04 Nisan 2013, Perşembe 12:46:51

"ANADOLUJET HER YERi ULAŞILABİLİR KILACAK"

Anadolujet ve Turkish Cargo işbirliği ile hazırlanan ‘Türkiye Uçuyor" buluşmalarının üçüncü ayağı Trabzon'da yapıldı.
  • Yazın bir sürü yolcu potansiyeli barındıran Ankara/Edremit uçuşlarını iptal ettiniz. Bu mu AnadoluJet'in her yeri ulaşılabilir kılma mantığı?.. Pazarlamanız ve stratejilerinizin berbat olduğunu düşünüyorum...
  • Şu batan Sun Express'i de zarar ettiren ismi olup cismi olmayan havayolu değil mi? Pegasus karşısında kamu gücüne rağmen battı. Yöneticisinin fotoğrafını ilk kez gördüm. İlerde hademe olarak işe alabilirim.
  • İstanbulun tamamı; Kamu kuruluşları ve belediyeleri hatta tüm ormanları ile beraber Rizeli ve Tarbzonlulara peşkeş çekilmekte.. Allah ıslah etsin en tepedekileri... Önce akrabalar sonra ilçeden hemşehriler sonrada bölgeden insanlar...
  • trabzonlular sayesinde önce müdür sonra başkan oldun unutma!!!

Anadolujet ve Turkish Cargo işbirliğiyle Türkiye’nin 2023 yılında hedeflediği ekonomik kalkınma için akıl birliği ve çözüm platformlarını oluşturan ‘Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın üçüncüsü Trabzon'da gerçekleştirildi. Aşılması gereken sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı etkinliğe katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Gönül isterdi ki bu salon dolu olsun ama demek ki tanıtımı iyi yapamamışız” dedi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Anadolujet icrasından Sorumlu Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan, Turkish Cargo Başkanı Ali Türk, TİAB Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu ve davetliler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan THY Bölgesel Uçuşlar Başkan Vekili İbrahim Doğan, "Türkiye Uçuyor projesinin yeri bizim için çok başka. Türkiye'nin ekonomisi bir eko sistem, bir motor ise, o motorun sağlıklı ve sıhhatli çalışmasını sağlayan yağ Anadolu Jet'tir. Yani ekonominin yağıyız. Biz geçişkenliği ve ulaşımı sağlıyoruz. Aslında sadece ulaşım aracı değiliz, bu manasıyla iletişim aracıyız. Anadolu Jet her yeri ulaşılabilir kılacak. Bunu yaparken sadece yolcuyu düşünmüyoruz. Uçakların üst kısmında yolcular var ama alt kısmı kargo. Bu girişimi yaparken Türkiye'nin ileri ihracat hedeflerine ulaşmasının yolunun lojistikten geçtiğine inanıyoruz. Bunun için yanımızda Turkish Cargo var. Bizim maksadımız buradan ekonomiyi hareketlendirmek değil. Bu bölgenin akil insanlarını ve kanaat önderlerini bir yere toplayan motivasyon ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.

2 KARGO UÇAĞI DAHA FİLOYA KATILACAK

Turkish Cargo Başkanı Ali Türk ise uçağın tüm hacmini efektif olarak kullanmaya çalıştıklarının altını çizerek şunları söyledi:

"Turkish Cargo olarak toplam hacmin yüzde 70'ini yolcu uçaklarıyla taşıyoruz. Türkiye'nin ithalatının ve ihracatının yüzde 60'ını Turkish Cargo taşımakta. Dış hatta şu anda 180, iç hatta 40 noktaya uçuyoruz. Yıl sonuna kadar dış hat uçuş noktamızı 250'ye ulaştıracağız. Bu rakamla dünyanın en büyük üçüncü networküne sahip havayolu olacağız. Dolayısıyla Turkish Cargo olarak öncelikle iç hat taşımalarını yapıyoruz. İç hat dışında ithalat ve ihracat kargolarını taşıyoruz. Türkiye'nin ticaretine bu anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Geçen sene ihracat 152 milyar dolar olarak açıklandı. Kaba bir rakamla bunun 30 milyar dolarlık kısmı hava kargoyla taşındı. Hava kargo toplam taşıma miktarı içinde önemli bir yere sahip. THY filosunda şu anda 8 kargo uçağı var. Bu yıl içinde 2 kargo uçağını daha teslim alarak 10 kargo uçağına sahip olmayı hedefliyoruz. Kargo uçağı da toplam pazarın büyümesi noktasında önemli bir etki sağlayacak. Kargo uçağının şöyle bir avantajı da var; THY'nin tarifeli seferinin olmadığı, örneğin Afrika'da bir noktaya ihracat yapmak istiyorsanız biz esnek bir şekilde bu noktaya kargo charter hizmeti sunabiliyoruz."

Ali Türk, gerek yolcu gerek kargo taşımacılığı noktasında ihracatı sözde değil özde fiiliyatla desteklemeye çalıştıklarını da vurgulayarak, "Biliyorsunuz bizim merkezimiz Atatürk Havalimanı'dır. Tüm yurt dışı uçuşlarımızı Atatürk Havalimanı üzerinden gerçekleştiriyoruz. Ancak ihracatta tek fiyat uyguluyoruz. Yani Ordu'daki bir ihracatçımız mal göndermek isterse Ordu çıkışlı fiyatımız ile İstanbul çıkışlı fiyatımız arasında bir fark söz konusu değil. Arada ekstra bir maliyet oluşmuyor ihracatçı için. Onu havayolu veya karayoluyla İstanbul'a taşıyor ve aradaki farkı THY olarak ihracata destek noktasında biz karşılıyoruz" diye konuştu.

"ANADOLUJET HER YERi ULAŞILABİLİR KILACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Bu mudur... ~ 11 yıl önce
Yazın bir sürü yolcu potansiyeli barındıran Ankara/Edremit uçuşlarını iptal ettiniz. Bu mu AnadoluJet'in her yeri ulaşılabilir kılma mantığı?.. Pazarlamanız ve stratejilerinizin berbat olduğunu düşünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB/EDO SEFERLERi ~ 11 yıl önce
Bilip bilmeden atmak ne kolay,Edremitliler olarak araştırdık,Sivil havacılık müsade etmiyormuş.Sadece borajete izin vermiş.Teşvik borajete,yasak ajete bilip bilmeden atmayın
Anadolujet ~ 11 yıl önce
Şu batan Sun Express'i de zarar ettiren ismi olup cismi olmayan havayolu değil mi? Pegasus karşısında kamu gücüne rağmen battı. Yöneticisinin fotoğrafını ilk kez gördüm. İlerde hademe olarak işe alabilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burdan yak ~ 11 yıl önce
İstanbulun tamamı; Kamu kuruluşları ve belediyeleri hatta tüm ormanları ile beraber Rizeli ve Tarbzonlulara peşkeş çekilmekte.. Allah ıslah etsin en tepedekileri... Önce akrabalar sonra ilçeden hemşehriler sonrada bölgeden insanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unutma ~ 11 yıl önce
trabzonlular sayesinde önce müdür sonra başkan oldun unutma!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trabzonlu ~ 11 yıl önce
unutma unutturma da sen Trabzonlu olarak ne oldun onu sor kendine

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000