30 Aralık 2009, Çarşamba 09:03:03

Amsterdam kazasının suçlusu bulundu!

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi'nin raporunda, arızalı yükseklik göstergesinin uçakta kullanılmasının kazanın en büyük nedeni olduğu, pilotların yüzde 10 kusurlu olduğu belirtildi...
  • O havacı adamın adamlığından konuşacak en son kişi sensin kardeşim...Umarım çok bilmişliğinle FCOM vs. kendi adından bahsettirmezsin...hep öyle olur çünkü haberin yok gibi görünür...başına geldiğinde anlarsın genç sivil kaptan...
  • adınız desturla anacakmışım. peki anıyorum FCOM daki prosedürlerden en az 5ini ihmal eden bir ekibi savunacak kadar cahil olduğuna göre eski bir askerle müşerref oluyorum herhalde. havacı adam adamsa hatalarda beslenir. senin gibileri çok gördük. saygılar...
  • RESMI RAPOR GÖRMEDEN INANMIYORUM.UNUTMAYIN SORUMLU OLAN ALTIMETRE SADECE BU UCUSTA DEGIL DAHA ÖNCEKI UCUSLARDA AGRIZALI OLARAK TESPIT EDILMIS.PEKI NEDEN MEL UYGULAMAMIS NEDEN THY TEKNIK BU ALTIMETREYI DEGISTIRMEMIS?SUCU BOEING FIRMASINA ATMAK ACABA BU KADAR KOLAYMI.BUTÜR ALTIMETRE BÜTÜN BOEING 737 LERDE KULANMAKTADIR. PEKI NEDEN DEVAMLI BASKA B737 LER AYNI AGRIZADAN DÜSMÜYOR.
  • Boeingte 10000ft altinda manuelde olsan otopilotta olsan bir el lovyede bir el gaz kollarında olmalıdır prosedur böyledir.Burda neden kimse gaz kollarını tutmuyodu bunu hep merak etmişimdir.Bazen 737 surati tutamayınca otopilotta bile olsa pilot gaz kollarını acıp bunu düzeltir çok normal bir durumdur.Burda neden bu hatayı sadece gaz kollarını açarak düzeltmediler.??
  • yaziklar olsun baslikli yazan arkadasa cok tesekkur ederim sonuna kadar oyle dusunuyorumm arkadasim
  • ucak kazasinda bilir kisilerimiz ne kadar cok ne sansliyiz be:)))pilotlara dil uzatan zavallilar iyi okuyun rapor sonucunu iyiii...ne mutlu turkum diyene...
  • sen nasil bi sahsiyetsin arkadasim ne kadar cok biliosun ole otoritemisin madem oylesin gecsene bu komitenin basina:)))pilot dediin bilecekmis sen nekadar cok biliyosun oyle..sana anca gulunur be..sen o pilotlarin adini azina desturla alacaksin bunuda ogreneceksin..
  • Arkadaşlar bu konuya kimse değinmiyor.Herkes altimetre arızası deyip geçiyor ama şunu düşünmek lazım Oto pilot yazılımı neden altimetrenin arızalı oldugunu fark edemedi?Neden arızalı olan altimetreyi kullanmaya ısrar etti.Burada oto pilot yazılımıda olan eksiklikten kimse bahsetmiyor ama Boeing bunun üzerine çalışmala başlamış.
  • ayip be hollanda boieng suclu diyor bizim millet hala utanmadan pilotlarda suc ariyor arkadas biraz olsun milliyetci olun adamlar kabul ediyorki suclu boieng siz hala pilotlar azami dikkat etmeli diyorsunuz.allah rahmet eylesin pilot son 6 saniyede cok daha buyuk bi faciaya engel oldu..bukadar kiskanc ve cirkin olmayin sevgili bilir kisiler ne kadar cok sey biliosunuz agzi olan konusuyor iste otorite sizsiniz ya..yaziklar olsun size bizim olenin arkasindan sayginiz olsun ve ulkenize ve ulkenizin cikarlarini dusunun bi ucagimiz dustu ve sizlerde yasiyabilirsiniz ayni olayi ben baska soyleyecek bisey bulamiyorum sizlere'yaziklar olsun...
  • Arkadaşlar anlamadığım burada bu kaza ile ilgili pilot arkadaşlarıma sormak istiyorum 737 manuellerinin hangisinde autothrottle sadece RA1 den beslenir diyor. Kesinlikle boeing in tasarım eksikliği ve bilgilendirme eksikliği sözkonusu...Lütfen konu ile ilgili araştıralım...Bilgimiz yoksa iddalı yorum yapmayalım... Bakın yaklaşmada RA1 arızalı farkettiniz tek autopilotla yaklaşmaya kontrollü devam ettiniz çünkü arızalı RA tarafı devreye girmez. Peki boeing e sormak lazım be kardeşim madem RA1 arızalı ise RA1 den beslenen autopilotu devreye sokmuyorsunda autopilottan bağımsız çalışan autothrottle neden sadece RA1 e bağlıyorsun. Neden RA1 i, RA2 ve Barometrik alt. değerlerini çapraz kontrol eden bir sistemle bunu denetlemiyorsun...

THY'nin Tekirdağ isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının Hollanda'da düşmesi ve 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili taslak kaza raporu tamamlanarak taraflara gönderildi. Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi, uçağın üreticisi Boeing firmasını irtifa göstergesinin (altimetre) bozuk olması nedeniyle yüzde 80 kusurlu bulurken, THY ve Schiphol Havaalanı idaresinin kusurunu yüzde 10 olarak tespit etti.

Kazayı soruşturan Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi raporla ilgili itirazların 60 gün içinde kendilerine iletilmesini istedi. İtirazların incelenmesinin ardından nihai rapor açıklanacak. Kusurların nihai rapora da aynı şekilde yansıması, ailelere ödenecek tazminatı da etkileyecek. Mağdurların Boeing'den yüksek bir tazminat kazanması mümkün olacak.

SUÇLU BOEING!

Rapor Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne de (SHGM) ulaştı. SHGM de raporu THY'ye teslim etti. Raporun en can alıcı kısmını 'kusurlar' bölümü oluşturdu.
Uçağın üreticisi Boeing'in kusuru yüzde 80 olarak tespit edildi. Arızalı altimetrelerin (irtifa göstergesi) kazanın en büyük nedeni olduğu kaydedildi.

THY'nin İstanbul-Amsterdam seferini yapan Boeing 737-800 tipi Tekirdağ uçağı, 25 Şubat'ta Schiphol Havalimanı'na inişe geçtiği sırada piste 1 kilometre kala tarlaya düşmüştü. Üçe bölünen uçakta 4'ü mürettebat, 4'ü ABD'li 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Raporda, inişin otomatik pilotla yapıldığı, altimetrenin yükseklikle ilgili yanlış bilgi vermesi nedeniyle uçağın aniden hız kestiği, pilotların bunu fark ettiğinde ise müdahaleye geç kalındığı belirtildi. Raporda, yoğun sis nedeniyle otomatik pilotla inişe geçilmesinin normal bir uygulama olduğunun altı çizildi.

PİLOTLARDA DA KULEDE DE YÜZDE 10 KUSUR VAR!

Taslak raporda THY'nin kazadaki kusur oranı yüzde 10 olarak gösterildi. Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi, THY kadar uçağın iniş yapmak için alçaldığı Schiphol Havalimanı idaresini de kusurlu buldu. Uçağın fazla alçalmasına rağmen, pilotların uyarılmaması havalimanı idaresine yüzde 10 kusur verilmesinde etkili oldu.

CVR (kokpit ve kule arasındaki konuşmaların bulunduğu kara kutu) kayıtlarına göre pilotlar altimetredeki sorunu son 26 saniyede fark etti ve son 6 sanayideki çabalarıyla faciayı önledi. Kayıtlara göre, kaptan pilot Hasan Tahsin Arısan, arkadaki 'gözlemci koltuğunda' oturan 2. kaptan pilot Olgay Özgür ile sağ koltukta oturan eğitimdeki pilot Murat Sezer'e alçalmaya geçmeden önce brifing verdi. Ardından hava şartları uygun olduğu için otomatik pilotla inişe karar verildi.

"ADALET TECELLİ ETTİ"

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Genel Sekreteri Musa Alioğlu, raporu, 'hakkın teslimi' olarak yorumladı. Hollanda makamlarının kazanın ardından THY'ye yüklendiğini hatırlatan Alioğlu, "Rapor, saldırıların haksız olduğunu ortaya koyuyor. Adalet tecelli etmiştir. Hem hukuki hem teknik anlamda THY temize çıkmıştır" şeklinde yorumladı.

Amsterdam kazasının suçlusu bulundu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Misafir ~ 14 yıl önce
O havacı adamın adamlığından konuşacak en son kişi sensin kardeşim...Umarım çok bilmişliğinle FCOM vs. kendi adından bahsettirmezsin...hep öyle olur çünkü haberin yok gibi görünür...başına geldiğinde anlarsın genç sivil kaptan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adınız desturla anacakmışım. peki anıyorum FCOM daki prosedürlerden en az 5ini ihmal eden bir ekibi savunacak kadar cahil olduğuna göre eski bir askerle müşerref oluyorum herhalde. havacı adam adamsa hatalarda beslenir. senin gibileri çok gördük. saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RESMI RAPOR GÖRMEDEN INANMIYORUM.UNUTMAYIN SORUMLU OLAN ALTIMETRE SADECE BU UCUSTA DEGIL DAHA ÖNCEKI UCUSLARDA AGRIZALI OLARAK TESPIT EDILMIS.PEKI NEDEN MEL UYGULAMAMIS NEDEN THY TEKNIK BU ALTIMETREYI DEGISTIRMEMIS?SUCU BOEING FIRMASINA ATMAK ACABA BU KADAR KOLAYMI.BUTÜR ALTIMETRE BÜTÜN BOEING 737 LERDE KULANMAKTADIR. PEKI NEDEN DEVAMLI BASKA B737 LER AYNI AGRIZADAN DÜSMÜYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeingte 10000ft altinda manuelde olsan otopilotta olsan bir el lovyede bir el gaz kollarında olmalıdır prosedur böyledir.Burda neden kimse gaz kollarını tutmuyodu bunu hep merak etmişimdir.Bazen 737 surati tutamayınca otopilotta bile olsa pilot gaz kollarını acıp bunu düzeltir çok normal bir durumdur.Burda neden bu hatayı sadece gaz kollarını açarak düzeltmediler.??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaziklar olsun baslikli yazan arkadasa cok tesekkur ederim sonuna kadar oyle dusunuyorumm arkadasim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucak kazasinda bilir kisilerimiz ne kadar cok ne sansliyiz be:)))pilotlara dil uzatan zavallilar iyi okuyun rapor sonucunu iyiii...ne mutlu turkum diyene...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen nasil bi sahsiyetsin arkadasim ne kadar cok biliosun ole otoritemisin madem oylesin gecsene bu komitenin basina:)))pilot dediin bilecekmis sen nekadar cok biliyosun oyle..sana anca gulunur be..sen o pilotlarin adini azina desturla alacaksin bunuda ogreneceksin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar bu konuya kimse değinmiyor.Herkes altimetre arızası deyip geçiyor ama şunu düşünmek lazım Oto pilot yazılımı neden altimetrenin arızalı oldugunu fark edemedi?Neden arızalı olan altimetreyi kullanmaya ısrar etti.Burada oto pilot yazılımıda olan eksiklikten kimse bahsetmiyor ama Boeing bunun üzerine çalışmala başlamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayip be hollanda boieng suclu diyor bizim millet hala utanmadan pilotlarda suc ariyor arkadas biraz olsun milliyetci olun adamlar kabul ediyorki suclu boieng siz hala pilotlar azami dikkat etmeli diyorsunuz.allah rahmet eylesin pilot son 6 saniyede cok daha buyuk bi faciaya engel oldu..bukadar kiskanc ve cirkin olmayin sevgili bilir kisiler ne kadar cok sey biliosunuz agzi olan konusuyor iste otorite sizsiniz ya..yaziklar olsun size bizim olenin arkasindan sayginiz olsun ve ulkenize ve ulkenizin cikarlarini dusunun bi ucagimiz dustu ve sizlerde yasiyabilirsiniz ayni olayi ben baska soyleyecek bisey bulamiyorum sizlere'yaziklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar anlamadığım burada bu kaza ile ilgili pilot arkadaşlarıma sormak istiyorum 737 manuellerinin hangisinde autothrottle sadece RA1 den beslenir diyor. Kesinlikle boeing in tasarım eksikliği ve bilgilendirme eksikliği sözkonusu...Lütfen konu ile ilgili araştıralım...Bilgimiz yoksa iddalı yorum yapmayalım... Bakın yaklaşmada RA1 arızalı farkettiniz tek autopilotla yaklaşmaya kontrollü devam ettiniz çünkü arızalı RA tarafı devreye girmez. Peki boeing e sormak lazım be kardeşim madem RA1 arızalı ise RA1 den beslenen autopilotu devreye sokmuyorsunda autopilottan bağımsız çalışan autothrottle neden sadece RA1 e bağlıyorsun. Neden RA1 i, RA2 ve Barometrik alt. değerlerini çapraz kontrol eden bir sistemle bunu denetlemiyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000