27 Haziran 2011, Pazartesi 18:38:27

AMERİKA İSTEDİ THY ALDI

Geçtiğimiz haftasonu Amerika'ya gidecek yolcularının elle aranması kriziyle patlak veren güvenlik taramalarında yeni bir boyuta geçildi...
  • Zorla ABD'ye gönderilen yok. İstemeyen gitmeyebilir...Gitmek isteyen de ülkenin kurallarına uymak zorundadır...
  • Peki bazı ülkeler güvenliğe önem veriyor biz niye az önem veriyoruz ?
  • Ne bu cihaz nede uygulama yeni degil ki... Ayrica cihaz GAS'in mi yoksa THY nin mi?
  • Yolcularin pek cogu hala Amerika ruyasinda..
  • O kadar transit yolcu taşınınca güvenliğin artması normal tabiki. Avrupalıların uğraşmak istemediği angarya işlerle uğraşıyoruz, bunun içinde yepyeni filo kurup nerdeyse bedavaya boş uçak uçuruyoruz; durmak yok yola devam... Aslında buraya gelen amerikalılara rektal muayene yaparsanız cihaz falan istemezler hatta vizeyi bile kaldırırlar ama nerde onu yapacak siyasi irade...
  • THY NİN İNGİLTERE VE AMERİKA UÇUŞLARINDA GÜVENLİK UYGULAMISINI GÜNLÜK SEFER BAŞINA 10.000 USD YE GOZEN SECURITYE YAPTIRIYOR...YANİ GÖZEN SECURITYE HER GÜN ONBİNLERCE USD ÖDENİYOR AMA GELİN GÖRÜNKİ GÖZEN SECURITY NIN ARAMA TARAMA İÇİN ALMASI GEREKEN CİHAZLARI THY KENDİ CEBİNDEN ALIYOR... PEKİ BU DURUMDA THY GÖZEN SECURITY E NE İÇİN ONBİNLERCE DOLAR PARA ÖDÜYOR...BU CİHAZLARIN GÖZEN SECURITY TARAFINDAN ALINMASI GEREKMEZMİ???
  • Bunlara sebep olanlar yine insanlar rahat dursalar b u tip güvenlik uygulamaları konmaz uygulanmaz ama bazı.. yüzünden güvenlik için hiçbir masfardan kaçınılmamalıdır..
  • yolcular mutlu olur çünkü amerika yapıyor, amerikanın her yaptığı mübah, Türkiye yapsa yorumlar neler olurdu siz düşünün...
  • Amerika nın her istediğini yapa yapa bu hallere geldik. Ne olacak bakalım bu işin sonu. En sonunda ne isteyecekler ve bakalım biz verecek miyiz???
  • ikinci resmi begendim :-)
Özel güvenlik prosedürü isteyen Amerika Birleşik Devletleri, güvenlik uygulamasında sınır tanımıyor.

İsrail ve İngiltere ile birlikte güvenliğe en çok önem veren ülkelerden biri olan ABD, ülkeye gelecek uçakların ekstra güvenlik taramasından geçirilmesini isterken, dün itibariyle ABD’ye giden yolcular elektronik patlayıcı tarayıcısı ile taranmaya başlandı.

ABD’nin istediği bu uygulama için Türk Hava Yolları iki adet IONSCAN 500 DT cihazı satın aldı.

IONScan 500 DT, özel bir bez yardımı (swab) ile şüpheli çanta ve kişiye sürüldükten sonra, cihazın analiz kısmına konularak 8 sn içinde örnek alınan yerde şüpheli bir parça bulunup bulunmadığını tespit etmeye yarıyor. Şüpheli bir parçanın olması halinde renkli ekrandan tehdidin ne olduğu ve hangi oranda olduğu öğrenilebiliyor.

Dün itibariyle Gözen Security tarafından Amerika'ya giden yolcu gatelerinin ardında körük kapılarında kullanılan cihazlardan çıkan örneklerin biriktirilerek, Amerika'ya gönderileceği de belirtilirken, yolcular bu uygulamanın kendi güvenlikleri için yapıldığını bildikleri ve bundan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

©AirportHaber.com ÖZEL





AMERİKA İSTEDİ THY ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Zorla ABD'ye gönderilen yok. İstemeyen gitmeyebilir...Gitmek isteyen de ülkenin kurallarına uymak zorundadır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Peki bazı ülkeler güvenliğe önem veriyor biz niye az önem veriyoruz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne bu cihaz nede uygulama yeni degil ki... Ayrica cihaz GAS'in mi yoksa THY nin mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcularin pek cogu hala Amerika ruyasinda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O kadar transit yolcu taşınınca güvenliğin artması normal tabiki. Avrupalıların uğraşmak istemediği angarya işlerle uğraşıyoruz, bunun içinde yepyeni filo kurup nerdeyse bedavaya boş uçak uçuruyoruz; durmak yok yola devam... Aslında buraya gelen amerikalılara rektal muayene yaparsanız cihaz falan istemezler hatta vizeyi bile kaldırırlar ama nerde onu yapacak siyasi irade...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY NİN İNGİLTERE VE AMERİKA UÇUŞLARINDA GÜVENLİK UYGULAMISINI GÜNLÜK SEFER BAŞINA 10.000 USD YE GOZEN SECURITYE YAPTIRIYOR...YANİ GÖZEN SECURITYE HER GÜN ONBİNLERCE USD ÖDENİYOR AMA GELİN GÖRÜNKİ GÖZEN SECURITY NIN ARAMA TARAMA İÇİN ALMASI GEREKEN CİHAZLARI THY KENDİ CEBİNDEN ALIYOR... PEKİ BU DURUMDA THY GÖZEN SECURITY E NE İÇİN ONBİNLERCE DOLAR PARA ÖDÜYOR...BU CİHAZLARIN GÖZEN SECURITY TARAFINDAN ALINMASI GEREKMEZMİ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunlara sebep olanlar yine insanlar rahat dursalar b u tip güvenlik uygulamaları konmaz uygulanmaz ama bazı.. yüzünden güvenlik için hiçbir masfardan kaçınılmamalıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yolcular mutlu olur çünkü amerika yapıyor, amerikanın her yaptığı mübah, Türkiye yapsa yorumlar neler olurdu siz düşünün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Amerika nın her istediğini yapa yapa bu hallere geldik. Ne olacak bakalım bu işin sonu. En sonunda ne isteyecekler ve bakalım biz verecek miyiz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ikinci resmi begendim :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000