28 Ekim 2016, Cuma 02:02:13

AirportHaber yayınladı Hava İş çark etti

Hava İş Sendikası'nın dün akşam saatlerinde işten çıkarmalarla ilgili yaptığı açıklamaya yoğun tepki gelmesi üzerine ikinci bir açıklama daha yayınladı. Açıklamada "gerek ve yüksek ücret" konusuna değinildi.
  • om dokulen arkadaslar atilacaklarini bile bile hala ucusa er a gonderiliyor. boyle ucus guvenligi olur mu? psikoloji bozuk, kafa dolu, tutup yanlislikla slide patlatsa yada yetti beah diyip yolcuyla munakasa etse, kendi insaa ettigimiz kaliteyi psikolojik yipratma, mobbing yoluyla bize bozduracaklar, bu arada olan sirkete olacak.. burdan sesleniyorum o kadar insana om dokecek kadar delikanlisiniz madem bu isi hemen bitirecek kadar da delikanli olun,insanlari arafta birakip ucus guvenligini tehlikeye attirmayin.
  • Kabin memuru arkadaslarimizin bu sekilde isten cikarilmalarini siddetle kiniyor ve gelecek secimde bu muteahhit sendikaya oy vermeyecegimi simdiden acikliyorum.
  • Hele destur maşallah bu ne bolluk böyle?? Hele destur helalinden kazandıysan söyle Hele destur gözümüz yol Allah daha çok versin! Ama paylaş, gel beni dinle, paylaşırsan sevaba girersin. Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini. Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu. Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan, Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne iştah böyle Hele destur yetim hakkım yemedin mi söyle Hele destur gözümüz yok afiyet şeker olsun Ama paylaş, gel beni dinle, gariplerin karnı doysun Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne kudret böyle Hele destur zayıfları ezmedin mi söyle Hele destur gözümüz yok Allah daha iyi etsin Ama paylaş, gel beni dinle, ardından herkes dua etsin Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü...
  • Dün itibari ile çıkarılan kabin personeli 156. Uçak başına 40 kişi olacak şekilde eski personel ağırlıklı olmak üzere kabin görevlisi cıksrılacak toplamda. Düğmeye basıldı operasyon basladı. Sendika bihaber mi? Tam tersi masada yapılan hesaplamalarda diplerindeydi en basından beri! Finocuklar.. gel gel git git Kimse ona buna sataşmasın.birlik olun meydanı vicdansız namertlere bırakmayın bir kez olsun dayanışma içinde olun. Hepiniz aynı riski tasıyorsunuz bunu farkedin artık yeter deme zamanıdır!
  • Yurtiçi şef ücretleri zammı ne oldu? Yönetici olarak müdürden sonra şef gelir ama ücretlerde uçurum var. Söz verdiğiniz 2.500 TL şeflik tazminatını alın artık. Şefler sizi bekliyor.
  • Harcırahlar harcanmış
  • Hadi diyelim kimse işsiz kalmasın diye gün beraberlik günü hep beraber maaşimizdan kesinti olsun kimse ekmeğinden olmasın bide madolyonun öbür tarafı var peki sendikada fedakarlık yapsın uyelerden bu kriz ortamında 1yıl aidat almasın da görelim bakalım yermi arkadaşlar
  • Arkadaş size de yaranılmıyo. Hadi direnelim dese sendika biriniz gelmezsiniz. Duyuru gelmez konuşursunuz Duyuru yapınca da car car ötersiniz. Mercedes verseler hani benzin dersiniz. Doyumsuzlar
  • Sendikaya onlarca mail attim bir kere cevap vermedi
  • Arkadaşlar sendika madem kötü,hiç bir iş yapmıyo ve bir işinize yaramıyo...neden hala üyesiniz...neden arkadaşlar...pardonn yaa ikramiyeleriniz gidebilir...yapmayın ya dürüst olun.herkes kendi kesesini düşünür..

Hava İş Sendikası dün akşam saatlerinde bir açıklama yaparak THY'deki işten çıkarmalar ile ilgili üyelerini bilgilendirdi.

AirportHaber'in açıklamayı yayınlamasıyla birlikte Hava İş Sendikası'na açıklamadaki bir bölüm nedeniyle tepki yağmaya başladı.

Hava İş, dün akşam yaptığı açıklamanın bir kısmında "Ülkemizin göz bebeği durumundaki şirketimizin, geçmiş yıllardan süregelen yanlış istihdam politikaları ve uygulamaları sonucunda, gereksiz ve yüksek ücretle işe alınan personel sebebiyle işçi çıkarma yoluna gittiğini, neticesinde de bu işten çıkartma işlemlerini uygulamaya koyduğunu düşünmekteyiz" demiş ve sendika üyeleri yoğun tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine Hava İş Sendikası yeni bir açıklama yaparak bir nevi "öyle demek istemedik" dedi.

Hava İş'in ikinci açıklaması;

Değerli Üyelerimiz;

Bugün yayımladığımız ilk yazımızda belirttiğimiz “gereksiz ve yüksek ücretin”, herkesin bildiği gibi, ihtiyaç olmadığı halde, hatta amacına aykırı olarak alınan proje yöneticileri ve iş analistleri kastedilmişken, kasıtlı olarak yazımız farklı anlamlara çekilmeye çalışılmaktadır. Yönetici asistanı pozisyonuna dahi iş analisti alımı yapılmaktadır, bahsi geçen konu; THY bünyesindeki yönetici atamalarıdır.

Şirketin tasarruf tedbirlerinin tek yolunun işçi çıkarmak olmadığını belirtiriz. Öncelikle yapılması gereken, lüzumsuz giderlerin kısılmasıdır. Lüzumsuz giderlerin arasında; müdürlüklerin, başkanlıklara; başkanlıkların, genel müdür yardımcılığına dönüştürülmesi gibi konular da yer almaktadır. Sendika olarak görevimiz; işçinin emeğini ve özlük haklarını korumak olduğu gibi tasarruf tedbirleri adı altında bahane üretilerek işçi kıyımı yapılmasına karşı durmaktır. Bu bizim en temel önceliğimizdir.

Biz, sendika olarak üyelerimizin yüksek ücret alması için mücadele veriyoruz ve Türkiye’de 2016 yılında alınan en yüksek zam oranlarından birisini TİS masasında aldık. Aldığımız yüksek zam oranının yanında şef ve kabin amiri tazminatları gibi ücretleri olumlu olarak etkileyecek çeşitli hususlarda iyileştirmeler yapılması amacıyla yürüttüğümüz ücret komisyonu görüşmeleri, mümkün olduğunca kısa sürede neticelenmek üzere, tekrar başlamıştır. Geçtiğimiz Haziran ayında, sonuçlanmasını planladığımız görüşme süreci; milletimizi derinden sarsan terör saldırı ve girişimleri neticesinde uzamıştır. Önce vatan kaidesi ile çıktığımız yolda, işçi haklarını savunmayı tüm gücümüzle sürdüreceğimizden bir an bile şüpheniz olmasın.

HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU

AirportHaber yayınladı Hava İş çark etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (112)

om dokulen ~ 7 yıl önce
om dokulen arkadaslar atilacaklarini bile bile hala ucusa er a gonderiliyor. boyle ucus guvenligi olur mu? psikoloji bozuk, kafa dolu, tutup yanlislikla slide patlatsa yada yetti beah diyip yolcuyla munakasa etse, kendi insaa ettigimiz kaliteyi psikolojik yipratma, mobbing yoluyla bize bozduracaklar, bu arada olan sirkete olacak.. burdan sesleniyorum o kadar insana om dokecek kadar delikanlisiniz madem bu isi hemen bitirecek kadar da delikanli olun,insanlari arafta birakip ucus guvenligini tehlikeye attirmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayrıca ~ 7 yıl önce
Bir de ekibe bişey çaktırmamaya çalışmak, endişeli, üzgün halinizi yolcuya hissettirmemeye çalışmak, kimseyle bişey paylaşamamak, ekip kendi arasında "çıkarılanlar hep çer-çöp, problemli sorunlu insanlar" diye konuşup dedikodu yaparken kulak misafiri olmak ve sessiz kalmak. Çünkü açıklasanız bile ilk gözden çıkarılan kişiler biz olduğumuz için durumun anlaşılamayacağını düşünmek. Vatan haini değiliz, yüz karartıcı suç işlemedik, kimseye saygısızlık etmedik, malına canına kastetmedik. Ama öyleymiş gibi bi muameleye maruz kalıyoruz. Bunları bırakın bi memura, bir insana yaşatmak bile ayıptır. Yerde çalışan herkes sanki kendileri dört dörtlükmüş gibi hayatına ve işine devam ederken, kovmaya çalıştığınız kabin memurlarına bu kadar eziyeti kim reva görüyor ve neden ?
THY INSAN ~ 7 yıl önce
Kabin memuru arkadaslarimizin bu sekilde isten cikarilmalarini siddetle kiniyor ve gelecek secimde bu muteahhit sendikaya oy vermeyecegimi simdiden acikliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hele Destur!! ~ 7 yıl önce
Hele destur maşallah bu ne bolluk böyle?? Hele destur helalinden kazandıysan söyle Hele destur gözümüz yol Allah daha çok versin! Ama paylaş, gel beni dinle, paylaşırsan sevaba girersin. Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini. Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu. Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan, Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne iştah böyle Hele destur yetim hakkım yemedin mi söyle Hele destur gözümüz yok afiyet şeker olsun Ama paylaş, gel beni dinle, gariplerin karnı doysun Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne kudret böyle Hele destur zayıfları ezmedin mi söyle Hele destur gözümüz yok Allah daha iyi etsin Ama paylaş, gel beni dinle, ardından herkes dua etsin Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu sarkimiz Thy ve Sendika ya gelsin ~ 7 yıl önce
Ne yorum yaKisir bunun ustune Diral dedenin dudugu
O Y ~ 7 yıl önce
Dün itibari ile çıkarılan kabin personeli 156. Uçak başına 40 kişi olacak şekilde eski personel ağırlıklı olmak üzere kabin görevlisi cıksrılacak toplamda. Düğmeye basıldı operasyon basladı. Sendika bihaber mi? Tam tersi masada yapılan hesaplamalarda diplerindeydi en basından beri! Finocuklar.. gel gel git git Kimse ona buna sataşmasın.birlik olun meydanı vicdansız namertlere bırakmayın bir kez olsun dayanışma içinde olun. Hepiniz aynı riski tasıyorsunuz bunu farkedin artık yeter deme zamanıdır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magish ~ 7 yıl önce
Ne salliyorsun sayilar vs vermissin daha inandirici gozuksun diye . 300 kusur ucak var hadi kusur kismi ground olsun kalir 300 x 40 =12000 senin hesaba gore 3 bin kisiye yakin eksik kaliyor . Atilmalar kismi dogru duyuyoruz her gun . Ama oyle yok eskiler agirlikli vs bir durum yok uydurma .
Şeflere 2.500 TL ? ~ 7 yıl önce
Yurtiçi şef ücretleri zammı ne oldu? Yönetici olarak müdürden sonra şef gelir ama ücretlerde uçurum var. Söz verdiğiniz 2.500 TL şeflik tazminatını alın artık. Şefler sizi bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayiptir ~ 7 yıl önce
Sirketin boyle bir durumdayken hala zam diyorsun, pes dogrusu...
hakan ~ 7 yıl önce
Millet haksız yere işte atılıyor...yalaka şefler 3 kuruş fazla almanın peşinde her şeye eyvallah çekiyor...
al ~ 7 yıl önce
Uzat elini masanın altından. Tazminat seni bekliyor dimdik
Sabun ~ 7 yıl önce
Harcırahlar harcanmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yermi ~ 7 yıl önce
Hadi diyelim kimse işsiz kalmasın diye gün beraberlik günü hep beraber maaşimizdan kesinti olsun kimse ekmeğinden olmasın bide madolyonun öbür tarafı var peki sendikada fedakarlık yapsın uyelerden bu kriz ortamında 1yıl aidat almasın da görelim bakalım yermi arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer mi ? ye cevap ~ 7 yıl önce
Klavyeden erkeklik yapma. Sen bi aylik maaşın kesilince sakin ses cikartma delikanliysan. Bakalim yiyo mu ?
Hüsnü şef ~ 7 yıl önce
Arkadaş size de yaranılmıyo. Hadi direnelim dese sendika biriniz gelmezsiniz. Duyuru gelmez konuşursunuz Duyuru yapınca da car car ötersiniz. Mercedes verseler hani benzin dersiniz. Doyumsuzlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isci ~ 7 yıl önce
sari sendikanIz telefonlara bile cikmiyor siz neden bahsediyorsunuz...
211'den ~ 7 yıl önce
Hüsnü efendi, SEN ve SARI SENDİKAN anca SATMA konusunda iyidir.Sen belliki onlardan biri olarak yorum yazmışsın.Bu SENDİKA YÖNETİMİ beceriksiz ve EMEKÇİ'nin anca ve anca HAKSIZLIĞA uğramasına katkıda bulunmaktadır.
Mağdur ~ 7 yıl önce
Sendikaya onlarca mail attim bir kere cevap vermedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAMAMEN DUYGUSAL... ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar sendika madem kötü,hiç bir iş yapmıyo ve bir işinize yaramıyo...neden hala üyesiniz...neden arkadaşlar...pardonn yaa ikramiyeleriniz gidebilir...yapmayın ya dürüst olun.herkes kendi kesesini düşünür..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 7 yıl önce
Bırak aptal aptal konuşmayı. Sendikanın yönetiminden şikayetçiyiz. Sendika elbette olacak. Babalarının sendikası mı? Ülkeyi yöneten hükümeti eleştirebiliriz, ülkeyi mi terkedelim dar kafalı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000