18 Haziran 2008, Çarşamba 07:52:14

Amasya-Merzifon Havaalanı hazır

Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan 5. Ana Jet Hava Üs Komutanlığı'na bağlı askeri havaalanının sivil trafiğe açılması çalışmaları tamamlandı.
  • bence cuma akşamları ve pazar akşamları seferler yapılmalı
  • Amasya Merzifon havaalanı değil, Önceden beri gelen MERZİFON HAVAALANI dır. lutfen Merzifon Havaalanı ismini kullanalım.
  • Bu haberin T.V. kanallarında verilmesi lazım zira hala merzifon a direk uçmak isteyip haberi olmayan birsürü insan var

Havaalanına ilk inişi, açılışı yapmak üzere Amasya'ya gelecek olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı taşıyan THY uçağı gerçekleştirecek. 

Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı askeri havaalanının sivil trafiğe açılması çalışmalarında sona gelinirken, apron ve terminal inşaatlarının tamamlanmasından sonra Amasya Merzifon Havaalanı ismini alan havaalanına 20 Haziran tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak resmi açılışı yapmak üzere iniş yapacak.

20 Haziran'da saat 15.30'da Amasya'ya inecek olan uçakla Bakan Binali Yıldırım, ilgili genel müdürler ve İstanbul'da bulunan Amasyalı iş adamları ile dernek yöneticilerinin geleceğini açıklayan Vali Celalettin Lekesiz, "20 Haziran'da resmi açılışı yapılacak olan havaalanına 22 Haziran tarihinden itibaren THY'ye ait uçaklar haftada 3 gün inecek ve kalkacak. Pazartesi, perşembe ve pazar günleri saat 16.40'ta İstanbul'dan kalkacak olan uçak, saat 18.10'da Amasya'da olacak. Aynı uçak aynı gün saat 19.00 buradan kalkıp, 20.30'da İstanbul'da olacak" dedi.

Vali Lekesiz, belirlenen programın 23 Ekim tarihine kadar süreceğini, daha sonra talebe göre seferlerin artırılıp artırılmayacağına karar verileceğini açıkladı.

Amasya-Merzifon Havaalanı hazır

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
bence cuma akşamları ve pazar akşamları seferler yapılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MERZİFONLU ~ 16 yıl önce
Amasya Merzifon havaalanı değil, Önceden beri gelen MERZİFON HAVAALANI dır. lutfen Merzifon Havaalanı ismini kullanalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 16 yıl önce
Bu haberin T.V. kanallarında verilmesi lazım zira hala merzifon a direk uçmak isteyip haberi olmayan birsürü insan var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000