29 Haziran 2008, Pazar 08:00:44

AnadoluJet'ten kim şikayetçi?

THY bir süredir, Ankara çıkışlı iç hat seferlerinde Anadolu Jet ismiyle hizmet veriyor.
  • Anadolujet'ten kim şikayetci. Kesinlikle 10 kişiden 9'u Anaolujet'ten şikayetci. İnamayan İstanbul hariç Ankara çıkışlı ve varışlı uçuşların check-in bankolarına giden kendi gözleri ile görür ve kendi kulakları ile duyar.
  • 1 saatlik bir uçuşta ikram olmasa ne olur? CIP yerine normal salondan gidilse ne olur? O turistler kendi ülkelerinde ucuz uçuşları tercih etmiyorlar mı sanki,biraz da olumsuz düşünseler ne olur?
  • İfadeniz bir havayolu Çalışanı ile örtüşemez. İnşallah Thy yönetimide olaya sizin baktığınız gibi bakmıyordur.Bakıyorsa işte o zaman Thy aman pardon Thy ye birşey olmaz Bu yönetimin sonu geldi demektir.
  • "Üstelik ilk 29 koltuk 29 YTL gibi bir ücretle satılıyor. Diğer koltuklarda ise ücret vergiler dahil 59 YTL." demiş Faruk Erdem haberinde. Sanırım kendisine verilen bilgileri! iyi süzememiş , hepimiz biliyoruz ki 29 YTL olan biletlerin yolcuya yansıması 54 ya da 59 YTL, ondan sonraki fiyatlandırma da, vergiler hariç olmak üzere; 49, 69, 89, 109, 129, 149 YTL şeklinde devam ediyor. AnadoluJet düşük maliyetli bir hava yolu, burada ayrımına varılması gereken nokta şudur bence: ucuz olmakla ucuza kaçmak arasındaki ince çizgiyi iyi ölçüp biçmek gerek. AnadoluJet işinde ne kadar ucuza kaçıldığı gün gibi ortadadır. Eğer siz uçuşlarını gerçekleştirdiğiniz bir şehrin uçuşlarını bir anda böylesine alt üst ediyorsanız ve yolculara başka makul seçenekler ya da avantajlar (burada ucuz bilet bir noktaya kadar avantajdır ama herşey ucuz bilet demek de değildir, öyle olsaydı eğer bu kadar konuşulmazdı bu konu, herkes ilk 29 bileti almak için uğraşırdı) sunmadan bu hizmeti dayatıyorsanız ve de yolcuların bu yöndeki şikayetlerine kulak tıkıyorsanız ucuza kaçıyorsunuz demektir. AnadoluJet'in bir kalite politikası ve kalite sistemi varsa, haberdeki yanlışlıklar derhal tekzip edilmelidir. Bunu göreceğiz önümüzdeki günlerde. Eğer buna ilişkin bir tekzip gelmezse bu işte söz konusu olan vurdumduymazlık da bir kez daha ortaya çıkacaktır.
  • Hepsi burjuva CIP den gitsen ne olur gitmesen ne olur neren eksilir.1 saatlik uçuşta yemesen içmesen ne olur.Beğenmiyorsan otobüsle gidin kardeşim koltukları daha geniştir bir sürüde ikramı var.
  • Tam Thy ağzı ile bir savunma Olay ikram cip falan değil çok daha geniş bir yelpaze.Bir uçuşta kaç kişi ileri sürülen fiyatlardan uçabiliyor Faruk bey yazmış olmak için hem nalına hep mıhına yazmış. Ama olay bu değil.

Anadolu Jet, THY markasının güvencesi altında yolcuya sunulan ilave servislerin yalınlaştırılmasıyla elde edilen maliyet avantajının bilet ücretlerine yansıtılarak daha geniş halk kitlesinin hava ulaşım hizmetinden yararlanabilmesi amacıyla geliştirilen yeni bir iş modeliyle çalışıyor. Bu uçakların biletleri diğerlerine göre daha ucuz olurken, verilen hizmet de o nispette azalıyor. Ama vatandaş böylece uçağa binme keyfini yaşıyor.

İŞADAMLARI KIZGIN

Fakat uçaklarda sunulan hiz metin azaltılması, özellikle iş dünyasının bu seferlere tepkisini artırıyor. Ticaret odaları, gerek rekabet gerekse hizmet kali tesizliğini gerekçe göstererek şikayetlerini bir bir açıklıyor.

İşadamları uçaklarda birinci sınıf mevkiinin yani "business class"ın olmaması, yine CIP salonunun kullanılamamasına ve uçuşlardan mil kazanılmama sına tepki gösteriyor. CIP için 20 YTL ek ücret isteniyor.

Bu arada, Antalya uçuşlarının da bu uçakla olmasının, özellikle iç hatları kullanan turistler açısından da kötü bir imaj oluşturduğu öne sürülüyor. Antalyalı turizmciler mutlaka alternatiflerin de ortaya konulmasını istiyor.

HERKES BİNSİN

Vatandaş açısından bakınca bu uçakların biletleri daha ucuz. Bu yüzden hiç uçağa binemeyen kesim için de hava yolu imkanı açılmış oluyor. Vatandaş, gideceği yere daha hızlı ve rahat ulaşıyor. Üstelik ilk 29 koltuk 29 YTL gibi bir ücretle satılıyor.

Diğer koltuklarda ise ücret vergiler dahil 59 YTL. Bugüne kadarki rakamlara baktığımızda, ilk 1 ayda Ankara merkezli yolcu sayısında yüzde 65 artış sağlanmış. Bu da ilginin büyüklüğünü gösteriyor.

THY özel havayolu şirketleriyle böylece bir rekabet içine girerken, bundan vatandaş faydalanıyor. Sanırım buradaki hizmet ve ikramların kalitesi biraz daha artarsa ve özellikle mil konusu çözülürse, vatandaş için da ha da avantajlı bir hale gelecek.

Faruk Erdem/Takvim Gazetesi

AnadoluJet'ten kim şikayetçi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Flughafen ~ 16 yıl önce
Anadolujet'ten kim şikayetci. Kesinlikle 10 kişiden 9'u Anaolujet'ten şikayetci. İnamayan İstanbul hariç Ankara çıkışlı ve varışlı uçuşların check-in bankolarına giden kendi gözleri ile görür ve kendi kulakları ile duyar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trklimanjaro ~ 16 yıl önce
1 saatlik bir uçuşta ikram olmasa ne olur? CIP yerine normal salondan gidilse ne olur? O turistler kendi ülkelerinde ucuz uçuşları tercih etmiyorlar mı sanki,biraz da olumsuz düşünseler ne olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron kedisi ~ 16 yıl önce
İfadeniz bir havayolu Çalışanı ile örtüşemez. İnşallah Thy yönetimide olaya sizin baktığınız gibi bakmıyordur.Bakıyorsa işte o zaman Thy aman pardon Thy ye birşey olmaz Bu yönetimin sonu geldi demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan K. ~ 16 yıl önce
"Üstelik ilk 29 koltuk 29 YTL gibi bir ücretle satılıyor. Diğer koltuklarda ise ücret vergiler dahil 59 YTL." demiş Faruk Erdem haberinde. Sanırım kendisine verilen bilgileri! iyi süzememiş , hepimiz biliyoruz ki 29 YTL olan biletlerin yolcuya yansıması 54 ya da 59 YTL, ondan sonraki fiyatlandırma da, vergiler hariç olmak üzere; 49, 69, 89, 109, 129, 149 YTL şeklinde devam ediyor. AnadoluJet düşük maliyetli bir hava yolu, burada ayrımına varılması gereken nokta şudur bence: ucuz olmakla ucuza kaçmak arasındaki ince çizgiyi iyi ölçüp biçmek gerek. AnadoluJet işinde ne kadar ucuza kaçıldığı gün gibi ortadadır. Eğer siz uçuşlarını gerçekleştirdiğiniz bir şehrin uçuşlarını bir anda böylesine alt üst ediyorsanız ve yolculara başka makul seçenekler ya da avantajlar (burada ucuz bilet bir noktaya kadar avantajdır ama herşey ucuz bilet demek de değildir, öyle olsaydı eğer bu kadar konuşulmazdı bu konu, herkes ilk 29 bileti almak için uğraşırdı) sunmadan bu hizmeti dayatıyorsanız ve de yolcuların bu yöndeki şikayetlerine kulak tıkıyorsanız ucuza kaçıyorsunuz demektir. AnadoluJet'in bir kalite politikası ve kalite sistemi varsa, haberdeki yanlışlıklar derhal tekzip edilmelidir. Bunu göreceğiz önümüzdeki günlerde. Eğer buna ilişkin bir tekzip gelmezse bu işte söz konusu olan vurdumduymazlık da bir kez daha ortaya çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 16 yıl önce
Hepsi burjuva CIP den gitsen ne olur gitmesen ne olur neren eksilir.1 saatlik uçuşta yemesen içmesen ne olur.Beğenmiyorsan otobüsle gidin kardeşim koltukları daha geniştir bir sürüde ikramı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron kedisi ~ 16 yıl önce
Tam Thy ağzı ile bir savunma Olay ikram cip falan değil çok daha geniş bir yelpaze.Bir uçuşta kaç kişi ileri sürülen fiyatlardan uçabiliyor Faruk bey yazmış olmak için hem nalına hep mıhına yazmış. Ama olay bu değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000