30 Mayıs 2014, Cuma 20:48:27

ANADOLUJET UÇAĞINDA 'YABANCI PİLOT' KRİZİ

Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet uçağında iki pilot da yabancı olunca uçakta Türkçe anons krizi yaşandı. Yolcular ısrarla Türkçe anons isteyince uçakta kargaşa yaşandı.
  • Yanlis Air France havayollarinda pilot olmak için Avrupa vatandasi olmak yeterli. Ayrica Fransiz hava kuvvetlerinde Türkiyede dogmus bir Tûrk Fransiz vatandasi olursa savas uçagi bile kullanabilir. Türkiyede bu hak ülkemizde dogmus ve sülalesi 100 lerce sene o topraklarda yasamis ve Türk vatandasi olan azinliklar için geçerli degil.
  • Frankfurtta check-in esnasında Lufthansa eşimin yeterli İngilizce bilmediği gerekçesiyle bize acil çıkışı vermedi,kurala göre İngilizce ve/veya uçağı işleten ülkenin dilinin bilinmesi gerekiyor.Yani bir kaza durumunda bizim acil çıkıştakilerle bu pilotlar İngilizce anlaşacaklar.Pilotlarının Türkçe bilmediği uçuşlarda THY'de acil çıkışlara sadece İngilizce bilenlere checkin yapsın o zaman.
  • NOKIA'ya ciddimizin?
  • 31 Mayis'ta yazan Ayhan'a..... O zaman kardesim ayni kafayla musluman da olma. O da biz de yoktu 1400 kusur sene evvel. Kafa yapini duzelt. Bir de ucucu ekipten degilsen anlamazsin boyle islerden kafani yorma. 320 capt
  • Yakisir Yurdum insanina
  • THY de çalışıyorum. Pilotum ama ucamiyorum. 2000 saat uçuşum var.1996 dan beri pilotum. İmzam; saygı sabır çalışmak.
  • Beter olsunlar. Türke gelince her türlü sınav, yabancıya her türlü tolerans. Daha durun daha neler yaşayacaksınız.
  • Değerli Türk İnsanı Artık kendini aşağılamaktan vazgeç!!!... Yıllarca hem hava kuvvetlerinde hem de svil de öğretmen pilot olarak görev yapan biri olarak söylüyorum; Türk insanı zekidir Türk insanı yeteneklidir. Gelelim ingilizce öğretmeni sevdalılarına; eğer dil sıkıntısı çeken yerli pilotumuz varsa onlarıda veririsin iç hatlara 3-4 bacak uçurursun nasılsa kimse uçmakta istemiyor iç hatlarda böylece iç hatlarda kullanırsın ingilizce öğretmeni olamayan pilot ları hem açık kapanır hem yerli istihdam ı kullanmış olursun..
  • ATATÜRK ZİHNİYETİ:"İstikbal göklerdedir" AKP ZİHNİYETİ:900 Tl ye çalıştıracak amele fıtratlı Banana Cumhuriyeti vatandaşı ; sadece madenler yetmez taşeron denen modern köleliği havacılık,sağlık, adliye vs yaymak için önce insanları ithal iş gücü ile işsiz bırakmalı ki modern köleliği kabul etsinler.
  • NOKIA rumuzlu arkadasi okumak icin girin yorumlara lutfen.. Gülmekten karnına ağrılar girdi..

Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet'in Ankara-İstanbul seferini yapacak uçağında Türkçe anons krizi yaşandı. Bu akşam TK7251 sefer sayılı uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelecek olan yolcular, pilotların Türkçe anons yapmaması üzerine Türkçe anons yapılması için talepte bulundu.

Kabin ekipleri, kokpitteki her iki pilotun da yabancı olduğu için Türkçe anons yapılamayacağını iletti. Ancak yolcular, " Türk tescilli uçakta Türkçe anons yapılamaması skandaldır" diyerek kabin ekiplerine tepki gösterdi.

Uçakta iki bakan ile birlikte CHP'li Gürsel Tekin'in de bulunduğu öğrenilirken yolcuların Türkçe anons ısrarına bu isimler de destek verdi. Uçaktaki Türkçe anons krizi kısa süre sonra büyüdü ve uçak yaklaşık 30 dakika rötara girdi.

Anadolujet'in Sunexpress tarafından sağlanan uçuş ekibi, çareyi kabin ekiplerinden birine anons yaptırmakta buldu. Kabin amiri Türkçe anons yaptıktan sonra uçak İstanbul'a doğru hareket etti.

Bu arada Sunexpress Havayolları kadrosunda bulunan iki yabancı pilotun bu seferden önce Sabiha Gökcen-Ankara, Ankara-İzmir ve İzmir-Ankara seferlerinde de birlikte uçuş yaptıkları ancak o seferlerde Türkçe anons yapılmamasına rağmen herhangi bir sorun yaşanmadığı kaydedildi.

- İKİ YABANCI PİLOT  YASAK MI? -
Türkiye'de iki yabancı pilotun kokpitte uçmasını engelleyen bir mevzuat bulunmuyor. Daha önce Türkiye'de yabancı pilot sayısı bu denli fazla olmadığı için buna yönelik herhangi bir genelge bulunmazken, son dönemde kokpitte iki yabancı pilotun görevlendirilmesi uygulamasının arttığı dikkatlerden kaçmıyor.

©AirportHaber ÖZEL

ANADOLUJET UÇAĞINDA 'YABANCI PİLOT' KRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (132)

AIR FRANCE ~ 10 yıl önce
Yanlis Air France havayollarinda pilot olmak için Avrupa vatandasi olmak yeterli. Ayrica Fransiz hava kuvvetlerinde Türkiyede dogmus bir Tûrk Fransiz vatandasi olursa savas uçagi bile kullanabilir. Türkiyede bu hak ülkemizde dogmus ve sülalesi 100 lerce sene o topraklarda yasamis ve Türk vatandasi olan azinliklar için geçerli degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
^+% ~ 10 yıl önce
Frankfurtta check-in esnasında Lufthansa eşimin yeterli İngilizce bilmediği gerekçesiyle bize acil çıkışı vermedi,kurala göre İngilizce ve/veya uçağı işleten ülkenin dilinin bilinmesi gerekiyor.Yani bir kaza durumunda bizim acil çıkıştakilerle bu pilotlar İngilizce anlaşacaklar.Pilotlarının Türkçe bilmediği uçuşlarda THY'de acil çıkışlara sadece İngilizce bilenlere checkin yapsın o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
NOKIA'ya ciddimizin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOKIA ~ 10 yıl önce
Ben ciddiyim , sen niye heryere sacma sapan defalarca yorum yaziyorsun?
NOKIA'ya ~ 10 yıl önce
Birden fazla kisinin mesaji iPhone Uygulamasi olarak geliyor. iPhone'dan mesaj gonderirsen o adi otomatik olarak koyuyor. Mesala ben ustteki mesaji iPad'dan gonderdim ornek olarak. iPhone App'i yazanlara kizabilirsin. Iyi gunler...
NOKIA ~ 10 yıl önce
Desene rezil olduk ya :)) Yeni caktim kofteyi.Ozur dilerim,sagol :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
31 Mayis'ta yazan Ayhan'a..... O zaman kardesim ayni kafayla musluman da olma. O da biz de yoktu 1400 kusur sene evvel. Kafa yapini duzelt. Bir de ucucu ekipten degilsen anlamazsin boyle islerden kafani yorma. 320 capt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yakisir Yurdum insanina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY de çalışıyorum. Pilotum ama ucamiyorum. 2000 saat uçuşum var.1996 dan beri pilotum. İmzam; saygı sabır çalışmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Beter olsunlar. Türke gelince her türlü sınav, yabancıya her türlü tolerans. Daha durun daha neler yaşayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 10 yıl önce
Değerli Türk İnsanı Artık kendini aşağılamaktan vazgeç!!!... Yıllarca hem hava kuvvetlerinde hem de svil de öğretmen pilot olarak görev yapan biri olarak söylüyorum; Türk insanı zekidir Türk insanı yeteneklidir. Gelelim ingilizce öğretmeni sevdalılarına; eğer dil sıkıntısı çeken yerli pilotumuz varsa onlarıda veririsin iç hatlara 3-4 bacak uçurursun nasılsa kimse uçmakta istemiyor iç hatlarda böylece iç hatlarda kullanırsın ingilizce öğretmeni olamayan pilot ları hem açık kapanır hem yerli istihdam ı kullanmış olursun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
ATATÜRK ZİHNİYETİ:"İstikbal göklerdedir" AKP ZİHNİYETİ:900 Tl ye çalıştıracak amele fıtratlı Banana Cumhuriyeti vatandaşı ; sadece madenler yetmez taşeron denen modern köleliği havacılık,sağlık, adliye vs yaymak için önce insanları ithal iş gücü ile işsiz bırakmalı ki modern köleliği kabul etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
NOKIA rumuzlu arkadasi okumak icin girin yorumlara lutfen.. Gülmekten karnına ağrılar girdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOKIA ~ 10 yıl önce
Senin karnina mi benimkine mi :)) Yazdiklarim pek komik degil,gercekler, tabi arada ufak esprilerde var ;)) Agzi olan konusuyor. Insan yazarken biraz dusunur.Yabanci pilotlari begenmeyen adam,es kaza Lufthansa'da falan pilot yapsalar,artistliginden gecilmez.saga sola artistlik yapar.Lufthansa isten atsa yine kasilir bu tipler.Ya iste biz boyle milletiz.Elin ogluda onlemini almis Avrupa Birligi kurmus,kapilari bu tip olasiliklarina kapatmis :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000