24 Ekim 2013, Perşembe 12:44:29

AIRPORTHABER TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AirportHaber'in "THY CÜBBE GİYDİ… TAKKE TAKTI!" haberini TBMM gündemine taşıdı. CHP'li Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.
  • B-52 denen ukala ya bisey diyeyim:senin imla ve sozcugu nerde kullanacagin konusunda bilgin %0 kusura bakma sapka Turkcemizde takilir İngiliz gramerinde ise sapka giyilir bravo sana kendini bildigini zannettigin dil bilgin ile avut bakalim.
  • atalarının giydiği kıyafetleri yasaklayan TEK millet bununla gurur duyun.japonlar hala 1000 yıllık kıyafetleri koruyorlar.bizim ise herşeyimiz ÇAKMA.Medeni kanun isvçreden,ceza kanunu italyadan,ticaret kanunu bilmem nerden.batını karıştırılmış bir çorbasıyız.bu arada müslümanız
  • Sevgili Airporthaber yetkilileri; Kılı tüyü bırakında 2 buçuky ıldır haksızlığa maruz bırakılan HABOM personelinin halini haber yapın. THY'de ki aynı statüde olan ama maddi anlamda pireyle deve olan insanları haber yapın. HABOM nedir ne olacaktır HABOM personelini nasıl bir gelecek bekliyor. Bunları haber yapın. İstanbulda o düşük maaşlarla aile geçimini sağlamaya çalışan HABOM personelinin halini haber yapın. Ha bugün ha yarın diye ümitlenip o psikolojiyle uçak bakımı yapmaya çalışan HABOM personelinin haberini yapın.
  • Her işin olduğu gibi bu işinde bir ahiret tarafı var.Bu kardeşlerim dosdoğru ve tertemiz oldukları için açık açık fişleniyorlar.Arkalarından neler neler söyleniyor.Elbette onlarında konuşacakları bir gün gelir ama o gün geldiğinde onlara bu şekilde haksız olarak yüklenenler için (O gün cehennem getirilir. İnsan yaptıklarını birer bi­rer hatırlar. Fakat bu hatırlamanın ne faydası var! İşte o zaman insan: ‘Keşke bu hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim!’ der. Artık o gün, Allah’ın edeceği azabı kimse edemez. Onun vuracağı bağı kimse vuramaz.” (Fecr, 89/23–26)).
  • CÜBBE DE ZATEN ATALARIMIZIN GİYDİĞİ ANANEVİ KIYAFETİMİZDİR... HER TÜRK GENCININ DOLABINDA ZATEN EN AZ BIR TANE CÜBBE MEVCUTTUR... BU YAĞIZ TÜRK GENCI ULUSAL KIYAFETINI GİYDİĞİ İÇİN KIZMAYINIZ LÜTFEN.. O DEMOKROTİK HAKKINI KULLANMIŞTIR... ZİRA KENDILERI KIYAFETI GEREĞI HER AN HUTBE VEREBILIR , NAMAZ KILDIRABİLİR VE HATTA GAZA GELIRSE KENDINI MESIH BILE ILAN EDEBILIR... LÜTFEN KISMAYALIM VE EN KISA ZAMANDA BIRER TANE CÜBBE EDINELIM...
  • Zoruna giden varsa cagdaslik yasamak istiyorsaniz, ucuslariniz Ryanairle yapniz. Hosterleri yine soyunmus tam size göre. Sizde bir hayirda bulunun THY ucmayiniz.
  • Bu b52 ne ayak her yerde fitnelik peşinde Allah ıslah etsin
  • TBMM'ye sunulan soru önergesine gelecek muhtemel cevaplar; DİNCİ KESİM: tabi sarıklı cübbeli dolaşacaklar zaten herkes öyle dolaşmalı sonuçta sünnet. hosteslerde kapanmalı zaten o ne öyle insanın edebi adabı bozuluyor. DİNDAR KESİM: ne gerek var sarığa cübbeye bunların hepsi din gösterisi dinimizde dini göstererek yaşamak hoş karşılanmamaktadır. ayrıca tamam hadi sünnet falan giysin dışarıda işe giderken neden böyle giyinir? HÜKÜMET YALAKALARI: yalan o fotoğraflar yeeaa avrupalı bir gezgin o tmm mıığğ CHP: sarıkla cübbeyle thy giriyorlar sorumlusu kim akepe AKP: sarıkla cübbeyle thyde çalışıyorlar bunların nedeni hep ak parti diyorlarmış asıl bunu yapan o fotoğrafları çeken öyle yansıtan cehape biz yapmayız MHP: maviiii ekkraaaann auuuuuuuuuuu KEMALİSTLER: atatürk görse kemikleri sızlar ahh ah atatürk hep ileri görüşlüydü zaten atatürk en iyisiydi laiklik elden gidiyor aha yakında şeriatta gelir BDP: cüppeyle girmişler buna izin var neden kürtçeye izin yok neden hı neden nedeeenn?
  • hangi kurum olursa olsun (yani tuvalet bile işletseler) çalışanların dini veya siyasi görüşlerini yansıtmayacak kıyafetler giymesini sağlayacak bir yönetmeliği olmalıdır.
  • işte bunlar hep ileri demokrasi :) yersen

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “THY’nin erkek çalışanları artık sarık, fes, takke, cübbe gibi giysilerle, sakal bırakarak işe gelebiliyor mu? Kamu kurum-kuruluşlarında uygulanan kıyık kıyafet yönergesi yok mudur? Bu kılık kıyafete göz yuman yöneticiler kimlerdir, haklarında hangi yaptırımları uygulayacaksınız? Başbakanlık merkez teşkilatında cübbeli, takkeli, sakallı çalışanlar var mıdır? Bu kılık kıyafet serbestisi Başbakanlığın erkek çalışanlarını da kapsıyor mu?” diye sordu.

CÜBBELİ TEKNİSYENLER SORU ÖNERGESİ OLDU

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Önergesinde, THY Anonim Ortaklığı’nın yüzde 49,12 oranındaki hissesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na, dolayısıyla kamuya ait olan bir kamu kuruluşu olduğuna işaret eden Oran, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“- THY yönetimi erkek personelinin kıyık kıyafetini tamamen serbest mi bıraktı?
- THY’nin erkek çalışanları artık sarık, fes, takke, cübbe gibi giysilerle ve sakal bırakarak işe gelebiliyor mu?
- Bir havacılık sitesinde (www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thy-cubbe-giydi-takke-takti.html) dün (22 Ekim 2013) açık fotoğrafları yer aldığı şekilde THY bağlı şirketi olan Teknik A.Ş.’deki teknisyenlerden 100’üne işe cübbeli ve takkeli sakallı vaziyette gelinmesine izin veren kimdir?
- Kamu kurum-kuruluşlarında uygulanan kıyık kıyafet yönergesi yok mudur?
- THY ve bağlı şirketlerinde bu şekilde talimatlara aykırı davrananlara ne tür yaptırımlar uygulandı? Bu kılık kıyafete göz yuman yöneticiler kimlerdir, haklarında hangi yaptırımları uygulayacaksınız?
Başbakanlıkta da mı böyle dolaşılıyor?
- Başbakanlık merkez teşkilatında cübbeli, takkeli, sakallı çalışanlar var mıdır? Bu kılık kıyafet serbestisi Başbakanlığın erkek çalışanlarını da kapsıyor mu?

MALİYE BAKANI'NA ÖZEL SORU ÖNERGESİ

CHP’li Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e THY ile ilgili hiçbir soru önergesine yanıt vermemesini protesto amacıyla özel bir soru önergesi hazırlayarak TBMM’ye sundu. Bakan Şimşek’in THY’nin gönderdiği “açıklamaya gerek yok” yazısını kopyala yapıştır yöntemiyle önerge yanıtı olarak gönderdiğine işaret eden Umut Oran, Maliye Bakanı’na şu soruları yöneltti:

- Türk Hava Yolları ile ilgili hiçbir önergeye niçin bizzat siz yanıt vermiyorsunuz?
- İçinde THY sözü geçen her önergeyi niçin sadece THY yöneticilerinin imzaladığı metni yanıt diye iletmekle yetiniyorsunuz?
- Bir yıldır tarafınıza yönelttiğim THY ile ilgili her önergeye THY yöneticilerinin imzaladığı, “THY A.O. Türk Ticaret Kanunu ve SPK mevzuatına göre ticari faaliyet gösteren bir özel hukuk tüzel kişisidir. Ortaklığımız, 6 Şubat 2009 tarihli resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumların kamuya Açıklanmasına ilişkin Esaslar Tebliği’ne (Seri: VIII, NO: 54) uymakla yükümlü olup, halka açık bir şirket olarak tüm açıklama yükümlülüklerini mevzuat çerçevesinde de yerine getirmektedir. Mevzuat çerçevesinde yapılan açıklamalar dışında yapılacak bir açıklamamız bulunmamaktadır” ifadesini birebir kopyalayarak yanıt olarak göndermenizin gerekçesi nedir?
Bizzat bakan olarak yanıt vermiyor
- SPK mevzuatı dışında kamu idarelerinin, sizin ve TBMM’nin THY üzerinde hiçbir denetim yetkisi yok mudur?
- THY yönetimini siz, Maliye Bakanlığı, hükümet belirlediğine göre THY’nin denetiminde niçin SPK dışında hiçbir kamu idaresinin söz hakkı yoktur?
- Henüz özelleşmesi tamamlanmamış bir kamu kuruluşunda yaşanan bu denetimsizlik durumunu önlemek için bizzat siz ne tür önlem alacaksınız?

AIRPORTHABER TBMM GÜNDEMİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (104)

b52 ye bah sen!!! ~ 10 yıl önce
B-52 denen ukala ya bisey diyeyim:senin imla ve sozcugu nerde kullanacagin konusunda bilgin %0 kusura bakma sapka Turkcemizde takilir İngiliz gramerinde ise sapka giyilir bravo sana kendini bildigini zannettigin dil bilgin ile avut bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 10 yıl önce
Yorumcunun yorumu ( ! ) harika....Türkçemize " Bah " diye bir kelime kazandırarak, hiçbir nokta ve virgül kullanmadan yazdığı ve İngilizceden örnek vererek beni gülmekten öldüren bu saçma sapan yazıyı okurların takdirlerine bırakıyorum.
B-52 ~ 10 yıl önce
Bana cevap veren kişi ne yazık ki okuduğunu da anlamıyor. Ben yorumumu göndermeden önce mutlaka okurum. Bu sefer de acaba, imkanı yok ama, gene de hata yapmış olmamak için tekrar baktım. Şaplayı " TAKARIM " OLARAK YAZMIŞIM. Demek istediğim şapkamı " TAKMIŞIM ". Bu kişi de bana neden Türkçe bilmediğimi soruyor. Allah aşkına sizler söyleyin sevgili dergi okuyucuları ben ne diyeyim? Her zaman söylerim, bazı insanlar sadece yorumları çıksın ve okusunlar diye yazıyorlar. Ne ise bu kadar yeter, ama yorumcu (!) sana tavsiyem okuduğunu anla...bu bir meziyet; yazdığını göndermeden önce oku...bu da ayrı bir meziyet ve son olarak ta dergiye saygın olsun. Çünkü bu kadar saçma sapan bir yorumu hiç bir yayım kuruluşu yayımlamaz.
kafir düşmanı ~ 10 yıl önce
atalarının giydiği kıyafetleri yasaklayan TEK millet bununla gurur duyun.japonlar hala 1000 yıllık kıyafetleri koruyorlar.bizim ise herşeyimiz ÇAKMA.Medeni kanun isvçreden,ceza kanunu italyadan,ticaret kanunu bilmem nerden.batını karıştırılmış bir çorbasıyız.bu arada müslümanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi olanı almak ~ 10 yıl önce
ne yapalım, sarıklamı gezelim ? şalvarmı giyelim? medeni kanunu bırakıp şeriat kanunu'mu uygulayalım?
THY ~ 10 yıl önce
iyiyi almak kelimesini ancak bizim cagdas yobazlar kullanir,rahatsiz olduysaniz afriya yerles genelde herkes medeni.
HBM ~ 10 yıl önce
Sevgili Airporthaber yetkilileri; Kılı tüyü bırakında 2 buçuky ıldır haksızlığa maruz bırakılan HABOM personelinin halini haber yapın. THY'de ki aynı statüde olan ama maddi anlamda pireyle deve olan insanları haber yapın. HABOM nedir ne olacaktır HABOM personelini nasıl bir gelecek bekliyor. Bunları haber yapın. İstanbulda o düşük maaşlarla aile geçimini sağlamaya çalışan HABOM personelinin halini haber yapın. Ha bugün ha yarın diye ümitlenip o psikolojiyle uçak bakımı yapmaya çalışan HABOM personelinin haberini yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İleri Görüş ~ 10 yıl önce
Her işin olduğu gibi bu işinde bir ahiret tarafı var.Bu kardeşlerim dosdoğru ve tertemiz oldukları için açık açık fişleniyorlar.Arkalarından neler neler söyleniyor.Elbette onlarında konuşacakları bir gün gelir ama o gün geldiğinde onlara bu şekilde haksız olarak yüklenenler için (O gün cehennem getirilir. İnsan yaptıklarını birer bi­rer hatırlar. Fakat bu hatırlamanın ne faydası var! İşte o zaman insan: ‘Keşke bu hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim!’ der. Artık o gün, Allah’ın edeceği azabı kimse edemez. Onun vuracağı bağı kimse vuramaz.” (Fecr, 89/23–26)).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
CÜBBE DE ZATEN ATALARIMIZIN GİYDİĞİ ANANEVİ KIYAFETİMİZDİR... HER TÜRK GENCININ DOLABINDA ZATEN EN AZ BIR TANE CÜBBE MEVCUTTUR... BU YAĞIZ TÜRK GENCI ULUSAL KIYAFETINI GİYDİĞİ İÇİN KIZMAYINIZ LÜTFEN.. O DEMOKROTİK HAKKINI KULLANMIŞTIR... ZİRA KENDILERI KIYAFETI GEREĞI HER AN HUTBE VEREBILIR , NAMAZ KILDIRABİLİR VE HATTA GAZA GELIRSE KENDINI MESIH BILE ILAN EDEBILIR... LÜTFEN KISMAYALIM VE EN KISA ZAMANDA BIRER TANE CÜBBE EDINELIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 10 yıl önce
Zoruna giden varsa cagdaslik yasamak istiyorsaniz, ucuslariniz Ryanairle yapniz. Hosterleri yine soyunmus tam size göre. Sizde bir hayirda bulunun THY ucmayiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu b52 ne ayak her yerde fitnelik peşinde Allah ıslah etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hiçkimse ~ 10 yıl önce
TBMM'ye sunulan soru önergesine gelecek muhtemel cevaplar; DİNCİ KESİM: tabi sarıklı cübbeli dolaşacaklar zaten herkes öyle dolaşmalı sonuçta sünnet. hosteslerde kapanmalı zaten o ne öyle insanın edebi adabı bozuluyor. DİNDAR KESİM: ne gerek var sarığa cübbeye bunların hepsi din gösterisi dinimizde dini göstererek yaşamak hoş karşılanmamaktadır. ayrıca tamam hadi sünnet falan giysin dışarıda işe giderken neden böyle giyinir? HÜKÜMET YALAKALARI: yalan o fotoğraflar yeeaa avrupalı bir gezgin o tmm mıığğ CHP: sarıkla cübbeyle thy giriyorlar sorumlusu kim akepe AKP: sarıkla cübbeyle thyde çalışıyorlar bunların nedeni hep ak parti diyorlarmış asıl bunu yapan o fotoğrafları çeken öyle yansıtan cehape biz yapmayız MHP: maviiii ekkraaaann auuuuuuuuuuu KEMALİSTLER: atatürk görse kemikleri sızlar ahh ah atatürk hep ileri görüşlüydü zaten atatürk en iyisiydi laiklik elden gidiyor aha yakında şeriatta gelir BDP: cüppeyle girmişler buna izin var neden kürtçeye izin yok neden hı neden nedeeenn?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
hangi kurum olursa olsun (yani tuvalet bile işletseler) çalışanların dini veya siyasi görüşlerini yansıtmayacak kıyafetler giymesini sağlayacak bir yönetmeliği olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karıştırma ! ~ 10 yıl önce
Adamın apron dışında özel hayatında giydiği kıyafet ile resmini çekmişler, iş başında şirketin belirlediği kıyafetle çalışıyor bu insanlar, sapla samanı karıştırmayın.
Olur ~ 10 yıl önce
ilk önce sizden baslayalim, günlük emniyete kilik kiyafet kontrölü yaptiriniz. Sonrada isinize gidersiniz. Örnek Vatandas olursunuz.
karıştırma'ya ~ 10 yıl önce
fotoğraflar adam iş yerine girerken çeklmiş, B kapısının önünde. özel hayatında falan değil asıl siz karıştırmayın. şimdi diyeceksiniz ki adam içerde üniformasını giyiyor öyle işini yapıyor. peki sakalı ne yapıyor onu da mı çıkarıyor mesai saatlerinde?? bunun ne iş emniyeti ne de bahsettiğiniz şirketin belirlediği kılık kıyafet usulleri açısından uygun tarafı yoktur. bana türk hava yolları kıyafet yönetmeliğinde 1 karış sakalla işe gelebilirsiniz diyen bir tane madde gösterin ben de 1 metre sakal bırakacağım.
f/o ~ 10 yıl önce
işte bunlar hep ileri demokrasi :) yersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000