31 Temmuz 2008, Perşembe 15:49:47

Anadolujet kapasite artırdı

Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan, son bir ayda yolcu kapasitelerini 2 katına çıkardıklarını söyledi. Alan, bu süre içerisinde uçuşlarda doluluk oranının ise yüzde 85'e çıktığını kaydetti.
  • Anadolujet'in seferlerinde kullandığı Boeing 737-400 uçakları Tokat Havalanına sefer yapmak için uygun değildir.Tokat Havaalanının pisti kısa ve dardır.(1925*30)
  • Anadolu Jet'i Tokat'ta Ne Zaman Göreceğiz. ?

Türk Hava Yolları'nın (THY) bünyesinde Ankara merkezli uçuşlar için düşük maliyetli taşıyıcı modelini temel alan ve 23 Nisan tarihinde seferlere başlayan Anadolu Jet, mevcut yurt içi hatlarında uçuş seferlerini artırmayı hedefliyor.

Bu amaçla 6 uçakla başladıkları havayolu yolcu taşımacılığında firma, uçak sayısını ağustos ayı sonunda 8'e çıkarıyor. Şuan 20 ile uçuş gerçekleştiren Anadolu Jet, il sayısını da ilerleyen günlerde yükseltecek.

Haftada 4 kez Samsun-Ankara seferleri yapan Anadolu Jet'in Genel Müdürü Sami Alan, uçuşu 5'e çıkarmak amacıyla Samsun Vali Vekili Ramazan Aksoy'u makamında ziyaret etti. Ziyarette uçuşlar hakkında bilgi veren Genel Müdür Alan, sivil havacılığın son yıllarda büyük gelişme kaydettiğini vurguladı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın sivil havacılığın gelişimine altyapı anlamında büyük destek verdiğini hatırlatan Alan, "THY'de bunu çok iyi değerlendirdi. Sivil havacılık, ülkemizde hızla gelişiyor. Son bir ayda 55 uçuş ve yüzde 85 doluluk oranına ulaştık. Sekizinci uçağımızı aldıktan sonra hem uçuş hem de yolcu sayımız artacak. Ankara merkezili uçuşlarımız, illerin ekonomilerine de büyük katkı sağlıyor. İş dünyasının taleplerini karşılamada Anadolu Jet, büyük rol oynuyor." dedi.

Uçuş fiyatlarını belirlerken farklı bir yol izlediklerine de değinen Sami Alan, "Biz fiyatlarımızı koyarken, diğer şirketlerden farklı olarak vergileri dahil ederek fiyat veriyoruz. Bu da 59 YTL'dir. İlk 29 koltukta seyahat edecek vatandaşlarımızı bu fiyata taşıyoruz. Samsun hattında ise ağustos ayı sonuna kadar tüm koltuklarımız 59 YTL'dir. Samsun-Ankara seferlerimizin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ziyarette Vali Vekili Aksoy, Genel Müdür Alan'a üzeri Atatürk heykeli işlemeli cam vazo hediye etti. Anadolu Jet Genel Müdürü Alan ise Aksoy'a bir ay sonra gelecek olan 8. uçaklarının maketini verdi.

 

Anadolujet kapasite artırdı

Yorumlar

efe737 ~ 16 yıl önce
Anadolujet'in seferlerinde kullandığı Boeing 737-400 uçakları Tokat Havalanına sefer yapmak için uygun değildir.Tokat Havaalanının pisti kısa ve dardır.(1925*30)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Caner ~ 16 yıl önce
Anadolu Jet'i Tokat'ta Ne Zaman Göreceğiz. ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000