29 Mayıs 2008, Perşembe 09:06:38

AnadoluJet ve İzAir USULSÜZ uçuyor

Türk Havayollarının alt markası AnadoluJet’in Ankara merkezli yaptığı uçuşlarda kullanılan çağrıların usulsüz olduğunu düşünüyorum. İzAir uçuşlarının da usulsüz olduğuna inanıyorum. Peki, neden böyle düşünüyorum?
  • wer lease uçuş diyemeyiz buna çünkü izairin %20si pegasus havayollarına ait bence bu yorumu yapan kişinin önce neyin ne oldugunu iyi bilecek ondan sonra yazısını yazacak..! bugün türkiyede ellini sallasan milyonlarda havacı çıkar kazalar hakkında yorum yapar vs..vs.. ne zaman değiştirecez bu kafayı bilemiyorum
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • yukarda bi yorumda da belirtildiği gibi izair in %20 hissesi pegasus a ait yani bu da demek oluyorki wet lease değil ortak uçuş. izairin de isminin yazmasında herhangi bi mantıksızlık yok......
  • Sayın raikkonen insanlar pegasusdan bilet aldığı zaman eğer İzair uçağı ile seyahat edeceklerse bilette mutlaka uçuşun İzair ile ortak uçuş olduğu yazıyor.Yani insanların bilmeden ilk defa havaalanında izair uçakları ile karşılaşması söz konusu değil.
  • Değerli okuyucular,lütfen bilgi sahibi olmadığınız konularda fikir beyan etmenin sizleri ne kadar komik durumlara düşüreceğini ve bu sektörde kanun ve kurallara uygun olarak çalışanları ne kadar zor duruma düşüreceğini düşünmeden hareket etmeyiniz. Tür Ticaret kanunu ,Türk Sivil Havacılık Kanunu vb. hakkında "bildiğim kadarıyla","sanırım","bence böyle olamamalı" gibi ifadeleriniz sizleri yargı önünde suçlu duruma düşürür ve "ben bu kanunu bilmiyordum "diye kendinizi savunazsınız. Önce bu kanunları okuyun, ya da bu konunun uzmanı olan kişiye danışın. Bu airporthaber sitesi yöneticileri için de geçerlidir.
  • ben de şunu merak ediyorum, neden Pegasus'un Corendon ve Saga Air'den kiraladığı uçaklar Pegasus logosuyla boyanıyor da İzair'in uçakları boyanmıyor? İnsanlar Pegasus'tan aldığı biletle başka uçağa binince tepkileri olumsuz yönde oluyor tabi ki...
  • 1-Anadolujet olarak ananons yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Turistik jet ismi ile ruhsatlandırılan bir işletme, nasıl Corendon Airlines ismini tescil ettirerek kullanabiliyor ise, THY de Anadolujet ismini adına tescil ettirerek bu ismi kullanabilmektedir.Buna birden fazla örnek bulunmaktadır. 2-İzair'ın wet lease olarak uçaklarınıPegasus'a kiralaması, ve daha sonra İzair adına bilet satışı yaparak,İzair adına anonslar yapması, ve ortak uçuş gibi adlandırmalarla kılıf uydurması,işte yanlış olan budur. Ayrıca %20 sinin Pegasus un olması vesaire gibi durumlar bunu etkilemez. Havacılık ta kurumsallık önemlidir, bu bakkal dükkanı değil ki, şu işletme bunun,bu işletme onun diye her istediğini yapsın. Bu durumda fazla uzun sürmez zaten.
  • Havacılık sektörünün gelişip ülke insanın çağdaş ulaşım aracı olan uçakları kullanmasını bazıları istemiyor ve 2 sayfa halinde otobüs şirketlerinin eskide kalan rekabetlerini andıran yorumlar yapıyor.İş adamlarının bu sektörde faaliyet göstermesi çok normal hangi büyük işletme sahibi 300000000 euro yatırıpta bu tür bir işe girebilir.İzair Anadolu JET ve diğer tüm havayolu şirketleri kar ve hizmet odaklı kuruluşlar olup ülkemize en uygun fiyatla hizmetetmektedirler, şirket yorumlarında daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum saygılarımla
  • Kesinlikle CAN beyin yorumuna katılıyorum.Pegasus,İzair'in %20 lik ortağıdır...
  • arkadaşlar Anadolu Jet Hakkında size katılıyorum ama bunu IZair için söylememiz pek doğru kaçmaz. Hiçbir zaman Pegasus'ta olsun İzair de olsun ne internet sayfasında , Ne Havaalanında , ne de uçak içersinde bu uçuş sadece Pegasus'un yada İzair in uçuşudur demiyorlar. Uçuşun ortak uçuş olduğunu ve Havaalanında yapılan anonsta ilk başta Pegasus arkasından da İzair'in uçuşu olduğunu söylüyorlar. Yani bu demek oluyor ki, THY'nin de ve Yurt dışındaki diğer havayollarının da yaptığı gibi ''Codeshare'' uçuş sistemine girmektedir.Dünya sivil Havacılığı ise Y.dışı ve Y.içi uçuşlarda ortak uçuş imkanı tanımaktadır. Ali Kıdık'ın bilmediği olay İzair'in Wet-lease olarak kiralanma durumunun olmadığı Pegasus'un İzair in %(yüzdelik) bi ortaklık olduğunu heralde bilmemesinden kaynaklanıyordur. Olayı tanımlar isek Pegasus 2 markasınıda piyasaya sunuyor ve kendisini başarılı bi şekilde hem Türkiyede hemde Dünya'da gösteriyor. Ama THY, 2.markasını tanıtmıyor ise o THY'nin yönetiminin ne kadar kötü olduğunu gösterir.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan İstanbul’a uçmak için bilet check-in işlemlerimi yaptırarak uçağa binmek üzere arındırılmış salona geçtim. Burada uçuş saatimi beklerken bir anons kulaklarımı tırmaladı.

 

Anonsta şöyle deniliyordu. “AnadoluJet Havayollarının Ankara-Adana yolcularından Sayın Mehmet Şahin (Bu isim örnektir) lütfen uçağa gidiniz. Bu sizin için son çağrıdır”. Anons şekli aynen böyle idi. Kulaklarıma inanamadım. “AnadoluJet Havayolları diye bir firma var mı?” diyerek hemen uçuş saatlerini gösteren bilgi ekranının önüne geldim. Tüm uçuş kodları Türk Havayollarını gösteriyordu.

 

Uçuş bilgi ekranında gözlerim bir başka havayolu şirketinin ismine takıldı. Bu şirket resmi olarak kurulu olmasına rağmen iç hatlarda resmen uçma yetkisine sahip değil diye biliyordum. Oysa onlarında ismi uçuş bilgi ekranında yazıyor. Bu şirket İzAir’den başkası değil.

 

İki usulsüz uygulamaya şahit oldum. Biri resmi olarak kurulu olmayan ancak sadece uçaklarının üzerinde AnadoluJet yazan THY uçuşlarının AnadoluJet Havayolları diye anons edilmesi diğeri ise Pegasus Havayollarına wet-lease olarak kiralanmış olan İzAir firmasının isminin uçuş bilgi ekranında yazması.

 

Şimdi soruyorum?

 

1-      Resmi hiçbir varlığı olmayan AnadoluJet markası için AnadoluJet Havayolları demek mümkün müdür?

2-      Bu tür uygulamaların Sivil Havacılık yönetmeliklerinde yeri var mıdır?

3-      AnadoluJet kanunlar çerçevesinde mi uçuş yapmaktadır, yoksa korsan bir uçuş mu yapmaktadır?

4-      Aynı şekilde Pegasus Havayolları adına kiralanmış olan İzAir’in kendi uçuşuymuş gibi uçuş bilgi ekranında yer alması doğru mudur?

5-      Doğru değil ise kim bu uçuşlara bu şekilde göz yumuyor?

6-      Anadolujet’in yapmış olduğu bu anonslar uçak içinde de aynı şekilde mi uygulanıyor?

7-      Birçok şirketimiz yurtdışına uçak kiralıyor. Bu kiralanan uçakların uçuşlarında örneğin Onur Air Suudi Arabistan’a verdiği uçaklarının uçuşlarında da tıpkı İzAir gibi Onur Air uçuşu gibi gösterilebiliyor mu?

8-      Gösteremiyorsa İzAir nasıl oluyor da gösterebiliyor?

 

Bütün bu soruların cevaplarını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türk Havayolları, İzAir, Pegasus Havayolları rahatlıkla verebilir. Örneğin Pegasus Havayolları Corendon Havayollarından kiralamış olduğu uçakların uçuşlarında da aynı uygulamayı yaparak Corendon Havayolları uçuşuymuş gibi uçuş bilgi ekranında yer almasını sağlayacak mı?

 

Haber-Yorum: Ali KIDIK

AnadoluJet ve İzAir USULSÜZ uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Halil Ezandemir ~ 16 yıl önce
wer lease uçuş diyemeyiz buna çünkü izairin %20si pegasus havayollarına ait bence bu yorumu yapan kişinin önce neyin ne oldugunu iyi bilecek ondan sonra yazısını yazacak..! bugün türkiyede ellini sallasan milyonlarda havacı çıkar kazalar hakkında yorum yapar vs..vs.. ne zaman değiştirecez bu kafayı bilemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
yukarda bi yorumda da belirtildiği gibi izair in %20 hissesi pegasus a ait yani bu da demek oluyorki wet lease değil ortak uçuş. izairin de isminin yazmasında herhangi bi mantıksızlık yok......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utku ~ 16 yıl önce
Sayın raikkonen insanlar pegasusdan bilet aldığı zaman eğer İzair uçağı ile seyahat edeceklerse bilette mutlaka uçuşun İzair ile ortak uçuş olduğu yazıyor.Yani insanların bilmeden ilk defa havaalanında izair uçakları ile karşılaşması söz konusu değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 16 yıl önce
Değerli okuyucular,lütfen bilgi sahibi olmadığınız konularda fikir beyan etmenin sizleri ne kadar komik durumlara düşüreceğini ve bu sektörde kanun ve kurallara uygun olarak çalışanları ne kadar zor duruma düşüreceğini düşünmeden hareket etmeyiniz. Tür Ticaret kanunu ,Türk Sivil Havacılık Kanunu vb. hakkında "bildiğim kadarıyla","sanırım","bence böyle olamamalı" gibi ifadeleriniz sizleri yargı önünde suçlu duruma düşürür ve "ben bu kanunu bilmiyordum "diye kendinizi savunazsınız. Önce bu kanunları okuyun, ya da bu konunun uzmanı olan kişiye danışın. Bu airporthaber sitesi yöneticileri için de geçerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Raikkonen ~ 16 yıl önce
ben de şunu merak ediyorum, neden Pegasus'un Corendon ve Saga Air'den kiraladığı uçaklar Pegasus logosuyla boyanıyor da İzair'in uçakları boyanmıyor? İnsanlar Pegasus'tan aldığı biletle başka uçağa binince tepkileri olumsuz yönde oluyor tabi ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karel ~ 16 yıl önce
1-Anadolujet olarak ananons yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Turistik jet ismi ile ruhsatlandırılan bir işletme, nasıl Corendon Airlines ismini tescil ettirerek kullanabiliyor ise, THY de Anadolujet ismini adına tescil ettirerek bu ismi kullanabilmektedir.Buna birden fazla örnek bulunmaktadır. 2-İzair'ın wet lease olarak uçaklarınıPegasus'a kiralaması, ve daha sonra İzair adına bilet satışı yaparak,İzair adına anonslar yapması, ve ortak uçuş gibi adlandırmalarla kılıf uydurması,işte yanlış olan budur. Ayrıca %20 sinin Pegasus un olması vesaire gibi durumlar bunu etkilemez. Havacılık ta kurumsallık önemlidir, bu bakkal dükkanı değil ki, şu işletme bunun,bu işletme onun diye her istediğini yapsın. Bu durumda fazla uzun sürmez zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Havacılık sektörünün gelişip ülke insanın çağdaş ulaşım aracı olan uçakları kullanmasını bazıları istemiyor ve 2 sayfa halinde otobüs şirketlerinin eskide kalan rekabetlerini andıran yorumlar yapıyor.İş adamlarının bu sektörde faaliyet göstermesi çok normal hangi büyük işletme sahibi 300000000 euro yatırıpta bu tür bir işe girebilir.İzair Anadolu JET ve diğer tüm havayolu şirketleri kar ve hizmet odaklı kuruluşlar olup ülkemize en uygun fiyatla hizmetetmektedirler, şirket yorumlarında daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utku ~ 16 yıl önce
Kesinlikle CAN beyin yorumuna katılıyorum.Pegasus,İzair'in %20 lik ortağıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAN ~ 16 yıl önce
arkadaşlar Anadolu Jet Hakkında size katılıyorum ama bunu IZair için söylememiz pek doğru kaçmaz. Hiçbir zaman Pegasus'ta olsun İzair de olsun ne internet sayfasında , Ne Havaalanında , ne de uçak içersinde bu uçuş sadece Pegasus'un yada İzair in uçuşudur demiyorlar. Uçuşun ortak uçuş olduğunu ve Havaalanında yapılan anonsta ilk başta Pegasus arkasından da İzair'in uçuşu olduğunu söylüyorlar. Yani bu demek oluyor ki, THY'nin de ve Yurt dışındaki diğer havayollarının da yaptığı gibi ''Codeshare'' uçuş sistemine girmektedir.Dünya sivil Havacılığı ise Y.dışı ve Y.içi uçuşlarda ortak uçuş imkanı tanımaktadır. Ali Kıdık'ın bilmediği olay İzair'in Wet-lease olarak kiralanma durumunun olmadığı Pegasus'un İzair in %(yüzdelik) bi ortaklık olduğunu heralde bilmemesinden kaynaklanıyordur. Olayı tanımlar isek Pegasus 2 markasınıda piyasaya sunuyor ve kendisini başarılı bi şekilde hem Türkiyede hemde Dünya'da gösteriyor. Ama THY, 2.markasını tanıtmıyor ise o THY'nin yönetiminin ne kadar kötü olduğunu gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000