ben bunlardan daha önemlisini bundan seneler önce gördüm.O zamanın iktidara ortak partierden birinin ulaştırma bakanını bir yakının gömleği evet sadece gömleği kendi değil 1-A koltuğunda uçtu.Şimdikiler az bile yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıslı ~ 15 yıl önce
Nedense ben her uçağa bineceğimde kontuar görevlisinden mümkünse bana en arkalardan yer vermesini isterim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airone ~ 15 yıl önce
genelde kazalara bakılırsa uçakta en güvenli yerler ön koltuktur. belki bunun bir psikolojik etkisi vardır. Yanlış anlaşılmasın, bu kural değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
two beer or not two beer ~ 15 yıl önce
yedi derviş bir kilimde uyur ama iki padişah bir cihana sığmazmış.değerli önemsizler ve önemli değersizler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seat chart ~ 15 yıl önce
bu konu sadece ankara uçuşlarında değil hemen hemen tüm iç hat uçuşlarında sıklıkla yaşanan bir durum,ön sıraların neden prestij olarak görüldüğünü anlamak mümkün değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000