11 Aralık 2010, Cumartesi 10:16:36

AKP - THY VE CIP

Vatan gazetesi köşe yazarlarından Can Ataklı, THY'nin CIP servisini eleştiren bir yazıyı köşesine taşıdı. İşte AKP-THY ve CIP konulu o köşe yazısı...
  • sizin icin bumu önemli ,önemli olan acaba öteki dünyaya cip mi yoksa economicmi ucacagiz degilmi acaba...anlayan anladi
  • yahu adam özel davranılmadığı için kıskançlık krizine girmiş millet badem bıyık muhabbeti yapıyo ne iktidarı adam firmayı kötüleyip ayrıcalık istiyo işte aşikar :D hem zaten bi enpati yapıp düşünseniz iktidar olsak biz ne yapardık diye ben yandaşıma ayrıcalık sağlardım arkadaş ama burda konu şark kurnazlığı adam açıkça ayrıcalık istiyo bunada versinler cıp bakın bakalım bi daha böyle haber yazıyomu thy ile ilgili
  • su tartismalara son vermeli artik. ya business class..first class ucacaksin.. star alliance gold statusuna sahip olacaksin.. cip ten gececeksin. baska kimse gecemeyecek. formül bu kadar basit.. avrupa nin her yerinde de bu böyle. bu arada thy nin mil problemine de deyineyim mesela lufthansa ile ucus yaptiginiz zaman milleriniz miles & smiles hesabiniza isletmek cok zor nerdeyse imkansiz..
  • Şu badem bıyık lafına çok gülüyorum valla... Hakikaten de hepsinin bıyığı badem...
  • siraya girin Top sakallilar!!!kedi erisemedigi ete mundar dermis sizinkisi de öyle.top sakallilar varken dahami iyidi sanki?mentalite sorunu OLMASIN?
  • Can bey badem bıyık bırakıp terlikle ve kravatsız olsa hemen CIP ye girer zaten. Medeni olmamak lazım demek ki ?
  • CHP kazansin sende binersin birgün hiic üzülme can bey.ayrica son yazdigin not nekadar hiic önyargili olmadigini belli ediyor!!!
  • Sevgili yavrularım.Babanız yaşında bir kaptan pilotum.Bu konuları da çok iyi bilirim.Sizlere yapmanız gerekenleri aşağıda sıralayacağım.Oturduğunuz yerden sızlanacağınıza lütfen bu tavsiyeleri yerine getirin. 1.ATPL sahibi tüm işsiz pilotları bir araya getirin. 2.Uçuş Okulları Derneği yöneticilerini yanınıza alın.Çalışma Bakanını,Ulaştırma Bakanını,TBMM başkanını ziyaret edin.Kendilerine 4817 Sayılı Kanunun 14.Maddesini gösterin.Özel Şirketlere Avrupadan gurup gurup 500 saat uçuş doldurmak için gelen pilotları THY nin Yabancı pilotlara sağladığı kolaylığı ve Sizlere uyguladığı engelleri anlatın.Yakında seçim var.Şimdi ağlamanın tam sırası ağlamayana mama vermezler.Durmayın ağlayacaksanız uygun yerde ağlayın.Sevgilerimle,
  • Türkiyeyi en az 30 sene geri götüren vizyonsuz cahilane idare tarzının sonu budur. Dünya çağdaşlaşmaya devam ederken biz geriye gidiyoruz. Ama nedense kimse farkında olmak istemiyor. Bırakın şu şark özentiliğini. Bırakın gericiliği. Ülkemiz batıyor farkında değilsiniz. AB bile fark etti. Türkiyede eksen kaydı diye bas bas bağırıyor. Bir tek siz farkına varamadınız.
  • helal sana CAN ATAKLI.taşı yerine koymuşsun yine.baksana "MAHLUKAT GÜRUH" u hücuma geçmiş.devam; iyi yolda olduğun ayan beyan ortada.
AKP’nin kendine yakın gördüğü veya şimdilik kullanmaktan sakınmadığı kişi ve kurumlara pek çok avantaj sağladığı bilinen bir gerçek. Bundan medyanın da nasibini aldığını hepimiz biliyoruz. Yandaş olan gazetecilerin nasıl kollandıkları, iyi kazançlar sağlamaları için nasıl çabalandığı sır değil.

Yeni tanık olduğum THY kıyağından söz etmek istiyorum bugün.

THY’nin bazı yolcularına tanıdığı bir ayrıcalık var. CIP denilen bir servisle, havaalanlarındaki yoğunluktan kurtuluyorsunuz.

Bu ayrıcalıktan yararlanmak için ya Business veya First Class’ta uçacaksınız ya da çok fazla uçuş yapacaksınız. THY bu nedenle bir kart veriyor ve her uçuşunuz bu karta işleniyor. Belli bir limiti aştığınızda kartınız bu CIP salonlarından da yararlanacak hale getiriliyor.

Ben en azından her hafta bir gün mutlaka uçuyorum, yurt dışı uçuşlarım da var. Ama belli ki istenen puanı dolduramıyorum bunca uçuşa rağmen. Bu nedenle kartım yok. Olsa da CIP’i kullanacağımı düşünmüyorum. Onca yıl VIP konusunda yazdıktan sonra kendime ayrıcalık isteyemem herhalde.

Geçenlerde yine Ankara’ya uçuyorum. Bir tören için çok sayıda gazeteci de aynı uçaktaymış. Her zamanki gibi normal vatandaşlarla uçağa bindim. Derken CIP aracı geldi, içinden adeta bir ordu indi. Tam 19 gazeteci buradan biniyordu uçağa.

Hepsini de tanıyorum, temel özellikleri biri hariç hepsinin AKP yandaşı olması.

Helal olsun. Gün iktidarın gün. Gün iktidara yakın olma günü.

İktidara yakınsanız uçağa bile avantajlı binersiniz.

Ve bir küçük not: Ertesi gün dönüyorum. Bindiğim araçta iki gazeteci daha var. Onlar CIP’ten geçecek. “Birlikte geçelim” dediler. İstanbul’dan yola çıkarken dönüş için biniş kartımı da almıştım. Bu nedenle sakınca görmedim, çünkü sadece geçiş yapacağım, bir işlem yapılmayacak. Ama olur mu, ilkelerine ters düştüğün an, iyi niyetli bile olsan başına iş gelir.

Ne mi oldu? CIP görevlisi THY’ci kadın beni görünce hemen listeye baktı. Adım yok tabii. “Biniş kartım var” dedim ama öyle bir telaşlandı ki eli ayağına dolaştı. Sakinleştirdim, “Merak etmeyin AKP’lilere söylerim, ben yanlışlıkla geldim, buraya girdiğim için başınıza bir şey gelmez” dedim.

Tabii hemen çıkıyordum ki AKP yandaşı gazeteciler “Biz sebep olduk, bugünlük geçsin, kartı da var zaten yoksa uçağı kaçırır ayıp olur” dediler. THY’ci kadın “AKP güvencesi alınca” kerhen “geç” dedi.. Halime ve THY personelinin korkusuna kahkahalar atarak uçağa bindim.

(Can Ataklı - Vatan)
AKP - THY VE CIP

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Misafir ~ 13 yıl önce
sizin icin bumu önemli ,önemli olan acaba öteki dünyaya cip mi yoksa economicmi ucacagiz degilmi acaba...anlayan anladi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yahu adam özel davranılmadığı için kıskançlık krizine girmiş millet badem bıyık muhabbeti yapıyo ne iktidarı adam firmayı kötüleyip ayrıcalık istiyo işte aşikar :D hem zaten bi enpati yapıp düşünseniz iktidar olsak biz ne yapardık diye ben yandaşıma ayrıcalık sağlardım arkadaş ama burda konu şark kurnazlığı adam açıkça ayrıcalık istiyo bunada versinler cıp bakın bakalım bi daha böyle haber yazıyomu thy ile ilgili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
su tartismalara son vermeli artik. ya business class..first class ucacaksin.. star alliance gold statusuna sahip olacaksin.. cip ten gececeksin. baska kimse gecemeyecek. formül bu kadar basit.. avrupa nin her yerinde de bu böyle. bu arada thy nin mil problemine de deyineyim mesela lufthansa ile ucus yaptiginiz zaman milleriniz miles & smiles hesabiniza isletmek cok zor nerdeyse imkansiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu badem bıyık lafına çok gülüyorum valla... Hakikaten de hepsinin bıyığı badem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
siraya girin Top sakallilar!!!kedi erisemedigi ete mundar dermis sizinkisi de öyle.top sakallilar varken dahami iyidi sanki?mentalite sorunu OLMASIN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Can bey badem bıyık bırakıp terlikle ve kravatsız olsa hemen CIP ye girer zaten. Medeni olmamak lazım demek ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CHP kazansin sende binersin birgün hiic üzülme can bey.ayrica son yazdigin not nekadar hiic önyargili olmadigini belli ediyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili yavrularım.Babanız yaşında bir kaptan pilotum.Bu konuları da çok iyi bilirim.Sizlere yapmanız gerekenleri aşağıda sıralayacağım.Oturduğunuz yerden sızlanacağınıza lütfen bu tavsiyeleri yerine getirin. 1.ATPL sahibi tüm işsiz pilotları bir araya getirin. 2.Uçuş Okulları Derneği yöneticilerini yanınıza alın.Çalışma Bakanını,Ulaştırma Bakanını,TBMM başkanını ziyaret edin.Kendilerine 4817 Sayılı Kanunun 14.Maddesini gösterin.Özel Şirketlere Avrupadan gurup gurup 500 saat uçuş doldurmak için gelen pilotları THY nin Yabancı pilotlara sağladığı kolaylığı ve Sizlere uyguladığı engelleri anlatın.Yakında seçim var.Şimdi ağlamanın tam sırası ağlamayana mama vermezler.Durmayın ağlayacaksanız uygun yerde ağlayın.Sevgilerimle,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyeyi en az 30 sene geri götüren vizyonsuz cahilane idare tarzının sonu budur. Dünya çağdaşlaşmaya devam ederken biz geriye gidiyoruz. Ama nedense kimse farkında olmak istemiyor. Bırakın şu şark özentiliğini. Bırakın gericiliği. Ülkemiz batıyor farkında değilsiniz. AB bile fark etti. Türkiyede eksen kaydı diye bas bas bağırıyor. Bir tek siz farkına varamadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
helal sana CAN ATAKLI.taşı yerine koymuşsun yine.baksana "MAHLUKAT GÜRUH" u hücuma geçmiş.devam; iyi yolda olduğun ayan beyan ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000