22 Eylül 2009, Salı 08:16:34

Anadolu Jet, Atatürk'ü unuttu mu?

Türk Hava Yolları'nın alt markası AnadoluJet'in yayın organı 'Anadolu Jet Magazin'nin Eylül sayısında Ankara tanıtıldı. Ankaraya geniş yer ayrılmasına rağmen Atatürk'ten hiç bahsedilmemesi tepkilere neden oldu.
  • Önce yazdıklarını bir daha oku. Daha doğru dürüst Türkçe yazamıyorsun ama yorum yapmakta üstüne yok. Önce Türkçe öğreneceksiniz sonra Atatürkten bahsedeceksiniz. Atatürk'ün adı her ağıza yakışmaz.
  • Sen bu uslupla Allah bir'dir desen,karşında ki düşünür.Düşüncen neyse ne,ama bu uslup çok çirkin.
  • Ben kendi işim olan reklamcılık ve matbaacılık yapıyorum dergilerin de bağımsız yayınlandığını içeriğini iş yapılan şirketlerin belirlemediğini işim olduğundan herkesten iyi biliyorum.Allaha şükür ekmeğimi esas senin gibilerden almıyorum.Sen ATA na sahip çıkmayı bana öğretemezsin ve beni kınayamazsın ben şehit cocuğu olduğumdan topunuza öğretirim ama hiçbiriniz buna değmez.Bu muhabbet için de okuyanlardan özür dilerim. herkese saygılar.
  • Bari tüm gazete ve dergilerin ilk sayfalarına da Atatürk'ün fotografı ile gençliğe hitabesini de koyalım tamam olsun.
  • Bende seni ve senin gibi molla zihniyetli insanları kınıyorum.Senin bu ülkede sesinin çıkmasını ve karnının doymasını nelere borçlu olduğunu düşünen bir beyne sahip olduğunu düşünerek,Elin yabancılarının sahip çıktığı ATAMIZA sahip çıkmanı bekliyorum..senin bu basit yaklaşımını çok saçma ve kasıtlı buluyorum...
  • çok tuaf bi yaklaşım yorumları okudumda şimdi atatürk bi tek ankaradamı yaşıyor bu sayın vekileri de anlamakta zorluk çekiyorum madem bu kadar atatürke saygı duyuyorsunuz o zaman niye ilke ve inkilaplarına uymuyosunuz ben biliyorumki kimi kesim atatürk ün ismini kulanarak kendilerine pay çıkartmaya çalışıyolar ben elhamdulillah müslümanım ve atatürkü benim ülkeme yaptıgı o güzel komutanlıgından dolayı bi de allah yaratıgı için seviyorum kimse dinle atamızı çarpıştırmasın asıl yobazlık bu olur anırsam dergiye gelince dergi normal yayınlarını yapıyor buna kime müdahil olamaz çok deyerli milet vekillerimiz keşke bu hasasiyetlerini ülkenin asıl sorunların da da gösterip köstek deyilde destek olsalar saygılarımla
  • BEN BİLEREK YAPILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.SONUÇTA BU DERGİYİ HAZIRLAYAN İNFOMAG ANADOLU JETİN VE THY NİN İÇERİĞİ İLE İLGİSİ YOKTUR.ÇOK GEREKSİZ BİR TARTIŞMA BU.ÇANAK TUTANLARI KINIYORUM.
  • Türkiyede her geçen gün yobazlık yaygınlaşıyor.Türk ulusunu dinlere kahletmişler.Cumhutiyetimizin ve temel medeniyetimizin kurucusunu unutmak ayıpların en büyüğüdür.Göklere sahip olmak isteyen milletimizden daha mantıklı tavırlar beklemek mücize olmaması dileğindeyim.
  • İran özentileri haydi İrana.... TC Atatürk tarafından kurulmuştur. Ya seveceksin ya da İrana gideceksin. Başka seçenek yok.
  • CHP milletvekillerinin tepkilerine bayıldım. Ne kadar hassaslar! Böyle tepki mi olur? Gidersin Cumhurriyet Savcılığına şikayet dilekçeni verir ve aslanlar gibi takip edersin. Meclis'te de sorunu sorarsın, açılınca.

THY'nin yan kuruluşu Anadolu Jet, dergisinin Eylül sayısını Ankara'ya ayırdı. Dergi yönetimi, Mehmet Doğan'a da "Ansızın Vanlan Şehir Ankara" başlıklı yazı yazdırdı.

Kabristanı Ankara'da bulunan önemli isimlere yer veren Doğan, Atatürk'ten tek satır söz etmedi.

Türk Hava Yolları'nın alt markası olan olan Anadolu Jet'in yayın organı olan "Anadolu Jet Magazin" Eylül ayı sayısında Ankara'ya geniş yer ayırdı. 96 sayfalık derginin neredeyse yarısında Ankara'yı tanıtan dergi yönetimi çeşitli meslek kuruluşları temsilcilerine yazı yazdırdı.

EN ÇOK HACI BAYRAM VELİ VAR

Derginin 24'üncü sayfasında "Ansızın Varılan Şehir Ankara" başlığıyla bir yazı yazan Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Ankara'nın mirasındaki önemli isimlere yer verdi. Doğan'ın Türk tarihinin ünlü isimlerinden Ankara'da kabristanı bulunanlardan söz ederken Atatürk'ü anmaması dikkat çekti. Yazısının büyük bir bölümünü Hacı Bayram Veli'ye ayıran Doğan, "Ankara'dan konuşmaya başlayınca bir anlamda bu şehrin dokularına sinmiş bir büyükten, ulu bir zattan bahsetmeye başlamış oluruz" diye yazdı. Doğan, Hacı Bayram'ın iki büyük yolu olduğunu belirterek "Nakşibendi yolu ile Halveti yolu onun uygulamalarıyla Bayramiye yolu olarak birleşir" dedi.
 
ANITKABİR ANILMIYOR

Doğan yazısında Hacı Bayram'ın yanı sıra Selatin Sultan ve Alaeddin camileri ile Ankara kedisine de yer ayırdı.
Ankara kalesi ve kale içindeki tarihi evleri de anlatan Doğan, Ankara'nın gezilecek yerleri arasında tarihi Hamamönü semtini tanıtıyor. Doğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk ve ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'den ise hiç söz etmediği dikkat çekti.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN BÜYÜK TEPKİ

Anaadolu Jet'in yayın organında Ankara'nın tanıtılıp Atatürk'ten hiç söz edilmemesi CHP'Iİ vekillerin tepkisini çekti.
CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, "Ankara denince akla Atatürk gelir. Kurtuluş Savaşı gelir. Ankara, cumhuriyetin başkentidir. Hacı Bayram Veli de bizimdir ama Atatürk'ü unutmak, ona yer vermemek çok ayıptır" dedi.

Dergiyi okuduğunu ve şaşırdığını belirten CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ise "Bu yapılan Atatürk'e saygısızlıktır. Bilinçli olarak Atatürk her yerden silinmeye çalışılıyor. Ama unuttukları şudur: 70 milyon yurttaşın kalbinde Atatürk her zaman vardır, olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur, THY'nin yeni dergilerinin tanıtımını üç gün önce yapmıştı.

(HaberTürk)

Anadolu Jet, Atatürk'ü unuttu mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 15 yıl önce
Önce yazdıklarını bir daha oku. Daha doğru dürüst Türkçe yazamıyorsun ama yorum yapmakta üstüne yok. Önce Türkçe öğreneceksiniz sonra Atatürkten bahsedeceksiniz. Atatürk'ün adı her ağıza yakışmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sen bu uslupla Allah bir'dir desen,karşında ki düşünür.Düşüncen neyse ne,ama bu uslup çok çirkin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben kendi işim olan reklamcılık ve matbaacılık yapıyorum dergilerin de bağımsız yayınlandığını içeriğini iş yapılan şirketlerin belirlemediğini işim olduğundan herkesten iyi biliyorum.Allaha şükür ekmeğimi esas senin gibilerden almıyorum.Sen ATA na sahip çıkmayı bana öğretemezsin ve beni kınayamazsın ben şehit cocuğu olduğumdan topunuza öğretirim ama hiçbiriniz buna değmez.Bu muhabbet için de okuyanlardan özür dilerim. herkese saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bari tüm gazete ve dergilerin ilk sayfalarına da Atatürk'ün fotografı ile gençliğe hitabesini de koyalım tamam olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bende seni ve senin gibi molla zihniyetli insanları kınıyorum.Senin bu ülkede sesinin çıkmasını ve karnının doymasını nelere borçlu olduğunu düşünen bir beyne sahip olduğunu düşünerek,Elin yabancılarının sahip çıktığı ATAMIZA sahip çıkmanı bekliyorum..senin bu basit yaklaşımını çok saçma ve kasıtlı buluyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok tuaf bi yaklaşım yorumları okudumda şimdi atatürk bi tek ankaradamı yaşıyor bu sayın vekileri de anlamakta zorluk çekiyorum madem bu kadar atatürke saygı duyuyorsunuz o zaman niye ilke ve inkilaplarına uymuyosunuz ben biliyorumki kimi kesim atatürk ün ismini kulanarak kendilerine pay çıkartmaya çalışıyolar ben elhamdulillah müslümanım ve atatürkü benim ülkeme yaptıgı o güzel komutanlıgından dolayı bi de allah yaratıgı için seviyorum kimse dinle atamızı çarpıştırmasın asıl yobazlık bu olur anırsam dergiye gelince dergi normal yayınlarını yapıyor buna kime müdahil olamaz çok deyerli milet vekillerimiz keşke bu hasasiyetlerini ülkenin asıl sorunların da da gösterip köstek deyilde destek olsalar saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BEN BİLEREK YAPILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.SONUÇTA BU DERGİYİ HAZIRLAYAN İNFOMAG ANADOLU JETİN VE THY NİN İÇERİĞİ İLE İLGİSİ YOKTUR.ÇOK GEREKSİZ BİR TARTIŞMA BU.ÇANAK TUTANLARI KINIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyede her geçen gün yobazlık yaygınlaşıyor.Türk ulusunu dinlere kahletmişler.Cumhutiyetimizin ve temel medeniyetimizin kurucusunu unutmak ayıpların en büyüğüdür.Göklere sahip olmak isteyen milletimizden daha mantıklı tavırlar beklemek mücize olmaması dileğindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İran özentileri haydi İrana.... TC Atatürk tarafından kurulmuştur. Ya seveceksin ya da İrana gideceksin. Başka seçenek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CHP milletvekillerinin tepkilerine bayıldım. Ne kadar hassaslar! Böyle tepki mi olur? Gidersin Cumhurriyet Savcılığına şikayet dilekçeni verir ve aslanlar gibi takip edersin. Meclis'te de sorunu sorarsın, açılınca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000