11 Eylül 2008, Perşembe 08:08:13

AirShow gün sayıyor

2. Sivil Havacılık Fuarı (Airshow), 9-12 Ekim tarihleri arasında THY ve THY Teknik'in Ana sponsorluğunda CNR Fuar Merkezi tarafından Ankara Etimesgut Türk Kuşu Tesisleri'nde düzenlenecek.
  • Fotoğraf makinemizi alır gideriz. Bir de kapıda yassah hemşerim diyen biriyle karşılaşırız.
  • kimsenin haberi yokmu hahahaha...biz haber verelim balii
  • Butun havacilik camiasina merhaba, bu haberi okuduktan sonra daha detayli bilgi almak icin thk genel mudurlugunu aradim ama airshow 2008 lafini duyan sasirdi kimsenin bilgisi yok beni Turk kusu na yonlendirdiler orayida aradim durum ayni ilk kez duyuyorlar bir ay sonra yapilacak boyle bir organizasyondan kimsenin haberi yok. Bu durum cok ilginc geldi bana. Devlet memurlugu boyle birsey mi acaba.

Airshow'a, Türkiye'de şu anda yoğun olarak tartışılan orman yangınları konusu damgasını vuracak. Fuar yetkilileri, THK ve Ortadoğu Üniversitesi işbirliğiyle fuarda bu konuyla ilgili bir panel için çalışmalara başladı.

Açılışını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın gerçekleştireceği fuarda, Bombardier firması CL 415 Amfibik uçağını görücüye çıkarırken, Amerikalı Simplex firması da her türlü helikoptere takılabilen söndürme aparatlarını resmi kuruluşlara tanıtacak.

30 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

THY ve THY TEKNİK Ana sponsorluğunda THK desteği ile CNR Fuar Merkezi tarafından Ankara Etimesgut Türk kuşu Tesisleri'nde düzenlenecek fuara, ilkinde olduğu gibi; Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Moldova ve Almanya gibi birçok farklı ülkeden gelen ziyaretçiler ile 30 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

Bombardier, Cessna, Diamond, Gulfstream, Sama gibi hava aracı markaları ve Sabiha Gökçen Havaalanı, Era, Prime, Scope, GMT gibi hizmet ve servis firmalarının katılımının kesinleştiği fuar, sivil havacılığa gönül veren çok sayıda meraklı tarafından da büyük ilgi topluyor.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ'NDEN FUARA DESTEK

Sektörün en önemli Sivil Toplum Örgütleri de (TALPA, TALTA, TATCA, TATSETPA, PİLVAK, UTED, AIMSA) Airshow'da yer alarak, havacılık kültürüne katkı sağlamayı hedeflerken, havacılığın gelişimine eğitim, ar-ge ve bilimsel çalışmalarla destek sağlayan İTÜ, ODTÜ, KOÜ, Anadolu Ünv. ve Erciyes Ünv. leri de fuarda gençlere havacılığı sevdirmeyi amaçlayan etkinliklerle yer alacaklar.

ODTÜ'nün İnsansız Hava Aracı fuarda!

Özellikle afet sonrası havadan görüntü aktararak hasar tespitlerinde, ayrıca yardım ulaştırmada büyük yarar sağlayan ve ODTÜ tarafından geliştirilen İHA (İnsansız Hava Aracı) larda fuarda sergilenecek yenilikler arasında yer alıyor. Keşif, gözetleme, hedef tespiti, ayrıca trafik kontrolünden kaçakçılığı önlemeye kadar geniş kapsamlı kullanım alanına sahip araçlar özellikle afet sonrası havadan görüntü aktararak hasar tespitlerinde ve yardım ulaştırmada inanılmaz yararlar sağlamasıyla biliniyor.

Sportif Havacılık Kulübü, el yapımı uçaklarıyla fuarda şov yapacak!

Airshow boyunca ilgi odağı olacak bir başka kurum ise Bakırköy Sportif Havacılık Kulübü.. Deneysel Hava Araçları Yapımcılığı Bölümü, el yapımı (experimental) uçaklarıyla fuarda şov yapmaya hazırlanıyor.

Proton Havacılık Ukrayna temsilcisi Antonov ise Türkiye pazarına Airshow 2008 le girecek ve AN 148 Bölgesel uçağını getirerek fuarda gövde gösterisi yapacak.

Dünyanın ilk ve tek Türk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk gösterisi ile nefes kesecek.

Fuarın en heyecanlı gösterilerinden biri ise, Dünyanın ilk ve tek Türk Akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk'ün gerçekleştireceği müthiş şov olacak. 2 yıl aradan sonra Ankara Airshow'la Türk semalarına geri dönecek olan Öztürk, 2008 dönemi gösteri takvimini fuar ile noktalayacak. Mor Menekşe adını verdiği 400 beygirlik Pitts uçağıyla dünyanın önde gelen akrobasi pilotlarıyla yarışan Öztürk, fuar süresince izleyenleri büyüleyecek. Fuarda ayrıca, THK ve Türk Kuşu'nun çocuklar ve gençler başta olmak üzere fuar ziyaretçilerine özel, sergi, maket uçak yapımı kursları gibi etkinlikleri olacak.

AirShow gün sayıyor

Yorumlar

Jedi ~ 16 yıl önce
Fotoğraf makinemizi alır gideriz. Bir de kapıda yassah hemşerim diyen biriyle karşılaşırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 16 yıl önce
kimsenin haberi yokmu hahahaha...biz haber verelim balii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartal ~ 16 yıl önce
Butun havacilik camiasina merhaba, bu haberi okuduktan sonra daha detayli bilgi almak icin thk genel mudurlugunu aradim ama airshow 2008 lafini duyan sasirdi kimsenin bilgisi yok beni Turk kusu na yonlendirdiler orayida aradim durum ayni ilk kez duyuyorlar bir ay sonra yapilacak boyle bir organizasyondan kimsenin haberi yok. Bu durum cok ilginc geldi bana. Devlet memurlugu boyle birsey mi acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000