12 Kasım 2009, Perşembe 07:33:56

Ali Sabancı ne istiyor?

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türk Havayolları (THY) gibi istenilen zamanda istenilen yere uçmak istediklerini söyleyerek, “Tek ricamız, havayollarını korumayalım, misafirleri koruyalım” dedi...
  • Ali Bey siz önce şirketinizin itibarını düzeltin.Pegasus havayolları,havacılıkta kalitesizliğin,sahtekarlığın,vurdumduymazlığın,ihmalkarlıkların markası olmuş durumda. Hiç dönüp bakıyormusunuz arkanıza "ben acaba kimlerle çalışıyorum" diye?Baksanız iyi edersiniz...
  • Havacılığın Kadir Çöpdemiri; Egonu yesinler senin artık.
  • sayın sabancı Kuzey Kıbrısta misafir olduğunuzu unutmayın KTHY Kuzey Kıbrısın Milli havayoludur. birde bundan sonra para kazanma zamanı olduğunu söylüyorsunuz hadi kolay gelsin yoksa uçak içi tuvaletlerde mi paralı oluyor küçük 5 büyük 10 TL değil Euro inşallah muaffak olursunuz kolay gelsin
  • KARS'a uçun bizler sizileri koruyalım sizlerde bizleri mağdur etmeyin. akıllı insansınız alibey havacılıkta zoru başaran insansınız sizleri karsı görüp tanımanızı ve bu il için rapor isteyiniz. yanılmayacaksınız inanın çok karlı hattır.
  • DAHA FAZLA VE ZAMANINDA ÖDENEN MAAŞ,SAĞLIK SİGORTASI,KAR PAYI,PRİM ÇAY KAHVE MEŞRUBAT,KAPIDAN KAPIYA SERVİS,DAHA FAZLA ÇALIŞANA SAYGI GÖRECEĞİN YER VS VS VARSA BÖYLE BİR İŞ İMKANI VARSA NEDEN GİTMİOSUN BE ADAM.SEN ÖNCE YOLCUNA İYİ DAVRAN
  • şaşmış... çalışanın hiçbir hakkı kalmadı kendini bu kadar da büyük görme.çayımız kahvemiz derken sıra servislerimize geldi.artık makam şöförünüzü gönderirsiniz bizi aldırmaya.
  • Sayın Sabancı, yolcular misafiriniz olduğunu söylüyorsunuz. Ancak misafirlerinizin malesef Euro'su yoksa su yok yemek yok kahve yoook... KKTC nin Gazı,Altını,Petrolu olmayabilir. Ancak KTHY 4 Aralık 1974 tarihinden itibaren KKTC halkına ve Turuzime Kar amacı gütmeden kesintisiz hizmet verdiğini herkes gibi sizinde bilmesi gerekiyor. KTHY nın misyonu gereği söylediğiniz gibi ada ülkesi olması nedeniyle ulaşımı ticari havayolarının eline ve insiyatiflerine brakmamak için her zaman var olmaya devam etmesi gerekmektedir. çünkü Özel şirketlerin karlı olmayan uçuşu yapma gibi bir niyeti olmadığını biliyorum. KKTC yi çok seviyor ve ülkeye turis taşımak istiyorsanız KTHY nın uçmadığı noktalardan KKTC ye uçunuz. Sizi Alkışlayalım.
  • thy önce saw dan pegasusla savaşamadı ve savaşı kaybekti.sonra sun experesi koydu iç hatlarda çekildi ve sun experese bıraktı.sun experesde son dönem pegasusla savaşamıcagı anlayan thy bu seferde andolu jet devreye soktu.anadolu jet başrabilirmi bilmem.ahl de thy ile kimse rekabet edemiyosa saw da pegasus la kimse rekabet edemez.saw da pegasus yok olursa saw yolcu sayısı düşer.çünkü pegassus çok ucuza uçuyor.sun experes ve anadolu jet pegasus olmasa bilet fiyatları ikiye katlar.hızır pegasusun yardımcıcı olsun
  • sabancı haklı
  • Ne isteyecek, tabii ki "yapppprak döner" istiyor...

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türk Havayolları (THY) gibi istenilen zamanda istenilen yere uçmak istediklerini söyleyerek, “Tek ricamız, havayollarını korumayalım, misafirleri koruyalım” dedi. Londra'da Pegasus Havayollarının tanıtım gecesi düzenlendi. Geceye, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Satış Direktörü Güliz Öztürk, Pegasus KKTC Genel Müdürü Zeki Ziya ve çok sayıda davetli katıldı

Ali Sabancı'nın sunum yaptığı davetin resepsiyon kısmında ise, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi Bernev Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli ve KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü yer aldı.

Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, THY'nın Stansted Havaalanından Sabiha Gökçen'e uçuşlarının başladığının anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:

“Biz de THY gibi, istediğimiz zaman istediğimiz yere uçmak istiyoruz. Belli ülkelere havacılık hizmetini Türkiye'den THY veriyor. Bu kimseye fayda sağlamıyor. Çünkü THY bir kamu kuruluşu, fiyatlar yükseldikçe misafirler uçmuyor. Tek ricamız, havayollarını korumayalım, misafirleri koruyalım.”

Rekabetin artmasıyla pazarın daha çekici hale geleceğini de kaydeden Sabancı, “Bugün sadece bizden 4 kat büyük bir THY var. Pegasus, bundan sadece 4 yıl önce, 2005'te başladı. Serbest rekabet istiyorum, bir imtiyaz istemiyorum” dedi.

İngiltere'ye ilişkin iki hedeflerinin olduğunu da kaydeden Sabancı, birincisinin pazar payı edinmek, ikincisinin de bundan kar etmek olduğunu bildirdi. Sabancı, şu anda pazar payı edinmek üzere olduklarını kaydederek, İngiltere-Türkiye arasındaki Pegasus uçuşlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

"BİR GÜN GELECEK KKTC'YE DİREKT UÇUŞLAR YAPILACAK”

Pegasus'un KKTC uçuşlarıyla ilgili bir soru üzerine de Ali Sabancı, KKTC'nin ve Ercan'ın bugünkü durumunun sürdürülebilir bir durum olmadığını söyleyerek, “Bir gün gelecek oraya direkt uçuşlar yapılacak. Yapılmak zorunda. Bir gün gelecek KKTC'deki otel yatırımlarını karşılayacak, otelleri dolduracak direkt uçuşlar yapılacak” dedi.

Uçuşların durdurulduğu günler yaşadıklarını, nedenini sorduklarında yanıtı alamadıklarını da kaydeden Sabancı, “Ama artık o günler geçti, artık herkes Pegasus'u tescilli bir marka olarak görüyor” diye konuştu.

Hem KKTC hem de Türk hükümetinden bir talebi olduğu söyleyen Sabancı, şunları kaydetti:

“Kıbrıs'ın gazı yok, altını yok, petrolü yok, tek bir fırsatı var, o da turizm. KKTC hükümetinin, havayolunu mu koruyacağı, yoksa misafiri mi koruyacağına karar vermesi lazım. Tek ricamız, herkes eşit şartlarda savaşsın ama mutlaka da rekabet olsun.”

Pegasus Havayolları KKTC Genel Müdür Zeki Ziya da, Kıbrıs Türk Hava Yollarından (KTHY) sonra Pegasus'un yüzde 32'lik bir pazar payı olduğunu söyleyerek, Pegasus'un KKTC'ye 2006'dan bu yana seferler düzenlediğini kaydetti. 2009'daki ekonomik krize rağmen, KKTC'de hava taşımacılığında ilk 9 ayda yüzde 12'lik bir artış olduğunu, bunun sebebinin de Pegasus pazarda olması olduğunu sözlerine ekledi.

Ali Sabancı ne istiyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ali Bey siz önce şirketinizin itibarını düzeltin.Pegasus havayolları,havacılıkta kalitesizliğin,sahtekarlığın,vurdumduymazlığın,ihmalkarlıkların markası olmuş durumda. Hiç dönüp bakıyormusunuz arkanıza "ben acaba kimlerle çalışıyorum" diye?Baksanız iyi edersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılığın Kadir Çöpdemiri; Egonu yesinler senin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın sabancı Kuzey Kıbrısta misafir olduğunuzu unutmayın KTHY Kuzey Kıbrısın Milli havayoludur. birde bundan sonra para kazanma zamanı olduğunu söylüyorsunuz hadi kolay gelsin yoksa uçak içi tuvaletlerde mi paralı oluyor küçük 5 büyük 10 TL değil Euro inşallah muaffak olursunuz kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KARS'a uçun bizler sizileri koruyalım sizlerde bizleri mağdur etmeyin. akıllı insansınız alibey havacılıkta zoru başaran insansınız sizleri karsı görüp tanımanızı ve bu il için rapor isteyiniz. yanılmayacaksınız inanın çok karlı hattır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DAHA FAZLA VE ZAMANINDA ÖDENEN MAAŞ,SAĞLIK SİGORTASI,KAR PAYI,PRİM ÇAY KAHVE MEŞRUBAT,KAPIDAN KAPIYA SERVİS,DAHA FAZLA ÇALIŞANA SAYGI GÖRECEĞİN YER VS VS VARSA BÖYLE BİR İŞ İMKANI VARSA NEDEN GİTMİOSUN BE ADAM.SEN ÖNCE YOLCUNA İYİ DAVRAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şaşmış... çalışanın hiçbir hakkı kalmadı kendini bu kadar da büyük görme.çayımız kahvemiz derken sıra servislerimize geldi.artık makam şöförünüzü gönderirsiniz bizi aldırmaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Sabancı, yolcular misafiriniz olduğunu söylüyorsunuz. Ancak misafirlerinizin malesef Euro'su yoksa su yok yemek yok kahve yoook... KKTC nin Gazı,Altını,Petrolu olmayabilir. Ancak KTHY 4 Aralık 1974 tarihinden itibaren KKTC halkına ve Turuzime Kar amacı gütmeden kesintisiz hizmet verdiğini herkes gibi sizinde bilmesi gerekiyor. KTHY nın misyonu gereği söylediğiniz gibi ada ülkesi olması nedeniyle ulaşımı ticari havayolarının eline ve insiyatiflerine brakmamak için her zaman var olmaya devam etmesi gerekmektedir. çünkü Özel şirketlerin karlı olmayan uçuşu yapma gibi bir niyeti olmadığını biliyorum. KKTC yi çok seviyor ve ülkeye turis taşımak istiyorsanız KTHY nın uçmadığı noktalardan KKTC ye uçunuz. Sizi Alkışlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy önce saw dan pegasusla savaşamadı ve savaşı kaybekti.sonra sun experesi koydu iç hatlarda çekildi ve sun experese bıraktı.sun experesde son dönem pegasusla savaşamıcagı anlayan thy bu seferde andolu jet devreye soktu.anadolu jet başrabilirmi bilmem.ahl de thy ile kimse rekabet edemiyosa saw da pegasus la kimse rekabet edemez.saw da pegasus yok olursa saw yolcu sayısı düşer.çünkü pegassus çok ucuza uçuyor.sun experes ve anadolu jet pegasus olmasa bilet fiyatları ikiye katlar.hızır pegasusun yardımcıcı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sabancı haklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne isteyecek, tabii ki "yapppprak döner" istiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000