29 Haziran 2012, Cuma 08:30:12

ANCAK ÖYLE KALABİLİR!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, turizm profesyonellerini bünyesinde buluşturan ve uluslararası zincir olan Bursa Skal Kulüp üyelerini kabul etti...

Ziyaretin ana gündem maddesini oluşturan Bursa Havayolları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, Bursa´ya yerel dinamiklerden kurulu bir havayolu şirketi gerektiğini, kurulacak havayolunun ancak Bursalıların sahip çıkması neticesinde ayakta kalabileceğini söyledi.

Ana gündem maddesini Bursa Havayolunun oluşturduğu ziyarette, Bursa Skal Kulüp´ün önümüzdeki Kasım ayında Bursa´da düzenlemeyi planladığı turizm zirvesi ve turizmin geliştirilmesi noktasında nelerin yapılabileceği konuşuldu.

Bursa´ya kurulması tartışılan havayolu şirketi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, ancak yerli kaynaklara dayandırılan ve halk tarafından sahiplenilen bir şirketin Bursa´da başarılı olabileceğini söyledi. Bursa dışından gelen firmaların kar marjı daha yüksek yerleri anında tercih ettiğini ve uçuş hatlarını bu bölgelere kaydırdığını belirten Başkan Altepe, "Bunun örneklerini, daha önce Yenişehir Havaalanı´nı uçuş noktası olarak belirleyen Türk Hava Yolları ve SunExpress firmalarında yaşadık. Yüzde 10 daha fazla kar marjı bile bu firmaları etkiledi ve uçuş noktalarını Bursa´dan Antalya´ya çektiler. Onun için Bursa´ya kurulacak havayolu, ne olursa olsun kim kurarsa kursun yüzde 100 Bursa´ya dayanmalı. İsmi Bursa, personeli Bursalı olmalı, iniş ve kalkışlar sadece Bursa´dan yapılmalı. Şehrin dinamikleri sembolik oranlarla da olsa, havayoluna ortak edilmeli. Yani şirket sahiplenilmeli. Halk bazında da bu stratejiler uygulanmalı ki uçuşlarda Bursa Havayolları tercih edilsin. Tüm bunlar yapıldığı takdirde, sürdürülebilir başarı sağlanır" dedi.

Bursa Skal Kulüp Başkanı Hasan Eker de, Bursa´ya kurulması tartışılan havayolları konusunda Başkan Altepe´yle aynı düşünceyi paylaştıklarını ifade etti. Bursa´nın kendi havayolu şirketini kurması noktasında yapılması gerekenlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir bir yerine getirildiğini, bu nedenle Başkan Altepe´ye minnettar olduklarını söyleyen Eker, "Bursa´ya mutlaka Bursa merkezli bir havayolu şirketi gerekiyor. Bursa merkezli bir şirket olmadığı zaman hem maliyetler katlanıyor hem de operasyonel zorluklar çıkabiliyor.

Bu ve benzer nedenlerden dolayı havayolu şirketleri Bursa´dan gidiyor" diye konuştu. Bursa Skal Kulüp Başkanı Eker, yerel şartlarda 2 uçak yüzde 80 doluluk oranıyla günde 3 sefer yapan bir havayolu şirketinin masraflar düştükten sonra yıllık karının 5 milyon TL´yi bulduğunu ifade ederek, "Bu verileri bir havayolu şirketinden aldım. Konuyla ilgili ayrıca fizibilite çalışması da yaptık. Bunu girişimcilere sunacağız" şeklinde konuştu. (Star)

ANCAK ÖYLE KALABİLİR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000