01 Haziran 2008, Pazar 13:23:48

AnadoluJet %85 dolu uçuyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) ilk seferi 23 Nisan tarihinde gerçekleştirilen Anadolujet'in uçuşları ile uçaklardaki doluluk oranını yüzde 64'ten yüzde 85'e yükselttiği belirtildi.
  • valla Business Class kalkmis cokda umrumda degil, birkac kisi Business Classda ucacak diye diger yolcular bunun acisini cekmek zorunda degil. Ama Miles and Miles kartina mil kazanilmamasi bence cok kötü bir durum. Bu karari dogru bulmuyorum. TK dan da bu kararinin degistirilmesi yönünde rica ediyorum.
  • arkadaşlar boş lafları bırakalım. kockoca uçakta uçan 5 tane cip yolcu var diye biz pahalı uçmaya mecbur değiliz. bravo anadolujet. böyle devam
  • bu meslektenim lakin bi thy yada anadolu jet personeli değilim onun için biLmemem normal miles miles miles more zaten bildiğim kadarı ilede ortak kullanılıyor diye hatırlıyorum. ben burda karalama yapmıyorum gayet adil ve seviyeli bi eleştirede bulunup fikirlerimi dile getirdim. anlasılan siz bi thy (anadolujet)personelisinizki size dokunmuş. burda dokunacak bi söz yok laf yok aşagılama yok. Eğer bi önceki yorumumu biraz daha dikkatli okursan ne demek istediğimi alarsın..daha bu doluluk oranı az biLe diyorum..! ama thy yolcularına çok büyük kayıplar oldu sen anlatmak istediğimi anladım laf olsun die laf yazıyorsun buraya.Bişey iddaa etmiyorum savunmuyorum fikrimi söyledim medjai..!
  • sayın esenboga, yorumunuzda kullandıgınız usluptan bu meslekten olmadıgınız anlasılıyor. Ve eklemek ısterım kı, MILES AND MORE Lufthansa'nın frequent flyer programıdır kı, bunun da ne THY ne de ANADOLU JET ıle ılgısı yoktur. sız daha adını bıle bılmedıgınız bır programa uye yolcuların haklarını mı savunuyorsunuz, yoksa camur at ızı kalsın taktıgı mı sergılıyorsunuz? sorarım...
  • Anadolu Jet'te umarın en kısa zamanda THY yolcularının hakları giderilir.Candan Karlıtekin business class kabinini kaldırmakta son derece haklı.Çünkü boş giden koltuğun katkısı uçuşun toplam cirosuna katkısı sıfır.
  • Esenboğadan anadoluya hangi firma ucuyorki biri pegasus biri anadolu jet ankaradan istanbul haricisinde diğer alanlara giden kaç havayolu şirketi var ? anadolu ve pegasus bu doluluk oranına ulaşılması çok normal. onlarca thy magduru var cip miles&more bakımından.! koysun thy aynı yere bakalım anadolu jet aynı rakamlara ulaşabilcek mi ? pgt esb den neredeyse full gidiyor bi insan da yer bulamayınca thy gibide bi lüksü olmayınca ister istemez anadolu jete gidiyor. bu doluluk oranı bana az bile geldi.. bu hakla değil zorunlu elde edilmiş bi orandır fikrimce

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, yaptığı açıklamada, THY'nin alt markası olan Anadolujet uçuşları ile Ankara merkezli İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Batman, Muş, Van, Erzurum, Kars ve Trabzon'a karşılıklı sefer gerçekleştirdiklerini belirtti. 

 
Anadolujet'in yaklaşık 1.5 aylık performansından oldukça memnun olduklarını anlatan Karlıtekin, THY gibi müşterilerin de memnuniyetlerinin giderek arttığını vurguladı.

Anadolujet'in maliyetleri düşürdüğü gibi doluluk oranında da artış yarattığına dikkati çeken Karlıtekin, şunları kaydetti:

''THY olarak bizim beklentilerimiz gerçekleşti. Uçaktaki doluluk oranı yüzde 64'ten yüzde 85'e yükseldi. Samsun, Kahramanmaraş uçuşları, doluluğu düşürüyor. Bunları kapatsak doluluk oranı yüzde 90 seviyelerine yükselecek.

Memnun olan müşterimizle 2 milyon yolcu hedefimize doğru gidiyoruz''

Business class servisinin kaldırılmasının eleştiri konusu olduğunu söyleyen Karlıtekin, ''Business class THY için zarardı, çok büyük sıkıntıydı. Anadolujet'de bu yüzden business class anlayışı yok. Bu modelimizi 2009 yazına kadar da bozmayı düşünmüyoruz. Anadolujet piyasayı kökleştirene kadar bu modeli bozmayacağız'' dedi.

Yüzde 75 civarında olan zamanında kalkış oranının yüzde 90'a çıktığını da dile getiren Karlıtekin, gelen talepler doğrultusunda İzmir'de 3 sefer yetmediğini bunu 4'e çıkarmayı, Erzurum'da da haftada 4'den 5'e yükseltmeyi düşündüklerini kaydetti.

''THY çiftlik değil, ticari rasyonele göre hareket edilmeli'' diyen Karlıtekin, şöyle devam etti: ''Bize (Hani biletler ucuzlayacaktı. Geçen aylardaki gibi fiyatlar 79 YTL'den inmiyor) diyorlar. Biz 79 YTL'ye uçarken petrol 70 dolardı, şimdi petrol 130 dolar ama fiyatlar hala 79 YTL. Anadolujet olmasaydı 250 YTL'ye bilet almak zorunda kalacaklardı. (Biz bu işten ne anladık) eleştirisini haksız buluyoruz. Petrole oluk oluk para gidiyor. Şimdi Anadolujet ile ilk 29 koltuk 54 YTL, diğer 29 koltuk 74 YTL'den satışa çıkıyor. THY'nin klasik hizmetinden kısıtlamalar yapıp ortaya koyduğumuz Anadolujet sayesinde petrol fiyatlarındaki artış bilet fiyatlarına yansımıyor.''

AnadoluJet %85 dolu uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

infocu ~ 16 yıl önce
valla Business Class kalkmis cokda umrumda degil, birkac kisi Business Classda ucacak diye diger yolcular bunun acisini cekmek zorunda degil. Ama Miles and Miles kartina mil kazanilmamasi bence cok kötü bir durum. Bu karari dogru bulmuyorum. TK dan da bu kararinin degistirilmesi yönünde rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
arkadaşlar boş lafları bırakalım. kockoca uçakta uçan 5 tane cip yolcu var diye biz pahalı uçmaya mecbur değiliz. bravo anadolujet. böyle devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esenboğa ~ 16 yıl önce
bu meslektenim lakin bi thy yada anadolu jet personeli değilim onun için biLmemem normal miles miles miles more zaten bildiğim kadarı ilede ortak kullanılıyor diye hatırlıyorum. ben burda karalama yapmıyorum gayet adil ve seviyeli bi eleştirede bulunup fikirlerimi dile getirdim. anlasılan siz bi thy (anadolujet)personelisinizki size dokunmuş. burda dokunacak bi söz yok laf yok aşagılama yok. Eğer bi önceki yorumumu biraz daha dikkatli okursan ne demek istediğimi alarsın..daha bu doluluk oranı az biLe diyorum..! ama thy yolcularına çok büyük kayıplar oldu sen anlatmak istediğimi anladım laf olsun die laf yazıyorsun buraya.Bişey iddaa etmiyorum savunmuyorum fikrimi söyledim medjai..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medjai ~ 16 yıl önce
sayın esenboga, yorumunuzda kullandıgınız usluptan bu meslekten olmadıgınız anlasılıyor. Ve eklemek ısterım kı, MILES AND MORE Lufthansa'nın frequent flyer programıdır kı, bunun da ne THY ne de ANADOLU JET ıle ılgısı yoktur. sız daha adını bıle bılmedıgınız bır programa uye yolcuların haklarını mı savunuyorsunuz, yoksa camur at ızı kalsın taktıgı mı sergılıyorsunuz? sorarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Anadolu Jet'te umarın en kısa zamanda THY yolcularının hakları giderilir.Candan Karlıtekin business class kabinini kaldırmakta son derece haklı.Çünkü boş giden koltuğun katkısı uçuşun toplam cirosuna katkısı sıfır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboğa ~ 16 yıl önce
Esenboğadan anadoluya hangi firma ucuyorki biri pegasus biri anadolu jet ankaradan istanbul haricisinde diğer alanlara giden kaç havayolu şirketi var ? anadolu ve pegasus bu doluluk oranına ulaşılması çok normal. onlarca thy magduru var cip miles&more bakımından.! koysun thy aynı yere bakalım anadolu jet aynı rakamlara ulaşabilcek mi ? pgt esb den neredeyse full gidiyor bi insan da yer bulamayınca thy gibide bi lüksü olmayınca ister istemez anadolu jete gidiyor. bu doluluk oranı bana az bile geldi.. bu hakla değil zorunlu elde edilmiş bi orandır fikrimce

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000