26 Aralık 2012, Çarşamba 08:26:00

AKP'Lİ ÇALIK'TAN THY'YE TEŞEKKÜR

THY yolcularına ücretsiz ikram edilen kayısı paketi içinde; bir adet gün kurusu, bir adet de kükürtlü kayısı yer alıyor...
  • Akıl ishalini neyin yaptığını da iyi biliyor olmalılar. Zira her gün böyle şeyler ishal olmuş bir akıldan başka neren gelir ki? Çiftçiye faydası olacakmış. Çiftçi mi kaldı ki bu memlekette. Domatesi, muzu, elmayı, portakalı, MISIRI bile ithal ediyor memleket. Ha tabi taşeronlukla kalan üç-beş çiftçinin elindekini tohum parasına alıp, o tohum parasını da İsraile peşkeş çekilmesinden bahsediliyorsa ona diyecek sözümüz yok bizde kenara çekilip alkışlayalım bunları yandaşların yaptığı gibi.
  • basbakan in oglunun ceo lugunu yaptigi calik holding in sahibesi galiba bu bayan...
  • İnsallah son gulen olmam cunku THY nin iyiligi ulkemin iyiligidir. THY ye laf etmiyor yonetime laf ediyorum. İckinin kaldirilmasi yakin ;) bekleyin gorun... Yanliz arkadasin su bagirsak olayina yazdigi cevap superdi:)))
  • Uzun ucak yolculuklarinda bagirsaklarin hizli calismasi iyi birsey mi? Ucaklardaki tuvaletleri hic gormediniz herhalde.
  • Yorumda gulunecek taraf yok... Yapilan sey sadece ustu kapali birilerine gelir kaynagi yaratma. Alkol kaldiriliyor servislerden. Amac burada cok farkli. Eger turkiyeyi tanitmak olsa veya baska guzel dusunceler olsa ulkede sadece kayisi yetismediginden farkli seylerde yapilirdi. Bence soguk sut, misir ve gun kurusu cok iyi bir fikir. THY her kademesiyle yandaslasma yolunda devem ediyor ve ne THY nin nede diger kurumlarin sonu hic iyi degil.
  • son yıllarda markalaşma yolunda hızla gelışen ve verdıgı hızmetlerle de tum dunya ınsanının takdırını kazanan mıllı hava yolumuzda bolesıne ulkemızın tanıtımına katkısı olabılecek urunlerden tadımlık dahı olsa ıkram edılebılmesı , takdır edılecek bır uygulama olarak gorulmelıdır. ancak, bunun yanında tasarruf tedbırlerı nedenıyle ıkram faslından kaldırıldıgı soylenen şampanya nın da, ıkram lıstesıne dahıl edılerek tum dunya ınsanına sunulması , THY nın sadece mıllı hava yolumuz dııl, dunya hava yolu oldugunun bır gostergesı olacaktır..
  • Soguksut ve misirda versinler her ikiside bagirdak calistiriyor ve ulke ekonomisinde buyuk yer tutuyor. Ozellikle uzun ucuslarda kayisi sut ve misir miktari artirilmali ve tuvaletler ucretli yapilmali THY miz daha cok kar etsin.
  • çok güzel bir davranış malatya gibi güzel bir şehrimizin çiftçilerimizin ürünleri olan kayısı thy nin uçaklarında yolculara ikram edilmesi son derece güzel bir şeydir.. Kayısı çok faydalı bir meyvedir lifdir, bağırsakların için çok faydalıdır.. Ayrıca benim güzel memleketimin güzel çiftçisi de pazar kazansınki geçimini temin etsin hayatını devam ettirsin, meyveciliğe yapmaya devam etsin.. bazıları çıkar sol takım, entel dantel bundan kim ne sağladı çiftçi kazandı senin memleketinin çiftçisi kazandı yetmez mi.. binlerce çiftçi helal yoldan düzgünce tarım işiyle uğraşıyor dolayısıyla thy nin de buna katkı sağlaması kadar doğal bir şey olamaz. ayrıca uçaklarda salataya zeytinyağı döküyorsunuz thy bunun için de zeytin yağı satın alıyor bunu da bilin yine çiftçiye faydalı oluyor. ayrıca malatya kayısısının yemekten son derece zevk alıyorum her yönüyle.
  • çok abartmayın

Malatya'nın dünyaca meşhur kuru kayısısının uçak yolcularına bedava dağıtılmaya başlandığı ve böylece hem ikram, hem de reklam olduğu bildirildi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu ile görüşmelerimiz neticesinde, yıllardır konuştuğumuz ancak bir türlü uçuramadığımız kayısımızı, nihayet 10 Aralık 2012'den beri Türk Hava Yolları'nda uçurmaya başladık. 204 noktada 30 milyon yolcuya ikram edilecek" diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yüzde 75'i THY ve yüzde 25'i de Malatya Pazarı tarafından karşılanıp THY yolcularına ücretsiz ikram edilen kayısı paketi içinde; bir adet gün kurusu, bir adet de kükürtlü kayısı yer alıyor. Jelatinli paketin üzerinde ise 'doğal mucize Malatya kuru kayısısı' yazıyor. Kayısının içindeki maddelerin yer aldığı Türkçe ve İngilizce yazıda da, bilgilendirme yapılıyor.

Öte yandan, kayısının yararları ise şöyle belirtiliyor: "Tok tutması nedeniyle diyet yapanların tercih ettiği meyvelerden, kanseri önleyici ve tansiyonu düşürücü özelliğe sahip, bağırsakları iyi çalıştırdığından kilo verilmesini kolaylaştırıyor. Kayısı iyi bir beta karoten kaynağı, akciğer ve mide kanserlerinden koruyucu özelliğe sahip, yorgunluk giderici, beslenme problemi olan yaşlıların potasyum eksikliğine bağlı depresyon sorunlarının giderilmesinde çok faydalı olup, ayrıca gırtlak iltihabına ve astıma da iyi geliyor. Astımda balgam söktürücü özelliğe sahip, kabızlığı önleyici, ayrıca gece körlüğünü de önlüyor. Yaşlanmaya karşı vücudu koruyor. Beynin düzenli çalışmasını sağlıyor, strese iyi geliyor. Ülserin iyileşmesinde de rol oynarken, kan yapımını artırarak kansızlığa iyi geliyor, karaciğere iyi geliyor. Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olmasını sağlayan kayısı, kansere karşı koruyor, kalp kaslarını kuvvetlendirip daha düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Böbreklerde oluşan taşların azalmasında da rol oynuyor. Kuru kayısılar da, potasyum bakımından daha zengin oluyor." 

AKP'Lİ ÇALIK'TAN THY'YE TEŞEKKÜR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Akıl ishali ~ 11 yıl önce
Akıl ishalini neyin yaptığını da iyi biliyor olmalılar. Zira her gün böyle şeyler ishal olmuş bir akıldan başka neren gelir ki? Çiftçiye faydası olacakmış. Çiftçi mi kaldı ki bu memlekette. Domatesi, muzu, elmayı, portakalı, MISIRI bile ithal ediyor memleket. Ha tabi taşeronlukla kalan üç-beş çiftçinin elindekini tohum parasına alıp, o tohum parasını da İsraile peşkeş çekilmesinden bahsediliyorsa ona diyecek sözümüz yok bizde kenara çekilip alkışlayalım bunları yandaşların yaptığı gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
galiba ~ 11 yıl önce
basbakan in oglunun ceo lugunu yaptigi calik holding in sahibesi galiba bu bayan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp >>cvp ~ 11 yıl önce
İnsallah son gulen olmam cunku THY nin iyiligi ulkemin iyiligidir. THY ye laf etmiyor yonetime laf ediyorum. İckinin kaldirilmasi yakin ;) bekleyin gorun... Yanliz arkadasin su bagirsak olayina yazdigi cevap superdi:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 11 yıl önce
yöneticileri eleştirebilirsiniz, şahsi düşünceniz ancak saçma yollardan boş eleştiri yaparsanız gülünç duruma düşersiniz. eğer THY sadece Türklere hizmet etseydi haklı olabilirdiniz. ancak bu bir global şirket böyle birşey imkansız...
Uzun yolculuk ~ 11 yıl önce
Uzun ucak yolculuklarinda bagirsaklarin hizli calismasi iyi birsey mi? Ucaklardaki tuvaletleri hic gormediniz herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaninda ~ 11 yıl önce
Yorumda gulunecek taraf yok... Yapilan sey sadece ustu kapali birilerine gelir kaynagi yaratma. Alkol kaldiriliyor servislerden. Amac burada cok farkli. Eger turkiyeyi tanitmak olsa veya baska guzel dusunceler olsa ulkede sadece kayisi yetismediginden farkli seylerde yapilirdi. Bence soguk sut, misir ve gun kurusu cok iyi bir fikir. THY her kademesiyle yandaslasma yolunda devem ediyor ve ne THY nin nede diger kurumlarin sonu hic iyi degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 11 yıl önce
alkol mü kaldırılıyor servislerden? bu yorumuna da gül. hem de sesli gül.
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
son yıllarda markalaşma yolunda hızla gelışen ve verdıgı hızmetlerle de tum dunya ınsanının takdırını kazanan mıllı hava yolumuzda bolesıne ulkemızın tanıtımına katkısı olabılecek urunlerden tadımlık dahı olsa ıkram edılebılmesı , takdır edılecek bır uygulama olarak gorulmelıdır. ancak, bunun yanında tasarruf tedbırlerı nedenıyle ıkram faslından kaldırıldıgı soylenen şampanya nın da, ıkram lıstesıne dahıl edılerek tum dunya ınsanına sunulması , THY nın sadece mıllı hava yolumuz dııl, dunya hava yolu oldugunun bır gostergesı olacaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaninda ~ 11 yıl önce
Soguksut ve misirda versinler her ikiside bagirdak calistiriyor ve ulke ekonomisinde buyuk yer tutuyor. Ozellikle uzun ucuslarda kayisi sut ve misir miktari artirilmali ve tuvaletler ucretli yapilmali THY miz daha cok kar etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaninda ~ 11 yıl önce
kendi yazdigina herhalde kendin de gulmus olmalisin boyle nasil sacmaladim diye kendine sordun mu?
camaroth ~ 11 yıl önce
çok güzel bir davranış malatya gibi güzel bir şehrimizin çiftçilerimizin ürünleri olan kayısı thy nin uçaklarında yolculara ikram edilmesi son derece güzel bir şeydir.. Kayısı çok faydalı bir meyvedir lifdir, bağırsakların için çok faydalıdır.. Ayrıca benim güzel memleketimin güzel çiftçisi de pazar kazansınki geçimini temin etsin hayatını devam ettirsin, meyveciliğe yapmaya devam etsin.. bazıları çıkar sol takım, entel dantel bundan kim ne sağladı çiftçi kazandı senin memleketinin çiftçisi kazandı yetmez mi.. binlerce çiftçi helal yoldan düzgünce tarım işiyle uğraşıyor dolayısıyla thy nin de buna katkı sağlaması kadar doğal bir şey olamaz. ayrıca uçaklarda salataya zeytinyağı döküyorsunuz thy bunun için de zeytin yağı satın alıyor bunu da bilin yine çiftçiye faydalı oluyor. ayrıca malatya kayısısının yemekten son derece zevk alıyorum her yönüyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ty ~ 11 yıl önce
çok abartmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000