07 Temmuz 2008, Pazartesi 13:55:54

ANADOLUJET TAM GAZ!

Anadolujet Bölgesel Uçuşlar Sorumlusu Sami Alan, uçağa binmeyen kitlelere ulaşmak için çıktıkları yolda günde 2 seferle yüzde 85 doluluk oranına ulaştıklarını söyledi.
  • ÇOK DEĞERLİ YÖNETİÇİLER KARS ANKARA UCUŞLARINIZ EKSİK BİZLER İŞ ADAMIYIZ ÜCRETLERİNİZDE 164 YTL BUNADA BİRŞEY DEDİĞİMİZ YOK. YANLIZ SİZDEN DİR TALEPİMİZ SEFER SAYINIZI MÜMKÜNSE 2 YE ÇIKARIN ÖĞLEDEN ONRA VEYA AKŞAMA KOYMANIZI TALEP EDİYOR SAYGILAR SUNUYORUM YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Alan, Adana Ticaret Odası Sosyal Tesisleri'nde Anadolujet'in Çukurovada'daki konumu hakkında bilgiler verdi.

Sami Alan, uçak fiyatında karayolu fiyatlarına yaklaştıklarını belirterek, fiyatların 29-129 YTL arasında değiştiğini söyledi.

150 koltuklu uçaklarda yaklaşık yüzde 10 koltuk arttırımına giderek koltuk sayısını da 166 ya çıkardıklarını anlatan Alan, "Son 2 ayda yüzde 87 daha fazla yolcu taşıdık. Şu an doluluk oranı yüzde 85. Adana'da da sabah ve akşam olmak üzere Ankara'ya günde 2 sefer var. Sadece Adana'da Anadolu jetle birlikte yolcularımızın sayısı Mayıs'ta yüzde 43, Haziran'da yüzde 45 de arttı." ifadelerini kullandı.

2007 yılında Türk Hava Yolları'nın artan yakıt maliyetleri nedeniyle iç hatlarda yüzde 8 zarar ettiğini anlatan Alan, "Son 3-4 ay içinde yakıt maliyetleri 60-70 (varili) dolardan 140 dolara çıktı. Bu da zarara uğrattı. Biz bu zararları kapatmak için hem de uçmayan kitleleri daha fazla seferle uçurmaya karar verdik." dedi.

Anadolujet'in bu bağlamda ortaya çıktığını uçak fiyatlarını da düşürdüğünü hatırlattı.

Anadolujet ile ücret seviyelerinin harç ve vergiler hariç 69-199 YTL aralığından 29-129 YTL aralığına indiğini aktaran Alan, "Düşük maliyet, düşük ücret anlayışıyla yola çıktık." şeklinde konuştu.

Sami Alan, Anadolujet uçuşlarında koltuk aralıklarının 29 inç olduğunu, Türkiye'deki diğer düşük maliyetli taşıyıcılarda bu aralığın 28 inçte bulunduğunu hatırlattı.

Alan, zamanın da kalkış oranlarının ise ortalama yüzde 85 olduğunu kaydetti. Uluslararası kuruluşların 14 dakika içindeki kalkışları zamanında kalkış olarak değerlendirdiğini vurgulayan Alan, Anadolujet'in ortalamasının 18 dakika olduğunu kaydetti.

Sami Alan, zamanında kalkıştan daha çok güvenli kalkışı önemsediklerini vurguladı.

ANADOLUJET TAM GAZ!

Yorumlar

KARS ~ 16 yıl önce
ÇOK DEĞERLİ YÖNETİÇİLER KARS ANKARA UCUŞLARINIZ EKSİK BİZLER İŞ ADAMIYIZ ÜCRETLERİNİZDE 164 YTL BUNADA BİRŞEY DEDİĞİMİZ YOK. YANLIZ SİZDEN DİR TALEPİMİZ SEFER SAYINIZI MÜMKÜNSE 2 YE ÇIKARIN ÖĞLEDEN ONRA VEYA AKŞAMA KOYMANIZI TALEP EDİYOR SAYGILAR SUNUYORUM YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000