09 Şubat 2013, Cumartesi 20:43:21

ARFAA'DAN DİLEK HANİF'E ÖNERİLER!

Hava Yolları Emekli Kabin Memurları Derneği (ARFAA) de THY'nin yeni kıyatleri ile ilgili açıklama gönderdi.
  • Çağdaş 1 havayoluna yakışan 1 üniforma modeli olmamış Dilek hn. Tüm dünyada, Türkiye Cumhuriyetini temsil eden Milli Havayolumuza yakıştırdığınız modeller, bu dar zihniyetle sınırlıysa siz modacı olamazsınız.
  • VOLVO YA, arkadaşım ne oldu gerzekalı demişsin editöre çatmışsın. konu dinle alakalı körmüsün? bunu anlamıyormusun? ardakadaşda yazmış dinler yalan diye :) ne güzel yazmış.
  • Dilek Hanif markasini ve ismini yerle bir etmistir,her kim ki ayni tarz tasarim yaparsa ,akibeti ve aldigi tepki ayni olacaktir !
  • Gercek ismimi kullanmakta hiçbir mani görmedim. 26 yil onurla ve gururla bu üniformayı tüm Dünyaya taşıdım. İs adamlarının 2 yılda bir yurt dısına Çıkabildigi, nescafenin bile olmadıgı zamanlarda Biz TURKİYE.Yi dünyada temsil ediyorduk. Ülkemizin o zor günlerinde bile üniformamız Tam uluslar arası normlarda idi. Şimdi de öyle olmasını bekliyorum Değerli THY TONETİCİLERİMDEN.
  • Futbol, asla yalnızca futbol değildir...
  • Allah mi yazan eksik e bigun basina oyle bisey gelirki ozaman Allah im dersin konustuklarina dikkat et sacmalama
  • yerim uniformayi, hani nerde Hurkus? Nerde THK milli ucak? Nerde ANKA? Silahlandi mi? Texas'a gitti mi? Bunlarda haber mi yaw?
  • Tebrik ederim guzel bir yazı olmus ama anlayana tabii....
  • yaa hala gelemediler uzaydan bir iki üst düzey varlıkda anlatamadı din diye bir sey yok... adamlar 300 sene önce çözdü bu işi. !! bize illa uzaylı mı lazım
  • " çağdaş, dinamik, demokratik, eşitlikçi olmalıdır.............." " bu saydığımız ilkeleri hissederek, ......." YANI UZUN LAFIN KISASI, ARFAA'DAN STATÜKO DÜSÜNCELI SUUR ALTI VERILMEK ISTENEN MESAJ. THY ATACAGI ADIMLARI SON DERECE DEMOKRATIK SEKILDE ATIGINA INSANIYORUZ.

Hava Yolları Emekli Kabin Memurları Derneği (ARFAA) THY'nin yeni kıyatleri ile ilgili açıklama yaptı. 

ARFAA'nın açıklaması şöyle;

Kabin Memurları kıyafetleri bir Havayolu şirketinin kimliğinin bir parçasıdır ve  temsil ettiği Havayolu şirketinin bir vizyonudur.Kesinlikle bir görüş, bir ideoloji , belirli bir toplum grubuna ait bir görüntü olmamalı, uluslararası normlar, ve uçuş güvenliği gözönüne alınarak hazırlanmış olmalıdır.Kullanılan renkler bütün ten renklerinin kolaylıkla taşıyabileceği renkler, çizgiler olabildiğince sade-yalın ama zarif, uçuş güvenliği açısından da kumaşların kolay tutuşabilir olmaması ve kullanışlı olabilmesi için kolay buruşmaması gereklidir. Kullanılan modelin eteklerde dalgalı, diz boyu altına ve hatta bileklere kadar inmesi, pantolonlarda bol paçalar şeklinde olması Kabin Memurunun tahliye esnası hareket kabiliyetini sınırlayacağı için kesinlikle tercih edilmemelidir.

Bugün dünyada ulusal giysilerine uygun olarak üniforma kullanan Havayolu şirketleri elbette vardır...Ancak onlarda  etekler bileklere kadar fakat yumuşak dökümlü ve dar ve de çocukluğundan itibaren giymeye, taşımaya alışkın olduğu geleneksel kıyafet niteliğindedir.

Ülkemizi milli anlamda da temsil eden THY Kabin Memurları üniformaları çağdaş, dinamik, demokratik, eşitlikçi olmalıdır. Herşeyden önce  bir Kabin Memuru bu üniformayı taşırken (özellikle bayan Kabin Memurlarında eşitlikçi ) bu saydığımız ilkeleri hissederek, gurur ve onur duyarak taşıması işine vereceği önem ve motivasyonu kesinlikle olumlu yönde arttırıcıdır.

Derneğimiz yıllarını bu onurlu ve güzel mesleği yaparak bu mesleğe tutkun, gönül vermiş ve en üst amirlik sıfatıyla emekli olmuş kabin memurlarından oluşmaktadır ve bizler bugün için basında yer alan Sn.Dilek Hanifi nin hazırlamış olduğu üniformaların yukarda saydığımız özellikler açısından kesinlikle uygun olmadığını belirtiyor ve genç meslektaşlarımızı bugüne kadar uygulamada olan özelliklere sahip üniformalar taşır şekilde görmek istediğimizin altını çiziyoruz.



 

ARFAA'DAN DİLEK HANİF'E ÖNERİLER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Nesrin Tabur ~ 11 yıl önce
Çağdaş 1 havayoluna yakışan 1 üniforma modeli olmamış Dilek hn. Tüm dünyada, Türkiye Cumhuriyetini temsil eden Milli Havayolumuza yakıştırdığınız modeller, bu dar zihniyetle sınırlıysa siz modacı olamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 11 yıl önce
VOLVO YA, arkadaşım ne oldu gerzekalı demişsin editöre çatmışsın. konu dinle alakalı körmüsün? bunu anlamıyormusun? ardakadaşda yazmış dinler yalan diye :) ne güzel yazmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydinlik Turk Kadini ~ 11 yıl önce
Dilek Hanif markasini ve ismini yerle bir etmistir,her kim ki ayni tarz tasarim yaparsa ,akibeti ve aldigi tepki ayni olacaktir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömur kinacioglu ~ 11 yıl önce
Gercek ismimi kullanmakta hiçbir mani görmedim. 26 yil onurla ve gururla bu üniformayı tüm Dünyaya taşıdım. İs adamlarının 2 yılda bir yurt dısına Çıkabildigi, nescafenin bile olmadıgı zamanlarda Biz TURKİYE.Yi dünyada temsil ediyorduk. Ülkemizin o zor günlerinde bile üniformamız Tam uluslar arası normlarda idi. Şimdi de öyle olmasını bekliyorum Değerli THY TONETİCİLERİMDEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
safmısınız azizim ~ 11 yıl önce
Futbol, asla yalnızca futbol değildir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baslikliya ~ 11 yıl önce
Allah mi yazan eksik e bigun basina oyle bisey gelirki ozaman Allah im dersin konustuklarina dikkat et sacmalama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uniforma? ~ 11 yıl önce
yerim uniformayi, hani nerde Hurkus? Nerde THK milli ucak? Nerde ANKA? Silahlandi mi? Texas'a gitti mi? Bunlarda haber mi yaw?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 11 yıl önce
Tebrik ederim guzel bir yazı olmus ama anlayana tabii....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allah mı? ~ 11 yıl önce
yaa hala gelemediler uzaydan bir iki üst düzey varlıkda anlatamadı din diye bir sey yok... adamlar 300 sene önce çözdü bu işi. !! bize illa uzaylı mı lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Dindarlardan kuyruk acın var galiba? Editör kardeş,sana da yazıklar olsun böyle konu ile alakasız gerizekalı bir yorumu yayınladın ya.
BAK BAK BAK ~ 11 yıl önce
" çağdaş, dinamik, demokratik, eşitlikçi olmalıdır.............." " bu saydığımız ilkeleri hissederek, ......." YANI UZUN LAFIN KISASI, ARFAA'DAN STATÜKO DÜSÜNCELI SUUR ALTI VERILMEK ISTENEN MESAJ. THY ATACAGI ADIMLARI SON DERECE DEMOKRATIK SEKILDE ATIGINA INSANIYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000