09 Ekim 2008, Perşembe 09:01:07

Airshow kapılarını ziyaretçilere açtı

CNR Expo Fuarcılık tarafından Etimesgut Türkkuşu tesislerinde bu yıl ikincisi düzenlenen Sivil Havacılık Fuarı, uçmayı sevenleri biraraya getirdi.
  • 'İLK AKROBASİ PİLOTUYUM'DEMEK BU AMAÇ UĞRUNDA ŞEHİT OLAN VE BU İŞİ YAPIP BIRAKAN ÖĞRETMEN PİLOTLARA SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM.İLK OLMAK İÇİN YAŞININ DA MÜSAİT OLMASI GEREKMEZ Mİ?
  • Sayın ahtapot. Mevcut okullardaki kalite iyileştirileceğine yenilerinimi açalım. Bravo size. Ayılınca devam ediniz sektörü kurtarmaya. Check point gibi terimlere hakim olmanızda ayrı bir güzel. Akrobasi konusunda da THK Planör Pilotları çok başarılıdır. Sadece Sn. Öztürk yoktur. AirRace'de de artık bir Türk pilot görmek isteriz. Karada uçanlara duyurulur.
  • DEĞERLİ DOSTLAR; FUARLAR YAPILIYOR, HÜNERLER SERGİLENİYOR GÖRSELLİK GÜZEL AMA BUNLARIN EĞİTİMLERİ NEREDE? BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA GERÇEK EĞİTİM. HAVA KUVVETLERİNDE (UÇAK MOTORU,KISMAN MEYDAN HİZMETİ UÇAK ORJİNLİ) DİĞERİ TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI PERSONELİ'YSENİZ EĞER SANSLIYSANIZ KURSA GİDİP SİVİL HAVACILIĞIN YER HİZMETİNİ ÖĞRENİP ""IATA"" SERTİFİKASI ALIYORSUNUZ. GELELİM SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULLARINA BENİM İNCELEDİĞİM KADARIYLA BURALARDA BİR TAKIM UÇAK MÜHENDİS VE TEKNİSYENLERİNİN TEK ELLERİNDE. YOLCU HİZMETİ, KAYIP EŞYA, KARGO, APRON HİZMETLERİ TERMİNEL HİZMETLERİNDEN Bİ HABER İNSANLAR YÜKSEK OKUL DİPLOMASI VERİYOR??? BURADAN MEZUN OLANLARI İŞ OLANAĞI İLE """MÜŞTERİ AVLIYORLAR""" ARTIK IATA, ICAO DÜZEYİNDE EĞİTİM VEREN YÜKSEK OKUL VE ÜNİVERSİTELERİN KURULUP ELEMAN YETİŞTİRME ZAMANI GELMEDİMİ? HELİKOPTER HİZMETİ VERLMEK İSTENİYOR. ALT YAPISI OLMAYAN (YOL HARİTASI, CHEC POINT NOKTALARI, METEOROLOJİ, ACİL MÜDAHALE, KAZA KIRIM ÖNLEME GİBİ) BİR SEKTÖR İLERLEYEN ZAMAN İÇİNDE ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINIP YABANCILARA SATMAK(PEŞKEŞ ÇEKMEK) FIRSATI DOĞUYOR. AMBULANS UÇAK HİZMETİ BİZDE NİYE YOK? HAYDİ ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEK KARDIR ULUSLARARASI BİLGİ İÇEREN OKULLAR AÇALIM IATA VE ICAO EŞDEĞERLİ DİPLOMA VERELİM BİZİMDE YETİŞMİŞ EĞİTİMLİ İŞ GÜCÜMÜZ OLSUN. SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • 37ci arkadaşım çok doğru söylüyor. Nedense bu hata pek çok yerde yapılıyor.
  • bir yanlışı düzeltmek isterim, sayın öztürk'ün başarılarını izliyor ve kutluyoruz, ancak kendisi ne askeri ne de sivil olarak türkiye'nin ilk ve tek akrobasi pilotu değildir. hem askeri hem de sivil olarak türkiye'de akrobasi uçuculuğunun tarihi çok eskidir. kendi uçağıyla akrobasi yapan tek pilot demek daha doğru olur, o alanda da da ilk, rahmetli vecihi hürkuş'tur.

3 gün boyunca başkentlilerin hizmetinde olacak olan fuarın açılışında Türkiye'nin ilk ve tek akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün yaptığı gösteri nefesleri kesti.

Türkkuşu Genel Müdürlüğü'ndeki açılış törenine Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, Türkkuşu Genel Müdürü Necdet Şendil, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil katıldı. Airshow 2. Sivil Havacılık Fuarı'nda havacılığın değişik dallarında kullanılan uçaklar yer alırken, Bombardier firmasının CL 415 Amfibik uçağı da görücüye çıktı. Fuarda Bombardier, Cessna, Diamond Aircraft da DA 40 ve DA 42 uçaklarını sergileniyor. Özelikle afet sonrasında havadan görüntü aktararak hasar tespitlerinde ve yardım ulaştırmada büyük yarar sağlayan ODTÜ tarafından geliştirilen İnsansız Hava Aracı fuarın ilgi odağı oldu. Bakırköy Sportif Havacılık Kulübü Deneysel Hava Araçları Yapımcılığı Bölümü de el yapımı uçaklarıyla fuarda şov yaptı.

Türkiye'nin tek akrobasi pilotu olan Ali İsmet Öztürk'ün gerçekleştirdiği şov büyük ilgi gördü. 2 yıl aradan sonra Ankara'da Air Show'da Türk semalarına geri dönen Öztürk'ün, 'Mor Menekşe' adını verdiği 400 beygirlik pitts uçağıyla yaptığı gösteri nefesleri kesti. Yaptığı gösterinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Öztürk, yaptığı işi dünyayı 'ters-yüz etmek' olarak tanımladı. Ankara'da olmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Öztürk, genellikle yurtdışında uçtuğunu, 18 ülkede 87 organizasyonda yer aldığını anlattı. Bir gazetecinin 'Uçuştan önce konsantrasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz?' yönündeki sorusuna Öztürk, "Uçuşun tamamını beynimizde yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

Öztürk, 24 senedir uçtuğunu son 7-8 yıldır ise profesyonel olarak akrobasi pilotu olarak çalıştığını ifade etti. Bir gazetecinin 'Aileniz izleyebiliyor mu?' yönündeki sorusuna Öztürk, "Tabii. Biz profesyoneliz. Kızlarım var onlar da bir şekilde bu işin parçası. Dolayısıyla biz ailece bu işi icra etmeye çalışıyoruz. Onlar benim bu işi ne kadar sevdiğimi biliyorlar. Dolayısıyla takdiri ilahi. O noktaya kadar yapılacak her şey yapılıyor" diye konuştu.

AirShow 2008

AirShow 2008

AirShow 2008

Airshow kapılarını ziyaretçilere açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

UCANYÜREK ~ 16 yıl önce
'İLK AKROBASİ PİLOTUYUM'DEMEK BU AMAÇ UĞRUNDA ŞEHİT OLAN VE BU İŞİ YAPIP BIRAKAN ÖĞRETMEN PİLOTLARA SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM.İLK OLMAK İÇİN YAŞININ DA MÜSAİT OLMASI GEREKMEZ Mİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayık Lüfer ~ 16 yıl önce
Sayın ahtapot. Mevcut okullardaki kalite iyileştirileceğine yenilerinimi açalım. Bravo size. Ayılınca devam ediniz sektörü kurtarmaya. Check point gibi terimlere hakim olmanızda ayrı bir güzel. Akrobasi konusunda da THK Planör Pilotları çok başarılıdır. Sadece Sn. Öztürk yoktur. AirRace'de de artık bir Türk pilot görmek isteriz. Karada uçanlara duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sarhoşahtapot ~ 16 yıl önce
DEĞERLİ DOSTLAR; FUARLAR YAPILIYOR, HÜNERLER SERGİLENİYOR GÖRSELLİK GÜZEL AMA BUNLARIN EĞİTİMLERİ NEREDE? BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA GERÇEK EĞİTİM. HAVA KUVVETLERİNDE (UÇAK MOTORU,KISMAN MEYDAN HİZMETİ UÇAK ORJİNLİ) DİĞERİ TÜRK HAVA YOLLARI ANONİM ORTAKLIĞI PERSONELİ'YSENİZ EĞER SANSLIYSANIZ KURSA GİDİP SİVİL HAVACILIĞIN YER HİZMETİNİ ÖĞRENİP ""IATA"" SERTİFİKASI ALIYORSUNUZ. GELELİM SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULLARINA BENİM İNCELEDİĞİM KADARIYLA BURALARDA BİR TAKIM UÇAK MÜHENDİS VE TEKNİSYENLERİNİN TEK ELLERİNDE. YOLCU HİZMETİ, KAYIP EŞYA, KARGO, APRON HİZMETLERİ TERMİNEL HİZMETLERİNDEN Bİ HABER İNSANLAR YÜKSEK OKUL DİPLOMASI VERİYOR??? BURADAN MEZUN OLANLARI İŞ OLANAĞI İLE """MÜŞTERİ AVLIYORLAR""" ARTIK IATA, ICAO DÜZEYİNDE EĞİTİM VEREN YÜKSEK OKUL VE ÜNİVERSİTELERİN KURULUP ELEMAN YETİŞTİRME ZAMANI GELMEDİMİ? HELİKOPTER HİZMETİ VERLMEK İSTENİYOR. ALT YAPISI OLMAYAN (YOL HARİTASI, CHEC POINT NOKTALARI, METEOROLOJİ, ACİL MÜDAHALE, KAZA KIRIM ÖNLEME GİBİ) BİR SEKTÖR İLERLEYEN ZAMAN İÇİNDE ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINIP YABANCILARA SATMAK(PEŞKEŞ ÇEKMEK) FIRSATI DOĞUYOR. AMBULANS UÇAK HİZMETİ BİZDE NİYE YOK? HAYDİ ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEK KARDIR ULUSLARARASI BİLGİ İÇEREN OKULLAR AÇALIM IATA VE ICAO EŞDEĞERLİ DİPLOMA VERELİM BİZİMDE YETİŞMİŞ EĞİTİMLİ İŞ GÜCÜMÜZ OLSUN. SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyareci ~ 16 yıl önce
37ci arkadaşım çok doğru söylüyor. Nedense bu hata pek çok yerde yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peacemaker737 ~ 16 yıl önce
bir yanlışı düzeltmek isterim, sayın öztürk'ün başarılarını izliyor ve kutluyoruz, ancak kendisi ne askeri ne de sivil olarak türkiye'nin ilk ve tek akrobasi pilotu değildir. hem askeri hem de sivil olarak türkiye'de akrobasi uçuculuğunun tarihi çok eskidir. kendi uçağıyla akrobasi yapan tek pilot demek daha doğru olur, o alanda da da ilk, rahmetli vecihi hürkuş'tur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000