25 Mayıs 2008, Pazar 08:43:08

AnadoluJet’teki bilinmeyenler

Gazeteci Mustafa Gün’ün hazırladığı Uçuş Keyfi’nde bu hafta, yine birbirinden ilginç haber, konu ve konuklar yer alacak.
  • Bu THY'nin marifetleri saymakla bitmez. 8 adet RJ uçağını nasıl iade ettiyini ve THY'yi ne kadar zarara uğrattığını, apronda deveyi kurban kestirip sonrada Şükrü Canı nasıl kurban ettiyini,Anadolu Jeti nasıl kurduğunu bir gün havacılık tarihcileri yazacak, sahi uçakları alıp hostes almayı da unutmuşlardı deyilmi şaşkın doğru söylemiş tam THY işi bunlar
  • Şaşkın; yazınıza katılıyorum, ancak unutmayalım ki Sunexpress'te bir bakıma Anadolu Jet sayılır... Gerçi Sunexpress'in içinde Lufthansa parmağı olmasa çoktan çökmüştü..
  • THY geçmiş yıllarda da BHT ve THT adı altında yan şirketler kurarak iç hat uçuşları yapmışı. Her iki şirkette tüzel kişiliye haiz şirketlerdi. Bu Anadolu Jeti anlamak mümkün deyil. sadece 5 uçağın üzerine Anadolu Jet yazıp ayrı bir havayolu kurmak tam THY işi olmuş. Bu bir alt marka ise bir hava yolunun iki markası olamazki, neresinden bakarsanız bakın bu Anadolu Jet 2920 sayılı kanun, SHY 6A yönetmeliği ve tüm ulusal ve uluslar arası mevzuata aykırıdır.Özel hava yolu işletmeleri aleyhine haksız rekabet yarattığı için derhal yargıya baş vurulup faaliyetine son verilmelidir. Sonuç olarak Anadolu jet şu anda Korsan Jet olarak uçmaktadır bunun savunulur bir tarafı olamaz. Onur,Pegasus, Atlas ve Sun Expres'in buna sessiz kalmasını anlamak mümkün deyil.

57. Bölümün VIP Sohbet konuğu THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, Gazeteci Gün’e alt marka Anadolu Jet ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Programda ayrıca, THY’nin Suriye’deki ikinci uçuş noktası Halep hattına yaptığı tanıtım gezisi ve açılış töreni, Uçuş Keyfi Ekibi’nin Budapeşte’ye yaptığı seyahat ile SunExpress Havayolları’nın iç hat operasyonları yayınlanacak. TV 8’de her Pazar aynı saatte ekrana gelen Uçuş Keyfi’ni, bugün saat 15.30’da izleyebilirsiniz.

 

AnadoluJet’teki bilinmeyenler

Yorumlar

Bilen ~ 16 yıl önce
Bu THY'nin marifetleri saymakla bitmez. 8 adet RJ uçağını nasıl iade ettiyini ve THY'yi ne kadar zarara uğrattığını, apronda deveyi kurban kestirip sonrada Şükrü Canı nasıl kurban ettiyini,Anadolu Jeti nasıl kurduğunu bir gün havacılık tarihcileri yazacak, sahi uçakları alıp hostes almayı da unutmuşlardı deyilmi şaşkın doğru söylemiş tam THY işi bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Şaşkın; yazınıza katılıyorum, ancak unutmayalım ki Sunexpress'te bir bakıma Anadolu Jet sayılır... Gerçi Sunexpress'in içinde Lufthansa parmağı olmasa çoktan çökmüştü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşkın ~ 16 yıl önce
THY geçmiş yıllarda da BHT ve THT adı altında yan şirketler kurarak iç hat uçuşları yapmışı. Her iki şirkette tüzel kişiliye haiz şirketlerdi. Bu Anadolu Jeti anlamak mümkün deyil. sadece 5 uçağın üzerine Anadolu Jet yazıp ayrı bir havayolu kurmak tam THY işi olmuş. Bu bir alt marka ise bir hava yolunun iki markası olamazki, neresinden bakarsanız bakın bu Anadolu Jet 2920 sayılı kanun, SHY 6A yönetmeliği ve tüm ulusal ve uluslar arası mevzuata aykırıdır.Özel hava yolu işletmeleri aleyhine haksız rekabet yarattığı için derhal yargıya baş vurulup faaliyetine son verilmelidir. Sonuç olarak Anadolu jet şu anda Korsan Jet olarak uçmaktadır bunun savunulur bir tarafı olamaz. Onur,Pegasus, Atlas ve Sun Expres'in buna sessiz kalmasını anlamak mümkün deyil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000