11 Temmuz 2008, Cuma 07:52:49

Anadolu Jet kavgası büyüyor

Türk Hava Yolları’nın (THY), nisan ayında İzmir-Ankara arasındaki seferleri kaldırıp alt markası Anadolu Jet’le uçuş yapmasının İzmir’de yarattığı sıkıntı büyüyor.
  • A benim saf izmirli kardeşim sizlere çok değil bundan iki yıl evvel" gavur İzmir"yakıştırmasını yapan bir şahsın atadığı bu bürokratın size kaliteli hizmet vermesini bekliyorsan daha çok beklersin.Bir an önce aklını başına topla da kendi öz malın olan İZAİR'a sahip çık ve hakettiğin konfor ve güvenli yolculuğun keyfini yaşa.Yoksa daha çok hurda uçaklarla uçmaya devam edersin
  • EGEV yaptığı basın açıklamasında az bile söylemiş. THY'nin Yahudi kurnazlığı yaparak BC uçmak isteyenleri IST üzerinden çift bacak uçurması, tekelci mantıkla İzmir yolcusuna seçme hakkı tanımadan "Ankara'ya gideceksen üçüncü sınıf muamele göreceksin" tavrı, hatta buna itiraz edip de açıklama isteyenlere "Müşteri bulun, duşlu yataklı uçak koyayım" şeklinde dalga geçmesi elbet başına bela olacaktır. Eski usul Tekelci zihniyeti değiştirme vakti çoktan gelmiştir.
  • Anadolu jet resmini montajlarken iniş takımlarını çıkarmak iyi olabilirdi.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV),  Anadolu Jet uçuşlarını savunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin’e tepki gösterdi. Açıklamada, İzmirlilerin hizmeti seçebilme hakkını geri istediği vurgulandı.

Anadolu Jet uçuşlarının yarattığı sıkıntıyı Meclis’e taşıyan CHP Milletvekili Ahmet Ersin’in soru önergesiyle de İzmirlilerin eleştirilerini şöyle aktarmıştı:“Fazla rötar oluyor. Uçaklar eski. Koltukların arası dar. ‘Çok yolcu taşınsın’ diye, orijinalinden fazla, 20 koltuk daha eklenmiş. Yolcular seyahat boyunca zorluk çekiyor. THY bileti kesiliyor ama Anadolu Jet’le uçuluyor.

Fiyatlar rezervasyona göre, THY’de 69 ile 199 YTL arasındaydı. AnadoluJet’de ise 29 ile 129 YTL arasında. VIP hizmeti ve business class yok. İkram olarak da sadece su ve kek veriliyor.”

Bu tepkilere, geçen hafta İzmir’de basın toplantısı düzenleyerek yanıt veren Karlıtekin de şunları söylemişti:“Konfor istiyorsanız parayla. Duşlu uçak koyayım. Bedelini ödemeye hazır mısınız? ‘İzmir’e ikinci sınıf uçuş koydular’ diyorlar.

Bunlar romantik söylemler. THY’nin mevcut halini İzmir’e koysaydık, 1 yıllık zarar 35 milyon dolar olurdu. Bizim buna hakkımız yok. İzmirlilerin heykelimizi dikmesi lazım.”

İzmirli tepki gösterdi.Dün de EGEV, THY yönetiminin İzmir uçuşlarının Anadolu Jet ile gerçekleştirilmesine ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirdi. EGEV’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:“Açıklamalarında, İzmirli daha ekonomik şartlarda uçabilsin diye yaptıkları olağanüstü çalışmaları anlatırken, kalitesiz hizmet, dar koltuk araları gibi şikayetlerimizin ’psikolojik kökenli’ olduğunu, olaya mantığa ve delillere dayanmayan ’romantik’ bir açıdan baktığımızı söyleme cüretinde bulunmuşlardır.

Tüm bu davranış ve söylemleri için ise kentimizde heykellerinin dikilmesini önerme gafletine düşmüşlerdir. Ülkemizin turizm, ticaret ve sanayi sektörlerinde dış dünyaya açılan en önemli ikinci kapısı olan İzmir’in, telaffuz etmeye bile gerek duymadığımız kelimelerle ifade edilen keyfe dönük ögelere sahip uçaklara ve uçuşlara ihtiyacı yoktur. 8 bin yıllık bu kent, bu tarz taleplerde bulunmanın avamlığını hiç yaşamamış ve onaylamamıştır.”

 

Anadolu Jet kavgası büyüyor

Yorumlar

yolcu ~ 16 yıl önce
A benim saf izmirli kardeşim sizlere çok değil bundan iki yıl evvel" gavur İzmir"yakıştırmasını yapan bir şahsın atadığı bu bürokratın size kaliteli hizmet vermesini bekliyorsan daha çok beklersin.Bir an önce aklını başına topla da kendi öz malın olan İZAİR'a sahip çık ve hakettiğin konfor ve güvenli yolculuğun keyfini yaşa.Yoksa daha çok hurda uçaklarla uçmaya devam edersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
EGEV yaptığı basın açıklamasında az bile söylemiş. THY'nin Yahudi kurnazlığı yaparak BC uçmak isteyenleri IST üzerinden çift bacak uçurması, tekelci mantıkla İzmir yolcusuna seçme hakkı tanımadan "Ankara'ya gideceksen üçüncü sınıf muamele göreceksin" tavrı, hatta buna itiraz edip de açıklama isteyenlere "Müşteri bulun, duşlu yataklı uçak koyayım" şeklinde dalga geçmesi elbet başına bela olacaktır. Eski usul Tekelci zihniyeti değiştirme vakti çoktan gelmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AeroEng ~ 16 yıl önce
Anadolu jet resmini montajlarken iniş takımlarını çıkarmak iyi olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000