05 Nisan 2011, Salı 16:26:40

ANADOLUJET’TE BİR İLK

Filosunda sadece Boeing 737 modelleri bulunan Anadolujet, ilk kez Airbus model bir uçağı filosuna kattı. Filoya katılan o uçak daha önce hangi şirketteydi?
  • Yok filo yok milo, Anadolujet diye bir sirketi mi var ? Sonucta tek civisine kadar THY´nin. THY´in filosunda Airbus varsa AJ´dede olacak demektir. AJ´nin tescili THY degilmi. Bu sirketi sadece ve sadece yandaslara is bulmak icin kurdular.
  • anadolujet, pegasus gibi low cost değil. öyle olmak da istemediklerini söylüyor Sami Alan. ayrıca pegasus'u bitirmenin zor olduğunu, fakat ileriki yıllarda bunun mümkün olabileceğini söylüyorlar. anadolujet fiyat konusunda bilet fiyatlarını %25 daha ucuza verebilir, esnekliği kuvvetli. tek tip uçak konusunda ise, tek tip tabii ki low cost mantığı ama dediğim gibi anadolujet kendisini low cost olarak görmüyor o yüzden sorun yok.
  • Elinde 2 ayrı tip bulunduran low-cost modeline easyjetten başka örnek gösteremezsiniz. easy jet ise elindeki bütün 737-700'leri gönderip hepsini 319'a çevirme çalışması içerisinde. yani onlarda tektipe dönüyorlarken burada 80 kişi birden easyjet örneği vermesin. Easyjet'in elinde şu anda sadece 7 tane 737 kalmıştır onlarda 3 ay içerisinde filodan çıkacaktır. Ha inanmıyormusunuz: http://en.wikipedia.org/wiki/EasyJet Buradan bakarsınız. Şimdi başka savunacak bir yeriniz kaldı mı Anadolu Jetle ilgili..?
  • Buradaki yorumları okuyorum lowcost un tek tipi olur, ancak anadolujet THY'nin alt markası . THY havacılıkta dünyanın sayılı şirketlerinden biri. Teknik, Handling , pilot ekip vs. problemi olmaz. ESB base olduğu için gerçekten büyük hizmet yapıyor.Çamur atmayın Lütfen
  • Geçen sene A321 Anadolu Jet markası altında aylarca uçtu.
  • malum sahsin bahs ettigi turn around,ucagin yerde gecirdigi zaman,go around´ú kast etmiyordur ;)
  • Dünyanın hiçbir low-cost şirketinde 2 ayrı tip olmaz.(Bakınız Southwest,Ryan Air vb.) sizde bir zahmet low cost'un mimari easyjet'e bakiniz kac tip varmis !
  • Ya Allah iyiliginizi versin bilip bilmeden yorum yazmayin bari go around pilotun yaptigi pas gecme turn around ise ucagin iki sefer arasindaki yerdeki isleri yakit temizlil deboarding boarding v. b.
  • "Turn Around" ile "Go Around" arasındaki farkı bilmeden ahkam kesen cahil havacı arkadaşım bilgilensin diye yazayım... Turn Around, bir uçağın iki seferi (özellikle git-gel seferler) arasında geçen süreyi belirtir. Go Around ise pas geçmek anlamına gelir. Faydalanın, bilgilenin... Mr. E
  • Beyaz ucan BEYGİR yandasi malum sahislar ( ama sutcu beygiri) yine Anadolu Jet lafi acilinca sacmalamislar inanmayin kardesim Thy Ucan beygire niye rakip olsun kardesim Thy nin rakibi sadece kendisi.Zaten Ajet Ankara merkezli kuruldu baktilar ki konsept tuttu İstanbuldan da uctu.Zarar ediyor palavrasini sikanlar hangi rotada bos ucmuslar soylesin. Thy bu kadar kari havadan mi yapti kardesim. Bilet al bakalim Ajetten kaca aliyorsun bosa ucsa bu fiyat mi olur. Herkes isletmeci herkes havaci olursa bir de ucan beygirin saksakcilari isin icine girerse boyle sacma yorumlar ortaya cikar ne yazik ki.Ozetle Anadolu Jetin low cost olma gibi bir misyonu yok o Anadolu Jet bir THY yavrusu digerleri mi sadece digerleri.
Daha önce SKY ve Atlasjet’ten geçici süreli Airbus model uçak kiralayan Anadolujet, ilk Airbus uçağını filosuna dahil etti.

TC-JAI kuyruk tescilli uçak, bir süre önce Anadolujet renklerinde uçuşlarına başladı. THY filosundan kaydırılan Boeing 737-400 tipi uçakları zamanla filosundan çıkararak Boeing 737-800 ve Boeing 737-700 model uçaklarla filosunu yenileyen Anadolujet, ilk kez Airbus tipi uçağı filosuna kattı.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarına kadar Turkuaz Havayolları filosunda uçan Airbus 320 tipi uçak, İsviçre’deki bakımlarının tamamlanmasından sonra Türkiye’ye getirildi ve Anadolujet’e teslim edildi.

İşte Anadolujet renklerinde filoda yer alan ilk uçak:


ANADOLUJET’TE BİR İLK

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yok filo yok milo, Anadolujet diye bir sirketi mi var ? Sonucta tek civisine kadar THY´nin. THY´in filosunda Airbus varsa AJ´dede olacak demektir. AJ´nin tescili THY degilmi. Bu sirketi sadece ve sadece yandaslara is bulmak icin kurdular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anadolujet, pegasus gibi low cost değil. öyle olmak da istemediklerini söylüyor Sami Alan. ayrıca pegasus'u bitirmenin zor olduğunu, fakat ileriki yıllarda bunun mümkün olabileceğini söylüyorlar. anadolujet fiyat konusunda bilet fiyatlarını %25 daha ucuza verebilir, esnekliği kuvvetli. tek tip uçak konusunda ise, tek tip tabii ki low cost mantığı ama dediğim gibi anadolujet kendisini low cost olarak görmüyor o yüzden sorun yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elinde 2 ayrı tip bulunduran low-cost modeline easyjetten başka örnek gösteremezsiniz. easy jet ise elindeki bütün 737-700'leri gönderip hepsini 319'a çevirme çalışması içerisinde. yani onlarda tektipe dönüyorlarken burada 80 kişi birden easyjet örneği vermesin. Easyjet'in elinde şu anda sadece 7 tane 737 kalmıştır onlarda 3 ay içerisinde filodan çıkacaktır. Ha inanmıyormusunuz: http://en.wikipedia.org/wiki/EasyJet Buradan bakarsınız. Şimdi başka savunacak bir yeriniz kaldı mı Anadolu Jetle ilgili..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buradaki yorumları okuyorum lowcost un tek tipi olur, ancak anadolujet THY'nin alt markası . THY havacılıkta dünyanın sayılı şirketlerinden biri. Teknik, Handling , pilot ekip vs. problemi olmaz. ESB base olduğu için gerçekten büyük hizmet yapıyor.Çamur atmayın Lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçen sene A321 Anadolu Jet markası altında aylarca uçtu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
malum sahsin bahs ettigi turn around,ucagin yerde gecirdigi zaman,go around´ú kast etmiyordur ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyanın hiçbir low-cost şirketinde 2 ayrı tip olmaz.(Bakınız Southwest,Ryan Air vb.) sizde bir zahmet low cost'un mimari easyjet'e bakiniz kac tip varmis !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya Allah iyiliginizi versin bilip bilmeden yorum yazmayin bari go around pilotun yaptigi pas gecme turn around ise ucagin iki sefer arasindaki yerdeki isleri yakit temizlil deboarding boarding v. b.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Turn Around" ile "Go Around" arasındaki farkı bilmeden ahkam kesen cahil havacı arkadaşım bilgilensin diye yazayım... Turn Around, bir uçağın iki seferi (özellikle git-gel seferler) arasında geçen süreyi belirtir. Go Around ise pas geçmek anlamına gelir. Faydalanın, bilgilenin... Mr. E

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beyaz ucan BEYGİR yandasi malum sahislar ( ama sutcu beygiri) yine Anadolu Jet lafi acilinca sacmalamislar inanmayin kardesim Thy Ucan beygire niye rakip olsun kardesim Thy nin rakibi sadece kendisi.Zaten Ajet Ankara merkezli kuruldu baktilar ki konsept tuttu İstanbuldan da uctu.Zarar ediyor palavrasini sikanlar hangi rotada bos ucmuslar soylesin. Thy bu kadar kari havadan mi yapti kardesim. Bilet al bakalim Ajetten kaca aliyorsun bosa ucsa bu fiyat mi olur. Herkes isletmeci herkes havaci olursa bir de ucan beygirin saksakcilari isin icine girerse boyle sacma yorumlar ortaya cikar ne yazik ki.Ozetle Anadolu Jetin low cost olma gibi bir misyonu yok o Anadolu Jet bir THY yavrusu digerleri mi sadece digerleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000