06 Mayıs 2011, Cuma 08:19:53

AKAY KAPTAN KOKPİTE VEDA ETTİ

Türk Hava Yolları (THY) kaptan pilotlarından Volkan Akay, 44 yıldır sürdürdüğü pilotluk mesleğini arkadaşları tarafından gerçekleştirilen bir veda töreni ile oğlu Hakan Akay'a devretti.
  • sonra amsterdam gibi oluncada hiç zıplamayın olur mu :))
  • Pilotluk babadan ogula gecer bu is boyledir ister begenin ister begenmeyin.Doktorun cocuguda doktor, avukatin cocuguda avukat, pilotun cocuguda pilot olur.Pilotlukda doktorluk avukatlik gibi aileden gelen birikim gorgu bilgi isidir.Herkezin babasinin meslegini devam ettirmesinin faydasi vardir. sifirdan baslamak yerine bir isi devam ettirmek iyidir.O zaman sabancinin oglu kocun oglu neden baska bir is yapmiyor :)))
  • 2o sene Türk Hava Kuvvetleri, 24 sene de Türk Hava Yollarında üstün başarılarla görev yapmış,hem kaptan pilot hem de eğitmen olarak sayısız insanın elinden tutup,vatana hayırlı bir yurtdaş olmalarını sağlamış Akay Kaptan'ın haberiyle ilgili torpil,babadan oğula gibi,pilotluk eğitiminin yer yüzünde verilen en zor eğitimlerden biri olduğu konusunda bihaber yorumlar yazan cahil ve ahlaksız herkese Allah'dan akıl fikir vermesini ve doğru yola iletmesini diliyorum.Akay Kaptan'a geride kalan yıllarında ailesi ile beraber sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim.
  • hamdolsun bu torpilli asker pilot ve bebelerinden kurtulma zamanı yaklaşıyor...
  • kaptana emeklerinden dolayı saygımız var ayrı mesele de..airporthaber bu tip magazine kaçan haberlerden bence vazgeçin artık.siz bir HAVACILIK sitesiyseniz ve havacılık sadece pilotlardan ibaret değilse bu tip haberler emeklilikleri hiç bir zaman anılmayan diğer havacılık emekçilerine biraz haksızlık oluyor bence.naçizane fikrim bu.bakın gerekli uğurlama yapılmış zaten sevdikleri tarafından
  • Akay Kaptan'a bir hava trafik kontrolörü olarak çocukları ve torunlarıyla birlikte güzel bir emeklilik dilerim.
  • Akay Kaptanım,değerli hocam hayırlı uğurlu olsun.Sizin kalitenizi herkes bilir, çatlak sesler bu mesleği bilmeyenler ve sizi kıskananlardır. H.ALİ ÇULLU
  • sen senin hakkinda hicbirsey yazmaya degmezsin....
  • sizi hiç tanımıyorum.ama yazılanlara bakınca gönül rahatlığıyla şöyle diyorum,hizmet vermişsiniz ve bu vatanın yetiştirdiği bir insansınız.emekleriniz için teşekkürler.inşaallah iyi bir emeklilik geçirirsiniz sağlıcakla kalın
  • Öyledir havacılık, babadan evladına geçmesi istenebilecek kadar şerefli ve gıpta edilecek meslektir. Tıpkı polislik, askerlik, öğretmenlik gibi. Çocukları babalarıyla gurur duyar... Onlar gibi olmak ister ve bir kısmı da onlar gibi olurlar. Peki yorumlarıyla bu tür haberleri kirleten zavallılar sizin babanız ne iş yapıyordu? Padişahım çok yaşa demeyi, garibanlık edebiyatı yapmayı kimden öğrendiniz? Babanızdan mı? hiç sanmıyorum. Umarım, torunları da bu işi yapmak isterler. Saygılarımla.

Türk Hava Kuvvetleri'nde 20 yıl çalıştıktan sonra THY'de de 24 yıl görev yapıp, 44 yıllık meslek hayatını tamamlayarak emekliye ayrılan Kaptan Pilot Volkan Akay (64), son uçuşunu gerçekleştirdiği Airbus 340 ile Londra'dan İstanbul'a gelişinde eşi Nur, THY'de kaptan pilot olan oğlu Hakan Akay, kızı Selin Ceylan, gelini, torunları Yağmur ve Defne ile meslektaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Mesleğinin son gününde bir hayli heyecanlı olduğu görülen Akay, "Hayatımın yeni dönemi başlıyor. Çok heyecanlıyım ve çok sevinçliyim. 44 yıllık meslek hayatımı bugün bitiriyorum ve tüm şanslarımı meslektaşlarıma dağıtıyorum. Bundan sonra evime çekilip istirahat edeceğim'' dedi.

Akay, THY'de 24 yıl uçtuğunu, Boeing 727, 737, Airbus 310, 330 ve 340 tipi uçaklarda uçtuğunu dile getirerek, THK'da da 22 yıl muharip jet birliklerinde uçtuğunu söyledi. Volkan Akay, oğlunun da THY'de pilotluk yaptığını ifade ederek, ''Artık bu soyadı ve bayrağı THY'de ona bırakıyorum. Oğlum yarın, bugün uçtuğum Airbus 340 uçağı kursuna başlıyor. Benim babam Raşit Akay ile eşimin babası Celal Bayhan da hava kuvvetlerinde pilottu. Ben bayrağı babamdan, oğlum da benden devraldı'' dedi.
Pilotların çok güç ama zevkli bir mesleği yaptığını ifade eden Akay, genç meslektaşlarına başarılı olabilmeleri için çok disiplinli olmaları, çok çalışmaları, yenilikleri takip etmeleri, havacılık konusundaki yayınları takip etmeleri ve sağlıklarına çok dikkat etmeleri tavsiyelerinde bulundu.

THY'de çalıştığı dönemlerde başından geçen olaylardan birini de basın mensuplarıyla paylaşan Akay, ''THY'de ikinci pilot iken Hannover'e gidiyorduk. Kaptan pilot ağır bir burun kanaması geçirdi ve yerini boşaltmak zorunda kaldı. Ben kokpitte tek başıma kaldım. Yağışlı bir havada indim. Kaptanı hastaneye götürdüler. Bu olayı hiç unutmuyorum'' diye konuştu.

44 yıllık meslek hayatının ardından arkadaşları tarafından çiçeklerle uğurlanan Akay, bundan sonraki yaşamında balık tutacağını, torunlarla ilgileneceğini, kitap okuyup, ahşap rölyef yapacağını ve piyano çalacağını söyledi.

AKAY KAPTAN KOKPİTE VEDA ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
sonra amsterdam gibi oluncada hiç zıplamayın olur mu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilotluk babadan ogula gecer bu is boyledir ister begenin ister begenmeyin.Doktorun cocuguda doktor, avukatin cocuguda avukat, pilotun cocuguda pilot olur.Pilotlukda doktorluk avukatlik gibi aileden gelen birikim gorgu bilgi isidir.Herkezin babasinin meslegini devam ettirmesinin faydasi vardir. sifirdan baslamak yerine bir isi devam ettirmek iyidir.O zaman sabancinin oglu kocun oglu neden baska bir is yapmiyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2o sene Türk Hava Kuvvetleri, 24 sene de Türk Hava Yollarında üstün başarılarla görev yapmış,hem kaptan pilot hem de eğitmen olarak sayısız insanın elinden tutup,vatana hayırlı bir yurtdaş olmalarını sağlamış Akay Kaptan'ın haberiyle ilgili torpil,babadan oğula gibi,pilotluk eğitiminin yer yüzünde verilen en zor eğitimlerden biri olduğu konusunda bihaber yorumlar yazan cahil ve ahlaksız herkese Allah'dan akıl fikir vermesini ve doğru yola iletmesini diliyorum.Akay Kaptan'a geride kalan yıllarında ailesi ile beraber sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hamdolsun bu torpilli asker pilot ve bebelerinden kurtulma zamanı yaklaşıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaptana emeklerinden dolayı saygımız var ayrı mesele de..airporthaber bu tip magazine kaçan haberlerden bence vazgeçin artık.siz bir HAVACILIK sitesiyseniz ve havacılık sadece pilotlardan ibaret değilse bu tip haberler emeklilikleri hiç bir zaman anılmayan diğer havacılık emekçilerine biraz haksızlık oluyor bence.naçizane fikrim bu.bakın gerekli uğurlama yapılmış zaten sevdikleri tarafından

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Akay Kaptan'a bir hava trafik kontrolörü olarak çocukları ve torunlarıyla birlikte güzel bir emeklilik dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Akay Kaptanım,değerli hocam hayırlı uğurlu olsun.Sizin kalitenizi herkes bilir, çatlak sesler bu mesleği bilmeyenler ve sizi kıskananlardır. H.ALİ ÇULLU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen senin hakkinda hicbirsey yazmaya degmezsin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizi hiç tanımıyorum.ama yazılanlara bakınca gönül rahatlığıyla şöyle diyorum,hizmet vermişsiniz ve bu vatanın yetiştirdiği bir insansınız.emekleriniz için teşekkürler.inşaallah iyi bir emeklilik geçirirsiniz sağlıcakla kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öyledir havacılık, babadan evladına geçmesi istenebilecek kadar şerefli ve gıpta edilecek meslektir. Tıpkı polislik, askerlik, öğretmenlik gibi. Çocukları babalarıyla gurur duyar... Onlar gibi olmak ister ve bir kısmı da onlar gibi olurlar. Peki yorumlarıyla bu tür haberleri kirleten zavallılar sizin babanız ne iş yapıyordu? Padişahım çok yaşa demeyi, garibanlık edebiyatı yapmayı kimden öğrendiniz? Babanızdan mı? hiç sanmıyorum. Umarım, torunları da bu işi yapmak isterler. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000