02 Kasım 2010, Salı 09:13:44

ARIDURU: "AVRUPA BİRİNCİSİYİZ"

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, İstanbul'a 60 milyon yolcu kapasiteli yeni havaalanı yapılacağını, duyurdu
  • neden bu kadar zorlama istatistikler one cikartilirki? asil muhim basliklarda neredeyiz?
  • AVRUPA VE AMERİKALI’NIN ÜRETTİĞİ UÇAKLARI KULLANARAK VE %100 DIŞA BAĞIMLI BİR ŞEKİLDE HAVACILIK YAPARAK BİRİNCİ OLUNMAZ. BİRİNCİ OLMAK İÇİN ÖNCE ÜRETMEK LAZIM. BİZ ONLARIN ÜRETTİKLERİNİ İŞLETTİĞİMİZ SÜRECE, ONLAR BİZDEN ON KAT DAHA FAZLA BÜYÜYECEK, ZENGİN OLACAK VE GERÇEK BİRİNCİ OLMAYA DEVAM EDECEKLERDİR. BİR ÜLKENİN HİZMET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELERİYLE BÜYÜYOR GÖZÜKMESİ, SADECE KARNININ DOYMASI DEMEKTİR, BU İSE GERÇEK ZENGİNLİK VE BİRİNCİLİK DEĞİLDİR. UNUTMAYALIM HAVACILIKTA, BİZLER ONLAR TARAFINDAN SADECE HİZMET SEKTÖRÜ OLARAK KULLANILIYORUZ. TEKSTİL SEKTÖRÜNDE DE ÖYLE OLMADI MI? YILLARCA BİZ ONLARI GİYDİRMEYE ÇALIŞIRKEN, ONLAR HAVACILIK VE UZAY ÇALIŞMALARI YAPTILAR VE BU SEVİYEYE GELDİLER. YİNE DE HAYIRLISI OLSUN. AERONAUTICS.
  • genel mudur bi zahmet o mevkiye nasil geldigini de durustce anlatsin da herkes ogrensin....thy ,ahl ve tav in hali ortada...
  • Beceremedim, ben bu görevi yerine getiremedim diye istfia edenler yok artık. Üç tarafımız denizle çevrili 30 tane deniz uçağımız yok. Deniz uçağı ile bir göle, baraja yada bir müsait nehirimize inmeyi denesenize? Bakalım başınıza neler gelecek? Hangi sivil havacılık? Kit uçak yapsam ülkemin herhangi bir yerinden havalansam başıma neler gelir? Hangi sivil havacılık? Siz neyin birincisisiniz sahi?
  • adam sektörüne göre konusuyor seni agresif yapan ne?
  • önce şu uçuş okullarını adam akıllı denetleyin.dedektif gibi atpl teori öğrencilerinin peşinden koşacağınıza okullardaki uçakların teknik durmunu denetleyin.uçuş okullarında yedek parça varmı yoksa muadil ürünlermi kullanılıyor.insanların hayatlarıyla oynanıyor..bkz uçuş okullarındaki ölümlü kazalara.
  • Artık yeteeerrr... Her önüne gelen "Avrupa birincisiyiz", "Avrupa'ya kafa tutuyoruz", "Avrupa'da şuyuz", "Avrupa'da buyuz".... Nedir bu Avrupa takıntısı yahu? Avrupanın küçük ülkesi Lüksemburg küçük ve ünlü olmayan bir havayoluna sahip, bir Lüksemburglunun yılda tükettiği kitaba da yetişin bakalım, ne haber???
  • Çorlu Havalimanını ne iç trafiği nede dış trafiği kaldıramaz... Ayrıca İstanbul a uzak olduğu için Istanbul Havalimanı olarak sayılamaz. Mantıksız...
  • aklın yolu birdir, çorlu havaalanından tam anlamıyla faydalanılmadan 3.havaalanına ihtiyac olmiycaktir

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, İstanbul'a 60 milyon yolcu kapasiteli yeni havaalanı yapılacağını, verimli kullanılmayan askeri ve sportif amaçlı alanların sivil havacılığın hizmetine gireceğini söylüyor. Arıduru'ya göre, Çorlu Havalimanı bunlardan biri...

Türkiye'nin ikili havacılık anlaşması imzaladığı ülke sayısı 111'e çıktı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru sektörün son durumunu değerlendirdi. Arıduru, İstanbul'a yapılacak havalimanından da bahsetti.

Arıduru, bu havalimanın 60 milyon yolcu kapasiteli olacağını açıkladı ve Çorlu askeri havalimanının da sivil havacılığın hizmetine verilmesi için çalışma yapıldığını ifade etti.

İşte Arıduru'nun değerlendirmeleriyle sivil havacılığımız...

4 UÇAK AYNI ANDA İNECEK

İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen'den başka, Çorlu'da bir askeri meydan var. Sivil-asker müşterek kullanıyor. Atatürk havalimanı ve Sabiha Gökçen için yüzde 100 kapasiteyle çalışıyor diyemeyiz. Yani üçüncü havaalanını planlamak için rahat bir durumdayız. Ayrıca, Çorlu'daki alanla ilgili girişimlerimiz var. Gerçi Asker, özel bir tatbikatı yoksa burayı sivil havacılığa açıyor. Bunu kesintisiz hale getirmeye uğraşıyoruz. İstanbul için konuşulan yeni havaalanı konusu geçen yıl düzenlediğimiz Ulaşım Şura'sında karara bağlandı. Türkiye'nin 2023 yılına kadar 60 milyon yolcu kapasiteli en az bir, 30 milyon yolcu kapasiteli en az iki, 15 milyon yolcu kapasiteli en az üç hava alanı ihtiyacı tesbit edildi. Yani, 2023 yılında cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümüne yönelik bir çalışmaydı bu.

6 PİSTİ OLACAK

60 milyon yolcu kapasiteli havaalanının, yapılan açıklamalardan İstanbul'da yapılacağı artık belli oldu. İstanbul'un yeni havaalanı için 2 pistli bir meydan yapmanın bir esprisi yok, 3-4 tane uçağın aynı anda inip kalkabileceği bir havaalanı düşünülüyor. 60 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı projesinin altında bu var. En az üçer tane iniş ve üçer tane kalkış toplam 6 pistten bahsediyoruz. Bu arada Sabiha Gökçen'e de ilave bir pist düşünülüyor.

ASKERİ ALANLARI AÇACAĞIZ

2000'li yılların başında THY İstanbul ve Ankara'dan sadece 25 iç hat noktasına uçuş yapıyordu. Bugün 7 havayolu şirketi tarafından 46 iç hat noktasına uçuş gerçekleştiriliyor. Türkiye'de 67 tane havaalanı var. Bunlardan bazıları askeri, bazıları sivil-asker müşterek kullanımda. İlave havalanlarının dışında bu alanları sivil trafiğe açarak kısa vadede 50'ye orta vadede 54 havaalanına çıkabiliriz. Şu anda verimli kullanılmayan havaalanlarımız var. Bir kısmı askeri, bir kısmı da sportif amaçlı kullanılıyor. Bunları verimli hale getiriyoruz. Gaziantep'te pist komple yeniden yapıldı. Çünkü pistin başıyla sonu arasında müthiş bir eğim vardı. Metrelerce kod farkı vardı. Atatürk havalimanında pistin ortasında donma, su birikintisi oluyordu şimdi o da düzenlendi. Atatürk Havalimanına uçakların güvenli inişi için CAT III'e çıktık. Uçağın piste emniyetli bir şekilde inebilmesi için, görüş mesafesi 50 metreye kadar inebilecek.

YOLCU SAYISI 4 KAT ARTACAK

2009 yılında iç hatlarda 41 milyon yolcumuz var. Bu sayı maksimum 10 milyon insana tekabul ediyor, yani aynı kişi yılda ortalama 3-4 kez binmiş oluyor 2003 yılında 8,5 milyon yolculuk yani 2-2,5 milyon yolcu vardı. Ekonomiye toplam 2.2 milyar dolarlık katkısı vardı 2000'li yıllarda. Bu rakam şimde 10 milyar dolara çıktı. 4 katı daha büyümeye hazır bir Türkiye var.

HER İLÇEYE HELİPORT

Özellikle İstanbul'da deprem senaryoları var. Tedbir almak zorundayız. Yüksek binalarda acil durum, yangın ya da bir hasta nakli söz konusu olduğunda yararlanılmak üzere bütün gökdelenleri helikopter kullanmaya teşvik ediyoruz. Sağlık Bakanlığının hava ambulansı projesi yine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün önerisidir. Bütün yerel yönetimlere, valilere yazı çıkartarak bunun teşvik edilmesini istedik. İkincisi her ilçede heliport olsun istedik.

YEŞİL-ENGELSİZ HAVALİMANI

Yeşil havalimanı projesi başlattık. Bazı kriterlere uyan işletmelerin harçlarında yüzde 25-50 indirim yapıyoruz.İlk defa Türkiye'de uygulanan bir başka proje ise engelsiz havalimanı. Şimdi tekerlekli sandalyede oturan vatandaş bankoya ulaşacak, görmeyen vatandaş için tırtıklı bilet yapılacak, asansörde sesli, hareketli uyarılar olacak, yani engeli olan vatandaşlarımız havaalanını normal bir vatandaş için nasıl kullanılıyorsa onlar da öyle kullanacak.

AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

İç hatlarda yolcu artışında Avrupa birincisiyiz. Türkiye'de 2002 yılında toplam 33,7 milyon yolcu taşındı, bunun 8,7 milyonu iç hat yolcusuydu. 2009 yılına geldiğimizde yolcu sayısı 85,5 milyona çıktı. Bunun 41 milyonu iç hat yolcusu. 2010 sonunda taşıdığımız yolcu sayısı 100 milyonu bulur. 2028'e kadar her yıl yüzde 10,1 büyüme öngörüyoruz. 2000'li yılların başında Türkiye'de sadece Türkiye'de 60 noktaya direk uçuş vardı. Bu 60 nokta 35 ülkeye tekabül ediyordu. Türkiye merkezli direk çıkış 35 ülkeydi, şimdi 130 noktaya gidiyoruz. Bu da 70 ülkeye tekabül ediyor."

BEŞ YIL ÖNDEYİZ

"Sivil havacılık Genel Müdürlüğü'nün 111 ülkeyle ikili havacılık anlaşması var. Türk Hava Yolları 70 ülkede 130 noktaya uçuyor, yani 41 tane daha potansiyel uçulacak ülke var. Biz havayolu şirketlerinin 5 yıl önünde gidiyoruz.Havayolu şirketlerimiz

ALLAH'IN DAĞI KALMADI

2013 sonuna kadar 190 ülkeyle ikili havacılık anlaşması imzalayacağız. "Allah'ın dağı" diyorlar ama global dünyada Allah'ın dağı kalmadı.Ortadoğu ve Asya gelişen pazarlar. Avrupa doydu, Avrupa'da yolcu sayısı, uçak trafiği düşmeye başladı, havacılıkta yeni pazar Afrika. 2008'de Afrika'da 48 ülkeyle sivil havacılık anlaşması imzaladık. Avrupa henüz Afrika'ya gelemiyor, bizden destek istiyorlar. Şu anda Afrika'da 17 noktaya uçuyoruz."

200 MİLYON AFRİKALI

G-8 ülkeleri, Endonezya, Malezya, Bangladeş, Pakistan, Nijerya, Mısır, İran ve Türkiye'de toplam 930 milyon nüfus var. Uçak kullanan yolcu sayısı 200 milyon civarında. Yolcu, uçak, bakım gibi konularda yaratılan ekonomik değer 185 milyar dolar.Peki bu 200 milyonu, hacı olarak, turist olarak, charter olarak, umre olarak kim taşıyor, Lufthansa, British Airways, Air France taşıyor. (Vatan)

ARIDURU: "AVRUPA BİRİNCİSİYİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
neden bu kadar zorlama istatistikler one cikartilirki? asil muhim basliklarda neredeyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AVRUPA VE AMERİKALI’NIN ÜRETTİĞİ UÇAKLARI KULLANARAK VE %100 DIŞA BAĞIMLI BİR ŞEKİLDE HAVACILIK YAPARAK BİRİNCİ OLUNMAZ. BİRİNCİ OLMAK İÇİN ÖNCE ÜRETMEK LAZIM. BİZ ONLARIN ÜRETTİKLERİNİ İŞLETTİĞİMİZ SÜRECE, ONLAR BİZDEN ON KAT DAHA FAZLA BÜYÜYECEK, ZENGİN OLACAK VE GERÇEK BİRİNCİ OLMAYA DEVAM EDECEKLERDİR. BİR ÜLKENİN HİZMET SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELERİYLE BÜYÜYOR GÖZÜKMESİ, SADECE KARNININ DOYMASI DEMEKTİR, BU İSE GERÇEK ZENGİNLİK VE BİRİNCİLİK DEĞİLDİR. UNUTMAYALIM HAVACILIKTA, BİZLER ONLAR TARAFINDAN SADECE HİZMET SEKTÖRÜ OLARAK KULLANILIYORUZ. TEKSTİL SEKTÖRÜNDE DE ÖYLE OLMADI MI? YILLARCA BİZ ONLARI GİYDİRMEYE ÇALIŞIRKEN, ONLAR HAVACILIK VE UZAY ÇALIŞMALARI YAPTILAR VE BU SEVİYEYE GELDİLER. YİNE DE HAYIRLISI OLSUN. AERONAUTICS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
genel mudur bi zahmet o mevkiye nasil geldigini de durustce anlatsin da herkes ogrensin....thy ,ahl ve tav in hali ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beceremedim, ben bu görevi yerine getiremedim diye istfia edenler yok artık. Üç tarafımız denizle çevrili 30 tane deniz uçağımız yok. Deniz uçağı ile bir göle, baraja yada bir müsait nehirimize inmeyi denesenize? Bakalım başınıza neler gelecek? Hangi sivil havacılık? Kit uçak yapsam ülkemin herhangi bir yerinden havalansam başıma neler gelir? Hangi sivil havacılık? Siz neyin birincisisiniz sahi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adam sektörüne göre konusuyor seni agresif yapan ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
önce şu uçuş okullarını adam akıllı denetleyin.dedektif gibi atpl teori öğrencilerinin peşinden koşacağınıza okullardaki uçakların teknik durmunu denetleyin.uçuş okullarında yedek parça varmı yoksa muadil ürünlermi kullanılıyor.insanların hayatlarıyla oynanıyor..bkz uçuş okullarındaki ölümlü kazalara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artık yeteeerrr... Her önüne gelen "Avrupa birincisiyiz", "Avrupa'ya kafa tutuyoruz", "Avrupa'da şuyuz", "Avrupa'da buyuz".... Nedir bu Avrupa takıntısı yahu? Avrupanın küçük ülkesi Lüksemburg küçük ve ünlü olmayan bir havayoluna sahip, bir Lüksemburglunun yılda tükettiği kitaba da yetişin bakalım, ne haber???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çorlu Havalimanını ne iç trafiği nede dış trafiği kaldıramaz... Ayrıca İstanbul a uzak olduğu için Istanbul Havalimanı olarak sayılamaz. Mantıksız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aklın yolu birdir, çorlu havaalanından tam anlamıyla faydalanılmadan 3.havaalanına ihtiyac olmiycaktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000