16 Aralık 2008, Salı 10:52:12

AIRPORTHABER YİNE GÜNDEM OLUŞTURDU

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil'in Hac dönüşünde VIP salonunda terlikle görüntülenmesi olayını duyuran AirportHaber ve Airport TV, yine medyanın gündemine oturdu. Bir çok köşe yazarının konuya değinmesinin yanı sıra yazılı basında da olay sıkça vurgulandı...
  • Arkadaslar bu dolduruslara prim vermeyin ne olmus yani bir genel mudur ozel bir geziden geliyor ve ayaginda terlik var ,olabilir insanlarin giyimiyle kusamiyla kimsenin ugrasmaya hakki yoktur ne demisler DOST BASA DUSMAN AYAGA BAKAR
  • Türk Hava Yollarini karalayanlarin herhalde hepsinin kuyruk acilari var galiba. Büyük bir ihtimalle disiplinsizlerinden dolayi sirketten atilanlar olmalilar. Ondan sonrada kalkip ekmek yedikleri yere bilmem ne yapiyorlar. Airport Haberede bravo. Onlara iyi canak tutuyorsunuz. Sizin kurulus amacinizi anladim. Havacilik ile ilginiz yok. Maksat mide bulandirmak.
  • GÖRDÜNÜZMÜ SAYIN MÜDÜRÜM ÇALIŞANLARINIZ SİZİN HAKKINIZDA NE DÜŞÜNÜYOR.... SÖZDE BİZLERİ TEMSİL EDEN YÖNETİCİLERİMİZDEN NE KADAR FARKLILAR... ONLARDA SİZLER GİBİ ŞİRKETİ KENDİ ÇIKARLARI VE GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNDA KULLANIYORLAR... ŞİRKETE GİRER GİRMEZ OĞLUNU 340 A ALAN, KIZINI VE DAMADINA TORPİL YAPAN BAŞKANLAR,PARAM AZ DİYE HER PAZAR DUBAİYE UÇAN BAŞPİLOTLAR, YAŞIMIZ GEÇİYOR DEYİP 90 KİŞİLİK 340 LİSTESİ ÇIKARMAYA ÇALIŞAN MÜDÜRLER VE BAŞKANLAR... AMA ÇOK YAKINDA BU SALTANAT BİTECEK VE THY LAYIK OLDUĞU YÖNETİME KAVUŞACAKTIR.
  • Kendinizle gurur mu duyuyorsunuz. Niçin ? Terlik Hava Yolları. Ne espiri ama
  • Hayatta insanların özel yaşamlarıyla ilgilenmeken başka bildiğiniz ne var sizin? Size ne ya nasıl geldiğinden, tatilden dönüyor, size ne??? Bir sürü devlet başkanı, şortla dolaşıyor sokakta siz tutturmuşsunuz TETLİK gidiyorsunuz... Sanki resmi ziyaretten dönüyor, HAC dan dönüyor, rahat etmek istemiş belliki? İnsanların yaptıkları işlere bakmaktansa, işte böyle terlik, çorap, saç, ceket gibi ayrıntılara bakarsınız. İş yapmaktan anlamadığınız için hayatınız bunlarla geçiyor. THY nin karını, uçak siparişlerini, yeni hatlarını konuşsanıza!!! Yok sizi ne ilgilendirir THY nin 6 yıl içerisindeki %100 büyümesi, siz ne anlarsınız büyümeden filan? Gidin işinize, milleti rahat bırakın size ne milletin giydiğinden... İnsanlar tatil dönüşlerinde ne giyeceklerini size mi soracaklar??? Hem siz kendinizi ne sanıyorsunuz beyler? Yoksa FASÜLYE gibi NİMETTENMİ sanıyorsunuz? Hadi gidin işinize!!!
  • Zeki yazarın Sn. Temel kotil'i ve eşini düşürdükleri durum çok üzücü kutsal topraklardan yurdumuza dönen insana bu yorumlar yakışmaz, çok bilmiş yazarlar kafalarını çevirip bir ayna baksınlar kendileri bu gündemede neler yaşamışlar nasıl örnek olmuşlar... Sözüm Reha muhtar'a ve eski sevgilisi şarkıcı GÜLŞEN'e çok örnek olacak kişilikler ya...
  • NE KADAR YAZIKKI GUNDEMDE AYAKABI FAILATMA HIBI BI MESELE VARKEN BIZIM BASIN IS OLSUN DIYE BIR MUDURN TERLIKLE YAKALADIK DIYE HABER YAPIYO O KADARMI ACIZ BU BASIN YA YAZIKLAR OLSUN/
  • GAZETECİLİK MESLEĞİNİ BU KADAR YALAKA HALE GETİREN BİR GAZETECİ GÖRMEDİM. SN MUHTAR SENDE KARINA KARA ÇARŞAF GİYDİR, 3 ADIM ARKANDAN GETİRT BU ARADA SEN TERLİK GİYME SANA TAKUNYA UYAR CANIM KARDEŞİM. SENİN GİBİ BİR GAZETECİ MÜSVETTESİ AZ BULUNUR SERTİFİKALISIN ZATEN BU KONULARDA SEN.
  • Cok yazik, yapacak baska haber bulamadiniz mi... Birde ballandira ballandira anlatiyorsunuz... Neymis, Kotil beyfendi terlikle dolasmasi normal gibi guluyormus. Ne alaka? Adam belliki haci olmaktan mutlu. Dunyada o kadar haber yapilacay olaylar var. Gidin dogru duzgun is cikarin!!! Ve soruya cevap: Evet biz buyuz. Muslumaniz, deve'de keseriz, hanimimizin basinida orteriz, terliklede gezeriz!!!
  • Airport haber gündem yaratma gücünü terliklerden ziyade sorunlara kaydırsa ya..Ne bileyim Hava iş kanunu tasarısı gibi tüm havacılık personelini ilgilendiren bir kanun 9 yıldır mecliste bekliyorsa gibi..Bence terlikten daha önemli.YAYINLARSINIZ HERALDE!

 

 




İzlediniz mi? Iraklı gazetecinin Bush’a ayakkabı fırlatışını... Ne kadar içten değil mi?

Bush nasıl ama? Refleksleri gayet yerinde hatta antrenmanlı gibi hoop kafayı eğiveriyor...  O da oraya niye gittiyse...

"Bush” diyorum, Irak’a neden gitti ki? Katiller cinayet mahalline mutlaka dönerlermiş ya, onun gibi bir şey mi acaba? Obsesif bir durum yani... Gidersen böyle olur işte!

Belli, adam sözün bittiği yerde ne söylese boş ama bir şey de yapması lazım, fırlatıveriyor ayakkabılarını kafasına... Hani bazen günlük hayatta da bu duyguyu hissedersin. Bir şey fırlatmak istersin.

Yapmazsın da, “yapacaksın aslında” dersin... “Fırlatacaksın kafasına...” diye... Bazen birine karşı, bazen de bir habere... Bir haber okursun, sinirin tavan yapar ama söyleyecek sözün yoktur. Her şey ortadadır çünkü. Sözün bittiği noktadasındır... Tıpkı bu haber gibi...

THY Genel Müdürü’nün yurda dönüş fotoğrafı gibi... Siyah çorap, gri terlikle VIP Salonunda, eşi arkada... İşte size sözün bittiği yer.

Ne diyeceksin ki? En fazlasından, “E, apronda deve kesenden başka ne beklenir ki?” dersin. “Biz bu muyuz?” dersin... “Değiliz” dersin... Ama yetmez. Kelimeler içindekileri ifade etmeye yetmez.  Ben de haberin ve fotoğrafın ilk yayınlandığı siteye girdim. Bakalım onlar ne demiş diye...
Habere yorum yazanların çoğunluğu THY çalışanı... En iyisi onlara kulak vermek:

* “Sayın Genel Müdürüm, Ben Allah sağlık sıhhat verdikçe uçacağım ve maaşımı alacağım. Ama bir gün siz terliklerinizi giyip bu şirketten gideceksiniz. Kaptan Pilot.”

* “Senin gibi bir genel müdürün yönettiği bir şirketin elemanı olmaktan utanç duyuyorum.”

* “Renk kombinasyonu kötü olmuş, bari siyah terlik giyseymiş ya da gri çorap:))”

* “Türkiye Cumhuriyeti’nin havayollarını temsil edene bak, yazık.”

* “Siz terliği boşverin Temel Bey’in hanımı nerede yürüyor ona bakın yeter. Yetmez mi?”

* “Bu şahıs bu haliyle milletin ağzına sakız olacağını bilmiyor muydu sanki? Tabii ki biliyordu. Ortamı germekte üstlerine yok. Ama şu an herkes emin olsun ki ayak parmak aralarını kaşıyarak kıskıs gülüyordur.”

Arada birkaç karış görüş de var tabii...

“Deniz Baykal şortla tişörtle çıktığı zaman neden konuşulmuyor. Herkesin özel hayatı var mesai saati dışındaysa istediği şekilde gezer, hareket eder” gibilerinden...
Bitmiyor.

Bu tür fotoğrafların sonu gelmiyor. Sizi bilemem ama ben Alışamıyorum...

 

 

Dilek Önder / Vatan


                                                      ************************************************************

Dün gazeteden bir arkadaş “Gördün mü” dedi, “Türk Hava Yolları Genel Müdürü’nün takım elbisenin altına giydiği terlikleri...”
“Evet...” dedim...

“Rezalet öyle değil mi?” diye sordu... “Hayır” dedim... “Rezalet değil... Eğer THY Genel Müdürü resmi bir ziyaretten, ya da eşiyle yaptığı bir turistik bir geziden dönerken takım elbisenin altında terlik giyseydi ‘rezalet’ diyebilirdin, şimdi diyemezsin...”

***
Baktım bu beklenmedik cevabım karşısında acayip acayip yüzüme bakyor... Hiç acayip bakmasın...

THY Genel Müdürü Hac’dan geliyor...

Hac’a giden bir Müslüman Mikat sınırına girmeden önce İhram’a bürünür ve o şekilde Mikat sınırını geçer... İhram Hac ya da Umre ziyaretini yapan Müslüman erkeklerin bürünmesi gereken ve iki parçadan oluşan dikişsiz, beyaz örtüdür...  Hacılar, Hac sırasında dikişli elbise giymezler, saçlarını kesmezler...

Bir tür arınma psikolojisi içine girerler... Hacı adayı Hac’a giderken, yanına ayakkabılarını almama ruh halinin içine girebilir... Bu İkram’a bürünen bir insan için doğal ve anlaşılabilir bir ruh halidir... Belli ki Temel Kotil ve eşi de böyle bir rah hali içindeler...

Bu ruh hali özel bir dönemde bir Hacı’nın anlaşılabilir bir ruh halidir...

***
Bundan vazife çıkartıp, saldırmak o anda inancını yaşayan insanı rencide eder... Elbette THY Genel Müdürü normal bir geziden ayağında terliklerle dönerse durum vahimdir ve rezalettir... Ama Hac faraziyesinin koşullarını eleştiri dışı tutmak, insanları rencide etmemek inançlara, düşüncelere, yaşam tarzlarına duyulan saygının bir vesilesidir... Sonutça Agia Noros

Reha Muhtar / Vatan


                                                  **************************************************

THY Genel Müdürü Kotil’in Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda plastik terlikle çekilmiş fotoğrafını gördük dünkü gazetelerde. Bu sayede hacca gittiğini öğrendik.

Allah kabul etsin! Ama biz millet olarak terlikle uçaktan inip makam otosuna giden bir THY Genel Müdürü’nü nasıl kabul edeceğiz? Allah bunun için de bize yardım etsin!

Bu pejmürdeliğin hac sevabını artıracağını kimse söyleyemez. Temel Kotil’i ne dürttü o zaman?

AKP ile beraber bürokrasi koltukları politik hale geldi. Kotil, takunyanın yeni versiyonu olan plastik terliğin kendisini THY’nin başına getiren iradenin gözünde onu yücelteceğini düşünmüş olabilir.

Eğer AKP’yi iktidar yapan çoğunluğun da aynı şekilde düşündüğünü tahmin ederek terlik giydiyse bu kötülüktür. Daha kötüsü, tahmininin doğru çıkmasıdır.

Çıkacak da galiba.. O ihtimal sadaka ekonomisiyle oyları rehin alınan yığınlara paralel olarak her gün artıyor!


Güngör Mengi / Vatan


                                     ****************************************************************

Türk Havayolları Genel Müdürü Temel Kotil'in Hac dönüşü havaalanında çekilmiş terlikli fotoğrafına bakıyorum. Eleştirmek istemiyorum. Anlamaya çalışıyorum. Belki uzun uçuşta kabinde rahat etmek için giydi. Dini vecibesini yerine getirmenin huzuruyla kılığına kıyafetine dikkat etmedi. Belki pasaportta geçmeden önce ihramını değiştirirken ayağında unuttu. Hepsi olabilir. Bir insanlık hali deyip geçebilirim.

Ama geçemiyorum. Gözüm terliğine, çorabına, elindeki çantasına taklıyor. Ne koşulda olursa olsun, ister dini vecibeden dönsün, ister tatilden o koltukta oturuyorsan eğer giyim kuşamına dikkat edeceksin.

Temel Kotil sıradan biri değil ki havaalanında adım başı bulunan onlarca personelin tamının Geneş Müdürü. Genel Müdür ayağında şıpıdık terlikle personelin karşısına çıkarsa o personel apronda deve de keser, gün gelir sarıkla işe gelme cesareti de gösterir. Bu fotoğraf sokakta yada Kotil'in evinin önünde çekilse hir bir itirazım olmaz. Ama orası sıradan bir yer değil, Havaalanı; ani Genel Müdür'ün iş yeri. Hangi Genel Müdür iş yerine bu kıyafetle gidiyor.

İnsanlık hali de, dalgınlık da olsa dikkatsizlik de olsa bu yüzden farketmez. Genel Müdür hem kendi hem de THY'nin karizmasını fena halde çizdirmiştir.


Cengiz Semercioğlu / Hürriyet

 

                        ****************************************************


temel

Fotoğraf AirportHaber kaynaklı olarak Sözcü Gazetesi'nde yayınlanmıştır.

AIRPORTHABER YİNE GÜNDEM OLUŞTURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

DOGRU SOZ ~ 15 yıl önce
Arkadaslar bu dolduruslara prim vermeyin ne olmus yani bir genel mudur ozel bir geziden geliyor ve ayaginda terlik var ,olabilir insanlarin giyimiyle kusamiyla kimsenin ugrasmaya hakki yoktur ne demisler DOST BASA DUSMAN AYAGA BAKAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Türk Hava Yollarini karalayanlarin herhalde hepsinin kuyruk acilari var galiba. Büyük bir ihtimalle disiplinsizlerinden dolayi sirketten atilanlar olmalilar. Ondan sonrada kalkip ekmek yedikleri yere bilmem ne yapiyorlar. Airport Haberede bravo. Onlara iyi canak tutuyorsunuz. Sizin kurulus amacinizi anladim. Havacilik ile ilginiz yok. Maksat mide bulandirmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kokpit ~ 15 yıl önce
GÖRDÜNÜZMÜ SAYIN MÜDÜRÜM ÇALIŞANLARINIZ SİZİN HAKKINIZDA NE DÜŞÜNÜYOR.... SÖZDE BİZLERİ TEMSİL EDEN YÖNETİCİLERİMİZDEN NE KADAR FARKLILAR... ONLARDA SİZLER GİBİ ŞİRKETİ KENDİ ÇIKARLARI VE GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNDA KULLANIYORLAR... ŞİRKETE GİRER GİRMEZ OĞLUNU 340 A ALAN, KIZINI VE DAMADINA TORPİL YAPAN BAŞKANLAR,PARAM AZ DİYE HER PAZAR DUBAİYE UÇAN BAŞPİLOTLAR, YAŞIMIZ GEÇİYOR DEYİP 90 KİŞİLİK 340 LİSTESİ ÇIKARMAYA ÇALIŞAN MÜDÜRLER VE BAŞKANLAR... AMA ÇOK YAKINDA BU SALTANAT BİTECEK VE THY LAYIK OLDUĞU YÖNETİME KAVUŞACAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz değil Türküz. ~ 15 yıl önce
Kendinizle gurur mu duyuyorsunuz. Niçin ? Terlik Hava Yolları. Ne espiri ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK TK ~ 15 yıl önce
Hayatta insanların özel yaşamlarıyla ilgilenmeken başka bildiğiniz ne var sizin? Size ne ya nasıl geldiğinden, tatilden dönüyor, size ne??? Bir sürü devlet başkanı, şortla dolaşıyor sokakta siz tutturmuşsunuz TETLİK gidiyorsunuz... Sanki resmi ziyaretten dönüyor, HAC dan dönüyor, rahat etmek istemiş belliki? İnsanların yaptıkları işlere bakmaktansa, işte böyle terlik, çorap, saç, ceket gibi ayrıntılara bakarsınız. İş yapmaktan anlamadığınız için hayatınız bunlarla geçiyor. THY nin karını, uçak siparişlerini, yeni hatlarını konuşsanıza!!! Yok sizi ne ilgilendirir THY nin 6 yıl içerisindeki %100 büyümesi, siz ne anlarsınız büyümeden filan? Gidin işinize, milleti rahat bırakın size ne milletin giydiğinden... İnsanlar tatil dönüşlerinde ne giyeceklerini size mi soracaklar??? Hem siz kendinizi ne sanıyorsunuz beyler? Yoksa FASÜLYE gibi NİMETTENMİ sanıyorsunuz? Hadi gidin işinize!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok yazık......... ~ 15 yıl önce
Zeki yazarın Sn. Temel kotil'i ve eşini düşürdükleri durum çok üzücü kutsal topraklardan yurdumuza dönen insana bu yorumlar yakışmaz, çok bilmiş yazarlar kafalarını çevirip bir ayna baksınlar kendileri bu gündemede neler yaşamışlar nasıl örnek olmuşlar... Sözüm Reha muhtar'a ve eski sevgilisi şarkıcı GÜLŞEN'e çok örnek olacak kişilikler ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3691 ~ 15 yıl önce
NE KADAR YAZIKKI GUNDEMDE AYAKABI FAILATMA HIBI BI MESELE VARKEN BIZIM BASIN IS OLSUN DIYE BIR MUDURN TERLIKLE YAKALADIK DIYE HABER YAPIYO O KADARMI ACIZ BU BASIN YA YAZIKLAR OLSUN/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DGRTRAINER63 ~ 15 yıl önce
GAZETECİLİK MESLEĞİNİ BU KADAR YALAKA HALE GETİREN BİR GAZETECİ GÖRMEDİM. SN MUHTAR SENDE KARINA KARA ÇARŞAF GİYDİR, 3 ADIM ARKANDAN GETİRT BU ARADA SEN TERLİK GİYME SANA TAKUNYA UYAR CANIM KARDEŞİM. SENİN GİBİ BİR GAZETECİ MÜSVETTESİ AZ BULUNUR SERTİFİKALISIN ZATEN BU KONULARDA SEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 15 yıl önce
Cok yazik, yapacak baska haber bulamadiniz mi... Birde ballandira ballandira anlatiyorsunuz... Neymis, Kotil beyfendi terlikle dolasmasi normal gibi guluyormus. Ne alaka? Adam belliki haci olmaktan mutlu. Dunyada o kadar haber yapilacay olaylar var. Gidin dogru duzgun is cikarin!!! Ve soruya cevap: Evet biz buyuz. Muslumaniz, deve'de keseriz, hanimimizin basinida orteriz, terliklede gezeriz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayareci ~ 15 yıl önce
Airport haber gündem yaratma gücünü terliklerden ziyade sorunlara kaydırsa ya..Ne bileyim Hava iş kanunu tasarısı gibi tüm havacılık personelini ilgilendiren bir kanun 9 yıldır mecliste bekliyorsa gibi..Bence terlikten daha önemli.YAYINLARSINIZ HERALDE!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000