31 Ağustos 2009, Pazartesi 12:59:16

Amsterdam kazasıyla ilgili şok iddia!

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken 25 Şubat'ta düşen Türk Hava Yolları (THY) uçağındaki kazazedelerin haklarını korumak için kurulan vakfın, Boeing firması ile THY lehine çalıştığı iddia edildi.
  • Çünkü Türkiye'de insan hayatı sudan ucuz, ABD de doktor ihmalinden, sigaradan vs. hayatını kaybedenler açtıkları davada milyon dolar tazminat alırken, Türkiye'de çok komik rakamlar telaffuz ediliyor. Boing şirketinin davanın Türkiye'de açılmasını istemesi çok doğaldır tabiki..
  • thy pılotlarının yasadıgını hangarda yaralı halde bekleıldıgını soyleyen suan hala amsterdamda tedavı goren hostes bayan arkadasa sorabılırsınız. tam bır fıyasko ucakta hostesler konusuyordu amsterdamda arkadaslarını zıyaret eden ve onlara bu sekılde soledıgını kendı aralarında konusurken kulak mısafırı oldum. goz gore gore pılotlar oldu ..
THY uçağının Schiphol Havalanı'na inişi sırasında radyo altimetre cihazının arızalanması sonucu düştüğü belirtilen ve 9 kişinin öldüğü, 125 kişinin de sağ kurtulduğu kazadan hemen sonra Amsterdam'da kurulan 25 Şubat 2009 Uçak Faciası Kazazedeleri Vakfı'nın (Stichting Slachtoffers Vliegramp 25 Feb 2009) yüksek tazminat alabilmek için ABD'de dava açmaması yönünde yolcuları ikna etmeye çalıştığına dikkat çekildi.

Kazazedelerin Türkiye'deki avukatı Yaşar Öztürk, bugüne kadar benzer kazalarda hiç böyle insani yardım amaçlı bir vakfın kurulduğunu hatırlamadığını, yolcuların ABD'de dava açmaması, tazminat taleplerini THY ve sigorta şirketleriyle Hollanda veya Türkiye'de görüşmeler yoluyla çözmek için iknaya çalıştığını söyledi.

Kaza mahalline 45 dakika geç gelen, uçağın kokpitindeki yaralı pilotlara yardıma gitmeyen kurtarma ve yardım ekibinin, bu davranışıyla tam bir çelişki oluşturduğuna dikkat çeken Öztürk, "Kazadan bir iki gün sonra vakfın kurulması takdire şayan bir durum. İnsanın aklına; bu vakfı kuran Hollandalılar için, 'ne kadar hassas düşünceli, yardım sever insanlar' diyesi geliyor. Halbuki kazın ayağı hiç de öyle görünmüyor. Vakfın, yaralı yolcularla toplantı yapıp, kendilerine yazılar gönderip; ABD'de dava açmamaya, tazminat taleplerini THY ve sigorta şirketleriyle Hollanda veya Türkiye'de görüşmeler yoluyla halletmek için ikna edilmeye çalıştırıldığını görüyoruz. Hatta bununla da yetinmeyip, yolculardan, bu görüşmeleri onların namına yapabilmek için bir vekaletname talep ettiklerini öğreniyoruz. Sonra da bir hesaplama yapıp, ABD'de Amerikalı avukatlar vasıtasıyla açacakları davalarda alınacak tazminatın büyük bir kısmının avukatlara ücret olarak ödeneceğini hatırlatıp, olayın Hollanda'da Hollandalı avukatlar vasıtasıyla daha düşük ücretler karşılığında çözüme kavuşturulabileceği şeklinde baskı yaptıklarına tanık oluyoruz." diye konuştu.

Yolcuları bu tür görüşmelerde vekil sıfatıyla temsil etmeyi sadece avukatların yapabileceğine dikkat çeken Öztürk, vakfın bu şekilde vekalet istemesinin, Türkiye'ye gelip kazazedelerden vekalet isteyen Amerikalı avukatlardan bir farkı olmadığını, durumun hiç de etik olmadığını savundu.

Yaşar Öztürk, kazanın halen şokunu atlatamayan yolcuların bulunduğunu, çoğunun da psikolojik durumunun normale dönmediğini söyledi.

Öztürk, "Psikolojik tedavi görenler, ilaç yardımıyla uyuyanlar, fizik tedavisi sürenler var. Yoğun bakımdan yeni çıkabilmiş olanı var. 6-7 ameliyat geçirdikten sonra başka tamamlayıcı ameliyat bekleyenler var. Bu insanların rahat bırakılmaları ve sürekli rahatsız edilmemesi gerekir. Vakfın tazminat konusunda ısrarla kazazede yolculara, telkinde bulunmaya çalışması ister istemez insanı şüphelendiriyor. Zira ABD'de açılacak davanın davalısı belli, alınacak tazminatın çok yüksek olacağı da belli. Acaba oraya giden yollar, başka yöne mi çevrilmek isteniyor? Vakfın; kazazedeleri, kendi seçimleri için daha fazla etkilemekten kaçınması gerekir. Kazazede; avukatına talimatı verir ve gelişmeleri bekler." şeklinde konuştu.

Uçak kazasından hemen sonra kurulan vakfın, kaza yerindeki kurtarma çalışmasından sorumlu olan Haarlemmeer Belediyesi'den 30 bin Euro bağış aldığı öğrenildi.

Vakfın, belediyeden aldığı bağışı internet sitesinde açıklamasının dikkat çekici ve kafalarda soru işareti bırakan bir durum olduğunu kaydeden Öztürk, "Vakfın bir yöneticisi; isminin açıklanmasını istemeyen bir kazazedenin ifadesine göre, THY'nin sigorta şirketi Allianz'dan da 50 bin Euro bağış aldıklarını söylemiş. Bunun doğruluk derecesini bilmiyoruz. Belediyeden aldığı bağışı kendi internet sitesinden duyuran vakfın, THY'den de alıp almadığını, kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi adına kamuoyuna açıklaması gerekir." ifadesini kullandı.

Kazada ölenlerin yakınları ile kazazedelerden bir grup, geçtiğimiz günlerde Boeing firması aleyhine dava açmış, imal ettikleri üründeki hata nedeniyle, 'ölüme sebebiyet verme' suçundan Amerikalı ünlü bir avukatı görevlendirmişti.

Amsterdam kazasıyla ilgili şok iddia!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Çünkü Türkiye'de insan hayatı sudan ucuz, ABD de doktor ihmalinden, sigaradan vs. hayatını kaybedenler açtıkları davada milyon dolar tazminat alırken, Türkiye'de çok komik rakamlar telaffuz ediliyor. Boing şirketinin davanın Türkiye'de açılmasını istemesi çok doğaldır tabiki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy pılotlarının yasadıgını hangarda yaralı halde bekleıldıgını soyleyen suan hala amsterdamda tedavı goren hostes bayan arkadasa sorabılırsınız. tam bır fıyasko ucakta hostesler konusuyordu amsterdamda arkadaslarını zıyaret eden ve onlara bu sekılde soledıgını kendı aralarında konusurken kulak mısafırı oldum. goz gore gore pılotlar oldu ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000