26 Ekim 2008, Pazar 12:17:17

Ali Sabancı çark etti

Pegasus HavaYolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, katıldığı bir televizyon programında "3,5 havayolu kalacak" açıklamasına da açıklık getirdi.
  • yıldırım sana çok ayıp beni bu yaşa thy nin yediğim ekemk getirdi ben yediğim ekmeğe hıyanet etmem şimdide sabancının ekmeğini yiyorum burda herkes bol keseden sallıyor.
  • yazılarının bazıları çok güzel takdir bana ait değil ama süper ama bazıları desteksiz seni tanıyorum iyi uçuşlar uzak doğudan msajlarını bekliyoruz
  • :D yorumlara bak ya şu anda bir numara kim? bitmiştir..
  • bazen çok sertsin bazen de doğruları söylüyorsun sanırım bu tutumun seni bana tanıttı.ayşe bacıda kahvaltı yaptıkmı
  • bence çalışanlarına hiç hata yapmadılar diğer hava yollarından bazılaqrını biliyorum freebird de yapmadı ama diğer hepsi maaşlarda problem yarattı burası ali sabancının ve ben pilot olarak onun güvencesine güveniyorum ev aldım daha önce güvenemediğim bir yarım maaş veren şirketteydim ama şimdi mutluyum bence güvendiğiniz yerde olun
  • aynen katılıyorum pegasus işin içine girince bozuldular yan şirketleri sun ex (alman yapımı) ve anaolu diye (sonradan çıkma) bir şirketi soktular 1.pegasus uçuş emniyeti konusunda 1 numara 2.thy.kaza kırımda 1 numara tüm avrupa ve dünyada 3.sun express bir alman şirketi istiyorsanız paralarınızı türkiyede altın çıkartmaya bile izin vermeyen almanlara verin ben atatürk türkiyesindeysem bir alman şirketiyle kontrat bile yapmam ama siz kalbinizi dinleyin germen ve franz hepsi aynı
  • Pegasus' u ve Ali Sabancı' yı yerin dibine vuranlar ne çabuk unuttular 4 sene önce THY ile ESB gidiş dönüş 500 YTL verdiklerini. Bu şirketler olmasaydı hala verecektiniz niye bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz anlamıyorum. Ya da bilinçli bir şekilde sadece muhalefet olsun diye yorum yapılıyor. Bir de Pegasus müracaatlardan 10 YTL alma olayını abuk sabuk müracaatları önlemek için yaptı ve bildiğim kadarıyla bu paraları bir vakıfa gönderiyor.
  • pegasus havayolları siz havayolları diye çağrı yapan şirketlere birşey öğretti bizde havayoluyuz bu dönemde en çok kaza yapan türk havayolları en çok kaçırılan yine pilot hatasından yine siz en çok divert eden thy e nesiniz abi bayrkçımısınız direkmisiniz ikiside size uymuyor o zaman nesiniz bazılarını kurtarmak için türk düşmanı fransadan uçak alan sonra amerikayı incitmemek için boeing le anlaşma yapan bir parti havayolu işiniz bitti sun express te almanyanın fason şirketi ve yurt içi uçuş yapıyor sivil havacılık kabotaj kanununu hiçe sayıyorsunuz mahkemede görüşülecek lufthansa sun expresi münich tegel uçuruyormu çünkü milliyetçilik var biz ümmet olduk
  • aferin sefa..tebrikler..içtenlikle..
  • İlk yorumu ben yapmışım son yorumu da ben yapayım. Beklediğim gibi 7 sayfa yoruma ulaşılmış, aferin bana! Biliyorum ki ülkemizde "1" şey öğrenip "1000" şey bildiğini sanan çok insan var, ama bilmedikleri birşeyde var ki çok komik duruma düşüyolar. Yıllardır istediği gibi Türkiye'de at koşturmuş THY'ye bir rakip çıkıyor. Fiyatlar eskiye nazaran çok düşük, neredeyse otobüs bileti fiyatına bilet bulmak mümkün. Thy'nin hergün kendini geliştirmesini, iyileştirmeler yapmasını zorlayacak bir başka güçlü havayolumuz yoktu, ama şu an var. Eleştirilerinizle idam ettiğiniz bu firma ve firmalar olmasa şu an 49 liraya uçtuğun yere belki 200 liraya uçacaksın. Rekabet her alanda kaliteyi artırır, sonuçta tüketicilerin memnuniyeti, seçeneği vs artar. Adam çırpınıyo şirketini yaşatmak için, koskoca Thy ile yarışmak için. Herşeyi çok bilen eleştiri yüklü kişiler, unutmayın ki bu şirket her şirketin olduğu gibi basit ifadeyle para kazanmak için var ve bu yolda çağın gerektirdiği herşeyi yapacak. Hani siz herşeyi biliyosunuz ya, acaba sizin bir havayolu şirketiniz olsa neler yaparsınız neler! Keşke ülkemizde Ali Sabancı gibi sektörlerimize heyecan, hareket ve gelişim getiren yöneticilerimiz çoğalsa.Bu ülkenin ihtiyacı olan şeylerden biri bu, her fırsatte ne olursa olsun eleştiri yapan acizler değil!

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, katıldığı televizyon programında “3,5 havayolu kalacak” açıklamasını, birleşme mesajı olarak söylediğini ifade etti.

Sabancı, sözlerine: “Türkiye’de toplam 240 adet yolcu uçağı var, 100 adeti Türk Hava Yolları’nın, geri kalan 140 adet uçak da özel şirketlerin. Yani 17 şirketin 140 uçağı var, rezalet. Deminde söylediğim gibi, birleşmelerin olması gerekiyor fakat, egolar arka cepte olacak, ön cepte değil. Bu yüzden Türkiye’de birleşmeler çok zor.” diyerek devam etti.

Türk Hava Yolları için ‘Bayrak Taşıyıcısı’ denmesini de anlamadığını söyleyen Sabancı; “Bizim uçaklarımızda da Türk Bayrağı var, Onur da da var, neden sadece Türk Hava Yolları için böyle söyleniyor anlamıyorum” dedi.

Kriz ortamında reklama daha ağırlık verdiklerini söyleyen Sabancı, reklam bütçelerini uçak başına hesapladıkları zaman Türk Hava Yolları’ndan daha fazla reklam bütçeleri olduğunu belirtti.

Ayrıca Türk Hava Yolları’nı dış hat uçuşlarında Almanya hattında çok zorladıklarını da belirtti.

Pegasus Kart’ın diğer kartlara göre daha avantajlı olduğunu söyleyen Sabancı, “Bizim kartımızda kontenjan sınırlaması yok, diğer kartlarda mil biriktikten sonra yoğun olan bir hatta kontenjana takılıyorsunuz” dedi.

Öte yandan Sabancı, havalimanlarının da düşük maliyetli olması gerektiğini belirtti.
Sabancı, “Kasım ayında 3,5 havayolu kalacak” demişti ve son yaptığı açıklamada ise 1-2 yılı bulacağını belitti.

Ali Sabancı çark etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

tecnicman ~ 15 yıl önce
yıldırım sana çok ayıp beni bu yaşa thy nin yediğim ekemk getirdi ben yediğim ekmeğe hıyanet etmem şimdide sabancının ekmeğini yiyorum burda herkes bol keseden sallıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leo ~ 15 yıl önce
yazılarının bazıları çok güzel takdir bana ait değil ama süper ama bazıları desteksiz seni tanıyorum iyi uçuşlar uzak doğudan msajlarını bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
:D yorumlara bak ya şu anda bir numara kim? bitmiştir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leo ~ 15 yıl önce
bazen çok sertsin bazen de doğruları söylüyorsun sanırım bu tutumun seni bana tanıttı.ayşe bacıda kahvaltı yaptıkmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leo ~ 15 yıl önce
bence çalışanlarına hiç hata yapmadılar diğer hava yollarından bazılaqrını biliyorum freebird de yapmadı ama diğer hepsi maaşlarda problem yarattı burası ali sabancının ve ben pilot olarak onun güvencesine güveniyorum ev aldım daha önce güvenemediğim bir yarım maaş veren şirketteydim ama şimdi mutluyum bence güvendiğiniz yerde olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LEO ~ 15 yıl önce
aynen katılıyorum pegasus işin içine girince bozuldular yan şirketleri sun ex (alman yapımı) ve anaolu diye (sonradan çıkma) bir şirketi soktular 1.pegasus uçuş emniyeti konusunda 1 numara 2.thy.kaza kırımda 1 numara tüm avrupa ve dünyada 3.sun express bir alman şirketi istiyorsanız paralarınızı türkiyede altın çıkartmaya bile izin vermeyen almanlara verin ben atatürk türkiyesindeysem bir alman şirketiyle kontrat bile yapmam ama siz kalbinizi dinleyin germen ve franz hepsi aynı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Pegasus' u ve Ali Sabancı' yı yerin dibine vuranlar ne çabuk unuttular 4 sene önce THY ile ESB gidiş dönüş 500 YTL verdiklerini. Bu şirketler olmasaydı hala verecektiniz niye bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz anlamıyorum. Ya da bilinçli bir şekilde sadece muhalefet olsun diye yorum yapılıyor. Bir de Pegasus müracaatlardan 10 YTL alma olayını abuk sabuk müracaatları önlemek için yaptı ve bildiğim kadarıyla bu paraları bir vakıfa gönderiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LEO ~ 15 yıl önce
pegasus havayolları siz havayolları diye çağrı yapan şirketlere birşey öğretti bizde havayoluyuz bu dönemde en çok kaza yapan türk havayolları en çok kaçırılan yine pilot hatasından yine siz en çok divert eden thy e nesiniz abi bayrkçımısınız direkmisiniz ikiside size uymuyor o zaman nesiniz bazılarını kurtarmak için türk düşmanı fransadan uçak alan sonra amerikayı incitmemek için boeing le anlaşma yapan bir parti havayolu işiniz bitti sun express te almanyanın fason şirketi ve yurt içi uçuş yapıyor sivil havacılık kabotaj kanununu hiçe sayıyorsunuz mahkemede görüşülecek lufthansa sun expresi münich tegel uçuruyormu çünkü milliyetçilik var biz ümmet olduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simple ~ 15 yıl önce
aferin sefa..tebrikler..içtenlikle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefa ~ 15 yıl önce
İlk yorumu ben yapmışım son yorumu da ben yapayım. Beklediğim gibi 7 sayfa yoruma ulaşılmış, aferin bana! Biliyorum ki ülkemizde "1" şey öğrenip "1000" şey bildiğini sanan çok insan var, ama bilmedikleri birşeyde var ki çok komik duruma düşüyolar. Yıllardır istediği gibi Türkiye'de at koşturmuş THY'ye bir rakip çıkıyor. Fiyatlar eskiye nazaran çok düşük, neredeyse otobüs bileti fiyatına bilet bulmak mümkün. Thy'nin hergün kendini geliştirmesini, iyileştirmeler yapmasını zorlayacak bir başka güçlü havayolumuz yoktu, ama şu an var. Eleştirilerinizle idam ettiğiniz bu firma ve firmalar olmasa şu an 49 liraya uçtuğun yere belki 200 liraya uçacaksın. Rekabet her alanda kaliteyi artırır, sonuçta tüketicilerin memnuniyeti, seçeneği vs artar. Adam çırpınıyo şirketini yaşatmak için, koskoca Thy ile yarışmak için. Herşeyi çok bilen eleştiri yüklü kişiler, unutmayın ki bu şirket her şirketin olduğu gibi basit ifadeyle para kazanmak için var ve bu yolda çağın gerektirdiği herşeyi yapacak. Hani siz herşeyi biliyosunuz ya, acaba sizin bir havayolu şirketiniz olsa neler yaparsınız neler! Keşke ülkemizde Ali Sabancı gibi sektörlerimize heyecan, hareket ve gelişim getiren yöneticilerimiz çoğalsa.Bu ülkenin ihtiyacı olan şeylerden biri bu, her fırsatte ne olursa olsun eleştiri yapan acizler değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000