22 Eylül 2012, Cumartesi 21:26:59

ANTALYA'YA DEV YATIRIM

2008 yılında kurulan Uluslar arası Uçuş Eğitim Merkezi IFTC Antalya’da yeni bir merkezini hizmete açtı…
  • Hayırlı uğurlu olsun, allah emek verenleri utandırmasın...nice güzelliklere inşallah.
  • Canım şirketımı, Allah nazarlardan korusun ;bu cıta burda kalmamalı daha yukseklere hep beraber hep bırlıkte;
  • Anlaşılan THY deki Karadenizli uşaklardan Gözende çalışan yok.. Yoksa oranın da hali nice olurdu..
  • tip eğitimi olmadan iş bulamazsınız diye yüzlerce yeni mezunu ikna edip parayı çıkartırlar artık bu ıftc işi hiç iyi olmadı.
  • Söylediklerinize aynen katılıyorum.. ben freebird de çalışıyorum ve burada çalışmaktan gurur duyuyorum.. Tabiki bir şirketin bu şekilde güzel tanınması ve çalışanları tarafından sevilmesinin en baştaki nedeni patronlarımızın tavrı duruşu.. Herkez tarafından sevilen bir insan. Mesela bu haberle ilgili galeriye baktığımızda Mekin beyi bakanın etafında veya shgm müdürünün etrafında göremezsiniz. veya herşeyi ben yaptım tavrıyla öne atılmaz.. Zenginliğide başarıyıda sindirmiş bir insan. teşekkürler...
  • Katkısı olan herkesi tebrik ediyorum, son derece yüksek vizyon ile bu noktaya gelindiği belli oluyor.
  • gözenden hava taksiler içinde bir atılım bekliyoruz, mevcut olan jetlerin eğitim ve yenilenmesi için dışarıya tonlarca döviz harcıyoruz
  • Sessiz, sedasız, reklamsız bir Gözen. Pireyi deve yapmak gibi bir alışkanlıkları yok. Ortalarda görünmeyi de fazla sevmedikleri mutlak. Tebrik ediyoruz. Yürekten kutluyoruz.
  • Gözen grubun havacılık sektörde ki tüm hareketleri takdirle karşılanıyor. Hakkında en ufak bir spekülasyon, olay, kötü itibar yok. Çalıştırdığı personeli gerçekten takım arkadaşı olarak görüyorlar, yönetim kademesi ile çalışan diğer kademeler son derece uyum içinde. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ( Gözen grubu yada Freebird şirketiyle hiç bir bağım bulunmamaktadır. )

 

İlk özel uçuş eğitim ve simülatör merkezi işletmesi olan IFTC, İstanbul’da Boeing NG ve iki adet A320 tipi simülatörle hizmet verdiği merkezine bugün Antalya’da bir yenisini daha ekledi. Boeing ile yaptığı anlaşma sonucunda merkezini açan Gözen Holding ve IFTC iştiraki olan simülatör açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın yanı sıra çok sayıda şirketin yöneticileri katıldı.

Açılışta konuşmasını yapan IFTC Genel Müdürü Kaptan pilot Cengiz Arbaç, ‘Gelecekte eğitim ve kabin eğitim simülatörü (mock-up-CEET) modülleri ve başka simülatör modüllerini de hizmet ağımıza ekleyerek modüler sistemin esnekliğinin maksimum faydasını müşterilerimiz lehine kazandıracağız. Yeni açılan merkezimiz tamamen enerji tasarrufu sağlayan sistemlerle donatıldı. Gelişen havacılığımıza katkısı olacağına inanıyoruz. Hayırlı olsun’ dedi.
Konuşmanın ardından Antalya Serbest Bölge’de açılan ve pilotların sertifikasyonları ve pilot adaylarının lisans işlemlerinden önce eğitim alması amacıyla kurulan simülatör merkezinin yapım ve hazır hale getirilme aşaması dev sinevizyonda gösterildi.

Daha sonra mikrofonu devralan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelişen Türk Havacılığı’ndan söz ederek, ‘Türkiye 10 yıl içinde bir marka üretti. Bu marka, Türk Hava Yolları. Bugün Avrupa'da üçüncü sıraya yerleşti. 10 yıl önce ise ilk 10'un içinde yoktu. Çalışınca oluyor, gayret edince oluyor” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de son 10 yılda havacılık sektöründe önemli adımlar atıldığını belirterek, göreve başladıklarında pilot eğitimi, pilot eğitim merkezi, simülasyon merkezi, uçuş okulu, havaalanı, pilot teknisyeni, bunların yetiştirilmesi için, pilot olmak için hava kuvvetlerinden ayrılan, sivil kaynaklardan gelen insanların bakanlığın kapısında kuyruk oluşturduğunu hatırlattı.

Göreve gelmelerinden itibaren havacılık alanında büyük çalışmalara imza attıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, “Topu topu 32.5 milyon uçuşun gerçekleştiği 75 milyonluk Türkiye'de, sadece 8.5 milyon iç hatlarda uçuş yapıldığı bir Türkiye. Doğrusu bu rakamlar Türkiye'nin hem coğrafi hem nüfus dikkate alındığında hiç ama hiç de hak etmediği, layık olmadığı bir yapıydı. Şimdi ise o günler geride kaldı. Sadece havacılıkta değil, ulaşımın bütün dallarında, iletişimde son 50 yılda yapılması gerekenler son 10 yılda yapıldı” diye konuştu.

Türkiye'de 5 bin pilot olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, “Pilotlarımız kâfi gelmiyor, dışarıdan pilot kiralıyoruz. 700 civarında uçaklarımızda uçuş yapan yabancı uyruklu pilotlar var. Avrupa'daki krizde de onlara mütevazı bir katkımız oldu. Türkiye'de havacılık sektörünün gerçek anlamda gelişti. 25 faal havaalanından sayı bugün 48'e çıktı. 2023 hedeflerimiz var, 375 milyon yolcuya ulaşılıyor, 120 milyon yolcu kapasiteli havaalanı yapıyoruz İstanbul'a" şeklinde konuştu.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise, kente kazandırılan yatırımlardan dolayı Bakan Yıldırım'a ve ilgili kurumlara teşekkür ederek, bu merkezde binlerce insanın eğitim göreceğini ve Antalya'ya katkı sağlayacağını dile getirdi.

SİMÜLATÖRDE UÇUŞ

Protokolle birlikte açılışı gerçekleştiren Bakan Yıldırım, daha sonra simülatörde deneme yaptı. Bakan Yıldırım, simülatörde 30 dakikada İzmir'den Erzincan'a uçuş yaptı. Gerçek bir kokpit ortamında gerçekleştirilen uçuşun ardından Bakan Yıldırım, uçuşun iyi geçtiğini ve herhangi bir sorunun olmadığını söyledi.


 

ANTALYA'YA DEV YATIRIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Utkan ~ 12 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun, allah emek verenleri utandırmasın...nice güzelliklere inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FREEBIRD Çalışanı. ~ 12 yıl önce
Canım şirketımı, Allah nazarlardan korusun ;bu cıta burda kalmamalı daha yukseklere hep beraber hep bırlıkte;

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karadeniz ~ 12 yıl önce
Anlaşılan THY deki Karadenizli uşaklardan Gözende çalışan yok.. Yoksa oranın da hali nice olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot adayları üzülsün ~ 12 yıl önce
tip eğitimi olmadan iş bulamazsınız diye yüzlerce yeni mezunu ikna edip parayı çıkartırlar artık bu ıftc işi hiç iyi olmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patron farkı ~ 12 yıl önce
Söylediklerinize aynen katılıyorum.. ben freebird de çalışıyorum ve burada çalışmaktan gurur duyuyorum.. Tabiki bir şirketin bu şekilde güzel tanınması ve çalışanları tarafından sevilmesinin en baştaki nedeni patronlarımızın tavrı duruşu.. Herkez tarafından sevilen bir insan. Mesela bu haberle ilgili galeriye baktığımızda Mekin beyi bakanın etafında veya shgm müdürünün etrafında göremezsiniz. veya herşeyi ben yaptım tavrıyla öne atılmaz.. Zenginliğide başarıyıda sindirmiş bir insan. teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur verici ~ 12 yıl önce
Katkısı olan herkesi tebrik ediyorum, son derece yüksek vizyon ile bu noktaya gelindiği belli oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava taksilerede sıra gelsin ~ 12 yıl önce
gözenden hava taksiler içinde bir atılım bekliyoruz, mevcut olan jetlerin eğitim ve yenilenmesi için dışarıya tonlarca döviz harcıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOSTLUKLA ~ 12 yıl önce
Sessiz, sedasız, reklamsız bir Gözen. Pireyi deve yapmak gibi bir alışkanlıkları yok. Ortalarda görünmeyi de fazla sevmedikleri mutlak. Tebrik ediyoruz. Yürekten kutluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözen H. / Freebird ~ 12 yıl önce
Gözen grubun havacılık sektörde ki tüm hareketleri takdirle karşılanıyor. Hakkında en ufak bir spekülasyon, olay, kötü itibar yok. Çalıştırdığı personeli gerçekten takım arkadaşı olarak görüyorlar, yönetim kademesi ile çalışan diğer kademeler son derece uyum içinde. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ( Gözen grubu yada Freebird şirketiyle hiç bir bağım bulunmamaktadır. )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000