02 Haziran 2008, Pazartesi 07:56:47

"AnadoluJet İzmir'i deneme tahtası yaptı"

Referans Gazetesi yazarlarından Hakan Tartan, son günlerde çok popüler olan AnadoluJet'e yüklenmiş. İşte yazarın köşesi...
  • herkes bir tutturmuş anadolu jet satılacak dıye daha 23 nısanda uçuşa başladı arkadaşlar bu ne acele bismillah ya thy da 20sene öncesınden satılacaktı noldu hala satılamadı havacılıkta olucaktır bu tür dedıkodular nedır ne degıldır ilerleyen zaman içerısınde elbet görüces ben derımkı bayrak taşıyıcımız thynın yan kuruluşu olan anadolu jetle ılgılı yorumları bırakalım şu an ne desek boş hep beraber görüces herşeyı ılerde saygılar
  • Söz konusu makalede' İzmir'li işadamlarını İzmirden Ankaraya götürecek başka şirket yok denilmektedir. Ancak bir çok kişinin bildiği gibi İzmir Ticaret Odasına baglı İzmirli işadamlarının kurmuş oldugu bir şirket var burada. İzair ve izair haftanın her günü sabah akşam Ankaraya sefer yapmaktadır. Bilgilerinize
  • Anadolu jeti satın artık birilerine de ! herkes kurtulsun !!
  • Acaba Anadolujet el değiştirecekde bu yüzden zemin hazırlanmaya mı çalışılıyor? kim bilir?...
  • anadolu jet e vurmak moda oldu.mantıklı,kaliteli eletirilere elbette eyvallah da bu ne şimdi ya. eski püskü,arızalı uçaklarmış.1,5 ay önce aynı uçaklar 734 ler thy logosuyla uçuyordu.45 günde mi eski püskü oldu bunlar.durmadan telefonlar çalıyormuş sanki anadolu jet insanlara telefonlarını açık bırakmalarını tavsiye eder.eleştireceğiz derken işin cılkını çıkarmayalım.
  • söz konusu AnadoluJet yeni olabailir ama sadeve uçakların üstündeki logo yeni... 75 senelik THY tecrübesi bunu beceremiyorsa...
  • Birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor ya,tutup paçasından çekmemiz lazım aşağıya.Ayıp yahu artık ayıp,elbette aksaklıklar olacak,daha yeni şirket,alyapı çalışmaları devam ediyor.Bu sektörde 15 yıldır altyapısını tamamlayamamış şirketler var ama onlara ses çıkaran yok.Neden? Çünkü onlarda bedava bilet ve bağlantılı otellerinde bedava tatil var,sonra tabi al gülüm ver gülüm.Yazıklar olsun diyorum yaptıklarınıza

İzmir'de son bir aydır yaşanan sıkıntıya ses veren yok. Bu sorunla ilgilenmesi gerekenler ise "duyarsız". Sanki bir "ölü toprağı" serili.
Üzücü bir durum.
Oysa işadamları ve turizmciler tepkili. Hem de ne tepki! Çağdaşlığın temel göstergesi olan havayolu ulaşımında sorun var! S.O.S! Hem de haftalardır. Ama... Soruna el atması gerekenler sağır! Tepki vermesi gerekenler dilsiz!
Görmesi gerekenler "at gözlüğü" takmış!
Sorun; AnadoluJet. THY'nin yan kuruluşu. Özellikle Anadolu'ya uçuşu sevdirmek için kuruldu. Bir farklı açılım. Anadolu'ya hava yolu ulaşım kolaylığı. Buraya kadar güzel. Ama... Ne oldu? Bu kapsam içine Ankara - İzmir hattında İzmir'de alındı. Yani.. . İzmir "deneme tahtası".
İzmirli işadamının, İzmir'den Ankara'ya gidecek yolcuların başka bir seçeneği yok. Sadece AnadoluJet! Bilet alıyorsunuz THY'den, uçuşa gidiyorsunuz, karşınızda AnadoluJet. Eski püskü, arızalı uçaklar. Sürekli rötar. Tekerler açılmıyor, uçuş sırasında telefonlar çalıyor.
Gecikmeler konusunda inandırıcı bir açıklama gelmiyor. İnsanlar sürekli arızalar nedeniyle uçuştan kaçıyor. İlgisizlik, sevgisizlik, özensizlik.
Üstüne üstlük; bir dağınıklık. Neden? İzmir; AnadoluJet'in deneme tahtası da ondan! Buna kimin hakkı var!
 
İzmir'den tepkiler artıyor
İzmir'den tepkiler yoğunlaşıyor. İşadamları "Böyle şey olmaz. İzmir üzerinde oyun oynamayın. Biz AnadoluJet'e değil, seçeneksizliğe ve dayatmaya karşıyız. İsteyen THY ile uçsun, isteyen AnadoluJet ile" diyorlar. Ama... Hâlâ ses yok!
EGEV (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) Başkanı Yılmaz Temizocak, hem THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin'e, hem THY Genel Müdürü Temel Kotil'e mektup yazdı, "Bu yanlışı düzeltin" dedi. Yanıt gelmedi.
Aslında bu uygulama bugüne dek havayolu ulaşımında başarılı bir çizgi tutturan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da bir darbe değil mi? Birileri Bakan'ı arkadan mı hançerliyor? Ne oluyor?

İster istemez İzmir'de "Bu hükümetin gavur İzmir'e bir yeni cezası" yorumları kulaktan kulağa yayılıyor. Doğruluğu, yanlışlığı konusunda açıklama yapacak olan elbette Sayın Başbakan. Ya da görevlendireceği bir bakan.
Ama bu inanış bir "çile" haline dönüşen AnadoluJet İzmir-Ankara uçuşları nedeniyle bir kez daha hemen her yerde konuşuluyor. İnsanlar randevuları kaçırıyor, gerginlikler yaşanıyor. Ne için? Neden? Gereği var mı?
Peki neden kimse bu konuda İzmirlinin karşısına çıkıp bir açıklama yapma gereği duymuyor? Varsa gerekçeleri anlatma.
 
Gözler Binali Yıldırım'da
İzmir "deneme tahtası" olmak istemiyor. Bu uygulama değişecek de... THY'ye yazık olmayacak mı? Yaşanan eleştiriler, haksız tepkiler... Çizgisinden, gelişiminden gurur duyduğumuz, uçmaktan keyif aldığımız THY, AnadoluJet denemesi nedeniyle neden yara alsın? Neden zarar görsün? Kimse bu soruları "akıl ve mantık" çerçevesinde değerlendirmiyor mu?
Evet, gözler Bakan Binali Yıldırım da. AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, konuyu Bakan'a ilettiğini söyledi. Bakalım! Bekleyelim, görelim! Ama... THY'ye kimsenin "yan kuruluş", "kardeş kuruluş", "deneme şirketi" diyerek zarar vermeye hakkı yok. O THY milletin! Her şeyden önce.
Dedim ya, İzmir bir kez daha sahipsiz! Sorunu çözecekler; kör, sağır, dilsiz!
Sahi Cannes'da Nuri Bilge Ceylan'la sevinmiştik değil mi? Filminin adı; "3 Maymun" değil mi? Eee, o zaman doğal! İzmir'de hâlâ o filmin etkisinde olanlar var. Yazık!
İzmir'de son bir aydır yaşanan sıkıntıya ses veren yok. Bu sorunla ilgilenmesi gerekenler ise "duyarsız". Sanki bir "ölü toprağı" serili.Üzücü bir dur...

Hakan Tartan / Referans

"AnadoluJet İzmir'i deneme tahtası yaptı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

attendant ~ 16 yıl önce
herkes bir tutturmuş anadolu jet satılacak dıye daha 23 nısanda uçuşa başladı arkadaşlar bu ne acele bismillah ya thy da 20sene öncesınden satılacaktı noldu hala satılamadı havacılıkta olucaktır bu tür dedıkodular nedır ne degıldır ilerleyen zaman içerısınde elbet görüces ben derımkı bayrak taşıyıcımız thynın yan kuruluşu olan anadolu jetle ılgılı yorumları bırakalım şu an ne desek boş hep beraber görüces herşeyı ılerde saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Phantom ~ 16 yıl önce
Söz konusu makalede' İzmir'li işadamlarını İzmirden Ankaraya götürecek başka şirket yok denilmektedir. Ancak bir çok kişinin bildiği gibi İzmir Ticaret Odasına baglı İzmirli işadamlarının kurmuş oldugu bir şirket var burada. İzair ve izair haftanın her günü sabah akşam Ankaraya sefer yapmaktadır. Bilgilerinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOEING ~ 16 yıl önce
Anadolu jeti satın artık birilerine de ! herkes kurtulsun !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuzsuz ~ 16 yıl önce
Acaba Anadolujet el değiştirecekde bu yüzden zemin hazırlanmaya mı çalışılıyor? kim bilir?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu davut ~ 16 yıl önce
anadolu jet e vurmak moda oldu.mantıklı,kaliteli eletirilere elbette eyvallah da bu ne şimdi ya. eski püskü,arızalı uçaklarmış.1,5 ay önce aynı uçaklar 734 ler thy logosuyla uçuyordu.45 günde mi eski püskü oldu bunlar.durmadan telefonlar çalıyormuş sanki anadolu jet insanlara telefonlarını açık bırakmalarını tavsiye eder.eleştireceğiz derken işin cılkını çıkarmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
söz konusu AnadoluJet yeni olabailir ama sadeve uçakların üstündeki logo yeni... 75 senelik THY tecrübesi bunu beceremiyorsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
Birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor ya,tutup paçasından çekmemiz lazım aşağıya.Ayıp yahu artık ayıp,elbette aksaklıklar olacak,daha yeni şirket,alyapı çalışmaları devam ediyor.Bu sektörde 15 yıldır altyapısını tamamlayamamış şirketler var ama onlara ses çıkaran yok.Neden? Çünkü onlarda bedava bilet ve bağlantılı otellerinde bedava tatil var,sonra tabi al gülüm ver gülüm.Yazıklar olsun diyorum yaptıklarınıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000