08 Ekim 2012, Pazartesi 16:36:57

ANADOLUJET'TE MOTOR ARIZASI

Diyarbakır- Ankara seferini yapan Thy'nin alt kuruluşu Anadolu-Jet'e ait yolcu uçağı kalkmak üzereyken motor arızası yaptı. Park bölümüne çekilen uçağın seferi iptal edildi.
  • anadolujet uçakları genç, ıskartaya falan çıkmayan uçaklardan oluşan bir filo. keza anadolujet'i işleten sxs'de de aynı şekilde bu durum. sxs'i bilen bilir, güvenlik en başta gelir. uçaklar motorlar elbette arıza yapacak, non-normal prosedürler neden var?
  • sen geç o masalları..biz bu işlerin nasıl döndüğünü gayet iyi biliyoruz..hikaye atlatıyorsun kardeşşşş
  • Ülkemiz havacılık sektöründe, teknik departmanların hepsi, evet hepsi, son derece disiplinli ve ciddi çalışmaktadır. 8 yıllık bir deneyimle, içerisinde olduğum ortam ve komşu şirketlerimin departmanları, Teknik konularda son derece titiz ve detaycıdır. Bu konuda SHGM'nün üstün otoritesi, ( sadece şirketlere baskı adına üstün,diğer konularda pasif ) sayesinde, teknik departmanlar iyi çalışmaktadır. Teknik arızalar normal durumlardır, kişisel olarak bu olayların haber değeri taşımadığını düşünüyor, tüm havacılık ilgisi arkadaşlara başarılar diliyorum. Tecrubeli abilerimin affına sığınarak bu yazıyı yazdım. Türkiye'de görevli uçak teknisyenleri ve teknik departmanlar, alnının teriyle, titizlikle ve son derece disiplinle işlerini icra etmektedirler.
  • motor ucus esnasinda susarsa? ki susmamasi gerek allah mallah yok kardes. Pilot ve kanat basbasa kaliyor. Daha dun bir pilot muhtemelen bu sebepten agaca indi. Son inisi oldu ama ogrencisini kurtardi. Gec allahi sen. Ucaklara adam gibi bakilirsa bir sorun olmaz muhendislik cozumleri ve limitleri vardir. Limiti dolan parca cope gider. Yasi gelen pilot emekli olur.
  • emre bey bence alakası yok çünkü anadolu jet in filosu genç ve rynair den geçme bile uçak var ellerinde 738 tabii sunexpress üzerinden.Nihayetinde gerek sun da gerek ise anadolujet de yaşlı uçak bulunmuyor...türkiyede en yaşlı uçaklar onur air ve atlas jet de bulunuyor...onur air 20 yaşında a321 ile bile sefer yapıyor (bkz tc-ons )anadolu jet benim hayalimdeki tarzda bir firma;tek tip ce ücretsiz ikram, üçretsiz check in ve tek sınıf genç filosuyla başarılı bence.
  • United' a yazdığım yazıyı yapıştırabilir misiniz ? Bu anadolujet' e verilen uçakların THY' de uzun süre kullanılan, ıskartası çıkmak üzere olan uçaklar olduğu ile ilgili dedikodular var doğru mu acaba ? Motor arızası Allah korusun başka bir şeye benzemez.

Diyarbakır Kaplaner Havaalanı'ndan bugün saat 06.30'da kalkarak Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmesi planlanan THY'nin alt kuruluşu Anadolujet'e ait 7149 sefer sayılı uçak arıza yaptı.

Yolcularını aldıktan sonra hareket eden uçak pist başına gelince motor arızası tespit edildi. Bunun üzerine yolculara teknik bir arıza olduğu anons edildi.

Parka çekilen uçağın yolcuları tahliye edildi. Uçuş iptal edilirken yetkililer, İstanbul'dan teknik ekip istediklerini, gelecek ekibin arızayı gidereceğini bildirdi. Uçuşu iptal edilen yolcular ise daha sonra kalkacak uçaklara yönlendirildi.

ANADOLUJET'TE MOTOR ARIZASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

liner ~ 11 yıl önce
anadolujet uçakları genç, ıskartaya falan çıkmayan uçaklardan oluşan bir filo. keza anadolujet'i işleten sxs'de de aynı şekilde bu durum. sxs'i bilen bilir, güvenlik en başta gelir. uçaklar motorlar elbette arıza yapacak, non-normal prosedürler neden var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ve ilgi ..diyene ~ 11 yıl önce
sen geç o masalları..biz bu işlerin nasıl döndüğünü gayet iyi biliyoruz..hikaye atlatıyorsun kardeşşşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ve ilgi ~ 11 yıl önce
Ülkemiz havacılık sektöründe, teknik departmanların hepsi, evet hepsi, son derece disiplinli ve ciddi çalışmaktadır. 8 yıllık bir deneyimle, içerisinde olduğum ortam ve komşu şirketlerimin departmanları, Teknik konularda son derece titiz ve detaycıdır. Bu konuda SHGM'nün üstün otoritesi, ( sadece şirketlere baskı adına üstün,diğer konularda pasif ) sayesinde, teknik departmanlar iyi çalışmaktadır. Teknik arızalar normal durumlardır, kişisel olarak bu olayların haber değeri taşımadığını düşünüyor, tüm havacılık ilgisi arkadaşlara başarılar diliyorum. Tecrubeli abilerimin affına sığınarak bu yazıyı yazdım. Türkiye'de görevli uçak teknisyenleri ve teknik departmanlar, alnının teriyle, titizlikle ve son derece disiplinle işlerini icra etmektedirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
motor arizasi ~ 11 yıl önce
motor ucus esnasinda susarsa? ki susmamasi gerek allah mallah yok kardes. Pilot ve kanat basbasa kaliyor. Daha dun bir pilot muhtemelen bu sebepten agaca indi. Son inisi oldu ama ogrencisini kurtardi. Gec allahi sen. Ucaklara adam gibi bakilirsa bir sorun olmaz muhendislik cozumleri ve limitleri vardir. Limiti dolan parca cope gider. Yasi gelen pilot emekli olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 11 yıl önce
emre bey bence alakası yok çünkü anadolu jet in filosu genç ve rynair den geçme bile uçak var ellerinde 738 tabii sunexpress üzerinden.Nihayetinde gerek sun da gerek ise anadolujet de yaşlı uçak bulunmuyor...türkiyede en yaşlı uçaklar onur air ve atlas jet de bulunuyor...onur air 20 yaşında a321 ile bile sefer yapıyor (bkz tc-ons )anadolu jet benim hayalimdeki tarzda bir firma;tek tip ce ücretsiz ikram, üçretsiz check in ve tek sınıf genç filosuyla başarılı bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 11 yıl önce
United' a yazdığım yazıyı yapıştırabilir misiniz ? Bu anadolujet' e verilen uçakların THY' de uzun süre kullanılan, ıskartası çıkmak üzere olan uçaklar olduğu ile ilgili dedikodular var doğru mu acaba ? Motor arızası Allah korusun başka bir şeye benzemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000