14 Mart 2010, Pazar 13:15:52

Alan: "Uçak sayısını 18'e çıkaracağız"

Anadolujet İcrasından Sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, yeni yurtdışı ve yurtiçi uçuş noktaları sonrasında yılsonuna kadar uçak sayısını 12'den 18'e çıkaracaklarını belirterek, böylece doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını açıkladı.
  • ESENBOĞA ADNAN MENDERES'İN 2 KATI YOLCU VE UÇAK TRAFİĞİNE YAKINDA ULAŞACAK GİBİ. BAŞKENT OLMANIN FARKI.
  • ankara trablus hattı açılmalı, ankara müteahhit şehridir
  • sivas kelimesi geçince neden bazılarının damarı kalkıyor hala anlayamadık.
  • erzurum, urfadan sonra sivas muhabbeti genemi basladi?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bencede ankara sivas uçuşları olmalı.buranın yolcu kapasidesi iyi.thy,sun experess,corendon,germanıa buradan uçşları var.
  • Sivasa ne zman uçacaklar acaba!!! Sivas-Ankara Samsun Ankaradan daha yakın olduğu halde uçuyorlar... Yolcu yok deseler insanlar nereleriyle güler bilmiyorum... Ama yoklar...
  • peki sami bir de bize gecmisin hakkinda bilgiler versen...hangi sirketlerde hangi mevkilerde gorev yaptin?? hangi basarilarin oldu??? thy na nasil girdin(yani kimin torpiliyle) o mevkiye (kimin sirtina basarak)nasil geldin??? bir zahmet aciklasan da ogrensek...
  • İstanbulda oturup Ankaradaki işine uçak dolmuşla gidip gelen dünyadaki tek yönetici ünvanına sahip bu zatı muhterem ne dese doğrudur.
  • 3.PİST VE 2.TERMİNAL GELİYOR DEMEKKİ. AŞARILAR

Anadolujet İcrasından Sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Ankara'yı Anadolu ile direkt uçuşlarla bağlamak, iç hat transit uçuşlarında Ankara'yı cezbetmek hedeflerine ulaştıklarını kaydederek, şimdi de dıştan içe transitlerde Ankara'yı merkez haline getirme hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

4.5 MİLYON YOLCU HEDEFİ

Gün içinde dört dalgalı uçuş gerçekleştirdiklerini anlatan Alan, uçakların aynı anda havalimanına gelip aynı, anda gittiğini söyledi. 2009 yılında 2.9 milyon yolcu taşıdıklarını ifade eden Alan, 2010 yılında 4.5 milyon, 2011 yılında ise 6.5 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini bildirdi. Dıştan içe transitlerde de İstanbul Atatürk Havalimanı'nın üzerine binen bir yük olduğunu belirten Alan, "Frankfurt'tan Adana'ya gidecek yolcumuz Franfurt-İstanbul-Adana yerine Frankfurt-Ankara-Adana'yı tercih edebilsin. Dıştan içe transitlerde de yolcuları biz Ankara'ya aktarabiliriz. Biz şimdi bu üçüncü misyona hazırlanıyoruz" dedi.

6 YURTDIŞI NOKTASININ BİLETLERİ SATIŞA SUNULDU

Toplam 12 yurtdışı noktasına uçmayı hedeflediklerini dile getiren Alan, Lefkoşa ve Şam'a uçmaya başladıklarını söyledi.

Kopenhag, Stockholm Frankfurt, Duesseldorf, Viyana ve Tahran biletlerinin şu anda satışa açıldığını vurgulayan Alan, yılsonuna kadar Amsterdam, Paris, Brüksel ve Köln'e uçacaklarını kaydetti. 2010'da toplam 12 adet yurtdışı noktasına ulaşacaklarını ifade eden Alan, yurtiçinde de Denizli, Bursa, Bodrum ve Dalaman'a yeni hat açacaklarını belirtti. Böylece, 28 iç hatlarda, 12 dış hatlar olmak üzere Ankara'dan 40 noktaya uçacaklarını dile getiren Alan, "2008 yılı açılış yılımızdı. 2009 iç hatlarda büyüme yılımız oldu. 2010'da dış hatları açıyoruz. 2011 ve devamında da dış hatları büyüteceğiz. Bundan sonra büyümenin ana ekseni Ankara'dan yapacağımız dış hatları oluşacak" diye konuştu.

UÇAK SAYISINI 18'E ÇIKARACAĞIZ

Yeni iç ve dış hatlar sonrasında filolarını genişleteceklerinin altını çizen Alan, Nisan-Mayıs aylarında 7 uçak girişinin olacağını açıkladı. Şu anda 3 tanesi kiralık, 9 tanesi şirkete ait olmak üzere 12 tane uçak bulunduğunu ifade eden Alan, 7 uçak alımı ile birlikte şirkete ait toplam uçak sayısının 16'ya çıkacağını dile getirdi. Yılsonuna doğru ise uçak sayısını 18'e çıkarmayı hedeflediklerini bildiren Alan, "Her uçak aşağı yukarı 100 kişi demektir. Doğrudan ve dolaylı olmak toplam yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacağız" dedi.

ZAMANINDA KALKIŞ ORANI YÜZDE 86

Anadolujet'in zamanında kalkış oranının 2009'da yüzde 86 olduğunu vurgulayan Alan, Ankara'da sis problemi olmaması halinde bu oranın yüzde 96 olabileceğini kaydetti. Alan, Esenboğa Havalimanı'na Türkiye'nin en gelişmiş ILS sisteminin kurulma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, sistemin bu kışa yetişebileceğini, böylece sisten etkilenme oranının düşeceğini söyledi.

'GEREKİRSE AYAKTA GİDERİZ' DEDİLER

Müşteri gerçekte ne talep ediyorsa onu yaptıklarını kaydeden Sami Alan, uçuş noktaları öncesinde çalışma yaptıklarını ve datalar oluşturduklarını kaydetti. Alan, "Cep telefonu şirketleriyle anlaşma yaptık. Telefonların açılıp kapatılma saatine göre datalar aldık. Otobüs ve uçakla seyahat oranları çıkardık. 17 kişiden sadece biri uçakla seyahat ediyordu. Bu 16 kişiye 'ne istiyorsunuz' diye sorduk. Hepsinin söylediği şey fiyattı. Şunu bile söylediler; 'Biz ayakta bile gideriz yeter ki uçak bilet fiyatı otobüs bilet fiyatına yaklaşsın.' Otobüslerin 40-50 TL olduğunu biliyoruz. Bu nedenle uçuşların yaklaşık yüzde 50'sini 59 TL'den satıyoruz. Böyle olduğu için yeni müşteri bulabildik" diye konuştu.

ANKA

Alan: "Uçak sayısını 18'e çıkaracağız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
ESENBOĞA ADNAN MENDERES'İN 2 KATI YOLCU VE UÇAK TRAFİĞİNE YAKINDA ULAŞACAK GİBİ. BAŞKENT OLMANIN FARKI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ankara trablus hattı açılmalı, ankara müteahhit şehridir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivas kelimesi geçince neden bazılarının damarı kalkıyor hala anlayamadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
erzurum, urfadan sonra sivas muhabbeti genemi basladi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bencede ankara sivas uçuşları olmalı.buranın yolcu kapasidesi iyi.thy,sun experess,corendon,germanıa buradan uçşları var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sivasa ne zman uçacaklar acaba!!! Sivas-Ankara Samsun Ankaradan daha yakın olduğu halde uçuyorlar... Yolcu yok deseler insanlar nereleriyle güler bilmiyorum... Ama yoklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
peki sami bir de bize gecmisin hakkinda bilgiler versen...hangi sirketlerde hangi mevkilerde gorev yaptin?? hangi basarilarin oldu??? thy na nasil girdin(yani kimin torpiliyle) o mevkiye (kimin sirtina basarak)nasil geldin??? bir zahmet aciklasan da ogrensek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İstanbulda oturup Ankaradaki işine uçak dolmuşla gidip gelen dünyadaki tek yönetici ünvanına sahip bu zatı muhterem ne dese doğrudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3.PİST VE 2.TERMİNAL GELİYOR DEMEKKİ. AŞARILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000