22 Nisan 2009, Çarşamba 09:00:54

AMSTERDAM KAZASINDA ŞOK İDDİA!

Türk Hava Yolları’nın Tekirdağ isimli yolcu uçağı 25 Şubat günü Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı’na inerken düştü...
  • haberin ne kadar ozensiz yazildigina baktikca uzuluyorum. sansasyon yaratacagim derken haber verme amacinizdan uzaklasiyorsunuz. once olu sayisini dogru yazin. bu kazada 9 insan vefat etmistir. tekrar tekrar 10 demissiniz. bildigimiz 9 ismin disindaki 1 ismi de aciklayin da gercekten haber olsun... ne o ? fbi ajani mi o kisi yoksa? ya da ucagin dustugu tarlanin sahibi olmasin??
  • ARKADAŞLAR BEN BU HABERE İNANIYORUM ÇÜNKÜ BİZ BAZI AĞIR YARALI YOLCULARI VE SIKIŞANLARI ÇIKARMAK İÇİN HOSTES PERİHAN HANIM İLE ÇABALARKEN ÇOK YARDIM TALEP ETTİK FAKAT OLAY YERİNE İLK GELEN POLİSLERDİ VE BİZİ SADECE SEYRETTTİLER.YARDIM EKİPLERİ GELİNCE İLK İŞLERİ KARA KUTULARI VE BAZI ŞİFRELİ CANTALARI UÇAĞIN SAĞ BURNUNA KOYDULAR.HATIRLAYANLAR BİLİR.BUNUN BİR RESMİDE GAZETEDE YAYINLANMIŞTI.BENİM MERAK ETTİĞİM NEDEN KİMSE BİZE BİŞEY SORMUYOR.YADA NEDEN HOSTES PERİHAN HANIM ÇIKIP KONUŞMUYOR.BENDE BUNU MERAK EDİYORUM.ÇÜNKÜ BİZ BİRKAÇ TÜRKTÜK KURTARMAYA ÇALIŞAN VE HERŞEYİ O KIZA SORUN BİZ GÖRDÜK
  • geçen hafta bir aslanı bursa yakınlarında kaybettik köylümüz gece radyasyon demedi ovalara, ormanlara o gece karanlığında daldı,kurtarmak için. İstanbulda AHL ye bu kadar yakın bir uçak düşseydi o insanları sırtında hastaneye taşıyan yüzlerce vatandaşım kaza alanına akın ederdi...hele hele öyle otoban kenarında düşerken görecekler ordu durdurumazdı o insan selini, yurdum insanı deyip eleştiriyoruz ama ne yalan insanlık bizde devam ediyor...ne 45 dakika gecikmesi...
  • böyle birşey olsaydı uçağın içindeki onlarca yolcu " evet ucağa birileri girdi leptopları aldı gördük " gibi açıklama yaparda
  • olu sayisinin 10 oldugu bilgisine nasil ulastiniz. Bu kaza da olenlerin sayisi 9 `dur........
  • Bu uçak düştüğü zaman içinde gizli bir görevde bulunan 4 amerikalı olunca içime bir şüphe düşmüştü bu konuda yapılan ön araştırma raporunda uçagın altimetre arızasından dolayı pilotların arızayı geç idrak edip otomatik pilotdan geç çıkması ve arızanın farkına varamamlarıydı. leptop içindeki bilgilerin çok önemli olması sebebi ile uzaktan kumanda ile uçagın sistemlerini bozarak düşüremezlermi sorusunu akla getiriyor... karakutu incelendiğinde eger bütün sistemlerde bir anormallik varsa ve pilotlar gerçekten çaresiz kalmışlarsa düşüncemde haklı olabilirim gerçektende tv açtığımda havaalanına yakın bir yerde düşen bir uçaga şartlar ne olursa olsun bu kadar geç kalınması güvenlik önlemi adı altında bir yutturmacada olabilir
  • Siz de ABD'ye *ok attırmayacaksınız. Nasıl bu kadar emin oluyorsunuz? Uçakta Boeing'in üst düzey çalışanları varsa, yanlarında şirketin gizli sırları da vardır. Pilotu canlı gördüğünü kaç yolcu söyledi ben sayamadım. Temel Kotil'in açıklamasına dikkat edin! Evet... CRM, MCC, Eğitim kazanın sebebi olabilir, ancak kaza sonrasında yaralılara uzun süre müdahele edilmediğini inkar edemezsiniz. Yazının ana konusu "Uçağı ABD'liler düşürdü" değil, uçağa ABD'lilerin talimatıyla yaklaştırılmadı... Haberi gözünüzle okuyun, anlamı aklınızla anlayın. Başka organlarınızı karıştırmayın.
  • zaten gurcıstana ınen ucaktada amerıka gurcıstana ajan sızdırmıstır buda gızlı bır operasyondur
  • Adamlar göz göre göre düşmüş !!!! Yeter artık gerçekleri görelim ! Insanların kafasını karıştırmayın . Eğtim ,MCC ,CRM bunları konuşalım !!!!
  • Bu kadar saçma bir yazı olamaz. Uçaktaki lap top lar için özel ajanlar falan:) Komik olmayın ya. Hollanda normal prosedürünü uygulamıştır.Öküzün altında buzağı aramayın.

Kazada 10 yolcu hayatını kaybetti. Üzerinde çok tartışılan bu kaza ile ilgili çok ilginç bir bilgi aldım.

Herkesin herhalde hafızasında hâlâ canlı olarak duruyordur: THY uçağının inerken düştüğü olaydan 15 dakika kadar sonra duyulmuş ve ilk fotoğraf da televizyon ekranlarından yayınlanmıştı.

TV’LER CANLI YAYINDA: Ardından olay yerine koşan TV kameramanları, alanın dışından canlı yayına geçmişti. Bu sırada çok dikkat çekici bir şey de ekranlara yansıyordu. Üç parçaya bölünmüş uçak tarlanın ortasında yatıyordu, ama etrafı boştu. Ne bir koşan vardı, ne itfaiye gelmişti ne de ambulanslar olay yerine ulaşmıştı.

NEDEN KİMSE YOK?: Bu görüntüyü dakikalarca izledik. Herkesin aklında o sırada “Kurtulan var mı?” sorusu olduğundan, belki de yayının canlı olduğu anlaşılmadığı için bu dikkatlerden kaçmış olabilir. Ardından çelişkili açıklamalar yapılmaya başlandı. “Çok şükür” uçaktaki kimse ölmemişti. Aradan biraz zaman geçti “birkaç ölü” olduğu anlaşıldı. En sonunda ise toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

MEDYANIN BAKIŞI: Türkiye medyası ertesi gün genellikle Hollandalı yetkililerin “insana verdiği önem” üzerinde duran başlıklarla çıktı. Çünkü Hollandalı makamlar son derece sorumlu davranmışlar, spekülasyonlara yol açmamak için önce tüm arama kurtarma çalışmalarını bitirip çevre güvenliğini sağladıktan sonra açıklamaları yapmışlardı. Peki, gerçek bu muydu?

DE TELEGRAAF GAZETESİ: Kazadan 45 gün kadar sonra bir Hollanda gazetesi “Düşen THY uçağında Pentagon’u ilgilendiren çok gizli bilgilerin olduğunu, FBI’ın başarılı bir operasyonla bu gizli bilgilerin bulunduğu leptopları ‘başına bir iş gelmeden’ kurtardığını” yazdı.

GİZLİ ASKERİ BİLGİLER: Uçakta bulunan Ronald A. Richey, John Salman, Ricky E. Wilson ve Michael T. Kemmer, Boeing firmasında çalışıyordu ve yanlarında Pentagon için geliştirilen bir askeri projenin çok gizli kayıtları vardı. Ne yazık ki Amerikalıların hepsi ölmüştü.

NASIL ORGANİZE OLDULAR: İşte o andan itibaren aklıma takılan bir soruyu cevaplamak için soruşturmaya başladım:“Amerika düşen bir uçaktan leptopları nasıl almıştı, o kargaşa içinde bunu nasıl organize etmişlerdi?”

AKILALMAZ OPERASYON: Araştırmayı biraz derinleştirince ortaya müthiş bir gerçek çıktı. FBI örneklerini 24 dizisinde gördüğümüz gibi akılamaz bir operasyon yapmıştı. Kaza öğrenildiği an harekete geçen FBI, Hollandalı yetkililere “Uçağa kimse yaklaşmayacak” talimatı vermişti. Hollanda da bunu kabul etmişti.

CEVAP BUYMUŞ: Bizim ekranlarda “Neden uçağın yanında kimse yok, oysa kaza havaalanına çok yakın bir yerde gerçekleşti. Yardım gelmesi bu kadar uzun sürer mi?” sorularımızın cevabı meğerse buymuş.

ÇANTA ALINIYOR: Hollanda uçağa kimseyi yaklaştırmayınca FBI ajanları olay yerine yetişiyor, uçağa girip “nerede oturduklarını bildikleri” Amerikalıları buluyor ve şifreli çantayı alıp çıkıyorlar. Kurtarma çalışmaları da bundan sonra başlıyor.

TEKNİSYENE KELEPÇE: Konuyu THY Genel Müdürü Temel Kotil’e sordum. Kotil, “O gün neler yaşandığını tam olarak bilemiyoruz henüz. Ama bizim alandaki bir teknik görevlimiz, boynunda apron kartı olduğu halde uçağa koşmak isterken bazı Amerikan ajanları tarafından durdurulmuş. Elemanımızın ısrarla uçağa gitmek istemesi üzerine yere yatırılıp elleri kelepçelenmiş ve bir saat depoda tutulmuş” dedi.

KURTULAN OLURDU: Düşünüyorum da, eğer FBI bu inanılmaz operasyona kalkışıp yardımı 40 dakika bekletmeseydi ölen 10 kişiden kurtulan olabilirdi. Çünkü görgü tanıkları ilk dakikalarda pilotların hareket ettiğini ama sıkıştıklarını söylediler. Zamanında yetişilse belki de şu anda yaşıyorlardı.

YA AMERİKALILAR: Ölen 10 kişinin içinde gizli bilgileri taşıyan Amerikalıların da bulunması da şüphe çekiyor. Onca kurtulan yolcu arasında Amerikalıların olmaması tuhaf geliyor.

Can ATAKLI
VATAN

AMSTERDAM KAZASINDA ŞOK İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
haberin ne kadar ozensiz yazildigina baktikca uzuluyorum. sansasyon yaratacagim derken haber verme amacinizdan uzaklasiyorsunuz. once olu sayisini dogru yazin. bu kazada 9 insan vefat etmistir. tekrar tekrar 10 demissiniz. bildigimiz 9 ismin disindaki 1 ismi de aciklayin da gercekten haber olsun... ne o ? fbi ajani mi o kisi yoksa? ya da ucagin dustugu tarlanin sahibi olmasin??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADAŞLAR BEN BU HABERE İNANIYORUM ÇÜNKÜ BİZ BAZI AĞIR YARALI YOLCULARI VE SIKIŞANLARI ÇIKARMAK İÇİN HOSTES PERİHAN HANIM İLE ÇABALARKEN ÇOK YARDIM TALEP ETTİK FAKAT OLAY YERİNE İLK GELEN POLİSLERDİ VE BİZİ SADECE SEYRETTTİLER.YARDIM EKİPLERİ GELİNCE İLK İŞLERİ KARA KUTULARI VE BAZI ŞİFRELİ CANTALARI UÇAĞIN SAĞ BURNUNA KOYDULAR.HATIRLAYANLAR BİLİR.BUNUN BİR RESMİDE GAZETEDE YAYINLANMIŞTI.BENİM MERAK ETTİĞİM NEDEN KİMSE BİZE BİŞEY SORMUYOR.YADA NEDEN HOSTES PERİHAN HANIM ÇIKIP KONUŞMUYOR.BENDE BUNU MERAK EDİYORUM.ÇÜNKÜ BİZ BİRKAÇ TÜRKTÜK KURTARMAYA ÇALIŞAN VE HERŞEYİ O KIZA SORUN BİZ GÖRDÜK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
geçen hafta bir aslanı bursa yakınlarında kaybettik köylümüz gece radyasyon demedi ovalara, ormanlara o gece karanlığında daldı,kurtarmak için. İstanbulda AHL ye bu kadar yakın bir uçak düşseydi o insanları sırtında hastaneye taşıyan yüzlerce vatandaşım kaza alanına akın ederdi...hele hele öyle otoban kenarında düşerken görecekler ordu durdurumazdı o insan selini, yurdum insanı deyip eleştiriyoruz ama ne yalan insanlık bizde devam ediyor...ne 45 dakika gecikmesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
böyle birşey olsaydı uçağın içindeki onlarca yolcu " evet ucağa birileri girdi leptopları aldı gördük " gibi açıklama yaparda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olu sayisinin 10 oldugu bilgisine nasil ulastiniz. Bu kaza da olenlerin sayisi 9 `dur........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu uçak düştüğü zaman içinde gizli bir görevde bulunan 4 amerikalı olunca içime bir şüphe düşmüştü bu konuda yapılan ön araştırma raporunda uçagın altimetre arızasından dolayı pilotların arızayı geç idrak edip otomatik pilotdan geç çıkması ve arızanın farkına varamamlarıydı. leptop içindeki bilgilerin çok önemli olması sebebi ile uzaktan kumanda ile uçagın sistemlerini bozarak düşüremezlermi sorusunu akla getiriyor... karakutu incelendiğinde eger bütün sistemlerde bir anormallik varsa ve pilotlar gerçekten çaresiz kalmışlarsa düşüncemde haklı olabilirim gerçektende tv açtığımda havaalanına yakın bir yerde düşen bir uçaga şartlar ne olursa olsun bu kadar geç kalınması güvenlik önlemi adı altında bir yutturmacada olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Siz de ABD'ye *ok attırmayacaksınız. Nasıl bu kadar emin oluyorsunuz? Uçakta Boeing'in üst düzey çalışanları varsa, yanlarında şirketin gizli sırları da vardır. Pilotu canlı gördüğünü kaç yolcu söyledi ben sayamadım. Temel Kotil'in açıklamasına dikkat edin! Evet... CRM, MCC, Eğitim kazanın sebebi olabilir, ancak kaza sonrasında yaralılara uzun süre müdahele edilmediğini inkar edemezsiniz. Yazının ana konusu "Uçağı ABD'liler düşürdü" değil, uçağa ABD'lilerin talimatıyla yaklaştırılmadı... Haberi gözünüzle okuyun, anlamı aklınızla anlayın. Başka organlarınızı karıştırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
zaten gurcıstana ınen ucaktada amerıka gurcıstana ajan sızdırmıstır buda gızlı bır operasyondur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adamlar göz göre göre düşmüş !!!! Yeter artık gerçekleri görelim ! Insanların kafasını karıştırmayın . Eğtim ,MCC ,CRM bunları konuşalım !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu kadar saçma bir yazı olamaz. Uçaktaki lap top lar için özel ajanlar falan:) Komik olmayın ya. Hollanda normal prosedürünü uygulamıştır.Öküzün altında buzağı aramayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000