06 Mayıs 2010, Perşembe 12:08:51

AMSTERDAM KAZASININ NİHAİ RAPORU AÇIKLANDI

İstanbul-Amsterdam seferini yaptığı sırada kırıma uğrayan THY uçağıyla ilgili nihai rapor açıklandı.
  • arkadaşlar,daha birkaçgün önce amerikada yaşayan ve hukukçu zeynep hanım,eline dökülen starbucks kahvesinin fazla sıcak olduğu gerekçesi ile tazminat davası açtı ve muhtemelen milyonlarca dolar tazminatı koparacak tahminen,çünkü örnekleri saymakla bitmez abd'de.biz neden kusuru yetkili mercilerce ispatlanmış olan koskoca bir suça istinaden tazminat davası açarak hayatını kaybeden ve bu kaza dolayısıyla birçok maddi manevi zarar gören mağdurlara bir nebze olsun iyilik yapamıyoruz ki?acaba böyle bir konu gündeme alınacak mı lütfen airport haber bunun peşini bırakmasın...
  • türk pilotları 1 numaradır demekle 1 numara olunmuyor maalesef. kazadaki CRM eksikliğini konuşma kayıtlarından da gördük.safety pilot un uyarısını yeterince ciddiye alınmamış.kendimizi övmekte 1 numarayız sadece
  • o günlerde yapılan yorumları bir an olsun gözümün önüne getirdim. aman yarabbi ne yorumlar bizim pilotlar şöyleymiş böyleymiş diye. o yorumları yapanlar bu haberi okusunlar ve bir taraflarına kırmızı kına yaksınlar güzel gider. türk pilotları her zaman bir numaradırlar. şehitlerimize tekrar allahtan rahmet dileriz.
  • Bir Askeri Emekli "Uçak Uçuş Aletleri Sistemleri"uzmanı olarak o tarihteki kazaya ait yorumlarımı dikkatle okuyacak olursanız ,"BOEİNG firmasının ürettiği bu tip uçağın üretiminde "sistem dizayn hatası var " kazada muhtemelen bu nedenle oluşmuştur "yazmıştım.Umarım herkes bu elim kazadan gereken dersi çıkarmıştır.
  • Aynı sorular benimde kafamda..İniş sırasında en önemli şey hız ve G/S..ikisinden birinde herhangi bir dışarı çıkma söz konusu oldumu uyarı sistemi bangır bangır kokpiti inletiyor.10 sn lik dikkatleri checklistte olan çok değerli ve rahmetli pilotlarımız bu sesleri de mi duymadılar.benim nacizane ilk alklıma gelen şeyler bunlar.Pilotlara herhangi bir şey yüklemek niyetinde değilim ama merak ediyorum..bilgisi olan PİLOT'lar varsa cevaplarlarsa sevinirim.
  • HOLLANDA, BİR AB ÜYESİ ÜLKEDİR. BU NEDENLE AB VE HOLLANDA, AIRBUS UÇAKLARININ SATIŞINI VE GÜVENİNİ ARTIRMAK İÇİN BUNU BİR FIRSAT OLARAK DA DEĞERLENDİRMİŞ OLABİLİR. ÇÜNKÜ ARALARINDA KORKUNÇ BİR REKABET VARDIR. BU YÜZDEN KAZANIN NEDENİ OLARAK, GÖSTERGE HATASINI RAPORDA %80’E BAĞLAMAK İLGİNÇ. DİĞER YANDAN, ASIL PİLOTLUK UÇAĞI NORMAL ŞARTLARDA UÇURMAK, İNDİRMEK VEYA KALDIRMAK DEĞİLKİ, UÇAK ZATEN UÇUYOR. ASIL MARİFET BİR OLAY KARŞISINDA HER ŞEYE RAĞMEN UÇAĞINI KURTARMAKTIR. KEŞKE BU DURUMDA PİLOTLAR İNİŞİ ZORLAMAK VEYA İNİŞE DEVAM ETMEK YERİNE, UÇAĞI DERHAL OTO-PİLOTDAN ÇIKARTARAK, MANUEL’E GEÇİP, HEMEN PAS GEÇME KURALLARINI UYGULAYABİLSELERDİ. ANCAK NE KONUŞSAK NAFİLE. ÖLENLER İÇİN ALLAH RAHMET EYLESİN.
  • Hollanda basininda PILOTLAR DOGRU DAVRANMAMIS basligi ile yer alan haberler var... Rapora göre %80 suc Boeing'de. 10%pilotaj 10% kule hatasi.
  • Yoookk ben onu anlamam. Sen yaklasiyorsun, hatta son yaklasmadasin.Konsantren en üst seviyede olacak.Laylay Lom olmayaksin. En yüksek konsantre isteyen bölümdür inis. Cheklisti bir kisi okur, digeri uygular. Uygulayanda gözlerini ayirmaz, hem altimetreden hemde air speed den. 3 tane hepside egitimli pilot, ve hicbiri bu hizin düsüsünü görmedi ve fark etmedi. Bu kazayi pilotlar önleyebilirdi, biri ucaginin hizinin kesildigini fark edip, stall olma hiz suratina yaklasildigini fark etseydi!!! Ama 3 pilotda fark etmedi yada o kadar gec fark ettiki artik ucagi toplayamadilar ve kirima ugradi. Saygilarimla Fraport
  • Hem pilot gibi birşeyler biliyorsun, hem de pilotları iğneliyorsun. Sonuç 10 saniye boyunca insanlar checklist yapıyorlardı. 10 saniyelik konstantreleri başka yerde idi. Her zaman olabilir.
  • peki kalan yüzde 10 kimde

Hollanda makamlarınca açıklanan nihai rapora göre; Hollanda'nın başkenti Amsterdam geçtiğimiz yıl Şubat ayında meydana gelen THY uçağının düşmesi olayında üretici firma Boeing'in yüzde 80 oranında kusurlu olduğu belirtildi.

İstanbul-Amsterdam seferini yapan THY uçağının iniş sırasında düşmesi sonucunda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 84 kişi de yaralanmıştı.

Hollanda Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından açıklanan son raporda şu ifadeler yer aldı:

Yaptığımız araştırmalara göre, İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen THY uçağında bir pilotaj hatası olmadığı belirlenmiştir.

Araştırma komisyonumuzun raporuna göre, 124 yolcu ve 7 mürettebat bulunan ve düşme sırasında 9 kişinin ölümü, 84 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazada sorumluluk yüzde 80 oranında uçağın üreticisi Boeing şirketidir.

Aylar süren araştırmalar sonrası elde edilen bilgilere göre kaza nedeni, Boeing 737 tipi uçağın yükseklik ölçen ve adına altimetre denilen göstergesidir."

SCHIPHOL HAVAALANI'NDA DA HATA VAR!

Pieter Van Vollenhoven başkanlığındaki Hollanda Ulusal Güvenlik Konseyi Araştırma Komisyonu'nun raporunda, Hollanda Schiphol Havaalanı'nın da yüzde 10 oranında suçlu olduğu yazıldı.


 

AMSTERDAM KAZASININ NİHAİ RAPORU AÇIKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar,daha birkaçgün önce amerikada yaşayan ve hukukçu zeynep hanım,eline dökülen starbucks kahvesinin fazla sıcak olduğu gerekçesi ile tazminat davası açtı ve muhtemelen milyonlarca dolar tazminatı koparacak tahminen,çünkü örnekleri saymakla bitmez abd'de.biz neden kusuru yetkili mercilerce ispatlanmış olan koskoca bir suça istinaden tazminat davası açarak hayatını kaybeden ve bu kaza dolayısıyla birçok maddi manevi zarar gören mağdurlara bir nebze olsun iyilik yapamıyoruz ki?acaba böyle bir konu gündeme alınacak mı lütfen airport haber bunun peşini bırakmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türk pilotları 1 numaradır demekle 1 numara olunmuyor maalesef. kazadaki CRM eksikliğini konuşma kayıtlarından da gördük.safety pilot un uyarısını yeterince ciddiye alınmamış.kendimizi övmekte 1 numarayız sadece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o günlerde yapılan yorumları bir an olsun gözümün önüne getirdim. aman yarabbi ne yorumlar bizim pilotlar şöyleymiş böyleymiş diye. o yorumları yapanlar bu haberi okusunlar ve bir taraflarına kırmızı kına yaksınlar güzel gider. türk pilotları her zaman bir numaradırlar. şehitlerimize tekrar allahtan rahmet dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir Askeri Emekli "Uçak Uçuş Aletleri Sistemleri"uzmanı olarak o tarihteki kazaya ait yorumlarımı dikkatle okuyacak olursanız ,"BOEİNG firmasının ürettiği bu tip uçağın üretiminde "sistem dizayn hatası var " kazada muhtemelen bu nedenle oluşmuştur "yazmıştım.Umarım herkes bu elim kazadan gereken dersi çıkarmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aynı sorular benimde kafamda..İniş sırasında en önemli şey hız ve G/S..ikisinden birinde herhangi bir dışarı çıkma söz konusu oldumu uyarı sistemi bangır bangır kokpiti inletiyor.10 sn lik dikkatleri checklistte olan çok değerli ve rahmetli pilotlarımız bu sesleri de mi duymadılar.benim nacizane ilk alklıma gelen şeyler bunlar.Pilotlara herhangi bir şey yüklemek niyetinde değilim ama merak ediyorum..bilgisi olan PİLOT'lar varsa cevaplarlarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HOLLANDA, BİR AB ÜYESİ ÜLKEDİR. BU NEDENLE AB VE HOLLANDA, AIRBUS UÇAKLARININ SATIŞINI VE GÜVENİNİ ARTIRMAK İÇİN BUNU BİR FIRSAT OLARAK DA DEĞERLENDİRMİŞ OLABİLİR. ÇÜNKÜ ARALARINDA KORKUNÇ BİR REKABET VARDIR. BU YÜZDEN KAZANIN NEDENİ OLARAK, GÖSTERGE HATASINI RAPORDA %80’E BAĞLAMAK İLGİNÇ. DİĞER YANDAN, ASIL PİLOTLUK UÇAĞI NORMAL ŞARTLARDA UÇURMAK, İNDİRMEK VEYA KALDIRMAK DEĞİLKİ, UÇAK ZATEN UÇUYOR. ASIL MARİFET BİR OLAY KARŞISINDA HER ŞEYE RAĞMEN UÇAĞINI KURTARMAKTIR. KEŞKE BU DURUMDA PİLOTLAR İNİŞİ ZORLAMAK VEYA İNİŞE DEVAM ETMEK YERİNE, UÇAĞI DERHAL OTO-PİLOTDAN ÇIKARTARAK, MANUEL’E GEÇİP, HEMEN PAS GEÇME KURALLARINI UYGULAYABİLSELERDİ. ANCAK NE KONUŞSAK NAFİLE. ÖLENLER İÇİN ALLAH RAHMET EYLESİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hollanda basininda PILOTLAR DOGRU DAVRANMAMIS basligi ile yer alan haberler var... Rapora göre %80 suc Boeing'de. 10%pilotaj 10% kule hatasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yoookk ben onu anlamam. Sen yaklasiyorsun, hatta son yaklasmadasin.Konsantren en üst seviyede olacak.Laylay Lom olmayaksin. En yüksek konsantre isteyen bölümdür inis. Cheklisti bir kisi okur, digeri uygular. Uygulayanda gözlerini ayirmaz, hem altimetreden hemde air speed den. 3 tane hepside egitimli pilot, ve hicbiri bu hizin düsüsünü görmedi ve fark etmedi. Bu kazayi pilotlar önleyebilirdi, biri ucaginin hizinin kesildigini fark edip, stall olma hiz suratina yaklasildigini fark etseydi!!! Ama 3 pilotda fark etmedi yada o kadar gec fark ettiki artik ucagi toplayamadilar ve kirima ugradi. Saygilarimla Fraport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hem pilot gibi birşeyler biliyorsun, hem de pilotları iğneliyorsun. Sonuç 10 saniye boyunca insanlar checklist yapıyorlardı. 10 saniyelik konstantreleri başka yerde idi. Her zaman olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
peki kalan yüzde 10 kimde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000